Ο έλεγχος των παικτών!

Η ανάλυση του inpaok από την προετοιμασία στην Αυστρία!

Έπειτα από 16 ημέρες παραμονής στην Αυστρία με εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων (διπλές καθημερινά με εξαίρεση δύο ημέρες που ήταν μονές) και πέντε συνολικά φιλικά παιχνίδια, έχουν βγει τα πρώτα συμπεράσματα για τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Χούμπ Στέφενς.

Το γενικό συμπέρασμα που βγάλαμε, είναι πως ο Χουμπ Στέφενς έχει στη διάθεσή του πολλούς παίκτες που μπορεί να διαχειριστεί. Υπάρχει πλουραλισμός σε κάθε θέση, ο Ολλανδός έχει επιλογές και, σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, ο ΠΑΟΚ είναι πλήρης. Λείπει βεβαίως το κερασάκι στην τούρτα, το δεκάρι, ο επιτελικός μέσος που μπορεί να παίζει και στα πλάγια και θα προσθέσει περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ της ομάδας. Από τη δική τους παρουσία στις προπονήσεις καλούνται από δω και πέρα να πείσουν τον Στέφενς και τους συνεργάτες του πως μπορούν να ανταποκριθούν σε όσα τους ζητάει. Είναι, επίσης, ευχάριστο το γεγονός πως στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν αρκετοί Ελληνες παίκτες, έμπειροι και νέοι. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με εντονότατο το ελληνικό στοιχείο.

Το σημαντικό, έτσι όπως παρακολουθήσαμε την προετοιμασία, είναι πως σε κάθε θέση υπάρχουν τουλάχιστον τρεις παίκτες που μπορούν να συμμετέχουν στην ενδεκάδα. Και έμπειροι, αλλά και νέοι.

Στη φετινή αξιολόγηση δεν θα συμπεριλάβουμε τους τρεις νεαρούς παίκτες που ήταν παρόντες από τις 3 έως και τις 13 Ιουλίου στο Λεόμπεν. Τους Πόζογλου, Σαββίδη και Κιόσε. Δεν τους δόθηκε χρόνος συμμετοχής στα φιλικά, όμως στην καθημερινότητα προσπάθησαν πολύ. Έχουν ταλέντο και ποιότητα, πρέπει όμως να έχουν και υπομονή γιατί οι ευκαιρίες είναι μπροστά τους.

Ακόμη δεν μπορεί να γίνει αξιολόγηση για τον Τσέχο επιθετικό Τόμας Νέτσιντ, που βρέθηκε μόλις για μία ημέρα στην Αυστρία χωρίς να προπονηθεί. Το βασικό είναι πως οι εξετάσεις του (όπως έλεγαν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ) ήταν καθαρές. Και περιμένουμε να τον δούμε στο γήπεδο. Εκτός αφήνουμε και τον Ιτάνζ, που δόθηκε δανεικός στην Κόνιοσπορ.

Στις σελίδες που ακολουθούν, μπορείτε να διαβάσετε τα βασικά στοιχεία του κάθε ποδοσφαιριστή που συμμετέχει στο ρόστερ του “Δικέφαλου του Βορρά”:

ΣΑΝΘ ΧΑΚΟΜΠΟ

Εχει ένα προβάδισμα για τη θέση κάτω από την εστία, χωρίς όμως να θεωρείται δεδομένος. Χρησιμοποιήθηκε στα περισσότερα φιλικά, δούλεψε πολύ, έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όμως, χρειάζεται βελτίωση σε ορισμένους τομείς σύμφωνα με τις συστάσεις που του έκανε ο Στέφενς στην τελευταία ημέρα της προετοιμασίας. Ο Ισπανός πιστεύει στον εαυτό του και το δείχνει, είναι έτοιμος για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και πρέπει απλά να είναι ο εαυτός του μέσα στο γήπεδο για να διεκδικήσει τη θέση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΛΥΚΟΣ

