Το πλάνο και ο Κοντομηνάς

Απολογιστική συνέντευξη τύπου παρέθεσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Την απολογιστική συνέντευξη τύπου της σεζόν έκαναν οι άνθρωποι της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, στην οποία επισήμαναν το πλάνο που είχαν από την αρχή και πως το ακολούθησαν πιστά και με επιτυχία. Στο πάνελ βρέθηκαν ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Τέλης Ζουρνατζίδης και ο Άρης Καρακούσης, με το πρόεδρο της ΚΑΕ να περιορίζεται λέγοντας πως: «σαν διοίκηση είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την αγωνιστική πορεία της ομάδας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες και τους περιορισμούς που είχαμε. Για τον Κοντομηνά δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο, γιατί δεν έχει γίνει κάποια επαφή ακόμη για να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας».

Από εκεί και πέρα, το λόγο πήραν ο Νίκος Σταυρόπουλος και ο Τέλης Ζουρνατζίδης οι οποίοι είπαν αναλυτικά:

Νίκος Σταυρόπουλος: «πρέπει να πούμε στους φίλους του ΠΑΟΚ τι κάναμε αυτή τη χρονιά, το πώς και το γιατί. Ένα χρόνο πριν, όταν σχεδιάζαμε, σε συνεργασία με τη διοίκηση πώς θα είναι η ομάδα είπαμε ένα βασικό στοιχεί, το Ελληνικό στοιχείο. Το είχαμε αποφασίσει όλοι μαζί ενώ είχαμε δικαίωμα να πάρουμε ξένους. Ο στόχος ήταν να μπολιάσουμε έμπειρους με νέους παίκτες. Τους έμπειρους τους κάναμε και τους νέους έπρεπε να τους βρούμε. Αυτό έγινε με δύο τρόπους, ένα είναι οι δοκιμές, το τουρνουά που κάναμε και δοκιμάσαμε 72 παιδιά και ένα το juniors camp. Και έτσι προέκυψαν πέντε συμβόλαια που συμπλήρωσαν παιδιά με εμπειρίες όπως ο Παπαδόπουλος, ο Χαραλαμπίδης, ο Δέδας. Υπήρχε και η απόφαση να πάρουμε δύο ξένους. Ο ένας κοινοτικός που ήξερε τη φιλοσοφία μας και ένας κοινοτικός. Έγινε μία ομάδα που στην αρχή είχε ένα μεγάλο στραβοπάτημα στο Κύπελλο με τα Τρίκαλα που μας ταρακούνησε. Η απόφαση της διοίκησης ήταν πίστη στον Έλληνα προπονητή, πίστη στους Έλληνες παίκτες, πίστη σ’ αυτούς που κάνουμε. Ήρθαν μεγάλες νίκες και σπουδαίες επιτυχίες που συζήτησε όλη η Ελλάδα. Ήρθε η φυγή του Μακ Γκραθ, λάθος απόφασή του για εμάς και αποδείχθηκε ότι δεν έφυγε γιατί δεν ήταν πληρωμένος. Μας ήρθε ως όνομα εξ ουρανού ο Λίνος Χρυσικόπουλος, το μεγαλύτερο ταλέντο πριν τρία χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Δύσκολη δουλειά για το τιμ η προσαρμογή του. Μας έβγαλε από τη σκέψη να ψάξουμε ξένο. Στο τέλος είχαμε προβλήματα που προσπαθήσαμε όσο γινόταν να κρατήσουμε μυστικά. Ήρθε η ήττα από το Ρέθυμνο που μας πείραξε όλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ήταν πετυχημένη η χρονιά αυτή».

Αναφορικά με τον Χρυσικόπουλο ο Σταυρόπουλος είπε: «Έχει τεράστια βελτίωση, έχουμε δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο και ξέρουμε ότι οι ομάδες του Μαρκόπουλου χρειάζονται χρόνο να δουλευτούν να αποδώσουν. Εμείς επιλέξαμε να δώσουμε ευκαιρίες σε αυτό το παιδί», ενώ για τις μεταγραφές: «όταν δεν υπάρχει οικονομική ευχέρεια να πάρεις ένα πολύ καλό παίκτη και να του πληρώσεις αυτά που δικαιούται σαν αξία, τότε πας σε άλλες λύσεις. Ψάχνεις παίκτη που θα δει την ομάδα σαν σκαλοπάτι. Παίρνεις ότι μπορείς από αυτόν και αυτός εξελίσσεται μέσα από εσένα».

