Αυτή είναι η Σόνια Σαββίδη!

Το άγρυπνο μάτι του Ιβάν στον ΠΑΟΚ και στις επιχειρήσεις!

Εμφανίζεται σχεδόν πάντα στο πλευρό του Ιβάν Σαββίδη. Αποτελεί θέμα συζήτησης όχι μόνο στην οικογένεια του ΠΑΟΚ αλλά και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Πάντα κομψή και πρόσχαρη, εμφανίστηκε ξαφνικά στα in στέκια της συμπρωτεύουσας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον τόσο χάρη στην μυστηριώδη γοητεία της, όσο και στο οικογενειακό της backround, το οποίο της άνοιξε νέους επαγγελματικούς και κοινωνικούς ορίζοντες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”, πρόκειται για την Σόνια Σαββίδη, ανιψιά (κόρη πρώτου του εξαδέλφου) του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, η οποία έχει εξελιχθεί στο alter ego του ομογενούς επιχειρηματία, αφού τον συνοδεύει σε όλες σχεδόν τις δημόσιες εμφανίσεις του, εκτελώντας κατά βάση χρέη μεταφράστριας, αλλά και συμβούλου. Είναι χαρακτηριστικό, πως η όμορφη δικηγόρος που αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, βρίσκεται στο πλευρό του κ. Σαββίδη σε όλες τις κρίσιμες συναντήσεις του με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του τόπου.

ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΙΒΑΝ

Φυσικά, ήταν παρούσα και στις συνομιλίες που είχε κατά καιρούς ο επιχειρηματίας με τον πρωθυπουργό (όπως πριν από μερικές ημέρες) και άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. «Ο Σαββίδης εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητές της. Έχει βέβαια αδυναμία στους εν Ελλάδι συγγενείς του, αλλά αν δεν της είχε απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλα τα επίπεδα, είναι βέβαιο πως δεν θα την είχε επιλέξει. Μαζί με την Μαρία Γκοντσάρεβα (σ.σ.: εκτελεί χρέη τοποτηρητή των επιχειρήσεων του Σαββίδη στην Βόρεια Ελλάδα, είναι η πιο έμπιστη συνεργάτιδά του», λέει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» άνθρωπος που ξέρει να ερμηνεύει όσο λίγοι τον εκ Ρωσίας ορμώμενο επενδυτή. Μάλιστα, κατά κοινή ομολογία, η Σόνια κάνει ιδιαίτερα θετική εντύπωση στους συνομιλητές της, αφού πέραν της εξωτερικής της εμφάνισης, ξεχωρίζει ταυτόχρονα για την ευγένεια και την καλλιέργειά της. «Μπορεί να είναι εγκρατής σε τέτοιες περιστάσεις και να προσέχει τα λόγια της, αλλά κάλλιστα μπορεί να καταλάβει κανείς την μόρφωση και τον χαρακτήρα της», επισημαίνουν χαρακτηριστικά όσοι έχουν συναναστραφεί την ανιψιά του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ.
Άλλωστε, όπως όλοι σχεδόν οι γόνοι των οικογενειών που προέρχονται από τον Πόντο κι έχουν ζήσει στα χώματα όπου κάποτε μεγαλούργησε ο ελληνισμός της περιοχής, διατηρεί ζωντανή στην μνήμη της την ποντιακή παράδοσης, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θα την δει κανείς σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στην συμπρωτεύουσα.

Όσο για την προσωπική της ιστορία, θυμίζει εν πολλοίς παραμύθι, αφού μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου η οικογένειά της επιχείρησε να κάνει μια νέα αρχή μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες του Πόντου. Ακόμη και σήμερα όμως, μοιράζει την ζωή της μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της ρωσικής πόλης Κουρσκ, όπου ζουν δικοί της άνθρωποι και η ίδια είχε περάσει τα σχολικά της χρόνια (σ.σ.: η γενέτειρα της οικογένειας Σαββίδη είναι από το χωριό Σάντα της «Μικρής Ελλάδας» όπως αποκαλείται η περιοχή Τσάλκα του Πόντου). Μάλιστα, μέχρι και οι κολλητές φίλες της Σόνιας έχουν ποντιακές καταβολές, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αν ρίξει κανείς μια ματιά στην προσωπική της σελίδα στο facebook, θα δει αναρτήσεις τόσο στα ελληνικά, όσο και στα ρωσικά.
Εκτός των άλλων, η όμορφη ανιψιά του Ιβάν Σαββίδη δεν παραλείπει να δίνει το παρόν σε ουκ ολίγες κοινωνικές εκδηλώσεις στην πόλη, ανάμεσα στις οποίες και αρκετές με φιλανθρωπικό περιεχόμενο. Φυσικά, η 28χρονη κοπέλα δίνει το στίγμα της και στη νυχτερινή ζωή της συμπρωτεύουσας, προτιμώντας κυρίως τα ψαγμένα μπαράκια, ωστόσο, δεν λείπουν οι φορές που θα την βρει κανείς σε κάποια μεγάλη πίστα, ή ένα «μοδάτο» κλαμπ. Επίσης, εμφανίζεται συχνά σε κάποιο από τα εστιατόρια του Μακεδονία-Παλλάς, ιδιοκτησίας του πλούσιου θείου της.

ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ

Πάντως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», παρά την έντονη κοινωνική της ζωή, η Σόνια δεν έχει αφήσει χώρο για φλερτ, αφού δηλώνει πολύ ερωτευμένη με τον σύντροφό της και μάλιστα αμφότεροι δείχνουν εσχάτως τάσεις επισημοποίησης της σχέσης τους. Μέχρι νεωτέρας όμως, η όμορφη δικηγόρος εξακολουθεί να ζει μόνη, ενώ προκειμένου να μην δώσει στόχο, σε κάποιες από τις εξόδους της συνοδεύεται -πέρα από πρόσωπα του φιλικού της περιβάλλοντος- από τον αδελφό της.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ 

Όσο για τα μελλοντικά της σχέδια; Η ίδια λέει πως πρώτα απ’ όλα την ενδιαφέρει να διακριθεί ακόμη περισσότερο στον χώρο της δικηγορίας, εντούτοις, δεν είναι λίγοι αυτοί που στοιχηματίζουν πως αργά ή γρήγορα θα κατέβει στον στίβο της πολιτικής. Κάποιοι μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, θεωρούν πιθανή την υποψηφιότητά της για το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης στις επερχόμενες εκλογές, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σαφή δείγματα για τον συνδυασμό που θα επιλέξει (αν και οι καλές σχέσεις που διατηρεί ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ με το Μέγαρο Μαξίμου ίσως τελικά να αποτελέσουν οιωνό αντίστοιχων εξελίξεων). Τις σχετικές υπόνοιες, ενισχύει βεβαίως και η αδυναμία που της δείχνει ο κ. Σαββίδης, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως την προωθεί συστηματικά.

Η ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΚΑΙΛΗ – ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στην Σόνια Σαββίδη είναι η Εύα Καϊλή, γεγονός που έδωσε τροφή στην φημολογία περί στήριξης της πρώην βουλευτίνας από τον επιχειρηματία για την διεκδίκηση της δημαρχίας της Θεσσαλονίκης. Οι δύο νεαρές κυρίες, γνωρίζονταν από χρόνια, όμως μετά την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα, ήλθαν ακόμη πιο κοντά, με την 28χρονη δικηγόρο να παίζει καταλυτικό ρόλο στην προσέγγιση του θείου της με την Εύα. «Θα τις δεις μαζί είτε για καφέ στην παραλία, είτε βραδάκι για ποτό», σημειώνει κοινός γνωστός τους. Εκτός από την Εύα Καϊλή, η Σόνια έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος γνωστόν διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Σαββίδη, ενώ έχει ισχυρές διασυνδέσεις και στην Μόσχα, όπου πέρασε ένα σημαντικό μέρος της νιότης του.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Το ΠΑΟΚ-Άρης με τα… «μάτια» της Super League

Ανακοινώνει προπονητή ο ΟΦΗ!

Παναθηναϊκός: Πρόβλημα με Σανκαρέ ενόψει ΠΑΟΚ

«Πίστευε πως θα βρει χρόνο συμμετοχής ο Τσόλακ»

«Συνεχίζουμε στις μάχες που έχουμε» (video)

Ημέρα εκλογών στην Μπαρτσελόνα!

