Πρωτάθλημα και Ροναλντίνιο!

Όλα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης στη συνέντευξη τύπου που ολοκληρώθηκε…

«Χείμαρρος» ήταν για άλλη μια φορά ο Ιβάν Σαββίδης στη συνέντευξη τύπου παραχώρησε με αφορμή την παρουσίαση του Χουμπ Στέφενς. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αποκάλυψε πως έκανε πρόταση 6.500.000 ευρώ στον Ροναλντίνιο, ζήτησε το πρωτάθλημα από τη νέα σεζόν, μίλησε για τα χρέη χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της ΑΕΚ, έριξε μπηχτές στον Μαρινάκη, στον Βρύζα, τον Δώνη ενώ ανέλυσε και τι έγινε με την υπόθεση Γκαρσία.

Ο Ιβάν Σαββίδης αφού καλωσόρισε και προλόγισε τον Χουμπ Στέφενς, μπήκε κατευθείαν στα βαθιά τονίζοντας πως στόχος είναι το πρωτάθλημα και πως αν κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του το πρωί, το βράδυ θα φύγει!

«Θα θέλαμε να οδηγήσει την ομάδα ένας προπονητής που ξέρει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δε θα σας κρύψω ότι αναλύαμε πολύ καιρό αυτό το θέμα. Συζητούσαμε για πολλούς υποψηφίους, καταλήξαμε στον Στέφενς. Με μεγάλη μας χαρά τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω όσο πιο θερμά γίνεται να δεχτείτε την επιλογή μας. Υπάρχουν πολλοί σοβαροί στόχοι σε μικρό χρονικό διάστημα, να ετοιμάσει την ομάδα να κυνηγήσουμε τον τίτλο. Οι στόχοι είναι σοβαροί. Του χρόνου πρέπει να γίνουμε πρωταθλητές Ελλάδας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, συζητούσαμε για πολύ καιρό τον ερχομό του. Αυτός είναι ο βασικός στόχος ο οποίος δεν εξαιρεί και τη διεκδίκηση του Κυπέλλου. Το 2014 θα είναι η πολύ σοβαρή χρονιά για τον ΠΑΟΚ και ελπίζουμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Επαναλαμβάνω ότι θέλουμε να βγούμε πρωταθλητές. Το πως, εξαρτάται από τη δική του δουλειά. Εξαρτάται από την προσέγγιση του. Εγώ και όλοι οι συνεργάτες μου στον ΠΑΟΚ, θα είμαστε οι βοηθοί του. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε το στόχο. Να είστε σύντομοι στις ερωτήσεις στον Στέφενς, για να κάνει τη δουλειά του.

Σας παρακαλώ να δείξετε την υπομονή και να καταλάβετε ότι έχει νοοτροπία και Γερμανική και Ολλανδική και μπορεί να μην καταλάβει αμέσως τα δικά μας συναισθήματα. Οι κανόνες μου είναι ότι αν δε μπορεί να πετύχει το πρωί το στόχο το βράδυ θα είναι σπίτι του. Έχει μελετήσει την ενέργεια του ΠΑΟΚ. Θέλω να του ευχηθώ να πετύχει αυτό το στόχο. Καλή τύχη στη δουλειά του και να καρποφορήσει. Θέλω να τον συγχαρώ γιατί στη ζωή του εμφανίστηκε μια ομάδα σοβαρή και καλή, που θέλει να πετυχαίνει υψηλούς στόχους. Και όλοι εμείς μαζί θα έχουμε το δικό μας μέρος σε αυτή τη διαδικασία».

