«Θέλω νίκες παντού!»

Ο Στέφενς τόνισε ότι θέλει να κερδίζει σε κάθε προπόνηση, σε κάθε ματς…

Η μεγαλύτερη υπέρβαση του φετινού ΠΑΟΚ παραμένει ο Χουμπ Στέφενς. Ο Ιβάν Σαββίδης κατάφερε να τον πείσει να αναλάβει τον Δικέφαλο και αυτός ανέλαβε την αποστολή να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή!

Τη λέξη πρωτάθλημα ή τίτλος δεν την ανέφερε πουθενά στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε.

Ωστόσο έδειξε ότι είναι… άρρωστος με τις νίκες και μέσα από αυτές τόνισε ότι επιτυγχάνονται οι στόχοι.

– Μετά από 16 ημέρες στην Αυστρία έχετε σχηματίσει απόλυτη εικόνα για το υλικό της ομάδας;

«Πιστεύω πρώτα από όλα πως το πρώτο παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λίγκ είναι χρονικά κοντά. Ολες οι συνθήκες είναι πολύ καλές στην προετοιμασία. Μέχρι να παίξεις τα πρώτα επίσημα παιχνίδια νομίζεις ότι τα κάνεις όλα καλά. Στην πραγματικότητα θα φανεί καλύτερα».

– Είστε προπονητής με καθαρή φιλοσοφία. Θα διατηρήσετε την ίδια φιλοσοφία και στον ΠΑΟΚ;

«Ολα εξαρτώνται από την ποιότητα των παικτών. Πάντα είναι σημαντικό να έχεις καλή χημεία και έτσι σκέφτεσαι το ποδόσφαιρο και πώς οι παίκτες θα εφαρμόσουν αυτό που θέλεις. Κυρίως εξαρτώνται όλα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών, αλλά κάνεις μια μίξη των χαρακτηριστικών. Από την εμπειρία μου, πάντα κάτι δίνεις και πάντα κάτι παίρνεις».

– Ποια είναι η φιλοσοφία σας για τον ΠΑΟΚ;

«Οταν έχεις την μπάλα στην κατοχή σου, ο αντίπαλος δεν μπορεί εύκολα να σου κάνει γκολ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας οργανισμός. Πρέπει να έχουμε το περισσότερο διάστημα την μπάλα και πολύ καλή οργάνωση μέσα στο παιχνίδι μας. Αυτό θέλω. Για εμένα δεν έχουν σημασία τα συστήματα, αλλά κυρίως η οργάνωση. Ακόμη κι αν δεν έχουμε την μπάλα, πρέπει να την κερδίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ακόμη κι όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ, πρέπει να παίρνεις ρίσκο για να ανατρέπεις το παιχνίδι. Αλλες φορές δε θα χρειάζονται ρίσκα. Εξαρτάται και από τις συνθήκες και από τον χρόνο μας».

– Ο ΠΑΟΚ στα φιλικά προσπάθησε να βγει στην επίθεση με γρήγορο τρόπο. Ποια είναι η φιλοσοφία σας;

«Οταν έχεις την ευκαιρία να βγεις μπροστά πρέπει να το κάνεις. Πάντα εξαρτάται από το παιχνίδι και τον αντίπαλο. Όταν μπορείς πρέπει να είσαι επιθετικός. Ορισμένοι παίκτες έχουν πρόβλημα για να παίξουν την μπάλα πιο γρήγορα και μπροστά. Αυτό είναι λογικό γιατί βρισκόμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας, για αυτό τον λόγο ήμασταν εδώ».

– Εχετε δουλέψει σε μεγάλες ομάδες, βρήκατε στον ΠΑΟΚ αυτά που σας υποσχέθηκαν σε οργανωτικό και μεταγραφικό επίπεδο;

«Η οργάνωση είναι πολύ καλή. Στη Γερμανία είναι τέλεια. Ομως και η οργάνωση του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή. Οταν μιλούσα με τον ΠΑΟΚ είδα την ποιότητα του υλικού και πιστεύω ότι με τους νέους παίκτες που ήρθαν μπορούμε να κάνουμε μία πολύ καλή ομάδα. Πρώτα από όλα πρέπει να περάσουμε στο Τσάμπιονς Λίγκ και στη συνέχεια να κάνουμε μία καλή αρχή για το πρωτάθλημα».

