Το πλάνο και ο Κοντομηνάς

Απολογιστική συνέντευξη τύπου παρέθεσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Την απολογιστική συνέντευξη τύπου της σεζόν έκαναν οι άνθρωποι της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, στην οποία επισήμαναν το πλάνο που είχαν από την αρχή και πως το ακολούθησαν πιστά και με επιτυχία. Στο πάνελ βρέθηκαν ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Τέλης Ζουρνατζίδης και ο Άρης Καρακούσης, με το πρόεδρο της ΚΑΕ να περιορίζεται λέγοντας πως: «σαν διοίκηση είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την αγωνιστική πορεία της ομάδας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες και τους περιορισμούς που είχαμε. Για τον Κοντομηνά δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο, γιατί δεν έχει γίνει κάποια επαφή ακόμη για να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας».

Από εκεί και πέρα, το λόγο πήραν ο Νίκος Σταυρόπουλος και ο Τέλης Ζουρνατζίδης οι οποίοι είπαν αναλυτικά:

Νίκος Σταυρόπουλος: «πρέπει να πούμε στους φίλους του ΠΑΟΚ τι κάναμε αυτή τη χρονιά, το πώς και το γιατί. Ένα χρόνο πριν, όταν σχεδιάζαμε, σε συνεργασία με τη διοίκηση πώς θα είναι η ομάδα είπαμε ένα βασικό στοιχεί, το Ελληνικό στοιχείο. Το είχαμε αποφασίσει όλοι μαζί ενώ είχαμε δικαίωμα να πάρουμε ξένους. Ο στόχος ήταν να μπολιάσουμε έμπειρους με νέους παίκτες. Τους έμπειρους τους κάναμε και τους νέους έπρεπε να τους βρούμε. Αυτό έγινε με δύο τρόπους, ένα είναι οι δοκιμές, το τουρνουά που κάναμε και δοκιμάσαμε 72 παιδιά και ένα το juniors camp. Και έτσι προέκυψαν πέντε συμβόλαια που συμπλήρωσαν παιδιά με εμπειρίες όπως ο Παπαδόπουλος, ο Χαραλαμπίδης, ο Δέδας. Υπήρχε και η απόφαση να πάρουμε δύο ξένους. Ο ένας κοινοτικός που ήξερε τη φιλοσοφία μας και ένας κοινοτικός. Έγινε μία ομάδα που στην αρχή είχε ένα μεγάλο στραβοπάτημα στο Κύπελλο με τα Τρίκαλα που μας ταρακούνησε. Η απόφαση της διοίκησης ήταν πίστη στον Έλληνα προπονητή, πίστη στους Έλληνες παίκτες, πίστη σ’ αυτούς που κάνουμε. Ήρθαν μεγάλες νίκες και σπουδαίες επιτυχίες που συζήτησε όλη η Ελλάδα. Ήρθε η φυγή του Μακ Γκραθ, λάθος απόφασή του για εμάς και αποδείχθηκε ότι δεν έφυγε γιατί δεν ήταν πληρωμένος. Μας ήρθε ως όνομα εξ ουρανού ο Λίνος Χρυσικόπουλος, το μεγαλύτερο ταλέντο πριν τρία χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Δύσκολη δουλειά για το τιμ η προσαρμογή του. Μας έβγαλε από τη σκέψη να ψάξουμε ξένο. Στο τέλος είχαμε προβλήματα που προσπαθήσαμε όσο γινόταν να κρατήσουμε μυστικά. Ήρθε η ήττα από το Ρέθυμνο που μας πείραξε όλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ήταν πετυχημένη η χρονιά αυτή».

Αναφορικά με τον Χρυσικόπουλο ο Σταυρόπουλος είπε: «Έχει τεράστια βελτίωση, έχουμε δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο και ξέρουμε ότι οι ομάδες του Μαρκόπουλου χρειάζονται χρόνο να δουλευτούν να αποδώσουν. Εμείς επιλέξαμε να δώσουμε ευκαιρίες σε αυτό το παιδί», ενώ για τις μεταγραφές: «όταν δεν υπάρχει οικονομική ευχέρεια να πάρεις ένα πολύ καλό παίκτη και να του πληρώσεις αυτά που δικαιούται σαν αξία, τότε πας σε άλλες λύσεις. Ψάχνεις παίκτη που θα δει την ομάδα σαν σκαλοπάτι. Παίρνεις ότι μπορείς από αυτόν και αυτός εξελίσσεται μέσα από εσένα».

