Οι πράξεις της ΚΑΕ και τα… λόγια

Για πρώτη φορά στην 10ετία μία διοίκηση και μάλιστα διορισμένη από το Πρωτοδικείο έχει κάνει τόσο σπουδαία βήματα πριν μπούμε στην καρδιά του καλοκαιριού και την ίδια ώρα μόνο ελάχιστοι επώνυμοι αναλώθηκαν σε κουβέντες που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στην πολύπαθη ομάδα. Αν εξαιρεθεί ο Μάνος Μαλελής, ο επιχειρηματίας που έφερε στον ΠΑΟΚ σαν […]

Για πρώτη φορά στην 10ετία μία διοίκηση και μάλιστα διορισμένη από το Πρωτοδικείο έχει κάνει τόσο σπουδαία βήματα πριν μπούμε στην καρδιά του καλοκαιριού και την ίδια ώρα μόνο ελάχιστοι επώνυμοι αναλώθηκαν σε κουβέντες που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στην πολύπαθη ομάδα.

Αν εξαιρεθεί ο Μάνος Μαλελής, ο επιχειρηματίας που έφερε στον ΠΑΟΚ σαν μεγάλο χορηγό – και σαν τεράστιο «σύμμαχο» – τον Δημήτρη Κοντομηνά, όλοι όσοι μαζεύτηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο «παλατάκι» είχαν τελικά μόνο να …ακούσουν από τους διοικούντες τις πράξεις τους και τον σχεδιασμό που θέλουν να υλοποιήσουν και έμειναν – καλοπροαίρετα πάντα – μόνο στις τοποθετήσεις ορισμένων για το γενικότερο ζήτημα του ΠΑΟΚτσήδικου μπάσκετ που δεν θα βρει ποτέ την λύση του, αν δεν αγκαλιάσει πάλι ο πολυπληθής λαός του «Δικεφάλου» την ομάδα.

Το πιο παράδοξο είναι ότι ενώ η απόφαση σύγκλισης της συνάντησης αυτής για το μπάσκετ είχε ληφθεί στις 10 Ιουνίου, ένα μήνα πριν δηλαδή, στην Γενική Συνέλευση του ΑΣ ΠΑΟΚ, από το κυρίαρχο «σώμα» του συλλόγου, στο μεγάλο αυτό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ούτε προετοιμάστηκαν όσοι ήθελαν να μιλήσουν (ή και να πράξουν) ούτε καν όλοι ήρθαν (από εκείνους που φώναξαν δυνατά για τη διενέργεια της συνάντησης). Ούτε και περίμενε κανείς – την αλήθεια να λέμε – να συγκεντρωθεί κάποιο ποσό, αφού μόνο μετρημένοι στα …μισά δάχτυλα του ενός χεριού από τους παριστάμενους στην σύσκεψη μπορούσαν και ήταν αποφασισμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Εμειναν έτσι όλοι στα λόγια, στις ιδέες, στις σκέψεις, που καλά είναι κι όλα αυτά, αλλά ούτε αρκούν ούτε προσφέρουν στην ομάδα άμεσα και ουσιαστικά όπως απαιτείται.

Από πλευράς ΚΑΕ όμως, από πλευράς των διοικούντων που μοιάζουν (εκτός από «δεμένοι» γροθιά για το κοινό καλό), Δον Κιχώτες της σύγχρονης εποχής καθώς τα βάζουν με τους «ανεμόμυλους» των χρεών και της απαξίωσης (από το μεγάλο κομμάτι του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου), φαίνεται ότι ο Μπάνε Πρέλιεβιτς και οι συν αυτό κατάφεραν στην τελευταία διετία και ειδικά στην περασμένη σαιζόν να γράψουν ιστορία με τα επιτεύγματα της διοίκησης και του αγωνιστικού. Και δεν είναι ώρα πάλι να μιλήσουμε για την μείωση των χρεών, για την υλοποίηση της εξυγίανσης, για την πορεία της ομάδας μέχρι την έξοδο στην Ευρώπη – την οποία πρέπει να παραδεχθούμε ότι άξιζε και πριν τα πλέϊ οφ – την «ελληνοποίηση» της ομάδας που είχε και σημαντικούς παίκτες να παρουσιάσει στο κοινό.

Κι αν η ιστορία του μπασκετικού ΠΑΟΚ είναι ένα …ατέλειωτο βιβλίο, το πιο εκπληκτικό από την παρούσα διοίκηση που ούτε χρηματική ευχέρεια και ρευστότητα διαθέτει ούτε και «στήριξη» είχε μέχρι και σήμερα, είναι ότι έχει κάνει ασύγκριτα βήματα μέσα σε λίγες ημέρες του καλοκαιριού. Πριν «φουντώσει» η μεταγραφική περίοδος, πριν η ζέστη ζαλίσει παίκτες, ατζέντηδες και ομάδες, πριν το άγχος και η πίεση του χρόνου οδηγήσει σε λάθη.