Εχει εξίσου τις ίδιες πιθανότητες με τον Χακόμπο να διεκδικήσει τη θέση στο βασικό σχήμα. Μπορεί στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ να μην αγωνίστηκε, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι παραγκωνισμένος. Στις προπονήσεις έβγαλε μεγάλο πάθος, ενώ ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές του Μούσιαρη και του Στέφενς. Έπαιξε στο πρώτο και το τρίτο φιλικό παιχνίδι στην Αυστρία, δείχνοντας θετικά στοιχεία και είχε καλή συνεννόηση με τους αμυντικούς της ομάδας. Ο Γλύκος είναι σταθερή αξία.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ

Πάρα πολύ καλή δουλειά έκανε ο νεαρός γκολκίπερ στην Αυστρία. Εφάρμοσε στην πράξη όσα του ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τεχνικής ηγεσίας και στα δύο φιλικά παιχνίδια που έπαιξε (στο δεύτερο και τέταρτο κατά σειρά), έδειξε εξαιρετικά στοιχεία της ποιότητας που διαθέτει. Το ευχάριστο είναι πως μέσα στο παιχνίδι τον διακρίνει ένας δυναμισμός, ενώ διατήρησε καλή επικοινωνία με τους αμυντικούς του. Θεωρητικά είναι ο τρίτος γκολκίπερ, αλλά πρακτικά εφόσον συνεχίσει έτσι, θα ανέβει σίγουρα την κλίμακα.

ΑΛΒΕΣ ΛΙΝΟ

Σαν το παλιό καλό κρασί. Αγέρωχος, υπερκινητικός, δραστήριος και πάντα προσαρμοσμένος στα δεδομένα του παιχνιδιού. Ο Στέφενς τον είχε συνέχεια από κοντά, τον εμπιστεύεται και του δίνει αυτήν τη στιγμή ένα προβάδισμα για το βασικό σχήμα. Ο Λίνο, πραγματικός εργάτης, δεν σταματά να… τρέχει ακόμη κι όταν ξεχνιέται. Δεν του φάνηκαν τα 36 του χρόνια στην προετοιμασία, αφού με τους ρυθμούς που κινούνταν, έμοιαζε για νεαρό που διψούσε για τη διάκριση. Ό,τι άλλο κι αν αναφέρουμε, είναι περιττό.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ

Από τα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ που φέτος προωθήθηκαν στην επαγγελματική ομάδα και ο Στέφενς δείχνει διατεθειμένος να του δώσει ευκαιρίες. Είναι ο τρίτος αριστερός μπακ μαζί με τους Λίνο και Σπυρόπουλο. Πολλή δουλειά από τον νεαρό, που δείχνει πολύ μεγάλο πάθος στο παιχνίδι του εκτός από τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Απλά, επειδή ο συναγωνισμός για την ίδια θέση είναι μεγάλος, πρέπει να είναι επίμονος για να πετύχει. Στον ΠΑΟΚ, πάντως, τον εμπιστεύονται και το δείχνουν. Στα φιλικά παιχνίδια είχε μία σταθερά καλή παρουσία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

Δεν συνηθίζει να μιλάει πολύ, δεν του αρέσει κιόλας, αλλά μέσα στο γήπεδο βγάζει χαρακτήρα. Αναγεννημένος, καθώς όλο αυτό το διάστημα δεν ταλαιπωρήθηκε από κάποιο μυϊκό πρόβλημα, ο Κατσικάς μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο όταν του δοθεί η ευκαιρία. Εκτός από το ψηλό παιχνίδι, που δείχνει πολύ καλά στοιχεία, έχει καλή επαφή με την μπάλα για να προωθήσει το παιχνίδι της ομάδας. Όσο για τις προωθήσεις του στις στημένες φάσεις όταν επιτίθεται η ομάδα, είναι πραγματικά “φαρμάκι” για τους αντιπάλους.

ΙΝΙΓΟ ΛΟΠΕΘ

Ήρθε με περγαμηνές στην Τούμπα, ήταν η πρώτη μεταγραφή άλλωστε, έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας αλλά δεν έκανε μέχρι το τέλος κάποιο εντυπωσιακό παιχνίδι στα φιλικά που αγωνίστηκε Προφανώς χρειάζεται μεγαλύτερη προσαρμογή γιατί έχει θετικά στοιχεία. Ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες μέρες της προετοιμασίας από μια φλεγμονή στα δάκτυλα των ποδιών του που δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για τη συνέχεια. Αρκεί να είναι απόλυτα υγιής για να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα. Προς το παρόν έχει μείνει πιο πίσω.