Το μπάτζετ και οι εγκαταστάσεις
«Έγινε πολύ μεγάλη επένδυση και από τα 15 εκατομμύρια που μπήκαν πολλά έπρεπε να πάνε στα χρέη. Η δραστηριότητα του ΠΑΟΚ είναι να έχει πληρώσει σχεδόν 9 εκατομμύρια φόρους στο Δημόσιο και λίγο προσβάλλομαι όταν υπάρχει συζήτηση για μικρό μπάτζετ. Θα είναι τόσο μεγάλο όσο χρειάζεται. Πέρα από αυτό, θα διαμορφώνουμε το μπάτζετ για τις επενδύσεις μας. Δυστυχώς το έχουμε μόνο στο κεφάλι μας. Δεν έχουμε ορίσει που θα χτίσουμε τη βάση για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα που βάζει υψηλούς στόχους πρέπει να έχει και υποδομή. Δεν έχουμε πολύ καλές εγκαταστάσεις. Και εμείς ανησυχούσαμε πάρα πολύ. Την περίοδο των πλέι-οφ, η φυσική κατάσταση των παικτών δεν τους επέτρεπε να παίξουν 90 λεπτά, γιατί κατά τη διάρκεια της χρονιάς δε μπορούσαν να κάνουν καλή αποθεραπεία».

«Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δυνατή επιρροή, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι αρκετή για να ξέρουμε πως θα χτίσουμε τη βάση. Δε θέλω να παραπονεθώ και να νομίζετε ότι είμαι αδύναμος. Είμαι ισχυρός μεταξύ των ισχυρών. Μελετώ την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Θα έχουμε και ένα ξεχωριστό μπάτζετ για τη διατήρηση της υπάρχουσας υποδομής. Πρέπει να επενδύσουμε περίπου 20.000.000 ευρώ για το γήπεδο που ήδη υπάρχει. Έχουμε μελετήσει πολύ σοβαρά και δε θέλω να είμαι υπεύθυνος για κάποιες τραγωδίες. Θα επενδύσουμε στην ασφάλεια του γηπέδου, για να ενισχύσουμε το πλαίσιο του γηπέδου, να διορθώσουμε την υποδομή του γηπέδου.

Έχουμε ξεκινήσει με τις καθημερινές συνθήκες των ποδοσφαιριστών που τώρα νομίζω είναι πολύ καλές. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Το δεύτερο μέρος είναι η ομάδα για να επιτύχουμε υψηλούς στόχους. Πιστεύω ότι και αυτό θα είναι σωστό και κατάλληλο. Αν ξοδέψουμε πολλά λεφτά για παίκτες δε θα μπορέσουμε να επενδύσουμε όπου θέλαμε. Αν ένα πολύ μεγάλο όνομα έρθει στον ΠΑΟΚ, θα κατέβει σε λίγους μήνες, λόγω έλλειψης σοβαρής υποδομής για τη στήριξη των παικτών. Η δουλειά μου είναι τώρα, ο κύριος στόχος, είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ και η προοπτική, χωρίς να είναι εις βάρος των επενδύσεων. Για αυτό το λόγο συμπάθησα τον Στέφενς. Γιατί χάρηκε που θέλουμε να επενδύσουμε στο μέλλον της ομάδας».

Πρόταση 6,5 εκατομμύρια στον Ροναλντίνιο!

«Έχω κάνει προσπάθειες, για να φέρω στη Θεσσαλονίκη ενδιαφέροντες παίκτες και έχετε ακούσει ότι είχα συζητήσεις με Μπερμπάτοφ, Ντρογκμπά, Ροναλντίνιο. Θα ήθελα τον Ροναλντίνιο, αλλά λένε γιατί να έρθουν στην Ελλάδα αφού έχετε το ποδόσφαιρο σας σε τέτοια κατάσταση. Θέλω να σας αποκαλύψω ένα μυστικό. Κατέθεσα πρόταση 6,5 εκ. ευρώ στον Ροναλντίνιο να έρθει στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν ήθελε να συζητήσει καθόλου…

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και δε μπορούν να λυθούν μέσα σε ένα χρόνο μόνο. Ίσως να ήταν και δικό μου λάθος, που μπορούσα να λύσω προβλήματα σε ένα χρόνο. Οι στόχοι είναι υψηλοί και μπορούμε να λύσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Σήμερα όσο παράξενο και να ακούτε, ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τα λεφτά μου, μην τα μετράτε. Δε θα τα σπαταλήσω όλα μου τα λεφτά. Αυτό είπα και σε άλλους ιδιοκτήτες ομάδων. Σήμερα, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τα λεφτά μου, αλλά θέλω να γίνω πραγματικά επικεφαλής της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Δε μπορώ να κάνω λάθος. Μετά δε θα έχω ευκαιρία να το διορθώσω. Για αυτό πρέπει να κινούμαι προσεκτικά. Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη».