«Φουλ» για τα… 50 ο Τζόλης

«Είμαι χαρούμενος για την νίκη»

Καλείται να βγάλει αντίδραση

Η μετάδοση του ΠΑΟΚ-Άρης

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (7/3)

Ποιος ξεχνά την γκολάρα του Κλάους (video)

Τσόλακ: «Μόνο ΠΑΟΚ!» (pic)

Στα… σχοινιά ο Μπόλονι

Η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ οn camera

«Τρελάθηκε» ο Λυκογιάννης (video)

Ο Γκαρσία τους…. εξήγησε

Ο ΠΑΣ έκανε πελάτη τον Παναθηναϊκό

Κερνούσε… πόντους ο Τέρνερ

Γιατράς: «Κέρδισε δίκαια ο ΠΑΟΚ»

Φεύγει ο Τσόλακ από ΠΑΟΚ

Χαιρέτησε και αποχωρεί ο Τσόλακ

«Στη λίστα ενός μεγάλου συλλόγου ο Λουτσέσκου»

Viral σε όλη την Ευρώπη η γκάφα Κουέστα (videos)

Φάπες σε Βιεϊρίνια- Πασχαλάκη από… Γκαρσία (video)

Yπόθεση πλαστογραφίας της ΠΑΕ Άρης!

Τσόλακ: «Μόνο ΠΑΟΚ!» (pic)

Ζητάει… χρυσάφι για Πέλκα η Φενέρμπαχτσε

«Αυτή είναι η οψιόν αγοράς για Τσόλακ»

Ο Σφιντέρσκι έφτασε τα… 90

Τρομερό μήνυμα ΚΑΕ για Βιεϊρίνια (pic)

Τουρσουνίδης: «Θα βοηθήσει ο Καγκάβα»

Στα… θρανία ο Σβαμπ

Ο Σον κέρδισε στο… νήμα τον Καγκάβα

Ο… παραγωγικός Νινούα

Δεν το… περίμενε ο Μάντζιος

«Δεν έπιασε στον ΠΑΟΚ ο Τσόλακ»

«Ποιοτικότερος από τον Άρη ο ΠΑΟΚ»

Η βελτίωση και ο Ματιάσεβιτς

«Θέλει Ντούγκλας η Κορίνθιανς»

Ο Άρης… δώρισε την πρόκριση στον ΟΣΦΠ!

Η απίθανη γκάφα του Κουέστα (video)

Ο Γκαρσία τους…. εξήγησε

Βιεϊρίνια: «Μια φορά ΠΑΟΚ, για πάντα ΠΑΟΚ!»

Ποιος ξεχνά την γκολάρα του Κλάους (video)

Ξετρέλανε ΠΑΟΚ-Ιαπωνία ο Καγκάβα (video)

Αλλαγή στον κανονισμό για το χέρι

Θύρα 4: «ΠΑΟΚτσή είναι στο χέρι σου!»

«Τρελάθηκε» ο Λυκογιάννης (video)

Το ΠΑΟΚ-Άρης με τα… «μάτια» της Super League

«Πίστευε πως θα βρει χρόνο συμμετοχής ο Τσόλακ»

«Φουλ» για τα… 50 ο Τζόλης

Καλείται να βγάλει αντίδραση

Ποιος ξεχνά την γκολάρα του Κλάους (video)

Τσόλακ: «Μόνο ΠΑΟΚ!» (pic)

Ο Γκαρσία τους…. εξήγησε

«Συνεχίζουμε στις μάχες που έχουμε» (video)

«Είμαι χαρούμενος για την νίκη»

Η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ οn camera

«Τρελάθηκε» ο Λυκογιάννης (video)

Κερνούσε… πόντους ο Τέρνερ

Γιατράς: «Κέρδισε δίκαια ο ΠΑΟΚ»

Στο Παλατάκι ο Πρέλεβιτς! (pic)

Ημέρα εκλογών στην Μπαρτσελόνα!

Οι οπαδοί της Ρέιντζερς έστησαν κορονοπάρτι!

Περιμένει Ράμος η Ρεάλ

Έτοιμη για ακόμη ένα «βήμα» η Νόριτς του Γιαννούλη

Ανακοινώνει προπονητή ο ΟΦΗ!

Παναθηναϊκός: Πρόβλημα με Σανκαρέ ενόψει ΠΑΟΚ

Στα… σχοινιά ο Μπόλονι

Ο ΠΑΣ έκανε πελάτη τον Παναθηναϊκό

Άφησε βαθμούς στο Περιστέρι ο Αστέρας

«Τελειώνει» ο Σίμος από τον ΟΦΗ