«Δίπλα στον Ιβάν για όλα»

Ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ Δημοκράτης Παπαδόπουλος μιλάει για όλα!

Ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ Δημοκράτης Παπαδόπουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ασπρόμαυρης ΠΑΕ παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» μιλώντας για όλα τα θέματα.

Αναφέρθηκε από την πορεία των τμημάτων του Ερασιτέχνη μέχρι τις σχέσεις της διοίκησης του ΑΣ με τον Σαββίδη και από τις προοπτικές της διοίκησης Κατσαρή μέχρι τις προοπτικές για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Αρχικά ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ μίλησε για το πώς ο ερασιτέχνης επιχειρεί να ξεπεράσει την κρίση:

«Παρά τη μεγάλη κρίση που μαστίζει την χώρα μας και τον αθλητισμό, η κατάσταση των τμημάτων του ερασιτέχνη είναι πολύ καλή. Δίνουμε βαρύτητα στο βόλεϊ, το χάντ μπολ και το πόλο. Ειδικότερα στο βόλεϊ κάναμε μία σημαντική προσπάθεια και με την αλλαγή του προπονητή, αλλά τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα φανούν σε βάθος χρόνου. Ο στόχος μας είναι υψηλός, να πρωταγωνιστήσει ο ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πλέι οφ. Στην ομάδα ήρθε ο προπονητής των τίτλων, οπότε πρέπει να τον αφήσουμε να δουλέψει ουσιαστικά».

– Υπήρξαν αντιδράσεις για τη συμφωνία με την καναδέζικη εταιρία και από συνδέσμους. Προτίθεστε να ακυρώσετε τη συμφωνία;

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να ακυρώσουμε τη συμφωνία από την στιγμή που έχουν υπογραφεί συμβόλαια. Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο, απλά σας διαβεβαιώνω πως από τη χορηγία αυτή η ομάδα βόλεϊ θα είναι ωφελημένη».

– Το μπάτζετ του Α.Σ. ανέρχεται στις 800.000 ευρώ φέτος;

«Μαζί με κάποιες χορηγίες που έχουν εξασφαλιστεί από τα τμήματα, φθάνουμε αυτό το ποσό. Το πρόβλημα είναι πως και φέτος δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις από την πολιτεία. Το κράτος πλέον δεν δίνει ούτε ένα ευρώ στα σωματεία, οπότε καταλαβαίνετε πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και αρκεί να σας αναφέρω πως μόνο για τις μετακινήσεις των ομάδων που αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα όλή τη σεζόν, τα έξοδα κυμαίνονται από 120.000 έως 150.000 ευρώ».

– Πρόθεση της διοίκησης του Ερασιτέχνη, είναι να συναντηθείτε με τον κ. Σαββίδη και να του ζητήσετε να διατηρήσει το ίδιο ποσό για την ενίσχυση των τμημάτων του Α.Σ. ;

«Οι σχέσεις μας με τον κ. Σαββίδη είναι άριστες. Υπάρχει μία οικογενειακή συμπεριφορά με τον μεγαλομέτοχο. Ο κ. Σαββίδης έχει συναντηθεί με τον κ. Κατσαρή και έχουν συζητήσει για βασικά θέματα που έχουν σχέση με τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα αυτή τη στιγμή και σας διαβεβαιώνω γι αυτό. Η ΠΑΕ πληρώνει στο ακέραιο, τα χρήματα που έχει υποσχεθεί στον Ερασιτέχνη και πιστεύω πως εάν χρειαστούν κάποια οικονομική βοήθεια τα τμήματα του ερασιτέχνη στο μέλλον, είμαι βέβαιος πως ο κ. Σαββίδης δεν θα αρνηθεί. Έχει δείξει στο παρελθόν, πως εάν χρειαστεί κάποιο τμήμα τη βοήθειά του θα την προσφέρει για το καλό του ΠΑΟΚ».

– Αυτή είναι η καλύτερη συνεργασία ΠΑΕ και Ερασιτέχνη των τελευταίων ετών ή είναι νωρίς να το πούμε αυτό;

«Οι δύο πλευρές βαδίζουν μονιασμένα για το καλό του ΠΑΟΚ, για τον κοινό σκοπό. Και στο παρελθόν είχαμε καλή συνεργασία με άλλες διοικήσεις που ήταν διορισμένες από το πρωτοδικείο και βρίσκονταν υπό την εποπτεία του Α.Σ. Με την αιρετή διοίκηση της ΠΑΕ, αυτή την περίοδο, οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές».

– Θα εισπράξετε το ίδιο ποσό από την ΠΑΕ και τα επόμενα χρόνια ή θα μειωθεί, όπως έχετε συμφωνήσει;

«Πιστεύω πως ο Σαββίδης θα βοηθήσει την προσπάθεια των τμημάτων του Ερασιτέχνη και τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε ανήκει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και δεν θα αφήσει την προσπάθεια να περάσει ανεκμετάλλευτη. Είναι παθιασμένος με τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης και αυτό το έδειξε στο Καραισκάκη. Όταν κατέβασε το λεωφορείο της ΠΑΕ στον Πειραιά, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ κανείς. Όταν έδινε πριμ υψηλό για τη νίκη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Είναι ΠΑΟΚ ο Σαββίδης και το δείχνει».