ΜΙΓΚΕΛ ΒΙΤΟΡ

Με μία λέξη, αρχοντικός. Και πάντα βγάζοντας το συμπέρασμα από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε στα φιλικά παιχνίδια. Κερδίζει την προτίμηση του Στέφενς δίπλα στον Κατσουράνη και οι κινήσεις του μέσα στο γήπεδο αυτό αποδεικνύουν. Μπορεί να μην έχει μεγάλη εμπειρία, καθότι νεαρός, αλλά η ποιότητα που έχει ως ποδοσφαιριστής φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού. Από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος της φετινής προετοιμασίας που έγινε στο Λεόμπεν. Είναι βέβαιο πως έχει πολλά να δώσει στην ομάδα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ

Ήρθε στον ΠΑΟΚ για να παίξει και να προσφέρει και είναι καθαρά στα… πόδια του να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Τις πρώτες μέρες ήταν δικαιολογημένα “σφιγμένος” εξαιτίας και του νέου περιβάλλοντος, στη συνέχεια ανέβηκε περισσότερο και το μέλλον είναι δικό του. Ο Σκόνδρας θα αποτελέσει φέτος μια αξιόπιστη λύση στο δεξί άκρο της άμυνας, εκεί όπου “πονούσε” ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Σταδιακά θα ανεβάζει ρυθμούς, ενώ και ο συναγωνισμός με τους νεαρούς θα τον βοηθήσει.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΙΤΣΙΟΥ

Με το σπαθί του κερδίζει θέση στην ενδεκάδα. Και παρά τον ανταγωνισμό (με τους Σκόνδρα και Κωνσταντινίδη), ο νεαρός δείχνει αποφασισμένος. Σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε, διακρίθηκε για την σταθερή καλή του απόδοση. Τι κι αν πέρσι έπαιζε στα χάφ, φέτος από τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Τον Κίτσιου τον πρόσεξε ο Στέφενς από την πρώτη στιγμή και του δίνει την ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσει παρά τον ανταγωνισμό που υπάρχει.

ΚΟΣΤΙΝ ΛΑΖΑΡ

Η εμπειρία του είναι αδιαμφισβήτητη όπως και η ποιότητα που διαθέτει. Ο Στέφενς τον πιστεύει, αλλά θα χρειαστεί και ο ίδιος να κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, καθώς στη θέση που αγωνίζεται ο συναγωνισμός είναι έντονος. Μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά. Βλέπετε δύο θέσεις στα χαφ, διεκδικούνται από έξι παίκτες. Ο Ρουμάνος πάντως το “έχει”, μπορεί να προσφέρει πολλά και απομένει να δούμε μέσα από τον ανταγωνισμό για τη βασική ενδεκάδα εάν θα αποκτήσει και το προβάδισμα για μία θέση.

ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Δεν χρειάζονται λέξεις για να περιγράψουμε πως ο Ουρουγουανός θέλει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δε θα βγάλει όλα τα παιχνίδια της σεζόν (καμιά 50αριά αν όλα πάνε καλά), ο Γκαρσία που είναι σε καλή κατάσταση έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του. Το είπε άλλωστε και στις δηλώσεις του που φιλοξενούνται σήμερα στα ΣΠΟΡ πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να είναι παρών. Ο Στέφενς σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τον είχε από κοντά και τον παρότρυνε.

ΕΡΓΚΟΥΣ ΚΑΤΣΕ

Το “μηχανάκι” του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός Αλβανός μέσος πέρυσι ήταν βασικός, φέτος όμως θα πρέπει να επιμείνει ακόμη περισσότερο εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού. Την προετοιμασία την “έβγαλε” με άνεση, πείσμωνε όταν δεν αγωνιζόταν σε φιλικά παιχνίδια ως βασικός (ειδικά στο τελευταίο) αλλά αυτό είναι θετικό και για τον ίδιο και για την ομάδα. Δίπλα στους έμπειρους, μπορεί να κάνει μία ακόμη δημιουργική και αποδοτική σεζόν βελτιώνοντας και ορισμένες αδυναμίες που πάντα υπάρχουν σε κάθε παίκτη. Είναι έτοιμος για δράση.