ΠΑΟΚ και λαϊκά δικαστήρια
«Ανησύχησα όταν χάσαμε από τα Γιάννενα και έβγαινα από το γήπεδο. Οι φρουροί με παρακάλεσαν να βγω από άλλη πλευρά. Εγώ προσβλήθηκα. Αλλά όταν βγήκα από μπροστά, προέκυψαν πολλές ερωτήσεις. Γιατί οι φίλαθλοι συμπεριφέρονται έτσι; Και τι θα πάρουν αυτοί αν φτύσουν και πω εγώ ότι φεύγω; Μέσα από εσάς θα ήθελα να παρακαλέσω τους φιλάθλους, να ελέγξουν καλύτερα τα συναισθήματά τους».

ΠΑΟΚ, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
«Θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας, να πάρουμε το ελληνικό πρωτάθλημα του χρόνου και για αυτό θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι καλύτερο για τις επιθυμίες μας. Μήπως νομίζετε ότι ο ΠΑΟΚ δε θα μπορέσει ποτέ να γίνει μια ομάδα που θα κερδίσει τη Μπαρτσελόνα; Σας ρωτάω και εγώ. Ξέρετε αν σήμερα εμείς θα δίνουμε την εκτίμηση στον ΠΑΟΚ, στην ομάδα ότι δε θα κερδίσει τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, δεν υπάρχει λόγος να επενδύσουμε. Από τη φύση μου κοιτάω μόνο τους υψηλούς στόχους. Γεμίζει την αδρεναλίνη μου αυτό το πράγμα. Στα προκριματικά μπορούμε να παίξουμε με τη Φενέρμπαχτσε ή με τη Ζενίτ.

Γενικότερα υποστηρίζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν βλέπω ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά όταν είδα πως λειτουργούσε η γερμανική μηχανή και πως αυτό το τέρας δεν άφησε καμία ελπίδα, ούτε στην Μπαρτσελόνα ούτε στη Ρεάλ, πίστευε κανείς σε αυτό το πράγμα πριν έξι μήνες; Κανείς δεν το πίστευε. Όμως οι Γερμανοί κατάφεραν να δείξουν ότι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είναι δευτερεύουσες ομάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οταν κερδίσαμε το Euro, κερδίσαμε καλύτερες ομάδες. Η δική μας δουλειά είναι να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει μόνο αυτό, αλλά πάμε βήμα-βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

«Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα»
Για τη στάση της ΠΑΕ αν δε γίνει δεκτή η πρόταση για τα χρέη: “Σήμερα καταλαβαίνοντας την πολύ δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα, χιλιάδες συνταξιούχοι δεν παίρνουν καλή σύνταξη, δε ζητάω λεφτά. Προτείνω 11.500.000 ευρώ. Το πρωί αποφασίζετε το βράδυ έχετε τα λεφτά. Υποθετικά, το χειρότερο σενάριο, είναι το κράτος να χρεοκοπήσει τον ΠΑΟΚ, δεν παίρνει ούτε 11, ούτε τα άλλα 9 εκατομμύρια που είπα πριν, δηλαδή την πρώτη χρονιά το κράτος θα χάσει πραγματικά λεφτά, γύρω στα 20.000.000 ευρώ, συν μετά εμείς πληρώνουμε και γύρω στα 5.000.000 και άλλα χρέη. Έτσι χοντρικά, το κράτος χάνει 27-30 εκατομμύρια την πρώτη χρονιά. Εγώ τους λέω να πάρουν τα 11.500.000 και εγγυούμαι κάθε χρόνο άλλα 10.000.000. Αυτό το χρόνο, έχουμε αποσβέσει γύρω στα 5.000.000 ευρώ.