– Ποιο ήταν το κίνητρο να έρθετε στην Τούμπα;

«Ενας από τους λόγους ήταν πως δούλεψα πολλά χρόνια στη Γερμανία και ήθελα κάτι άλλο. Πρέπει να σκέφτεσαι τι έρχεται. Δεν ήθελα να δουλέψω στην Ολλανδία. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα κλαμπ πιο κοντινό σε σύγκριση με τις ομάδες που δούλεψα παλαιότερα. Που δουλεύει με επιτυχημένο προγραμματισμό. Εχει πολλούς φιλάθλους στο πλευρό του, είδα την οργάνωση και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Εχει φιλοδοξίες ο Σαββίδης με το κλαμπ όπως κι εγώ έχω πολλές φιλοδοξίες. Και πιστεύω ότι είναι μία φιλοδοξία να κερδίζουμε σε κάθε ματς. Θέλω να κερδίζω σε κάθε προπόνηση, κάθε ημέρα, να φθάσω σε περισσότερες νίκες».

– Θα μας επιτρέψετε μια ερώτηση για τον Κατσουράνη. Τον ξέρουμε ως χαφ, αλλά τον βλέπουμε να μονιμοποιείται στην άμυνα. Είναι μια μεγάλη συζήτηση για το που παίζει ο Κατσουράνης…

«Αυτό έχει να κάνει και με τους τραυματισμούς. Και ο Τζιόλης μπορεί να παίξει στο κέντρο της άμυνας. Οταν φέρνεις τον Κατσουράνη από την άμυνα είναι πλεονέκτημα γιατί κάνει παιχνίδι από τα μετόπισθεν. Γνωρίζω πολύ καλά ποιος είναι. Και ο Κατσουράνης σκέφτεται πολύ και σκέφτεται πολύ γρήγορα».

-Το περιβάλλον σας πώς αντέδρασε όταν αποφασίσατε να έρθετε στον ΠΑΟΚ;

«Μίλησα με ανθρώπους από το περιβάλλον μου, την οικογένειά μου και το εξωτερικό. Μίλησα με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο από την Σάλκε που μου είπε πως ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλο κλαμπ με τρελούς οπαδούς και πως θα έπρεπε να πάω. Ασφαλώς και το συζήτησα με την οικογένειά μου. Ολοι έδειξαν διάθεση να επισκεφθούν την Θεσσαλονίκη ακόμη και ο γιος μου που είναι ο προσωπικός μου ατζέντης και έχει γραφείο για παίκτες».

– Ο στόχος που έχετε θέσει για την ομάδα ποιος είναι;

«Ελπίζουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Και όταν κερδίζεις κάθε παιχνίδι νομίζω ότι τα πάς καλά. Αλλά πιστέψτε με πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Εύχομαι και οι παίκτες να έχουν αυτή την σκέψη του νικητή όπως την έχω εγώ. Κάθε φορά που θα πηγαίνουμε σε ματς, θα πηγαίνουμε για τη νίκη».

-Τα συνεχόμενα φιλικά παιχνίδια αποτέλεσαν και δική σας επιλογή;

«Το φυσιολογικό είναι να ξεκινάς με μια προετοιμασία. Το φιλικό με την Ανζί δεν το αρνήθηκα. Πιθανότατα ελπίζουμε στη διάρκεια της χρονιάς να έχουμε αγώνες Τετάρτη και Κυριακή για να μπορεί η ομάδα να είναι σε ετοιμότητα».

– Πώς αντιμετωπίζετε τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ; Ως τελικούς; Πώς τα έχετε στο μυαλό σας;

«Οπως λέω πάντα, ο επόμενος αντίπαλός σου είναι ο πιο σημαντικός. θέλω να δω μια ομάδα να τα δίνει όλα για τον στόχο. Να κερδίσουμε, αλλά να τα δίνουμε όλα για την ομάδα. Οχι να τα δίνει ο ποδοσφαιριστής για τον εαυτό του».

– Μπορεί ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός να επηρεάσει την ομάδα και την προσπάθειά της ως το τέλος;

«Δεν το πιστεύω. Εχουμε ένα μεγάλο ρόστερ. Εχουμε πολλές επιλογές παικτών. Ακόμη κι αν μια αποτυχία επηρεάσει, τότε νομίζω ότι έχουμε ανταγωνισμό με πολύ καλούς παίκτες που μπορούν να αντικαταστήσουν αυτούς».

– Εχετε κάποια προτίμηση από τους αντιπάλους;

«Θα το δούμε στη διαδικασία της κλήρωσης».

-Εχετε κάποια προτίμηση στο σύστημα που θα επιλέξετε για την ομάδα με έναν ή με δύο επιθετικούς;

«Μερικές φορές μπορούμε να παίξουμε ακόμη και με τρεις ή ακόμη και τέσσερις επιθετικούς. Είπα και στους παίκτες μου το πρωί. Είπα πως κάποιοι δεν ήταν εκεί, κάποιοι τραυματίστηκαν, πρέπει να δείτε πώς θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε. Τους είπα ότι το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Προχθές έβαλα την ομάδα που πίστευα πως είναι η καλύτερη ομάδα. Είπα στους παίκτες πως έχουμε μια μεγάλη ομάδα και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Δεν μπορείς να πεις ότι θα παίξουμε με την μια ενδεκάδα σε ένα παιχνίδι και με την άλλη σε κάποιο άλλο».

