Ευτυχώς ήρθε ο Σαββίδης!

Το κύριο θέμα που απασχολεί την σημερινή Γενική Συνέλευση που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη είναι η οικονομική ενίσχυση του Ιβάν Σαββίδη προς τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και τον επαναπροσδιορισμό του ετήσιου ποσού που θα λαμβάνει ο ΑΣ ΠΑΟΚ από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μετά τον απολογισμό που έκανε ο πρόεδρος του ΑΣ Θανάσης Κατσαρής, ξεκίνησε η συζήτηση για τη συμφωνία που υπέγραψαν πέρσι ΠΑΕ  και ΑΣ.

Ο Κατσαρής δέχθηκε  κριτική για το γεγονός ότι δέχθηκε ο ΑΣ να πάρει λίγα χρήματα. Αυτός απάντησε ότι αν δεν έμπαινε ο Σαββίδης δεν θα υπήρχε ΠΑΟΚ σήμερα. Είπε επίσης ότι δεν είχε περιθώρια να μην υπογράψει την πρόταση του Σαββίδη. Η αρχική συμφωνία μεταξύ ΑΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ «έλεγε» ότι θα δοθούν στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ 800.000 ευρώ την πρώτη χρονιά και από 550.000 για τις επόμενες τέσσερις.

«Αν παίρναμε όσο προβλέπονται από τα ποσοστά που δικαιούμαστε, θα έπρεπε να εισπράττουμε 1.150.000 ευρώ ετησίως. Αποποιηθήκαμε περίπου 500.000 ευρώ για να συνεχίσει να υπάρχει ΠΑΕ», είπε ο πρόεδρος του ΑΣ και πρόσθεσε:

«Η συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ακόμη, και ένα από τα θέματα που συζητάμε είναι και αυτό των ενοικίων των κεραιών δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Πρέπει να πείσουμε τον κ. Σαββίδη ότι είναι προς το συμφέρον και της ΠΑΕ να είναι δυνατά τα τμήματα του Ερασιτέχνη γιατί μέσα από εκεί βγαίνουν οι νέοι οπαδοί της ομάδας. Πρέπει να τον βάλουμε στην δική μας πραγματικότητα. Ευτυχώς ήρθε ο κ.Σαββίδης ως από μηχανής Θεός και κράτησε όρθια την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη.

Οικονομικά ανταποκρίθηκε σ’ αυτό που συμφωνήσαμε. Αγωνιστικά  θα βρει το δρόμο της η ΠΑΕ» είπε ο Κατσαρής. Από την πλευρά του ο Βασίλης Οικονομίδης ανέφερε: «Δεν λέω να εκβιάσουμε, αλλά να διεκδικήσουμε. Με 30 εκ., φυσικά σεβαστό ποσό, δεν μπορεί όμως να αγοράσει τον ΠΑΟΚ, την ιστορία του και το λογότυπό του»  .

«Ρεαλιστικά είναι πολύ μεγάλο το ποσό. Και προσπαθεί να βάλει και άλλα 10, 15 εκ. ευρώ. Σκέφτεστε τι είναι να αρχίσει ο ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν χωρίς χρέη. Το εύκολο ήταν να βάλει τα λεφτά. Το δύσκολο είναι να κάνει ομάδα. Ο Ερασιτέχνης θα τη βρει την άκρη να λειτουργήσει. Υπάρχουν 30 άτομα εδώ που πονάνε. Ξέρεις τι είναι να ζεις την καθημερινότητα και να ξέρεις ότι πρέπει να λειτουργήσεις με μειώσεις; Από πουθενά δεν μπορούμε πλέον να πάρουμε χρήματα. Παλιά παίρναμε από παντού γι’ αυτό φθάναμε 2 εκ. ευρώ μπάτζετ», απάντησε ο Κατσαρής.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!