 

Τέλης Ζουρνατζίδης: «Βιώνουμε δύσκολη κατάσταση σαν ομάδα, όπως και σε όλο το ελληνικό μπάσκετ, εξαιρουμένων των δύο μεγάλων ομάδων και της Εθνικής. Το υπόλοιπο πρωτάθλημα ακροβατεί σε ένα πολύ λεπτό σχοινί και προσπαθεί αν επιβιώσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Βοηθά η παρουσία ομάδων με ιστορία, που δεν τα παρατάνε όπως εμείς και επαρχιακών ομάδων που μένουν στο προσκήνιο για λίγα χρόνια και μετά αντιμετωπίζουν προβλήματα και εξαφανίζονται. Μπορείς να μπει σε μία διαδικασία να λες δεν έχω τους πόρους, υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχει και ο άλλος, αυτός που ακολουθούμε, επιλέγεις να πορευτείς με αυτά που έχεις.

Θα αναφερθώ στο επίπεδο που ο ΠΑΟΚ είναι από τις μία-δύο ομάδες που διακρίνονται. Μιλώ για αυτά που δεν προβάλλονται αλλά αν τα ακολουθήσεις πιστά μπορούν να σε βγάλουν κάπου. Πολύ πιστά ακολουθήσαμε και το πλάνο που είχε αρχίσει τις προηγούμενες χρονιές και προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε μικρά παιδιά, να τα φέρουμε στο γήπεδο. Για τέταρτη χρονιά λειτούργησε η παιδική κερκίδα. Πολύ ευχάριστη νότα η παρουσία ακαδημιών, μικρών παιδιών. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τους χορηγούς μας. Θυμηθείτε την παρουσίαση στο Village, την κοπή της πίτας, είχαμε εξαιρετική σχέση με τους χορηγούς μας. Σχεδόν 50 εταιρίες εμπιστεύτηκαν τον ΠΑΟΚ για να διαφημιστούν.

Υπήρχε ακόμη μία σειρά επισκέψεων του ΠΑΟΚ σε κοντινές πόλεις. Δημιουργία σχέσεων με τον κόσμο πολύ σημαντικές. Δείξαμε και το κοινωνικό μας πρόσωπο.

Δουλεύουν άνθρωποι με μεγάλο μεράκι στην ομάδα. Τέσσερα χρόνια είμαστε το ίδιο τιμ με μία μόνο αλλαγή φυσιοθεραπευτή. Συνεννοούμαστε όλοι με τα μάτια, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα, με μεράκι, χωρίς να μετράμε το ΠΑΟΚτσηδιλίκι ο καθένας.

Θυμίζω δύο επίσης πολύ όμορφες στιγμές. Η βασική καμπάνια μας για τα διαρκείας ήταν με τους βετεράνους και μία εκδήλωση που έγινε στο γήπεδο με αγαπημένα παιδιά εδώ, του Κεν, του Κλιφ και του Μπίλι που βρέθηκαν με τους παλιούς συμπαίκτες τους. Όταν ξεπεράσουμε και το βραχνά των χρεών θέλουμε να είμαστε μοντέλο ομάδας. Δουλεύουμε σαν να πιστεύουμε ότι θα είμαστε 40 χρόνια εδώ, αν και η καθημερινότητα, ξέρουμε όλοι, είναι απρόβλεπτη και πολύ σκληρή».

 

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Μπάνε Πρέλεβιτς τόνισε:  “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι σαν διοίκηση με την αγωνιστική πορεία της ομάδας, γνωρίζοντας τις συνθήκες και τους περιορισμούς που είχαμε”. Στην διάρκεια της συνέντευξης τέθηκε θέμα Δημήτρη Κοντομηνά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε τα εξής: “Για τον Κοντομηνά δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο, γιατί δεν έχει γίνει κάποια επαφή ακόμη για να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας.