-Πώς θα παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ στους πρώτους επίσημους αγώνες;

«Δεν το ξέρω αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ δύσκολο να το πω. Εχουμε υλικό με πολλούς νέους παίκτες αλλά και έμπειρους. Είναι πολύ δύσκολο αυτή την στιγμή να το πεις. Βλέπω παίκτες με ταλέντο που δουλεύουν πολύ, αλλά δεν είναι στο 100% των δυνατοτήτων τους. Εχουν άλλωστε κι ένα νέο προπονητή και πρέπει να συνηθίσουν αυτή τη διαδικασία. Εμείς όμως πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να δημιουργήσουμε μια ομάδα από όλο το υλικό».

-Ο Νέτσιντ προσέθεσε κάποια χαρακτηριστικά στην ομάδα. Περιμένετε κι άλλα χαρακτηριστικά από άλλο παίκτη ή όχι;

«Ο Νέτσιντ προπονείται εδώ και ένα μήνα, έπαιξε σε δύο παιχνίδια, πρέπει όμως να περιμένουμε. Κωνσταντινίδης και Πέλκας είναι στην προπόνηση τις τελευταίες ημέρες και τους περιμένουμε. Ολοι είναι σημαντικοί. Αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η ομάδα για τα πρώτα παιχνίδια στην Ευρώπη. Δεν είναι δίκαιο απέναντι στους παίκτες που έχουμε αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Και πρέπει να τους δώσω τον χρόνο και τη δυνατότητα να δείξουν την ποιότητα και το ταλέντο τους».

-Από τις εμπειρίες της προετοιμασίας έχουμε δει προπονητές να κάνουν τακτική στο γήπεδο. Εσείς επικεντρώνεστε περισσότερο στη θεωρία στους παίκτες γιατί πιστεύετε ότι έχετε καλούς μαθητές;

«Πιστεύω ότι απολαμβάνουν την προπόνηση οι παίκτες μου. Πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Μιλάμε πολύ με τους παίκτες. Ελπίζω να είναι καλοί δέκτες οι παίκτες μου. Δεν μου αρέσει να σταματώ την προπόνηση και να τους λέω πράγματα. Μιλάμε πολύ, βλέπουμε τα βίντεο και όποτε το κρίνω σκόπιμο το κάνω. Λέω πάντα στους παίκτες πότε κάνουν λάθη και πρέπει να τα διορθώσουν. Δεν είναι πάντα διασκεδαστικό. Δουλεύουμε όμως με επαγγελματίες και με ανθρώπους που γνωρίζουν πώς να ανταποκριθούν».

-Ποια η γνώμη σας για τους δημοσιογράφους;

«Αυτό που διαπιστώνω από την πρώτη ημέρα που βρισκόμαστε στην Αυστρία είναι πως σέβεστε τη δουλειά μου, όταν όμως δω ότι δε θα την κάνετε σωστά τότε θα έχω πρόβλημα. Σέβομαι πάντα τη δουλειά των δημοσιογράφων. Μπορείτε να μου ασκείτε κριτική με έντονο τρόπο. Διασκεδάστε το. Δουλεύουμε όλοι μαζί και πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

– Η σύζυγός σας ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα υγείας. Θα την έχετε κοντά σας στην Θεσσαλονίκη όταν θα εγκατασταθείτε;

«Θα έρθει αυτόν τον μήνα και πιστεύω ότι μόλις δει πόσο όμορφη είναι η Θεσσαλονίκη θα την επισκεφθεί πολύ περισσότερες φορές. Δούλευα στη Γερμανία, την Ολλανδία, τώρα στην Ελλάδα, όπως διαπιστώνετε δεν είμαι στο σπίτι. Η γυναίκα μου είναι μόνη. Ομως είμαι απόλυτα ταυτισμένος με τη δουλειά μου και το κλαμπ. Ομως πιστεύω ότι θα έρθει αρκετές φορές στη Θεσσαλονίκη».

– Οσες δυσκολίες κι αν έχετε στην ζωή σας, δεν το βάλατε ποτέ κάτω. Υπάρχει κάποιο μυστικό;

«Το βλέπω θετικά, είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Ημουν τυχερός που έπαιξα ποδόσφαιρο και στην συνέχεια επίσης τυχερός που έκανα τον προπονητή. Η πρώτη καλύτερη δουλειά είναι όταν παίζεις ποδόσφαιρο. Λάτρεψα το ποδόσφαιρο. Αυτό λέω και στους παίκτες, απολαύστε το ποδόσφαιρο».