Η δική μου άποψη είναι ότι το κράτος πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες για να πληρώνει ο ΠΑΟΚ τους φόρους. Αλλά υπάρχουν προβλήματα με τους πιστωτές, με την Τρόικα. Ο Σαμαράς μου εγγυάται ότι θα λύσει αυτή την υπόθεση. Νομίζω ότι θα μπορούσαν να πάρουν τα λεφτά πριν έξι μήνες και να λυθεί το θέμα. Αν δεν ακουστώ; Τι θα γίνει; Θα πάμε στα δικαστήρια και θα αποδείξουμε ότι δεν είναι σωστό για τον ΠΑΟΚ. Κάποια έργα επένδυσης θα σταματήσουν.

Αν δεν έχουμε κανένα διάλογο, υπάρχει το παράδειγμα της ΑΕΚ. Μπορούν να καταστρέψουν την ομάδα και νομίζω ότι υπάρχει μια πολιτική πονηριά, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δε θέλει να έχει ένα δυνατό ΠΑΟΚ. Έλεγα και λέω ότι ήρθα στον ΠΑΟΚ, όχι για να κάνω την ομάδα πιο αδύναμη αλλά με την παρουσία μου να προσπαθήσω να την ενισχύσω. Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν ήταν αδύναμη ομάδα. Το έκαναν επίτηδες. Υπήρχαν οι ομάδες της Αθήνας και ομάδες περιφερειακές όπως ο ΠΑΟΚ. Εξαιτίας αυτής της πολιτικής οι πρόγονοι μας έχασαν την Κωνσταντινούπολη. Επειδή νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι η Αθήνα. Και το ποδόσφαιρο νομίζουν ότι είναι Αθήνα και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.

Θέλω μαζί μου όλες τις δυνάμεις του ΠΑΟΚ. Εγώ σήμερα μιλάω για μη επιθυμία και να μη μπορώ, νομίζω πως η ΕΠΟ, σήμερα δεν καταλαβαίνει πως θα μπορούσε να χειριστεί αυτή την κατάσταση. Με καταστροφή σε όλες τις ομάδες. Δε γίνεται τίποτα καλό. Και ποιος έδωσε δικαίωμα στην ΑΕΚ να μην πληρώνει επειδή έπεσε; Αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να πληρώσει, πρέπει να βάλουν στη φυλακή και την ΑΕΚ για μη πληρωμή; Γιατί να πληρώσω για 32 εκατομμύρια; Επειδή ο Σαββίδης μπορεί να πληρώσει; Ας πάρουν τα λεφτά από την ΑΕΚ και μετά να χτυπήσουν τη δική μας πόρτα».

«Δε θέλω επαφή με διαιτητές»

«Δε θέλω να γίνω φίλος των διαιτητών, αλλά δεν τους θέλω και εχθρούς μου. Ο διαιτητής παίρνει λεφτά, πρέπει να βγει στο γήπεδο και να κάνει σωστά τη δουλειά του. Αν δεν τη κάνει σωστά δεν πρέπει να βγαίνει στο γήπεδο. Κανένας διαιτητής δε μπορεί να πει ότι είχε επαφή μαζί μου. Την προηγούμενη χρονιά κερδίσαμε το πρωτάθλημα, στις κόκκινες κάρτες. Είναι ένας δείκτης. Σε κάθε παιχνίδι περιμένω μια κόκκινη κάρτα».

Καρφιά σε Βρύζα για Δώνη!
«Τον Δώνη τον προσέλαβε ο Βρύζας. Σε αυτόν θα μπορούσατε να κάνετε ερωτήσεις. Εγώ ως ιδιοκτήτης της ομάδας, εκείνη τη στιγμή, έπρεπε να τους απολύσω όλους και να τους ξαναπροσλάβω. Να τους τεστάρω να δω αν ταιριάζουν. Είπα κ. Βρύζα σου δίνω ένα χρόνο, δείξε ότι μπορείς να δουλεύεις. Στον Δώνη είπα ότι αν δεν κερδίσεις θα σε απολύσω. Μόλις έχασε δεν τον είδα. Πιστέψτε με, όλη τη χρονιά είχα μιλήσει με τον Δώνη μια ώρα. Δεν ασχολούμαι όλη μέρα με τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει το επιτελείο της ομάδας που λύνει όλα αυτά τα προβλήματα.

