«Δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω!»

Για τα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2004 με τα παιχνίδια κόντρα στη Μακάμπι αλλά και το παρόν που το φέρνει να είναι υπεύθυνος ακαδημιών του ΠΑΟΚ στην Κύπρο μίλησε ο Λιάσος Λουκά στον “Arena fm”. “Κάναμε μια συνεργασία που μας τιμάει ιδιαίτερα, με μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Θα έχουμε συνεργασία σε […]

Για τα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2004 με τα παιχνίδια κόντρα στη Μακάμπι αλλά και το παρόν που το φέρνει να είναι υπεύθυνος ακαδημιών του ΠΑΟΚ στην Κύπρο μίλησε ο Λιάσος Λουκά στον “Arena fm”.

“Κάναμε μια συνεργασία που μας τιμάει ιδιαίτερα, με μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Θα έχουμε συνεργασία σε επίπεδο ακαδημιών. Εγώ ανέλαβα τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο δίκτυο ακαδημιών που αναπτύσσει στη Κύπρο. Προτεραιότητα θα έχει ο ΠΑΟΚ για τα νεαρά ταλέντα, οπωσδήποτε στη Κύπρο υπάρχει άφθονο ταλέντο, θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα το πρόγραμμα που έχουμε πάρει από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Χθες επέστρεψα από τη Θεσσαλονίκη, έμεινα μια βδομάδα εκεί, θα ξαναέρθω, με βοήθησαν αρκετά στα γραφεία ο κύριος Πουρλιοτοπουλος, πήρα το πρόγραμμα, πήρα το πλάνο μου και από Δευτέρα πιάνουμε δουλειά με την ευχή να βγάλουμε ποδοσφαιριστές και στον ΠΑΟΚ αλλά και εδώ στις ομάδες στη Κύπρο.

Η διαδικασία άρχισε εδώ και καιρό με τον κ. Παππά με συνεργασία με τον κ. Πουρλιοτόπουλο, είχα συχνές επαφές και κάποια σημαντικά στοιχεία που ήθελαν να έχει ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να συνεργαστεί μαζί μας, ήρθαν εδώ κάτω και πήγαν όλα καλά, έχουν την όρεξη και την θέληση, θα βοηθήσουμε και εμείς και είμαστε πολύ περήφανοι που θα αποτελέσουμε ένα μικρό κομμάτι του ΠΑΟΚ εδώ στην Κύπρο.

Είμαι ποδοσφαιριστής εν ενεργεία σε ομάδα που ανέβηκε φέτος από την Β’ στην Α’ και φέτος μου έκαναν αυτή τη πρόταση από τον ΠΑΟΚ, εγώ έχω παρακολουθήσει και έχω πάρει όλα τα απαραίτητα διπλώματα, είμαι έτοιμος, έχω κάποιες εμπειρίες, έχω προπονητές από κάτω που έχουν εμπειρία σε νεαρές ηλικίες, όπως είπα πριν θα έχω καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, είναι νέα πρόκληση για την καριέρα μου, μετά χαράς δέχτηκα αυτή τη πρόταση και πλέον αλλάζω πόστο”.

Για το ποιος του ανέφερε για την πρόταση:

“Mου την μετέφερε ο κ. Παππάς την πρόταση του Βαγγέλλη Πουρλιοτόπουλου και την δέχτηκα μετά χαράς”.

Για το αν γνώρισε τον Στέφενς:

“Όχι δεν γνώρισα το Στέφενς όσο έμεινα στη Θεσσαλονίκη γιατί είχαν προπόνηση, βρέθηκα την Κυριακή στην πρώτη προπόνηση μετά την επιστροφή από το εξωτερικό και είδα από την κερκίδα αρκετά πράγματα. έχασα το χθεσινό φιλικό δεν είχα την τύχη να το δω”.

Για το πλάνο:

“Προβλέπει να πάρεις ένα παιδί από το μηδέν και με ποιους τρόπους πρέπει να τον κτίσεις να τον βελτιώσεις να το φτάσεις στην ελίτ, να τον κάνεις ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή, μιλάμε όχι μόνο για ποδοσφαιρικές ικανότητες αλλά να τον κάνεις και άνθρωπο, σε θέματα συμπεριφοράς και όλα όσα χρειάζονται για να γίνει καλός άνθρωπος. Εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό γιατί δεν σου κρύβω πως όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα όπου πέρασα από την ομάδα, οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν, μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός αλλά δεν είχαν καν ούτε γήπεδο για να κάνουν προπόνηση. Πήγα είδα τις προπονήσεις του Ιβιτς στη δεύτερη ομάδα και εντυπωσιάστηκα από τις εγκαταστάσεις και από το πώς δουλεύουν τα τεχνικά τιμ και τα γραφεία και εντυπωσιάστηκα”.

Για το αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία εγγράφων στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ στη Κύπρο:

“Έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε πως έχουμε ήδη 100 παιδάκια στις ακαδημίες και αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο τώρα στην αρχή να προχωρήσουμε με περισσότερο ζήλο”.