 

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Τιμητική κλήση για Μάροβιτς

Πρώτα εξετάσεις, μετά παρκέ! (pics)

Live+Stream: ΠΑΟΚ – Σουόνσι

Τα είδε…. όλα στις πρεμιέρες!

Κύπελλο Ελλάδας: Τα πρώτα ζευγάρια

Η ενδεκάδα της… μάχης!

Mε Ολυμπιακό στο Κύπελλο!

Μήνυμα για Νέα Τούμπα και προπονητικό!

Στη Φρανκφούρτη ο Λυκογιάννης (pics)

«Δεν έκλεισε το ρόστερ!»

Σαββίδης: Η αυτάρκεια και τα έσοδα!

Σαββίδης: «Δική μου η κύρια ευθύνη!»

Η ευχή στις πρωταθλήτριες! (pic)

Η ώρα του Πανσερραϊκός- ΠΑΟΚ Β

Ημέρα διπλής άφιξης για ΠΑΟΚ

Τσόλακ: «Έφτασα εδώ με την ποιότητά μου»

Η προτροπή Ολιβέιρα σε Μιχάι

Τριάρα και αποβολή για τον Κρέσπο (vid)

Ο Σαββίδης έθεσε τους όρους του!

Στα κορυφαία ταλέντα της Ολλανδίας ο Τζόλης

Η ευκαιρία του Τσαούση

Σκόραρε ξανά ο Τσόλακ (video)

Και πώς να χάσει με αυτόν τον Γιάννη;

Απόλυτος κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ

Οι επιλογές στα στόπερ για την πρεμιέρα

Όταν αποσύρθηκε η φανέλα «12» (pic)

«Ματιές ΠΑΟΚ σε Μπάσι»

Ψηστήρι και… τρέλα για τον ΠΑΟΚ! (video)

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Τεντόγλου (videos)

Οι 250.000 λόγοι του Νέσμπεργκ

Γεμάτο απουσιολόγιο ενόψει πρεμιέρας

«Καρφιά» Δεληζήση για Μπούργος

Τα γκολ του Μπράντονιτς με την Δόξα Βώλακα

Και δεύτερος… Γκαρσία στον ΠΑΟΚ Β!

Έτοιμος για ακόμα ένα ορόσημο ο Λουτσέσκου

Παρέμβαση FIFA και UEFA κατά Αυγενάκη

Έκλεισε ταλέντο ο ΠΑΟΚ

Όταν ο Τετράτζε έγινε κάτοικος Τούμπας

Επιμένουν οι Ιταλοί για Κούρτιτς

Τριάρα και αποβολή για τον Κρέσπο (vid)

Ο Σαββίδης έθεσε τους όρους του!

Απίθανη Στεφανίδη! Πήρε ξανά μετάλλιο

Ανακοινώθηκε ο Μιχάι

Ολυμπιακός ημίχρονο, Νότιγχαμ τελικό

Κλέβει παίκτη από Ολυμπιακό η Νότιγχαμ

Πάει για το «μπαμ» με Ρονάλντο η Σπόρτινγκ

Τιμητική κλήση για Μάροβιτς

Τα είδε…. όλα στις πρεμιέρες!

Μήνυμα για Νέα Τούμπα και προπονητικό!

«Δεν έκλεισε το ρόστερ!»

Σαββίδης: Η αυτάρκεια και τα έσοδα!

Σαββίδης: «Δική μου η κύρια ευθύνη!»

Η ευχή στις πρωταθλήτριες! (pic)

Πρώτα εξετάσεις, μετά παρκέ! (pics)

Κύπελλο Ελλάδας: Τα πρώτα ζευγάρια

Mε Ολυμπιακό στο Κύπελλο!

Στη Φρανκφούρτη ο Λυκογιάννης (pics)

Ημέρα διπλής άφιξης για ΠΑΟΚ

Και πώς να χάσει με αυτόν τον Γιάννη;

Χαντς: «Ανυπομονώ να μπω στο γήπεδο»

Κλέβει παίκτη από Ολυμπιακό η Νότιγχαμ

Τέλος από τον ΟΦΗ ο Φαν Ντούινεν

Δεν δίνει εισιτήρια σε… ΠΑΟΚ η Λαμία

Παναιτωλικός: Φέρνει εξτρέμ πριν τον ΠΑΟΚ

«Καρφιά» Δεληζήση για Μπούργος

Ολυμπιακός ημίχρονο, Νότιγχαμ τελικό