Όταν συνέβησαν όλα τα ακατανόητα, που κάποιοι του αρέσουν κάποιοι όχι, δεν επέβαλλα, αλλά τον κάλεσα και του είπα. Δε μπορούν να κάνουν όλοι λάθος και εσύ να έχεις δίκιο. Αν γίνεται, μην τους προκαλείς. Η κατάσταση δεν ήταν σταθερή. Για μένα δουλεύουν 17.000 άνθρωποι και κανένας δε μπορεί να έρθει με το δικηγόρο του. Δε χρειάστηκε. Τον κάλεσα για να μιλήσουμε για την κατάσταση. Ήταν έκπληξη, είχα μεγάλη υπομονή. Μιλούσα με τη δικηγόρο του και προσπαθούσε να με βάλει στη γωνία. Εκπλήσσομαι όταν περίμενε να συνεχίσει να δουλεύει. Ακόμα και να το κέρδισε το Κύπελλο δε θα συνέχιζε. Κατηγορούσε τους φιλάθλους ότι βρίζουν τη μάνα του. Δεν είμαι ψυχοθεραπευτής. Τι να κάνω να πάω να τους κλείσω το στόμα; Του πρότεινα να κλείσει τα μάτια του και να μην ακούει».

«Να ζητήσει συγνώμη ο Δώνης»
«Ποτέ δε θα πάω στα δικαστήρια για λεφτά. Θέλω να τον κάνω να ζητήσει συγνώμη και στον ΠΑΟΚ και στους φιλάθλους. Και για τον Γκαρσία του είπα ότι εγώ βάζω τα λεφτά μου αλλά ήθελε να φύγει. Με έκανε να ζητήσω συγνώμη από τον Γκαρσία για να γυρίσει πίσω. Για να καταλάβετε τη μεθοδολογία μου».

«Απόλυση όποιος απείλησε τον Δώνη!»

«Αν ο Δώνης απειλήθηκε από κάποιον και αυτός ο κάποιος είναι μέλος της ομάδας μας θα απολυθεί. Δε θα ανεχτούμε τέτοια πράγματα όσο είμαι εδώ. Προσβλήθηκα όταν διάβαζα στις εφημερίδες, ότι Έλληνες με ρώσικη προφορά, έκαψαν γραβάτες. Τι νόημα θα είχε; Είναι βλακείες αυτά. Όσο θα ζω στη Θεσσαλονίκη και θα έχω σχέση με τον ΠΑΟΚ, τόσο θα υπάρχει η έννοια για τους Ελληνες με ρώσικη προφορά… Δε θέλω παρόμοιες βλακείες να επηρεάζουν τις σχέσεις μας και στο μέλλον. Ο προπονητής κάθε μέρα που είναι στην ομάδα πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να είναι και η τελευταία. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή. Δεν πέτυχες το στόχο σου; Φεύγεις. Ότι πρέπει να πληρώσουμε θα το πληρώσουμε, αλλά αυτός πρέπει να μας ζητήσει συγνώμη».

«Ο ΠΑΟΚ μεγάλη ομάδα για τον Δώνη…»
Θα σας πω πως απέλυσα έναν προπονητή. Έβγαλα τα κλειδιά από τη τσέπη μου, τα ακούμπησα στο γραφείο και του είπα να πάρει όσα λεφτά νομίζει για να φύγει από την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα για τον Δώνη. Δεν ήταν κακός άνθρωπος αλλά ο ΠΑΟΚ έπρεπε να έχει άλλο προπονητή. Ο Στέφενς είναι ένας μεγάλος προπονητής. Δε θέλω να μιλήσω πολύ για αυτό το θέμα. Μίλησα με πολλούς προπονητές για τον ΠΑΟΚ. Είμαστε ομάδα που πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι.