 

Τέλης Ζουρνατζίδης: «Βιώνουμε δύσκολη κατάσταση σαν ομάδα, όπως και σε όλο το ελληνικό μπάσκετ, εξαιρουμένων των δύο μεγάλων ομάδων και της Εθνικής. Το υπόλοιπο πρωτάθλημα ακροβατεί σε ένα πολύ λεπτό σχοινί και προσπαθεί αν επιβιώσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Βοηθά η παρουσία ομάδων με ιστορία, που δεν τα παρατάνε όπως εμείς και επαρχιακών ομάδων που μένουν στο προσκήνιο για λίγα χρόνια και μετά αντιμετωπίζουν προβλήματα και εξαφανίζονται. Μπορείς να μπει σε μία διαδικασία να λες δεν έχω τους πόρους, υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχει και ο άλλος, αυτός που ακολουθούμε, επιλέγεις να πορευτείς με αυτά που έχεις.

Θα αναφερθώ στο επίπεδο που ο ΠΑΟΚ είναι από τις μία-δύο ομάδες που διακρίνονται. Μιλώ για αυτά που δεν προβάλλονται αλλά αν τα ακολουθήσεις πιστά μπορούν να σε βγάλουν κάπου. Πολύ πιστά ακολουθήσαμε και το πλάνο που είχε αρχίσει τις προηγούμενες χρονιές και προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε μικρά παιδιά, να τα φέρουμε στο γήπεδο. Για τέταρτη χρονιά λειτούργησε η παιδική κερκίδα. Πολύ ευχάριστη νότα η παρουσία ακαδημιών, μικρών παιδιών. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τους χορηγούς μας. Θυμηθείτε την παρουσίαση στο Village, την κοπή της πίτας, είχαμε εξαιρετική σχέση με τους χορηγούς μας. Σχεδόν 50 εταιρίες εμπιστεύτηκαν τον ΠΑΟΚ για να διαφημιστούν.

Υπήρχε ακόμη μία σειρά επισκέψεων του ΠΑΟΚ σε κοντινές πόλεις. Δημιουργία σχέσεων με τον κόσμο πολύ σημαντικές. Δείξαμε και το κοινωνικό μας πρόσωπο.

Δουλεύουν άνθρωποι με μεγάλο μεράκι στην ομάδα. Τέσσερα χρόνια είμαστε το ίδιο τιμ με μία μόνο αλλαγή φυσιοθεραπευτή. Συνεννοούμαστε όλοι με τα μάτια, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα, με μεράκι, χωρίς να μετράμε το ΠΑΟΚτσηδιλίκι ο καθένας.

Θυμίζω δύο επίσης πολύ όμορφες στιγμές. Η βασική καμπάνια μας για τα διαρκείας ήταν με τους βετεράνους και μία εκδήλωση που έγινε στο γήπεδο με αγαπημένα παιδιά εδώ, του Κεν, του Κλιφ και του Μπίλι που βρέθηκαν με τους παλιούς συμπαίκτες τους. Όταν ξεπεράσουμε και το βραχνά των χρεών θέλουμε να είμαστε μοντέλο ομάδας. Δουλεύουμε σαν να πιστεύουμε ότι θα είμαστε 40 χρόνια εδώ, αν και η καθημερινότητα, ξέρουμε όλοι, είναι απρόβλεπτη και πολύ σκληρή».

 

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Μπάνε Πρέλεβιτς τόνισε:  “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι σαν διοίκηση με την αγωνιστική πορεία της ομάδας, γνωρίζοντας τις συνθήκες και τους περιορισμούς που είχαμε”. Στην διάρκεια της συνέντευξης τέθηκε θέμα Δημήτρη Κοντομηνά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε τα εξής: “Για τον Κοντομηνά δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο, γιατί δεν έχει γίνει κάποια επαφή ακόμη για να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας.