Η διοίκηση Πρέλιεβιτς, με Γαλατσόπουλο, Κατσιώρα, Πολυχρονιάδη, Καρακούση και Καραμπέρη με την συγκλονιστική συμπαράσταση του Μάνου Μαλελή (που όλη τη χρονιά έδωσε αγώνα υπέρ της ομάδας που κανένας από τους μεγαλόσχημους του ΠΑΟΚ δεν το έκανε) έπεισαν τον Δημήτρη Κοντομηνά να μείνει στον ΠΑΟΚ. Και με τον Σούλη Μαρκόπουλο και τον Νίκο Σταυρόπουλο στο αγωνιστικό, πέτυχαν ήδη την παραμονή των Τσαϊρέλη και Μαργαρίτη (πάντα μέσα στο οικονομικό πλαίσιο της εξυγίανσης), θα κάνει το ίδιο με Δέδα, Χαραλαμπίδη, «Λάζο», πήρε τον Τσόχλα και θα πάρει όποιους ακόμη χρειάζεται ο προπονητής και σίγουρα θα «επενδύσει» πάνω στην ομάδα και στην ευρωπαϊκή της παρουσία όπως θέλει και ο μεγάλος χορηγός της.

Ακόμη και η σχέση που χτίζει με την διοργανώτρια του Eurocup, τα «μπράβο» που μάζεψε ο Πρέλιεβιτς από ΕΣΑΚΕ και Ευρωλίγκα, η αξιοπιστία που ανακτά ολοένα και περισσότερο η ΚΑΕ στην εγχώρια και στην ευρωπαϊκή «αγορά», το κύρος και η «αύρα» που αποπνέει όλο αυτό το «σχήμα» του μπασκετικού ΠΑΟΚ, είναι οπωσδήποτε ένα …ευανάγνωστο κεφάλαιο της ιστορίας του μπασκετικού «Δικεφάλου». Κι έπονται όπως όλα δείχνουν και πιο ενδιαφέροντα κεφάλαια.

Επιστρέφοντας όμως στην σύσκεψη της Δευτέρας, θα πρέπει να ευχηθούν όλοι, ακόμη και τα λόγια που ακούστηκαν από όσους τοποθετήθηκαν να γίνουν πράξεις. Και όχι να προσπαθήσει πάλι μονάχη της η διοίκηση Πρωτοδικείου να τα υλοποιήσει. Γιατί αλλιώς η σύσκεψη θα είναι μία τρύπα στο νερό. Και όλοι όσοι νοιάζονται, όλοι όσοι «πονάνε» για το ΠΑΟΚτσήδικο μπάσκετ, καλό θα είναι έστω και χωρίς θεσμική θέση, έστω και ως απλοί φίλαθλοι πλέον να κάνουν και τους υπόλοιπους, τους χιλιάδες οπαδούς του «Δικεφάλου» να νοιαστούν για την ομάδα που πασχίζει μόνη της στο «παλατάκι». Ας μην βρουν χρήματα. Ας μην βρουν άλλους χορηγούς. Ας προκαλέσουν όμως μεγαλύτερη πώληση διαρκείας και απλών εισιτηρίων. Ας δώσουν το παράδειγμα, ας υποστηρίξουν με λόγια και πράξεις τις κινήσεις και τις εξαγγελίες της διοίκησης Πρέλιεβιτς. Κι ορισμένοι ας συνεχίσουν αυτό ακριβώς που έκαναν την Δευτέρα «πνίγοντας» μέσα τους όποια αντίθεση ή αμφισβήτηση για την προσπάθεια που κάνουν διοίκηση και αγωνιστικό τμήμα. Ολοι θέλουν πάντα το καλύτερο και την «πρωτιά». Με 5-6 νοματαίους όμως δεν γίνεται…

Υ.Γ. 1 Για τις ακαδημίες και την ανάδειξη παικτών από αυτές μοιάζει συχνά αστείο να υποδεικνύεται στον Νίκο Σταυρόπουλο που είναι υπεύθυνός τους τι πρέπει να κάνει. Αν δεν ξέρει αυτός, ε, τότε δεν ξέρει και κανείς από όλους εμάς. Απλά, δεν επιτρέπεται να τον πλαισιώνουν μη θεσμικοί. Κι όσο για την ανάδειξη παικτών, δεν αρκούν μόνο οι υπάρχοντες. Ας βοηθήσουν ΟΛΟΙ – και οι εκτός ΚΑΕ – για καλύτερες μεταγραφές μικρών.