Για το αν ο στόχος είναι να φτάσουν στα 1000 τα παιδιά τις ακαδημίες:

“Σε βάθος χρόνου ο στόχος είναι να γίνει σωστή δουλειά να βγαίνει προς τα έξω, να βλέπουν τις ομάδες μας ότι είναι οργανωμένες σε όλα τα επίπεδα και αυτό σιγά σιγά θα έρθει. Το δίκτυο των ακαδημιών είναι στην Λεμεσό που είμαστε εμείς αλλά και στην Πάφο όπου έχουμε καθημερινή συνεργασία και σιγά σιγά θα επεκταθούμε σε όλη την Κύπρο. Την προηγούμενη εβδομάδα που ήμουν στην Θεσσαλονίκη ήρθε ο άνθρωπος της Nike άκουσα και εγώ όσα είπε στους προπονητές, έχουμε μιλήσει για αυτό το θέμα θα μας στείλουν και εμάς τα ίδια πακέτα ενδυμασίας του ΠΑΟΚ και στην Κύπρο”.

Για το αν μιλάει καθόλου με τον Εγκωμίτη, τον Οκκά, τον Γιασεμάκη:

“Βέβαια είναι μια χαρά, ο Οκκας παίζει ακόμα μπάλα, ο Εγκωμίτης είναι βοηθός προπονητή και ο Γιασεμακης είναι προπονητής σε ακαδημίες”.

Για το πώς βλέπει την φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ:

“Παρακολούθησα το φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ με τον Πουρλιοτόπουλο, είδαμε μια σωστή ομάδα που μπαίνει τώρα στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, μια ομάδα συμπαγής, έχει πλάνο στο γήπεδο έχει αυτοματισμούς αυτό το έδειξε και χθες είδα κάποια στιγμιότυπα, εντάξει έχουν ένα σπουδαίο τεχνικό τιμ, νομίζω πως θα είναι έτοιμη η ομάδα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι ελπίζω να πάνε όλα καλά και η ομάδα να καταφέρει να μπει στους ομίλους, νομίζω ήρθε ο καιρός, μπήκαν οι βάσεις, ελπίζω φέτος να είναι η χρονιά”.

Το χαρακτηριστικό που βλέπει σε επίπεδο τακτικής από την ομάδα του Στεφενς:

“Έχει κάνει πολύ δουλειά στη μεταφορά παιχνιδιού, είναι όλη η ομάδα από πίσω, δουλεύει όλη η ομάδα επιθετικά και αμυντικά, όταν κρατήσουν τη μπάλα σχηματίζουν τρίγωνα για να μπορέσουν να παίξουν από κοντά, δουλεύει ένα πολύ καλό πλάνο το όποιο είναι ευρωπαϊκό, είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο που βλέπουμε, γιατί όχι να αποκτήσει περισσότερη αίγλη ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, έχει όλα τα φόντα η ομάδα. Εύχομαι κάθε επιτυχία”.

Για τις μεταγραφές:

“Δεν είμαι αρμόδιος αλλά φαίνεται πως ναι έδωσαν και βάθος στο πάγκο αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα εγώ”.

Για την Μέταλιστ:

“Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ 100%, στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο να είσαι καλύτερος, χρειάζεται και αλλά τόσα, η μέρα που θα βρεθείς, η μέρα ετοιμότητας και πιστεύω ότι μπορεί να ξεπεραστούν τα εμπόδια”.

Για το ότι είναι η τρίτη φορά που θα προσπαθήσει ο ΠΑΟΚ να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είπε:

“Ναι, η πρώτη φορά το 2004 συνδυάστηκε με την καταστροφή μου, εγώ ήρθα να κάνω καριέρα στον ΠΑΟΚ και τελείωσα πριν να αρχίσω. Τέλειωσαν αυτά εντάξει, δεν είχα σκοπό να μιλήσω για αυτό, εδώ και 10 χρόνια δεν μίλησα ποτέ γι΄ αυτό το θέμα, ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου και της καριέρας μου. Είχα κάνει καλή προετοιμασία, έγινε ότι έγινε και στο τέλος ήρθε αυτή η φάση. Εγώ ξέρω πως δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω στη Θεσσαλονίκη επί τρεις μήνες μετά το ματς, δεν μπορούσα να βγω γιατί όλος ο κόσμος ήθελε να μάθει και εγώ δεν μπορούσα να δώσω απαντήσεις, δεν ήμουν αρμόδιος και δεν ήξερα καν, ήμουν εκτός 18αδας για μεγάλο διάστημα μετά από εκείνο το ματς , έπαιξα μερικά παιχνίδια μετά σαν αλλαγή και αυτό ήταν. Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για μένα, αλλά άλλο να το λες και άλλο να το ζεις… πάει τέλειωσε αυτό. Μακάρι να τα καταφέρει φέτος ο ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους, να χαρεί ο κόσμος και εγώ θα χαρώ διπλά”.