 

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Τα πρωτοσέλιδα 27/6 (video)

Απρόοπτο με Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Η καρδιά του ΠΑΟΚ θα χτυπάει στην Ολλανδία

Απέρριψε πρόταση από το MLS ο Μαρσέλο

«Πέταξε» και πήρε το χρυσό ο Μέρλος (video)

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον κορμό των έμπειρων

Τα ματς της Λέφσκι πριν τον ΠΑΟΚ

Βασικός και αρχηγός ο Κούτσιας

Επιμένει η Ρέιντζερς για Τσόλακ

Οι Γάλλοι αποθεώνουν ΠΑΟΚ-Μπότο

Έριξε την μεταγραφική «βόμβα» η Άρσεναλ

Πήρε τερματοφύλακα ο ΠΑΟΚ

Ακόμη μια πρωτιά για την Χαϊτίδου

Παντρεύτηκε ο Πέλκας (pics+video)

Πήρε θέση για Νάρεϊ ο Τιούνε

Ντάντας: «Θα δώσω ό,τι έχω για τον ΠΑΟΚ!»

Θα συνεχίσει να γράφει…

«Η Φενέρ θέλει Τσόλακ και δίνει τον Πέλκα»

«Ο Μπαλντέ θα πάει ή ΠΑΟΚ ή Τουρκία»

Η συνοδεία του Κοτάρσκι (pics+video)

Στη Nova τα φιλικά του ΠΑΟΚ!

Ο… χούλιγκαν Τσούμπερ βρίζει τον ΠΑΟΚ (video)

Πρώτη «γεύση» από Ντομπέ (videos)

Η Μπάγερν έριξε άκυρο στον Ρονάλντο

Η εξήγηση για Κοτάρσκι-Ρικάρντο

Όλα έτοιμα για Αντρέ Ρικάρντο

Φάπες και ποδόσφαιρο (video)

Μήνυμα ΠΑΟΚ σε Μπενφίκα για Ντάντας (pic)

Οι Σκωτσέζοι για Τσόλακ και… Μπαλντέ

Tρολάρισμα Λουτσέσκου με VAR

«Tραυματίστηκε ο Νάρεϊ»

Απίθανο συμβάν στο γάμο του Κρέσπο (video)

Με νέα πρόσωπα η προπόνηση

Έσπασε το ρόδι ο Πέλκας (video)

Στα υπόψιν του ΠΑΟΚ ο Ντομπέ!

Όταν η Τούμπα… τρέλανε τον Κοτάρσκι! (video)

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε Ντάντας με μυθικό video!

Παντρεύτηκε ο Πέλκας (pics+video)

Το πλάνο που έριξε τον Μ.Ο. όρο ηλικίας

Το συμβόλαιο του Κάργα και ο Ντάντας

Πολλοί μνηστήρες για Τζόλη

«Θέμα χρόνου η συμφωνία Νάρεϊ-ΠΑΟΚ»

Κοτάρσκι ο τρίτος

Στην Τούμπα ο Κάργας!

Μένει στον ΠΑΟΚ ο Μπίσεσβαρ!

Το πρόγραμμα των φιλικών του ΠΑΟΚ

Απρόοπτο με Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Η καρδιά του ΠΑΟΚ θα χτυπάει στην Ολλανδία

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον κορμό των έμπειρων

Βασικός και αρχηγός ο Κούτσιας

Επιμένει η Ρέιντζερς για Τσόλακ

Οι Γάλλοι αποθεώνουν ΠΑΟΚ-Μπότο

Πήρε θέση για Νάρεϊ ο Τιούνε

«Του κόστισαν δύο ματς στον πόντο…»

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ΕΟΚ- ΕΣΑΚΕ

Διπλή ενίσχυση για ΠΑΟΚ

Basket League: Συνεχίζει με κεντρική διαχείριση

Χατζόπουλος: «Oι ΠΑΟΚτσήδες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν»

Το πανόραμα του BCL για τον ΠΑΟΚ

Επίσημο: Στους ομίλους του BCL o ΠΑΟΚ

Απέρριψε πρόταση από το MLS ο Μαρσέλο

Έριξε την μεταγραφική «βόμβα» η Άρσεναλ

Τον ήθελε ο Ολυμπιακός, τον πήρε ο Ίβιτς

Τελειώνει το… σίριαλ με Λεβαντόφσκι

Σέρβος δισεκατομμυριούχος θέλει την Λέφσκι

Τα ματς της Λέφσκι πριν τον ΠΑΟΚ

«Σφήνα» της ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό για Γκατσίνοβιτς

Κλείνει Γκατσίνοβιτς η ΑΕΚ

Αντίπαλος του ΠΑΟΚ έριξε… 15άρα

Ήττα χωρίς Νάρεϊ για τη Φορτούνα