– Αθλητικό κέντρο και γήπεδο. Συμφωνείτε με τις εξαγγελίες του μεγαλομετόχου ή όχι;

«Είμαστε σύμφωνοι σε όσα ανέφερε ο κ. Σαββίδης, από τη στιγμή δε που θα αποφασίσει να φτιάξει νέο γήπεδο ή να ανακατασκευάσει την Τούμπα, θα είμαστε κοντά του. Θα συζητήσουμε μαζί του και θα πάμε το θέμα στη γενική συνέλευση του Α.Σ. και εκεί πιστεύω πως τα μέλη δεν θα έχουν αντίρρηση για το μεγαλεπήβολο έργο. Το ίδιο ισχύει και για το αθλητικό κέντρο».

– Στα υπόλοιπα τμήματα του Α.Σ. σε ποιο επίπεδο βαδίζουμε;

«Στο γυναικείο ποδόσφαιρο ο στόχος είναι και πάλι ο πρωταθλητισμός. Στο γυναικείο μπάσκετ έχουμε κάνει μία ριζική ανανέωση και δίνουμε έμφαση στα τμήματα υποδομής. Έχουν μπει οι βάσεις όπου η ομάδα θα στηρίζεται στα δικά της άτομα. Ακόμη πρέπει να αναφέρω πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια στο TAE KWO DO με επικεφαλής τον Στάθη Καζαντζίδη, εκεί όπου υπάρχει πλειάδα αθλητών που ασχολούνται ενεργά. Πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα, καθώς ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι αθλητές μας να βρεθούν στις επόμενες Ολυμπιάδες».

«Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΡΗ»

Ο Παπαδόπουλος λέει για την παρουσία της διοίκησης: «Από το 1998 είμαστε στο «τιμόνι» του ΠΑΟΚ με μπροστάρη τον Θανάση Κατσαρή. Η προσφορά του οποίου είναι ασύγκριτη. Κρινόμαστε από το αποτέλεσμα των προσπαθειών και πιστεύω πως ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια. Όταν αναλάβαμε το 1998 ο Ερασιτέχνης είχε μόνο πέντε τμήματα. Τώρα έχει 19 τμήματα που πρωταγωνιστούν. Αυτό τα λέει όλα».

– Η θητεία αυτής της διοίκησης πότε ολοκληρώνεται;

«Τον Μάιο του 2015. Και στο διάστημα του ενάμισι έτους που ακολουθεί, πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να διατηρήσουμε τα τμήματα σε υψηλό επίπεδο».

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Για τα υπόλοιπα τμήματα ο Παπαδόπουλος τόνισε:

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στο τμήμα της Πάλης, εκεί όπου βρίσκεται ο έφορός μας ο κ. Μάλλιος και οι προπονητές που δουλεύουν καθημερινά για την ανάδειξη νέων αθλητών. Θεωρώ βέβαιο πως θα έχουμε αθλητές στην επόμενη Ολυμπιάδα ενώ ήδη συμμετέχουμε με αθλητές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Στην πυγμαχία υπάρχουν πολύ αξιόλογοι αθλητές και οι ενδείξεις είναι πως θα πρωταγωνιστήσουμε στις διοργανώσεις που θα συμμετέχουμε. Επίσης στην Αρση Βαρών ο Παύλος Σαλτσίδης επιμένει στη δουλειά σε ένα επίπεδο πολύ υψηλό. Επίσης μην ξεχνάτε πως έχουμε δημιουργήσει και τμήμα σκάκι σαν μια κίνηση που επιβραβεύει τη συμβολή του κ. Σαββίδη στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Ση τμήμα της κολύμβησης συνεχίζεται η ουσιαστική προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Στο τμήμα προστέθηκε και η Μιχαλάκα που αποτελεί μία μεγάλη μεταγραφή των τελευταίων ετών. Και εκεί γίνονται βήματα προόδου. Στο στίβο συνεχίζεται η προσπάθεια αθλητών και αθλητριών με έφορο τον Γιώργο Κεραμυδά. Πολύ σύντομα θα βγουν οι πρωταθλητές, μέσα από τα «σπλάχνα» της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας, αθλητές και αθλήτριες που θα πρωταγωνιστήσουν. Η προσπάθεια συνεχίζεται από τους προπονητές και τον έφορο με τα δικά μας παιδιά. Για την ποδηλασία, η παρουσία του Γιάννη Ταμουρίδη κοσμεί τον σύλλογο. Πρόκειται για παγκόσμιο πρωταθλητή που είναι κοντά στον ΠΑΟΚ και είναι τιμή μας που βρίσκεται στις τάξεις του συλλόγου».