ΦΑΝΗΣ ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ

Με την επιμονή του και την ποιότητα που διαθέτει μπορεί να διεκδικήσει στο μέλλον μια από τις δύο θέσεις. Παίζει απλά, ήρεμα, καλύπτει τους χώρους, τα λάθη του ήταν ελάχιστα, ενώ η δουλειά που έκανε σε όλη την προετοιμασία, παραγωγική. Πέρυσι δεν έβγαλε την προετοιμασία εξαιτίας ενός τραυματισμού φέτος όμως όλα πήγαν πολύ καλά και ο Στέφενς μπορεί να τον εμπιστευτεί σε παιχνίδια. Ο Τζανδάρης είναι από τους νεαρούς παίκτες που αξίζουν να πάρουν παιχνίδια γιατί μπορούν να βοηθήσουν.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ

Απλά δεν… “παίζεται”. Εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Και επειδή μας ενδιαφέρει τι συμβαίνει εντός των τεσσάρων γραμμών, ο Κατσουράνης μπορεί να κάνει τα πάντα. Προτιμήθηκε από τον Στέφενς στο κέντρο της άμυνας και σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε, ήταν απροσπέλαστος. Και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ προωθεί γιατί το έχει. Μεγάλη η εμπειρία του, λογικά η ενδεκάδα θα ξεκινάει από τον Κατσουράνη που έχει πολλή ενέργεια μέσα του.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΙΟΛΗΣ

Η ήρεμη δύναμη. Χαφ με ποιότητα, κάθετες μπαλιές, σωστές κινήσεις. Η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα ήθελε να βρει τα πατήματά του καθώς ήρθε σε ένα νέο περιβάλλον μετά τη θητεία του σε ομάδες του εξωτερικού. “Εδεσε” όμως πολύ γρήγορα και ο Στέφενς τον υπολογίζει στους βασικούς, όπως έδειξε και στο τελευταίο φιλικό. Μεγάλη η επιμονή του, δουλεύει αθόρυβα και προσθέτει ποιότητα στην ενδεκάδα. Από τα αμυντικά χαφ που θα κάνουν παραγωγική δουλειά φέτος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ

Η χρονιά του νεαρού είναι η φετινή, εφόσον όλα πάνε καλά. Ο Στέφενς τον πιστεύει, έκοψε άλλωστε τον Καμαρά για να του δώσει την ευκαιρία. Και ο νεαρός ανταποκρίνεται. Εχει εκρηκτικότητα, γρήγορες κινήσεις, την καλή σέντρα. Χρειάζεται και τα “τελειώματα”. Πάντως από αριστερά μπορεί να “ταλαιπωρήσει” τους αντιπάλους αμυντικούς αφού το “έχει”. Για τον Πόποβιτς αποτελεί μία ξεχωριστή ευκαιρία η φετινή και δεν είναι διατεθειμένος να την αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Τα στοιχεία τα έχει, αρκεί να τα αξιοποιήσει περισσότερο. Εκανε πολύ καλή προετοιμασία, έπαιξε σε αρκετά από τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε η ομάδα, ήταν μαχητικός και κινητικός. Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και το γνωρίζει κι ο ίδιος. Ο Στέφενς τον ξεχώρισε μαζί με τους υπόλοιπους και ο νεαρός πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει καθημερινά για να πάρει ευκαιρίες. Μπορεί να μην προορίζεται για βασικός από δεξιά, αλλά όταν έρθει η ευκαιρία, δείχνει πως θέλει να την αξιοποιήσει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Αλλον Γεωργιάδη θα δούμε φέτος. Εφόσον συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια. Γιατί η περσινή του σεζόν πρέπει να ήταν εφιαλτική και για τον ίδιο. Φέτος όμως από τις πρώτες ημέρες, παίρνει τις ευκαιρίες και μπορεί άνετα να διεκδικήσει τη θέση του βασικού από αριστερά. Είναι και η ψυχολογία του ανεβασμένη, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο που δουλεύει και αντιδρά μέσα στο γήπεδο. Τον Γεωργιάδη του Γουάιτ Χαρτ Λέιν θέλουμε να δούμε πολύ πιο συχνά φέτος.