Ο Δώνης έπαιρνε το μισθό του κάθε μήνα και κάποια εξτρά. Η δικηγόρος του μου έλεγε ότι τον τιμώρησα. Της είπα πως ναι. Πώς τιμωρούν τους παίκτες για κόκκινη κάρτα και όχι τον προπονητή; Είναι ένα θέμα για τον κ. Βρύζα. Είναι δυσάρεστο να φεύγει ο προπονητής και να πηγαίνει στα δικαστήρια. Δε θα επιτρέψω να γίνει ξανά αυτό. Όλα τα χρέη στα φυσικά πρόσωπα, πάνω από 5.000.000 τα έχουμε πληρώσει. Είναι πολλά τα λεφτά. Τι νομίζετε ότι βγάζεις 50 ευρώ και δίνεις;”

Τσάμπιονς Λιγκ, Στάλιν και Μαρινάκης…

«Αν δε βάζω στόχους τότε δε θα λύσουμε τα προβλήματα. Θέλω και το Κύπελλο και το πρωτάθλημα να είναι στο Μακεδονία Παλλάς και με τον καιρό και το Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον καιρό όμως, μπορεί να έχω και άλλο ξενοδοχείο για να βάλω το Κύπελλο. Αν δεν το κάνω θα είναι έγκλημα να θέλω να κερδίσει ο ΠΑΟΚ το Τσάμπιονς Λιγκ; Αν δε με συγχωρέσουν οι φίλαθλοι θα το δεχτώ. Αλλά δε μπορώ να μη βάζω στόχους. Και στις επιχειρήσεις μου είμαι έτσι. Πολλές φορές μου λένε ότι δε μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Αν την προηγούμενη χρονιά, είχαμε χάσει παλεύοντας για το Κύπελλο και άλλα παιχνίδια, είναι ποδόσφαιρο δε μπορείς μόνο να κερδίζεις, μόνο ο Μαρινάκης έχει νίκες, αλλά χάσαμε άδοξα. Δεν παλέψαμε.

Δε θέλω να με κατηγορήσουν ότι βάζω ένα τόσο μεγάλο στόχο. Πήραμε τον Στέφενς, θα χτίσει την ομάδα και θα βάλει στόχους. Το 1941 στον Στάλιν, είπαν ότι θα χάσει τον πόλεμο. Αυτός ο στρατηγός που είπε ότι θα χάσουν, είπε ο Στάλιν να εξαφανιστεί. Ο Στάλιν είπε ότι στο γραφείο του θα μπαίνουν μόνο αυτοί που πιστεύουν ότι θα κερδίσουμε τον πόλεμο. Αν υπάρχει πανικός θα χάνουμε συνέχεια.

Θέλω να πιστεύω ότι όλοι στην ομάδα, ότι αυτός που έχει σήμερα το κύπελλο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι πολύ καλύτερος από εμάς, αλλά καλύτερα προετοιμασμένος. Έχει πιο σωστή προσέγγιση. Δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε. Τα δικά μας λεφτά μυρίζουν όπως και τα δικά τους. Θέλουμε να προετοιμάσουμε σωστά την ομάδα και να πετύχουμε. Και ας με κατηγορούν ότι βάζω υψηλούς στόχους. Λυπάμαι που δεν κάναμε τίποτα την προηγούμενη χρονιά. Δεν έχουμε κάνει τίποτα και συγνώμη».

Η φυσική κατάσταση των παικτών
«Κάναμε μία πολύ μεγάλη μελέτη για τη φυσική κατάσταση των παικτών. Επενδύσαμε σε ένα πρόγραμμα που μας βοηθάει πολύ να αναλύουμε καθημερινά τη φυσική κατάσταση των παικτών. Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα. Ίσως να έπαθα και λίγο σοκ. Εμείς έχουμε κάνει μία ανάλυση, για να δούμε όλες τις ομάδες που παίξαμε στο γήπεδο μας. Οι δικοί μας παίκτες είχαν τη χειρότερη φυσική κατάσταση, αλλά από την άλλη πλευρά, γράφουν ότι ο καθένας στην Ελλάδα πρέπει να έχει τη δική του εφημερίδα που πρέπει να γράφει μόνο τα καλά για αυτόν».