Για το γεγονός πως όλα τα παιδιά που ήρθαν από Κύπρο έγιναν ΠΑΟΚ:

“Ε εννοείται, και ΠΑΟΚ να μην είσαι, μόνο που μπαίνεις στην Τούμπα και ΠΑΟΚ να μην είσαι γίνεσαι. Δεν μπορείς να το νιώσεις σε άλλη ομάδα αυτό. Όταν μπεις στην Τούμπα δεν βγαίνεις κάτι άλλο εκτός από ΠΑΟΚ”.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Το παράδοξο των ΠΑΟΚ-ΑΕΛ

Θα τους κυνηγήσει μέχρι τέλους!

«Η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΟΚτσή»

Live Stream: Η συνέντευξη τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

«Ήδη 100.000 ευρώ από την ΑΜΚ!»

«Αυτά είναι τα χρέη, οξυγόνο από Σαββίδη»

«Ακριβός για την Ουνιόν ο Σφιντέρσκι»

Κούμπουρα: «Θα προσφέρουμε υψηλού επιπέδου βόλεϊ»

Νέος μνηστήρας για Σφιντέρσκι (pic)

Κυπριακό… ντελίριο για Μπίσεσβαρ (pic)

Να τελειώσει στην Τούμπα την πρόκριση!

«Θα μας λείψετε φίλοι μου» (pic)

Ανοίγει τα χαρτιά της η ΚΑΕ ΠΑΟΚ

«Προβάδισμα Μπολόνια για Σφιντέρσκι»

Η μετάδοση του ΠΑΟΚ-ΑΕΛ

Πελεκίδης: «Κλήρωση… πρόκληση με Μάλαγα»

Τα πρωτοσέλιδα (20/1)

Αλλαγή προπονητή και Εσίτι

Η αποστολή της ΑΕΛ για Τούμπα

«Έξι εκατομμύρια για τον Σφιντέρσκι!»

«Βόμβα Απόλλωνα με Μπίσεσβαρ»

Σκέτη απόλαυση ο Κωνσταντέλιας (video)

Επίθεση Καρυπίδη σε Μπόλονι

Το έριξε στο gaming ο Κρμέντσικ (pic)

Η αλήθεια για Σφιντέρσκι

Κωνσταντέλιας: «Αυτά μου ζήτησε ο Γκαρσία»

Κοντά στη χρυσή τομή για Εσίτι

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ που θέλει ο Γκαρσία!

Ψηφίζει Φεράρι ο Γκαρσία

Επιστροφή για Κλάους-Γλύκο

Οι δοκιμές Γκαρσία για ΑΕΛ

Συνεχίζει την έρευνα για Άρσεναλ-Άκπομ η FIFA

Γκαρσία για Τζόλη-Γιαννούλη

Εκτός Σφιντέρσκι και Νινούα!

Σιαμπάνης ο… μετρ των εισόδων (pics)

Ο ΠΑΟΚ για το ντεμπούτο Κωνσταντέλια (pic)

Πανηγύρισε για Βαρέλα ο Ελ Καντουρί

Ο Μουργκ, οι ασίστ και το νησί των διακοπών

Η απόδοση των παικτών

Η αποστολή της ΑΕΛ για Τούμπα

«Μπολόνια για Σφιντέρσκι»

Απίθανο ρεκόρ από τον Ζλάταν

Αν δεν έχει κάνει ΟΣΦΠ δεν τον θέλει ο Άρης

Πέναλτι- εφεύρεση για τον Ολυμπιακό (video)

Αλλαγή προπονητή και Εσίτι

Φίλοι για… πάντα (pic)

Έτσι «έσφαξε» τον ΠΑΣ Γιάννινα (video)

Το παράδοξο των ΠΑΟΚ-ΑΕΛ

Θα τους κυνηγήσει μέχρι τέλους!

Νέος μνηστήρας για Σφιντέρσκι (pic)

Να τελειώσει στην Τούμπα την πρόκριση!

«Θα μας λείψετε φίλοι μου» (pic)

Αλλαγή προπονητή και Εσίτι

Οι δοκιμές Γκαρσία για ΑΕΛ

«Η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΟΚτσή»

Live Stream: Η συνέντευξη τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

«Ήδη 100.000 ευρώ από την ΑΜΚ!»

«Αυτά είναι τα χρέη, οξυγόνο από Σαββίδη»

Ανοίγει τα χαρτιά της η ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Πάνοπλος ενόψει Ηρακλή ο ΠΑΟΚ

Μιλάνε για την ΑΜΚ

17 κρούσματα κορονοϊού στην Μπενφίκα

Απίθανο ρεκόρ από τον Ζλάταν

Ακούστηκε για ΠΑΟΚ, υπέγραψε αλλού

Χαστούκι με το… καλημέρα για τον Ρούνεϊ

Η αποστολή της ΑΕΛ για Τούμπα

Αν δεν έχει κάνει ΟΣΦΠ δεν τον θέλει ο Άρης

Τελειώνει Ντουρμισάι η ΑΕΛ

Καμπάνα Αρείου Πάγου στην αθλητική εισαγγελέα Πειραιά

ΑΕΚ: «Τρέχουν» για ΠΑΟΚ Καρίμ και Τσιγκρίνσκι

Φίλοι για… πάντα (pic)