ΣΕΚΟΥ ΟΛΙΣΕ

Ο Λιβεριανός είναι μία… ιστορία μόνος του. Επί της ουσίας, για τις επιδόσεις του μέσα στο γήπεδο, είναι ξεκάθαρο πως ξέρει πολλά κιλά μπάλα. Το βασικό είναι με την προετοιμασία που έκανε στην Αυστρία να δέσει περισσότερο με το σύνολο. Είναι επικίνδυνος για κάθε αντίπαλη άμυνα και δείχνει να έχει μεγάλη επιμονή για να πάρει μία θέση στην ενδεκάδα παρά τον ανταγωνισμό που επικρατεί. Εφόσον είναι καλά, μπορεί να προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες στον ΠΑΟΚ.

ΛΙΑΜ ΛΟΡΕΝΣ

Σαν το παλιό, καλό κρασί. Ο Ιρλανδός εξαιτίας της επιμονής του και της σκληρής δουλειάς κέρδισε την εμπιστοσύνη του Στέφενς, που τον υπολογίζει ως βασικό. Δεν του έχει όμως δώσει ακόμη τη θέση. Ο Λόρενς είναι από τους παίκτες που δεν είναι φαντεζί, κάνουν όμως αθόρυβη δουλειά μέσα στο γήπεδο. Και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζει ο Στέφενς. Και ο Λόρενς μπορεί να αγωνιστεί σε διαφορετικές θέσεις, κάτι που του δίνει πλεονέκτημα.

ΖΒΟΝΙΜΙΡ ΒΟΥΚΙΤΣ

Το έχει βάλει πείσμα να κάνει φέτος μια χρονιά ξεχωριστή. Ο Βούκιτς με την προετοιμασία που έκανε στην Αυστρία θέλει να αναγεννηθεί μέσα από τα επίσημα παιχνίδια. Πέρσι δεν είχε αντοχές, κάτι φυσιολογικό, φέτος όμως θα έχει και με το παραπάνω. Δεινός εκτελεστής σε απευθείας φάουλ, είναι μέσα στους παίκτες που εμπιστεύεται ο Στέφενς για τα στημένα. Ο Βούκιτς όχι απλά θέλει να πετύχει, αλλά να ξεχωρίσει και να κάνει τη διαφορά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ

Αυτή η σεζόν θα είναι η δική του. Απελευθερωμένος από όσα θέματα τον ταλαιπώρησαν τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά την περσινή περίοδο όταν (όπως δήλωσε) ήταν με το 1,5 πόδι εκτός Τούμπας, ο διεθνής επιθετικός πατάει καλύτερα στα πόδια του. Είναι και η ψυχολογία του ανεβασμένη, δείχνει απόλυτα νηφάλιος εκτός γηπέδου. Ο Σαλπιγγίδης μπορεί φέτος να κάνει μία σεζόν πολύ καλύτερη από την προηγούμενη και να βάλει τη σφραγίδα του σε επιτυχίες του ΠΑΟΚ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Είναι Killer και το ξέρει, απλά προφανώς κρατά τα γκολ για τα επίσημα παιχνίδια. Αν και στην Αυστρία πέτυχε ένα που κακώς ακυρώθηκε. Ο Κλάους έκανε μία ακόμη πολύ καλή προετοιμασία, είναι έτοιμος για να οπλίσει και να κάνει τη διαφορά στα επίσημα παιχνίδια. Ο Στέφενς εκτιμά πως έχει θράσος και τελική προσπάθεια που μπορούν να οδηγήσουν στα γκολ που έχει ανάγκη η ομάδα φέτος, από τα βασικά της στελέχη. Και ο Κλάους προορίζεται για βασικός.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Πολύ καλή προετοιμασία από τον Γιάννου που έπαιξε και σε φιλικά παιχνίδια. Του έλειψε το γκολ, οι παροτρύνσεις είναι συνεχόμενες από τους Στέφενς, Λόκχοφ και Γεωργιάδη και αυτό που πρέπει να κάνει, είναι να μην αφήσει την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Βεβαίως, ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος, ειδικά μετά την απόκτηση του Τόμας Νέτσιντ. Για τον Γιάννου, πάντως, είναι μία ευκαιρία να ξεχωρίσει παρά την πίεση που υπάρχει.