Αν δεν έρθει το πρωτάθλημα…

«Πάντα μου φαινόταν ότι μιλάω καθαρά. Μια κατανοητή γλώσσα για όλους. Έχω πολύ καθαρή φιλοσοφία. Δε μπορώ να μιλάω απλά, μιλάω πολύ. Δεν είχαμε την ομάδα, που ήθελε να διεκδικήσει πολύ υψηλούς στόχους. Ομάδα που να πάλευε με νύχια και με δόντια. Εμείς χάναμε και ήμασταν σαν παιδάκια. Μπορεί καμία φορά να πετύχουμε το στόχο αλλά στη δική μας περίπτωση, αυτό απέτυχε. Υπάρχουν νίκες στο άθλημα υπάρχουν και αποτυχίες.

Αν παλέψουμε και χάνουμε από έναν πιο ισχυρό αντίπαλο δε θα απολύσουμε κανέναν. Αν όμως θα βγαίνουμε στο γήπεδο και θα μας νικάνε συνέχεια χωρίς να παλεύουμε δε θα χρειαζόμαστε τέτοιους προπονητές. Αυτή είναι η θέση μου. Άλλες ομάδες αλλάζουν προπονητές και νομίζετε ότι είμαστε πιο ισχυροί από τη Τσέλσι; Πάντα νόμιζα ότι εγώ απέλυσα τους περισσότερους προπονητές».

«Αν αποτύχω εγώ θα ζητήσω συγνώμη και θα το παραδεχτώ. Θα λύσω όμως κάποιες υποθέσεις. Ήρθα και κατάλαβα ότι πραγματικά, αν δεν ερχόμουν εγώ ο ΠΑΟΚ θα ήταν εκεί που είναι η ΑΕΚ τώρα. Μέσα σε αυτό το χρόνο δεν κατάφερα κάτι. Δεν είμαι Θεός. Έχουμε τα αδύναμα σημεία μας. Θέλω να τα διορθώσω αυτά. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα διορθωθούν όλα. Έχω όμως ένα στόχο. Ξέρω που βρίσκεται το κύπελλο και θέλω να το κατακτήσω. Αυτό το κέφι, την αρρώστια για το ποδόσφαιρο δε θα μπορέσει να μου πει κανένας ότι δε μπορώ να πετύχω κάτι. Όταν ανέλαβα την αποκατάσταση της πρώτης μου επιχείρησης, εναντίον μου ήταν πέντε ισχυρότερες πολυεθνικές εταιρίες».

Τι έγινε με τον Γκαρσία
«Σήμερα σας λέω ότι κανένας δε μπορεί να είναι πιο ψηλά από τις αρχές του ΠΑΟΚ. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι να εμπιστευόμαστε τον προπονητή. Όλη η ομάδα θα βοηθήσει τον Στέφενς για να πετύχει τους στόχους. Αν αύριο πει ότι δε θέλει τον Γκαρσία, δε θα του δώσω και οδηγίες και πως θα μπορέσει να εφαρμόσει τις μεθόδους του.

Όταν μου είπαν για το αδιέξοδο, μπορείτε να ρωτήσετε και τον Γκαρσία, εγώ πήρα τηλέφωνο και είπα. Ο Γκαρσία δεν πρέπει να εμποδίζει τον προπονητή να οδηγεί την ομάδα. Ας περιμένει εμένα, να συζητήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε. Μου είπαν ότι ο Γκαρσία είπε πως δεν έχει να πει κάτι μαζί μου. Μετά πήρα την πληροφορία ότι ο Γκαρσία, δεν έλεγε έτσι και όταν έφυγε ο προπονητής, δηλαδή έφυγε η μία πλευρά της σύγκρουσης, προσπάθησα να καταλάβω την πραγματικότητα.

Τον κάλεσα στο Μακεδονία Παλλάς και μου είπε το αντίθετο. Ότι δεν εμποδίζει τον προπονητή. Ο προπονητής μου έλεγε ότι θα παίξεις και μετά με άφηνε εκτός ενδεκάδας. Ευτυχώς μιλήσαμε και του είπα αν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Μου είπε ναι και του είπα να επιστρέψει. Και αν έρθει ο καινούργιος προπονητής και σου πει ότι δε μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο θα καταλάβω τον προπονητή. Του είπα είσαι έτοιμος να μείνεις στην ομάδα και έχουμε και πολλές άλλες δουλειές. Αυτός μου είπε ότι θα τον στηρίζω. Αυτή είναι η θέση μου. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου επικεφαλής της οικογένειας του ΠΑΟΚ».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Ο Πογκμπά παραδέχθηκε πως έκανε μάγια!

