Βόμβες στη δίκη για τα στημένα!

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η δίκη για τα «στημένα» παιχνίδια, με τον μάρτυρα Αλέξη Κούγια να ρίχνει… βόμβες μιλώντας για Πιλάβιο, Θ. Μητρόπουλο και εγκληματικές οργανώσεις. Ο νυν πρόεδρος της Παναχαϊκής ξεκίνησε την κατάθεσή του: «Ήμουν στα Γιάννενα ιδιοκτήτης από το 2005 έως το 2008, αναγκάστηκα να φύγω λόγω των συνθηκών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά που […]

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η δίκη για τα «στημένα» παιχνίδια, με τον μάρτυρα Αλέξη Κούγια να ρίχνει… βόμβες μιλώντας για Πιλάβιο, Θ. Μητρόπουλο και εγκληματικές οργανώσεις.

Ο νυν πρόεδρος της Παναχαϊκής ξεκίνησε την κατάθεσή του: «Ήμουν στα Γιάννενα ιδιοκτήτης από το 2005 έως το 2008, αναγκάστηκα να φύγω λόγω των συνθηκών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν πουθενά. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση και ότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο ανάπτυξης. Μην περιμένετε να ακούσετε τίποτα από το 90% των μαρτύρων, διότι και αυτοί εμπλέκονται στην υπόθεση», τόνισε χαρακτηριστικά!

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι ο Τεροβίτσας έπρεπε να είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης, όπως και πολλά μέλη της ΚΕΔ, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος. «Από τη στιγμή που μπήκε το νόμιμο και παράνομο στοίχημα εισήλθαν στο χώρο του ποδοσφαίρου πολλοί κακοποιοί. Οι εγκληματίες που μπήκαν στο ποδόσφαιρο απέκτησαν δύναμη και οργανώθηκε το όλο σύστημα γύρω από αυτούς. Ο Μπέος και ο Τσακογιάννης είχαν καθημερινή επαφή με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ο Πιλάβιος ήταν το… σφαχτό, γιατί βρήκε μια υπάρχουσα κατάσταση και δεν κατάλαβε τι θέση ανέλαβε. Η εγκληματική οργάνωση καθορίζει ποιες ομάδες θα πάνε στην Α’ και ποιες στη Β΄Εθνική», είπε ο Κούγιας.

Ρωτήθηκε για το πως οργανώνεται το παράνομο σύστημα και απάντησε ότι  υπάρχουν κάποιοι παράγοντες, που βρίσκονται από πίσω του.  «Ο πρώτος είναι οι διαιτητές της ΕΠΟ. Παίρνουν ταλαντούχους διαιτητές και τους στέλνουν σε αποστολές αυτοκτονίας σε μικρές κατηγορίες, αποτυγχάνουν και μετά τους προωθούν κανονικά στις μεγαλύτερες.

Μετά τον Μητρόπουλο ανέλαβε ο Γκαγκάτσης και τα πράγματα εξαγριώθηκαν. Η εγκληματική οργάνωση προωθούσε τις ομάδες που θα έστηναν ματς. Η ΕΠΟ κατά ένα περίεργο λόγο αύξησε τις απολαβές των διαιτητών σε μεγάλο βαθμό. Ο δικαστής δεν παίρνει τόσα χρήματα. Οι διαιτητές έτσι δεν μπορούν α καταγγείλουν κανέναν και γίνονται μέρος του παιχνιδιού. Μετά είναι οι παράγοντες-μάνατζερ. Πλέον οι παίκτες δεν παίζουν για τη φανέλα, υπάρχει το οικονομικό κίνητρο και οι παίκτες γίνονται συνεργάτες, όπως και οι μάνατζερ. Ακολουθούν οι ιδιοκτήτες των ομάδων.

Εγώ προσωπικά δεν έχω παραστεί ούτε έχω δεχτεί πρόταση για στημένο παιχνίδι. Τις ομάδες που αναλάμβανα πρόεδρος τις κυνηγούσαν και τις τιμωρούσαν με αφαίρεση βαθών ή πρόστιμο».