ΛΟΥΚΑΣ ΠΕΡΕΘ

Είναι ο παίκτης που όλοι υπολογίζουν πως θα κάνει τη διαφορά σε ατομικό επίπεδο. Και ορισμένες ενέργειές του σε φιλικά παιχνίδια αυτό έδειξαν. Προορίζεται για βασικός, απλά στο διάστημα που θα ακολουθήσει είναι σημαντικό να βρεθεί στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης που είναι και οι υπόλοιποι. Όσο για τη διάθεσή του; Είναι στα ύψη και αυτό φαίνεται και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Λούκας ανυπομονεί να ζήσει τη γεμάτη Τούμπα, άλλωστε και γι’ αυτό ήρθε στον ΠΑΟΚ.

ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η εμπειρία του είναι δεδομένη όπως και η επιθυμία του να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στα περισσότερα παιχνίδια της φετινής σεζόν. Μαζί με τον Λίνο θα αποτελέσουν το βασικό δίδυμο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Σπυρόπουλος ξεχώρισε με το καλημέρα στην προετοιμασία από την επιμονή του και την αγωνιστική σταθερότητα που τον διακρίνει. Είναι εγγύηση για το αριστερό άκρο της άμυνας και ο Στέφενς το ξέρει καλύτερα από τον καθένα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Στις 14 Ιουλίου ήρθε στην Αυστρία μετά την άδεια που εξασφάλισε από την τεχνική ηγεσία. Στο τελευταίο φιλικό μπορεί να μην αγωνίστηκε, όμως είναι ξεκάθαρο πως ο Στέφενς τον υπολογίζει, κάτι που άλλωστε δήλωσε. Ο νεαρός είναι καλά, ανέβασε ρυθμούς, θα βρεθεί σύντομα σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης για να μπορέσει να διεκδικήσει μία θέση στο βασικό σχήμα. Είναι απλά θέμα χρόνου και σκληρής δουλειάς που καλείται να εφαρμόσει το επόμενο διάστημα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΚΑΣ

Μαζί με τον Κωνσταντινίδη πήγαν στην Αυστρία την ίδια ακριβώς ημέρα και ακολούθησε διαφορετικό πρόγραμμα από τους υπόλοιπους, κυρίως στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Στα οικογενειακά διπλά έδειξε καλά στοιχεία και ο Στέφενς τον κατατάσσει στους νέους παίκτες που θέλει να αξιοποιήσει την κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα του δοθούν οι ευκαιρίες σε επίσημα παιχνίδια, απλά η επιμονή του (όπως και των άλλων νεαρών) πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη εξαιτίας και του ανταγωνισμού.

ΤΟΜΑΣ ΝΕΤΣΙΝΤ

Το αναφέραμε και στην πρώτη σελίδα του αφιερώματος για την αξιολόγηση των παικτών. Ο Νέτσιντ δεν προπονήθηκε και δεν μπορεί προς το παρόν να κριθεί. Όμως, πρόκειται για έναν παίκτη με πολύ μεγάλες δυνατότητες, τον οποίο πιστεύουν πάρα πολύ οι επιτελείς του ΠΑΟΚ. Δύσκολα θα προλάβει το πρώτο επίσημο παιχνίδι με τη Μέταλιστ, όμως από τη δουλειά που θα κάνει μέσα στο γήπεδο θα κριθεί και η παρουσία του στο βασικό σχήμα. Αποκτήθηκε για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους του.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

ΠΑΟΚ με πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα

Eδώ Άπελντορν: Day-10 (video)

Χάνει και Ελ Καντουρί!

ΣΟΚ: Έσπασε το πλευρό του ο Ολιβέιρα!

Τουρνουά με… απόντες!

Επίσημο: Πωλήθηκε ο Τσόλακ!

Δουλειά σε χέρια και… πόδια! (videos)

Ατομικό ο Ρικάρντο, αποφόρτιση για Ντούγκλας

Ενισχύεται ο ΠΑΟΚ με Χρηστίδη!