Υψηλές «πτήσεις» στη Σερβία αλλά…

Η γκάφα του Φερνάντο Σάντος

Το… κοντέρ έμεινε χαμηλά γι’ αυτούς

Μεταδόσεις με Nations League

Κυριακή με FORZA! (pic)

Φιλικό συμπερασμάτων για τον ΠΑΟΚ

Τα πρωτοσέλιδα 25/9 (video)

Δεν βιάζονται για Μιχαηλίδη

Το πανόραμα του Nations League

Η ανατροπή ξεκίνησε με τον Αν. Ζίβκοβιτς

Βιεϊρίνια από… Τρίτη

Απάντησε σε Λεβαντόφσκι ο Ζαμπράνο

Ο Λυκογιάννης για τη βαριά ήττα

Νίκη για Ντάντας-Πορτογαλία

Κοντά στη μεταγραφή της ζωής του ο Ρέι

Οι σκέψεις για Κουαλιάτα και Ρικάρντο

Ο Νέσμπεργκ δηλώνει παρών

Τα νεότερα για Σαράφη

Τραγική Αγγλία και υποβιβασμός (videos)

Κίνηση με ρίσκο από Σάκχοφ

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται χρόνο

Βρήκε ομάδα ο Κάτσε

Άτυχος ξανά ο Τσιγγάρας! (pic-video)

Ο Ιταλός που ξετρελάθηκε με την Τούμπα (video)

Λαμία: SΤΟP στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ!

Σε σημαντικό συνέδριο ο Φερνάντο Μάτος

Πήρε ταλέντο από τη Φλώρινα ο ΠΑΟΚ

«Ο Ζαμπράνο ήθελε να μου σπάσει τα πόδια!»

Δεν βιάζονται για Μιχαηλίδη

Γκολάρα Ρικάρντο και μάχες (video)

Άνοιξε… μέτωπο στη Νορβηγία ο Περέιρα

Ολυμπιακός: Φεύγει και ο Βρσάλικο;

Νίκη για την Εθνική Ελπίδων με… άρωμα ΠΑΟΚ

Η αξέχαστη απόφαση Βουλινού! (vid-pics)

Το πανόραμα του Nations League

Νίκη με «ασπρόμαυρους» σκόρερ!

Όταν χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία (video)

Υψηλές «πτήσεις» στη Σερβία αλλά…

Το… κοντέρ έμεινε χαμηλά γι’ αυτούς

Φιλικό συμπερασμάτων για τον ΠΑΟΚ

Δεν βιάζονται για Μιχαηλίδη

Βιεϊρίνια από… Τρίτη

Μαγική μπαλιά Αντρίγια και γκολ η Σερβία (video)

Νίκη για Ντάντας-Πορτογαλία

BCL: Μαθαίνει τον τελευταίο αντίπαλο ο ΠΑΟΚ

Ο Λυκογιάννης για τη βαριά ήττα

Τον «πλήγωσαν» τα τρίποντα της Καρδίτσας

Φιλική «δοκιμασία» στην Καρδίτσα

Αγγελίδης: «Στόχος η ομοιογένεια»

Ξεμούδιασμα με φιλική νίκη

«Κλείδωσε» το προτελευταίο φιλικό!

Ο Πογκμπά παραδέχθηκε πως έκανε μάγια!

Η γκάφα του Φερνάντο Σάντος

Το πανόραμα του Nations League

Δεν ανησυχούν για Τσιγγάρα στην Τουλούζ

Λάιντνερ: «Ο Άρης ζήτησε τον δανεισμό μου από τον ΟΣΦΠ»

Σούντγκρεν: «Ήξερα ότι o Άρης θα με γαμ@@»

Παναθηναϊκός: Αγωνία για Κώτσιρα ενόψει ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός: Φεύγει και ο Βρσάλικο;

Λαμία: SΤΟP στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ!

Οριακά με ΠΑΟΚ ο Φαν Βέερτ