Η πρόεδρος στη συνέχεια ρώτησε τον Αλέξη Κούγια για τον καθένα ξεχωριστά:

Για τον Μάκη Ψωμιάδη είπε: «Είναι παιδικός μου φίλος, τον ήξερα από μικρό παιδί. Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν ξέρω τη διαδρομή του. Ξέρω μόνο ότι έχει εξαιρετική οικογένεια, ότι είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας και ότι στενή σχέση με την εκκλησία. Ακούστηκαν πολλά για τη συμμετοχή του στην ιδιοκτησία της ΑΕΚ, αλλά εγώ δεν έχω προσωπική άποψη». Υποστήριξε ότι όταν ο ίδιος  έδωσε τον ΠΑΣ στο Χριστοβασίλη, η ομάδα είχε παίξει με την Καβάλα και είχε χάσει αν και έχει καλύτερη ομάδα, αλλά είχε αγωνιστεί με -7 βασικούς χωρίς να υπάρχει λόγος. «Δεν μπορώ να ξέρω αν υπήρχε συναλλαγή Ψωμιάδη Χριστοβασίλη. Αυτό όμως φαίνεται ύποπτο», τόνισε ο Κούγιας, ενώ πρόσθεσε: «Για το Σταύρο Ψωμιάδη δεν ξέρω πολλά πράγματα, μόνο ότι είναι πολύ καλό παιδί και δεν πιστεύω ότι έχει συμμετοχή στους στημένους αγώνες. Η συμμετοχή του στην Καβάλα ήταν απλά τυπική».

Για τον προπονητή Γιάννη Παπακώστα: «Είναι δημιούργημά μου. Είχε ξεκινήσει ως  προπονητής στο Χαϊδάρι, το οποίο ήταν η αγαπημένη ομάδα του Θωμά Μητρόπουλου και θυγατρική του Αιγάλεω. Τον πίστευα πάρα πολύ, γιατί ήταν μορφωμένος και καλός προπονητής. Είχε δουλέψει με ακαδημίες και ήξερε πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο. Και ενώ είχαμε άριστη συνεργασία, δεν ξέρω για ποιο λόγο παραιτήθηκε. Τώρα πιστεύω ότι τον είχαν απειλήσει. Παρόλα αυτά, εγώ τον πίστεψα και τον πήρα προπονητή στην Παναχαΐκή όταν την ανέλαβα. Αλλά η συμπεριφορά του ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που είχα γνωρίσει. Δεν πιστεύω ότι στήνει παιχνίδια, αλλά και  του Μενδρινού γνώριζα τον πατέρα του, ήταν καπετάνιος στο πλοίο μου και τον ίδιο από μικρό παιδί. Φαίνεται όμως ότι έστησε τη σέντρα στο Μάντσεστερ Σίτι – Άρης. Έπεσα από τα σύννεφα».

Για Σιδηρόπουλο-Τσινιάρη: «Είναι βρώμικοι διαιτητές και είναι τοποθετημένοι για να διαπράττουν εγκλήματα, παίρνουν εντολές για να εκτελούν και το κάνουν».

Για το Αγροτικός Αστέρας- Καβάλα και τον Ραβιόγλου: «Ο Αγροτικός Αστέρας είναι ομάδα του στοιχήματος, είναι χωρίς σφραγίδα, δεν έχει φιλάθλους και παρόλα αυτά έχει πολύ ανοδική πορεία. Ο Ριαβόγλου ήταν το παιδί για τα θελήματα. Δεν έχει μαντήλι να κλάψει. Ούτε εισιτήρια δεν σφράγιζε και έπαιζε ο Αγροτικός σε άδειο γήπεδο. Τον κρατούσε στην κατηγορία η ΕΠΟ».

Για Περική Αμανατίδη (προπονητής τότε του Αγροτικού Αστέρα): «Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής, αλλά έχει καταστραφεί από το στοίχημα».