Λουτσέσκου: «Μην πέφτετε σε παγίδες!»

«Άκυρος» συναγερμός για Νάρεϊ

Εντυπωσιακή εκκίνηση στα διαρκείας!

Εκτός Ελ Καντουρί και Ολιβέιρα!

Επιστροφή στον ΠΑΟΚ

Ράφα Σοάρες: «Θα είμαστε έτοιμοι!»

Eνίσχυση για ΠΑΟΚ

To ΠΑΟΚ-Αλκμάαρ από άλλη οπτική γωνία (video)

Πουλάει Ρονάλντο με ψίχουλα η Γιουνάιτεντ

Εμφανίστηκε ο Ζαμπά!

Oι ΠΑΟΚτσήδες ανέβασαν τον Τόμας

Ανακοινώνεται ο Τσόλακ

Eδώ Άπελντορν: Day-10 (video)

ΠΑΟΚ με πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα

Συμφώνησε με Μπράντον Τόμας ο ΠΑΟΚ!

Ενδιαφέρον για Κουλιεράκη!

Αυτός είναι ο Μπράντον Τόμας

Κοντά σε φορ ο ΠΑΟΚ!

Οι στόχοι του ΠΑΟΚ για το φορ

Αυτή είναι η συμφωνία ΠΑΟΚ-Τόμας

Αποχώρησε ο Ελ Καντουρί! (videos)

Απευθείας στη Θεσσαλονίκη ο Νάρεϊ

Τελειώνει του Νάρεϊ στον ΠΑΟΚ!

Φεύγει για Γλασκώβη ο Τσόλακ!

Κοτάρσκι, Αντρίγια και… Μπράντον

Έκλεισε Ολλανδό ακραίο ο ΠΑΟΚ

«Η αναμονή για τον Τσόλακ συνεχίζεται»

Το πρόβλημα του Ελ Καντουρί

Λουτσέσκου για Τζίμα και μεταγραφές

Εμφανίστηκε ο Ζαμπά!

Εδώ Άπελντορν: Day-9 (video)

Αγωνία για Ελ Καντουρί

Eδώ Άπελντορν: Day-8 (video)

Λουτσέσκου για όλους και για όλα (video)

Μπότο: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες!»

Ο Σάστρε γνωρίζει καλά τον Τόμας

Η αγκαλιά του Λουτσέσκου στον Φιλίπε (pics)

Έρχονται αλλαγές στο βόλεϊ

Περνάς καλά εκεί πάνω;

Τι συμβαίνει με τον Μπίσεσβαρ

Μανταντά: «Στα κορυφαία της καριέρας του η Τούμπα»

Τα γκολ από την ισοπαλία του ΠΑΟΚ (video)

Το deal ΠΑΟΚ-Ρέιντζερς για Τσόλακ

Χάνει και Ελ Καντουρί!

ΣΟΚ: Έσπασε το πλευρό του ο Ολιβέιρα!

Επίσημο: Πωλήθηκε ο Τσόλακ!

Ατομικό ο Ρικάρντο, αποφόρτιση για Ντούγκλας

Εντυπωσιακή εκκίνηση στα διαρκείας!

Ράφα Σοάρες: «Θα είμαστε έτοιμοι!»

To ΠΑΟΚ-Αλκμάαρ από άλλη οπτική γωνία (video)

Ενισχύεται ο ΠΑΟΚ με Χρηστίδη!

Η γνώριμη Ντιζόν και η δυνατή Σάσαρι

Τριλυράκης: «Δύσκολη η κλήρωση, αλλά…»

Αυτός είναι ο όμιλος του ΠΑΟΚ!

Live stream: Ώρα κλήρωσης στο BCL για ΠΑΟΚ

Μαθαίνει αντιπάλους ο ΠΑΟΚ!

Προτάθηκε στον ΠΑΟΚ ο Σίμονς (videos)

Σοβαρή απώλεια για την Λέφσκι

Ανακοίνωσε Γιόνσον η ΑΕΚ

Έριξε «πεντάρα» η Λέφσκι Σόφιας

Βέροια: «Δεν πουλάμε στον Κούγια»

Νέο… οικογενειακό διπλό στο Χαριλάου

Η επόμενη ημέρα έχει Άλκμααρ