 

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Του έκλεψαν ματς και ιδρώτα!

«Αυτοκτόνησε» ο Ατρόμητος

Τον έσφαξαν οι… λύκοι με τα γκρι!

Live Stream: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Πήρε… φόρα ο Τζόλης

Χωρίς δύο στην Τούμπα ο Αστέρας

Χάνει ΠΑΟΚ ο Ρόουζ

Φουλάρει για τα… 100 ο Καντουρί

Χωρίς Παπαντωνίου στο ντέρμπι

«Έπρεπε να προχωρήσουμε σε ανανέωση»

Γιαννούλης ένα μήνα μετά!

«Πάτησε» ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ (pic)

«Ευκαιρία να πάρουμε βαθμούς στην Τούμπα»

«Μαζί θα καταφέρουμε εκπληκτικά πράγματα»

«Το VAR δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο»

Στον… αγώνα ο Βιεϊρίνια (pic)

«Μιλήσαμε με τον Ρέμπε για τις μεταγραφές!»

Εκτός Βαρέλα- Μπίσεσβαρ

Νέο πρόβλημα με Περέιρα

Εμφανίστηκε ο Ζαμπά! (pics)

Γκαρσία: «Αυτό δεν είναι ΠΑΟΚ»

Έφυγε χωρίς άδεια ο Ζαμπά!

Ο ΠΑΟΚ για το θέμα Ζαμπά

Το πρόσωπο που ενώνει 4 παίκτες του ΠΑΟΚ

Εγκλήματα… και τιμωρία!

Καμία δικαιολογία, ΚΑΜΙΑ

Υπόθεση Σουάρες: Απάτη οι εξετάσεις του

Η απόδοση των παικτών

Ο Τζόλης είναι… μέσα σε όλα

Η πίστη Γκαρσία σε Τσιγγάρα

Η τελευταία πρόβα πριν την Ομόνοια (video)

Παραμένει στην Κύπρο ο ΠΑΟΚ

Τα δεδομένα για Ζαμπά

Xάνει Γρανάδα ο Γιαννούλης!

Τα φαβορί έκαναν τη δουλειά τους

Θλάση ο Βιεϊρίνια!

Έτσι ήρθε ο αποκλεισμός (video)

To πανόραμα του Europa League

Δεν… είδε πέναλτι ο Πόουσον (pic)

Live: Ομόνοια-ΠΑΟΚ

«ΠΑΟΚ γύρνα πίσω με το διπλό»

«Πρόταση εκατομμυρίων από Κατάρ για Φερέιρα»

Μαίνεται ο… εμφύλιος ΑΕΛ και Άρη!

Τα 182 εκατομμύρια του Κονσεϊνσάο

Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρωνιάδης

Πήρε… φόρα ο Τζόλης

Φουλάρει για τα… 100 ο Καντουρί

Γιαννούλης ένα μήνα μετά!

Στον… αγώνα ο Βιεϊρίνια (pic)

«Μιλήσαμε με τον Ρέμπε για τις μεταγραφές!»

Εκτός Βαρέλα- Μπίσεσβαρ

Νέο πρόβλημα με Περέιρα

Του έκλεψαν ματς και ιδρώτα!

Τον έσφαξαν οι… λύκοι με τα γκρι!

Live Stream: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Χωρίς Παπαντωνίου στο ντέρμπι

«Πάτησε» ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ (pic)

Κυνηγάνε… ρεκόρ Μαργαρίτης και Κακλαμανάκης

Η ΑΕΚ μέσα από τα… μάτια του ΠΑΟΚ

«Αυτοκτόνησε» ο Ατρόμητος

Χωρίς δύο στην Τούμπα ο Αστέρας

Χάνει ΠΑΟΚ ο Ρόουζ

«Ευκαιρία να πάρουμε βαθμούς στην Τούμπα»

Η ΑΕΚ μέσα από τα… μάτια του ΠΑΟΚ

«Καθαρός» ο Αστέρας Τρίπολης