«Ο Ρούσεφ μου είπε πως στον Διαγόρα πληρώνονται μέσω στημένων»

Στην συνέχεια απάντησε για το ποιες ομάδες θεωρεί διεφθαρμένες τονίζοντας: «Κάποιες ομάδες είναι διεφθαρμένες. Ο Αγροτικός Αστέρας, η Ηλιούπολη, ο Ηλυσιακός, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Εθνικός Αστέρας, ο Πανθρακικός, ο Λεβαδειακός και ο Διαγόρας Ρόδου. Στον Διαγόρα οι παίκτες δεν πληρωνόντουσαν ποτέ και μάλιστα ο Ιβάν Ρούσεφ μου είχε πει πως θα πληρώνονται μόνο μέσω των στημένων».

Μετά τον ρώτησαν για τον Ζαβαντία και τον Ντότση που εμπλέλονται σε συνομιλίες για να απαντήσει: «Είναι διεφθαρμένες προσωπικότητες».

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας ρωτήθηκε από την πρόεδρο για κάποια ύποπτα ματς

Για το Καβάλα-Ηλυσιακός: «Ο Ηλυσιακός υπήρξε ισχυρή ομάδα την εποχή του Χριστοβασίλη», τόνισε, για να αναφερθεί στη συνέχεια στον Θωμά Μητρόπουλο που ανέλαβε τα ηνία του Ηλυσιακού. «Ο Θωμάς Μητρόπουλος θεωρώ ότι από το 1996 και μετά κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε το κύκλωμα των στημένων διαιτητών. Αυτά τα διεφθαρμένα πρόσωπα εκείνης της εποχής υπάρχουν και σήμερα. Στη συνέχεια ανέλαβε την προεδρεία της ΕΠΟ ο Γκαγκάτσης το 2002 και νομίζω πως αυτός ήταν ο καταστροφέας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή η κατάσταση επικρατεί ακόμα».

Για το Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα: «Είναι σαν να χάνει η Ρεάλ Μαδρίτης από τον Άρη Πετρούπολης. Τέτοια ήταν η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων», ενώ χαρακτήρισε «αρχιλαμόγιο» τον Κασιμάτη της Καρδίτσας. Σε αυτό το σημείο η πρόεδρος ρώτησε τον Κούγια αν υπήρξε συννενόηση μεταξύ των δύο συλλόγων, προκαλώντας την αντίδραση της υπεράσπισης του Σταύρου Ψωμιάδη, ο οποίος έκανε λόγο για «πρωτοφανή πράγματα», επισημάνοντας ότι ο αγώνας δεν συμπεριλαμβανόταν στο κουπόνι του στοιχήματος. Τότε ο μάρτυρας (Κούγιας) είπε χαρακτηριστικά: «Το 3-0 υπέρ της Καρδίτσας σοκάρει. Δεν γνωρίζω αν έστησε το ματς ο Παπακώστας ή ο Αμανατίδης ή οι παίκτες. Από το 1996 έγινε καθεστώς το στήσιμο».

Για το Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα (0-3): «Ήταν φυσιολογικό αποτέλεσμα βάση της δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά έχει σημασία το σκορ με το οποίο έληξε η αναμέτρηση. Ίσως και να ήταν θέμα των παικτών του Αστέρα».

Για το Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας (3-2): «Εδώ τινάχτηκε στο αέρα το στοίχημα. Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο έχει ακραίες συμπεριφορές. Αυτά που γίνονται με την Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτα μπροστά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το ΠΑΣ Γιάννινα-Αγροτικός Αστέρας (1-0): «Ο Χριστοβασίλης γνωρίζω ότι είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά είχε λογιστή του τον πρόεδρο του Πανθρακικού. Επίσης είχε φίδι στον κόρφο του, τον Αγγελή. Είναι πολύ πιθανόν να πήρε το ματς επάνω του ο Αγγελής. Θέλω να τονίσω ότι αν υπάρχουν συνομιλίες που εμπλέκουν τον Χριστοβασίλη θα εκπλαγώ. Απλά έχει ένα περιβάλλον που δεν τον ευνοεί».

Για το Αγροτικός Αστέρας-Διαγόρας Ρόδου: «Ο Ραβιόγλου είναι μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχουν κάνει κακό στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Όπως είπα και πριν ήταν το παιδί για όλα τα θελήματα», ενώ όταν ρωτήθηκε σε εκείνο το σημείο για τον Τσακογιάννη αρκέστηκε: «Καθηγητής πανεπιστημίου. Δεν έχω να κάνω άλλο σχόλιο».