Υ.Γ. 2 Μπορεί ο Τσόχλας και ο κάθε …Τσόχλας να μην αρέσει σε κάποιους. Μπορεί και η επόμενη μεταγραφή να μην αρέσει ενδεχομένως σε ορισμένους άλλους. Ας αφήσουμε όμως τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή και την διοίκηση, να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς, αυτό που σχεδιάζουν με τα ελάχιστα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους, για να φτιάξουν αυτό που όλοι ονειρεύονται και με την «χημεία» που φέτος έγινε παράδειγμα σε κάθε ομάδα της Α1.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Νεφρού: «Ενθουσιασμένη που επιστρέφω»

Τα πρωτοσέλιδα (24/11)

O ΠΑΟΚ… οδηγός για την Τβέντε

Αμυντικός του ΠΑΣ γκρεμίζει την προπαγάνδα

Επεισόδιο με Βέρνμπλουμ στην Γκέτεμποργκ

H βαθμολογία της Super League

Την…. γλύτωσε ο Περέιρα

«Καλό ταξίδι αετόπουλο!»

Τα δεδομένα για Ελ Καντουρί

Σαμολαδά: «Να περάσουμε στους «8»

Η… μαγεία του Βιεϊρίνια (video)

Aποθεώνει Α. Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ (pic)

Επιστρέφει ο κόσμος στην Αγγλία!

Άγχος, ένταση και… ξέσπασμα! (video)

Αιχμηρή ανακοίνωση της ΕΠΟ!

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Τ. Περέιρα «Χαρούμενος για τον Άντριαν»

Ο νοσταλγός Άκπομ και οι Δημήτρηδες (pic-video)

Ο Τζόλης… φρονίμεψε (pic)

Πεντάρα με δύο ασίστ Πέλκα (video)

Πόνεσε ο Καραπαπάς (pic)

To τετ α τετ Γκαρσία-Μιχαηλίδη (pics)

Ο ψαρωμένος και ο «τελειωμένος»

«Η αλλαγή του συστήματος βοήθησε!»

Περιμένει την ευκαιρία του ο Περέιρα

Κρέσπο: «Μας έχει βοηθήσει ο Γκαρσία»

Η απόδοση των παικτών

«Στον ΠΑΟΚ μέχρι να γεράσει ο Γκαρσία»

O Περέιρα αποθέωσε Βιεϊρίνια

Αμυντικός του ΠΑΣ γκρεμίζει την προπαγάνδα

Γκαρσία τριετίας στην Τούμπα!

Ο Ολυμπιακός έβαλε χούλιγκαν στο Καραϊσκάκη

Η μετάδοση του ΠΑΟΚ-ΠΑΣ

Χρειάστηκε και σπρώξιμο ο ΟΣΦΠ

Επεισόδιο με Βέρνμπλουμ στην Γκέτεμποργκ

Τα γκολ της ανατροπής (video)

Η βαθμολογία της Super League

«Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τη Νέα Τούμπα»

Κάκος: «Καθαρό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ»

Η χαρά του ΠΑΟΚ για την επιστροφή Βιεϊρίνια

Η «υπόκλιση» στον Περέιρα (pic)

«Μικρή καθυστέρηση για τη νέα Τούμπα»

Παραίτηση Γρηγορίου λόγω Κούγια !

Γκαρσία: «Δούλεψε σκληρά ο Βιεϊρίνια»

Πρόβλημα με Περέιρα!

Την…. γλύτωσε ο Περέιρα

Η βαθμολογία της Super League

To… ξέσπασμα του Ίβιτς

O ΠΑΟΚ… οδηγός για την Τβέντε

Αμυντικός του ΠΑΣ γκρεμίζει την προπαγάνδα

Την…. γλύτωσε ο Περέιρα

Ακόμα μιλούν για τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ

Τα δεδομένα για Ελ Καντουρί

Η… μαγεία του Βιεϊρίνια (video)

Aποθεώνει Α. Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ (pic)

Στο Σαράγιεβο Μαργαρίτης- Κακλαμανάκης

Έφτασε Σάβιτς- Μπέρι ο Μαργαρίτης

«Καμπανάκι» για τον Χέρντον!

Δεν γύρισαν Μαργαρίτης-Κακλαμανάκης

Τέρνερ: «Θα έρθουν και οι νίκες»

Μέξας: «Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες»

Κρίμα ρε ΠΑΟΚ…

Οι υποψηφιότητες για τον καλύτερο προπονητή του αιώνα

Επιστρέφει ο κόσμος στην Αγγλία!

Νοκ-άουτ για 10 μέρες o Ζλάταν

Θέλει Νούνιες ο Γκουαρντιόλα

Νέα ήττα για την Ομόνοια

Γκέλα και εκνευρισμός στην PSV

Η Βαγιαδολίδ σόκαρε τη Γρανάδα

Πόνεσε ο Καραπαπάς (pic)

Παραίτηση Γρηγορίου λόγω Κούγια !

Γκέλα Αϊντχόφεν πριν τον ΠΑΟΚ