Για τις δύο ομάδες χάντμπολ του ΠΑΟΚ ο Παπαδόπουλος τόνισε: «Η ανδρική ομάδα χάντμπολ θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος και το απέδειξε πρόσφατα. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στις τελευταίες αγωνιστικές και στα πλέι οφ και ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Όσο για τη γυναικεία ομάδα χάντμπολ, στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου. Στο πόλο έχει γίνει μία καινούργια ομάδα, νέοι αθλητές επανδρώνουν το τμήμα. Ο ΠΑΟΚ βάζει τις βάσεις για να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον. Στόχος μας να μπούμε «σφήνα» σε Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη και να κάνουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα».

 

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Εδώ Λάρνακα! (video)

Κρυφά χαρτιά σε μεγάλη τράπουλα

Τρέξιμο μετά το φιλικό! (video)

Πάει Ρόδο ο ΠΑΟΚ Β!

Τρόλαρε τον Γκαρσία ο Βιεϊρίνια (pic)

Παρελθόν ο Διαμαντής

Σπουδαίο επίτευγμα για Μαργαρίτη! (pic)

Πόλος έλξης και για… διαιτητές ο Λουτσέσκου! (pic)

Τα γκολ από την φιλική τεσσάρα του ΠΑΟΚ (video)

Βλέπουν με αγωνία το Πορτογαλία-Ουρουγουάη (pic)

Ο ΠΑΟΚ για το πρώτο φιλικό στην Κύπρο

Ράιλι… παρών!

Τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ-ΑΕ Λεμεσού

ΠΑΟΚτσήδικη απόβαση στην Ιταλία! (pic)

Η μέρα του Κουλιεράκη

Το PAOK inside LIVE

Εδώ Λάρνακα! (video)

Κρυφά χαρτιά σε μεγάλη τράπουλα

Αποθέωση για τον Κλάους στην Ευκαρπία (video)

Ο Μορέιρα είπε αντίο!

Απίστευτο ξύλο παικτών στο Ζενίτ-Σπαρτάκ (video)

Επίσκεψη Ντάντας στην Άρσεναλ

Στην κορυφή με ιστορικό Τζίμα!

Πανικός για τον ΠΑΟΚ στην Άρτα! (video)

H FIFA ερευνά την Εθνική Σερβίας!

Live: ΠΑΟΚ-Ασντόντ

Ώρα Κύπρου για ΠΑΟΚ

Μυθική εμφάνιση Αντετοκούνμπο! (videos)

Δικαίωση ΠΑΟΚ κατά της Alter Ego!

Τα ιστορικά γκολ του Στέφανου Τζίμα (video)

Ο… τελικός του Αντρίγια

Τελείωσε τον Πίπα ο Ολυμπιακός

Διέλυσε τον Μίλωνα ο ΠΑΟΚ (video)

«Κράξιμο» Λόπεθ σε Άρη!

Ένα φρέσκο πρόσωπο στην προετοιμασία

Ο Τζίμας μπήκε σε ειδική λίστα

One Μέσι show!

Ο βενιαμίν της προετοιμασίας!

Live+Stream: ΠΑΟΚ – Μίλων

Πρώτος ο ΠΑΟΚ!

Και στο τέλος η Γερμανία μένει ζωντανή

Απρόοπτο πριν την πτήση

ΠΑΟΚτσήδικη απόβαση στην Ιταλία! (pic)

Με σούπερ Ντεν Ντρις… πάτησε τον Μίλωνα!

Βγάζει… μάτια ο Αντρίγια! (vids)

Ουρές στην Τούμπα! (pic)

Εδώ Λάρνακα! (video)

Τρέξιμο μετά το φιλικό! (video)

Πάει Ρόδο ο ΠΑΟΚ Β!

Τρόλαρε τον Γκαρσία ο Βιεϊρίνια (pic)

Πόλος έλξης και για… διαιτητές ο Λουτσέσκου! (pic)

Τα γκολ από την φιλική τεσσάρα του ΠΑΟΚ (video)

Βλέπουν με αγωνία το Πορτογαλία-Ουρουγουάη (pic)

Σπουδαίο επίτευγμα για Μαργαρίτη! (pic)

Λυκογιάννης: «Έχουμε ένα απαιτητικό παιχνίδι»

Ράιλι… παρών!

ΠΑΟΚτσήδικη απόβαση στην Ιταλία! (pic)

Νίκησε την ΑΕΚ ο Κολοσσός (videos)

Σάιμπερτ: Ένας γνώριμος γκαρντ στον ΠΑΟΚ (videos)

Επιστροφή Σάιμπερτ στον ΠΑΟΚ!

Η νεανική Ασντόντ στο δρόμο του ΠΑΟΚ

«Κράξιμο» Λόπεθ σε Άρη!

Τελείωσε τον Πίπα ο Ολυμπιακός

Σκάνδαλο μεγατόνων με Ολυμπιακό

Νέο… φιρμάνι για τον Άρη

Απολογήθηκαν Μαρινάκης – Βρέντζος