Για το Ηλυσιακός-Ολυμπιακός Βόλου: «Η απόλυτη βόμβα. Δεν θα μπορούσε ποτέ ο Ηλυσιακός να κερδίσει τον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν βάζεις ούτε ευρώ σε αυτό το ματς και όμως υπήρξαν πολλά κέρδη».

Για το Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα: «Σας είπα και πριν για τη στενή σχέση του Χριστοβασίλη με τον πρόεδρο του Πανθρακικού. Σε αυτό το ματς τερματοφύλακας του Πανθρακικού ήταν ένα παιδάκι 18,5 ετών που δεν είχε ξαναπαίξει».

Για το Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα: «Δεν είχε καμία δουλειά ο Τσακογιάννης (πρόεδρος Ηλιούπολης) να μιλήσει με τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣ, τον Αγγελή. Μόνο για στημένο αγώνα θα μπορούσαν να έχουν συνομιλία».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον Καβεκετίδη: «Δεν τον ήξερα. Είχα διαβάσει σε ένα δημοσιεύμα ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο παίκτη του στοιχήματος στην Ελλάδα. Αναφέρομαι στο νόμιμο στοίχημα. Δεν ξέρω που εμπλέκεται στην υπόθεση».

«Πιο βρώμικος ο Πιλάβιος»

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η εισαγγελέας, η οποία ρώτησε τον μάρτυρα να υπήρχε λόγος να συνομιλούν Μπέος και Πιλάβιος. «Δεν είναι σύνηθες γεγονός όπως επίσης ασύνηθες είναι να υποδεικνύει ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας στον πρόεδρο της ΕΠΟ ποιον διαιτητή θα τοποθετήσει. Είναι βρώμική συνομιλία και ακόμα πιο βρώμικος είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο σύνδεσμος της εγκληματικής οργάνωσης με τον Πιλάβιο είναι αδιάρρηκτος».

Η εισαγγελέας στη συνέχεια ρώτησε τον Κούγια σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Μάκης Ψωμιάδης με κάποιο πρόσωπο για τον ορισμό των διαιτητών στα ματς Ολυμπιακός-Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου-Ξάνθη το 2011. Τότε παρενέβη ο Μάκης Ψωμιάδης ο οποίος ανέφερε: «Πήγα απλά να προστατεύσω την ομάδα μας, ρωτώντας ποιοι διαιτητές θα είναι στα συγκεκριμένα ματς».

Ο Κούγιας από την πλευρά του είπε: «Μέχρι αυτή την υπόθεση, ο Ψωμιάδης δεν ήταν άνθρωπος που έστηνε αγώνες. Ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αν ο πατέρας και ο γιος Ψωμιάδης είχαν αποφασίσει να κάνουν μια εγκληματική οργάνωση, τον Παπακώστα να τον έκαναν τι; Αποκλείω την δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης από αυτούς τους τρεις».

πηγή: gazzetta.gr

 

 

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Πρεμιέρα για την ιδιαίτερη φανέλα! (pic)

Ξεχώρισε ο Α. Ζίβκοβιτς!

«Απέρριψα πρόταση του Καναδά για την Ελλάδα»

Έφεση Μαρινάκη για την «καμπάνα»

Ο Ζέρβας για τη νέα Τούμπα

«Στην Ελλάδα μόνο ο ΠΑΟΚ για Δουβίκα!»

Με… όπλο την άμυνα κέρδισε την Χίο ο ΠΑΟΚ!

«Δεν θα σπαταλήσουμε ούτε μισό ευρώ»

Η… εννιάρα στη Λαμία!

Ηλεκτρονικά οι εκλογές της ΕΠΟ

«Εύκολη απόφαση να έρθω στον ΠΑΟΚ»

Επίθεση Βόλου στον Ολυμπιακό!

Για το… απόλυτο στη Λαμία

Οι διαιτητές του ΠΑΟΚ-Προμηθέας

Με θεατές στις κερκίδες το Κόπα Αμέρικα

Live Stream: ΠΑΟΚ – Χίος

Δωρεά 23.000 ευρώ από Ζίβκοβιτς

Πότε θα ανακοινώσει την απόφασή του ο Μέσι

Επιστροφή στην δράση με στόχο την νίκη

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου

Ο Τζόλης… επέλεξε Μπάγερν (video)

Απρόοπτο με Ζαμπά!

Με εκπλήξεις ο ΠΑΟΚ στην Λαμία

Σ.Φ. ΠΑΟΚ Θύρα 4: «Ως εδώ!»

Κάκος: «Το πλάνο του VAR δεν βοηθάει…»

Κωνσταντινίδης: «Έχει μέταλλο ο ΠΑΟΚ…»

«Καλωσόρισε» ΠΑΟΚ η Ρόμα! (pic)

Καγκάβα: «Ο λόγος που ήρθα στον ΠΑΟΚ!»

«Κακώς δεν μέτρησε το γκολ του Βαρέλα»

Τον ΠΑΟΚ τον έκλεψαν, στον ΟΣΦΠ το μέτρησαν!

Η Αίγυπτος παρακολουθεί τον Ουάρντα

Καγκάβα: «Εγώ ο Κλόπ και ο Φέργκιουσον!»

Σαββίδης: «Ίδια χρώματα, ίδια θρησκεία» (pic)

Σοβαρός τραυματισμός για Σεμέδο

Αυτό είναι το… τανκ που έφερε ο ΠΑΟΚ! (videos)

«Θέλει Τσόλακ η Μάλμε!»

«Συμφωνία Λουτσέσκου με Φενέρμπαχτσε»

Μάντεν: «Ενθουσιασμένη στον ΠΑΟΚ!»

Ο Γκαρσία τους έδωσε ανάσες

Η ξεχωριστή επίδοση του Ουάρντα

Ζήτησε επιείκεια για Ηρακλή ο ΠΑΟΚ!

Πήρε Έλληνα προπονητή η Σάλκε

«Τρέλα» για Πέλκα στην Τουρκία (pics & video)

Γράφεται νέος ύμνος για τον ΠΑΟΚ

Τι συμβαίνει με Τσόλακ-Μάλμε

«Γεμίζει» λύσεις στην άμυνα

Νέα «γκάζια» σε Άκπομ

Ο Γιαξής στο «μικροσκόπιο»

Πρεμιέρα για την ιδιαίτερη φανέλα! (pic)

Ξεχώρισε ο Α. Ζίβκοβιτς!

Ο Ζέρβας για τη νέα Τούμπα

Για το… απόλυτο στη Λαμία

Απόλυτο αφεντικό κόντρα στη Λαμία

Να «σφραγίσει» την πρόκριση

Ο Γκαρσία τους έδωσε ανάσες

«Απέρριψα πρόταση του Καναδά για την Ελλάδα»

«Δεν θα σπαταλήσουμε ούτε μισό ευρώ»

«Εύκολη απόφαση να έρθω στον ΠΑΟΚ»

Οι διαιτητές του ΠΑΟΚ-Προμηθέας

Γλυκάθηκαν με τούρτα στον ΠΑΟΚ!

Μαργαρίτης: «Σημαντική η βοήθεια του κόσμου στην ΑΜΚ»

«Έφυγε» ο Λουτσιάνο Καπικιόνι

Με θεατές στις κερκίδες το Κόπα Αμέρικα

Πότε θα ανακοινώσει την απόφασή του ο Μέσι

La Liga: «Ζημιά» 2 δις ευρώ λόγω… κορωνοϊού

«Τσόλακ ή Γιόργκενσεν για την Μάλμε»

Έφεση Μαρινάκη για την «καμπάνα»

Επίθεση Βόλου στον Ολυμπιακό!

Οι 20 του Γρηγορίου για ΠΑΟΚ

Χάνει ΠΑΟΚ ο Ματίγια

«Νοσοκομείο» η ΑΕΚ

Πέντε μήνες απαγόρευσης στον Μαρινάκη