Το συμβούλιο Θέρμης Live!

Tο διοικητικό συμβούλιο του Δήμου Θέρμης αποφασίζει (video)

Δείτε LIVE το συμβούλιο του Δήμου Θέρμης για την παραχώρηση της έκτασης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.


Live streaming video by Ustream

O δήμαρχος Θέρμης αναφέρεται στις εκτάσεις που έχει ζητήσει για επένδυση ο Ιβάν Σαββίδης και οι οποίες είναι: 47 στρέμματα στους Ταγαράδες και 155 στην Θέρμη.

“Το θέμα συζητήθηκε και πήρε μεγάλη έκταση. Άκουσα και κριτική για το θέμα, αλλά για να γίνει διαγωνισμός έπρεπε να υπάρχουν και ενδιαφερόμενοι. Πρόκειται για 47 στρέμματα που ανήκουν στους Ταγαράδες και 155 στην Θέρμη. Εμείς έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε συγκεκριμένους όρους. Αυτοί που θα καθόριζε τους όρους ήταν η οικονομική επιτροπή, αλλά εμείς θέλουμε αυτό να γίνει μέσα στο συμβούλιο. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε τη νομιμότητα και την διαφάνεια. Δεν κάνουμε χάρη σε κανέναν. Ο διαγωνισμός θα είναι δημόσιος και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει. Σε αυτό τον χώρο θέλαμε να κάνουμε κολυμβητήριο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Με την πρότασή μας διασφαλίζουμε την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου που θα κόστιζε 750 χιλιάδες ευρώ.
Η πρόταση μίσθωσης είναι για 40 χρόνια με 99 χιλιάδες ευρώ ετησίως και απαιτούμε από οποιονδήποτε πλειοδότη να προκαταβάλει το ποσό που αφορά το κόστος του κολυμβητηρίου. Προτείνουμε μέσα στο πρώτο δεκαήμερο να καταβληθεί και το πρώτο μίσθωμα. Κλείνοντας πρέπει να πω ότι γι’ αυτό τον χώρο δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς από το 1932”.

Τον λόγο πήρε ο Νίκος Βεζυρτζής, ο οποίος τόνισε:

«Ξεκαθαρίζω ότι μιλάω ως δημοτικός σύμβουλος Θέρμης και όχι ως πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Εδώ με έστειλε ο κόσμος της Θέρμης και όχι η Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι πιο είναι το συμφέρον της Θέρμης. Έχουμε την ευκαιρία να αποφασίσουμε και να αξιοποιήσουμε έναν χώρο όπου θα γίνει ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι θα πρόκειται για ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, γι’ αυτό άλλωστε και η παρουσία του επενδυτή σε κέντρα μεγάλων ομάδων στην Ευρώπη. Το θέμα όντως συζητήθηκε πολύ, αλλά πρέπει να πω ότι πολλοί περιφερειακοί δήμοι εδώ και ένα χρόνο κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες ώστε με μηδενικό κόστος να δώσουν ακόμη και 600 στρέμματα στον επενδυτή μόνο και μόνο για να κάνει στην περιοχή τους το έργο. Είμαστε σε εποχή που κρατικές εγκαταστάσεις ξεπουλιούνται. Εμεί εδώ δεν πουλάμε αλλά πάμε να αξιοποιήσουμε έναν χώρο που τώρα ούτε τα γελάδια δεν πάνε. Ο δήμαρχος είπε ότι σκόπευε να κατασκευάσει κολυμβητήριο, αλλά αυτό μάλλον το έβλεπε στον ύπνο του. Τώρα θα κατασκευαστεί με ετήσιο κόστος συντήρησης 150 χιλιάδες ευρώ. Θέλω να πω ότι την περιοχή του Ρυσίου δεν την ήξερε κανείς. Τώρα την ακούν επειδή η ομάδα του Άρη κάνει εκεί προπόνηση. Για το έργο αυτό πιστεύω ότι δεν θα είμαστε μόνο εμείς περήφανοι αλλά όλοι οι Έλληνες, μια και θα πρόκειται για πρότυπες εγκαταστάσεις που θα έρχονται ξένοι για να τις βλέπουν και φυσικά να τις χρησιμοποιούν. Δίνω συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις μια και ο επενδυτής είναι πολύ δύσκολος. Είμαι ενθουσιασμένος γι αυτό που σήμερα συζητάμε και όχι σαν πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ».

Ο κ. Ιγνατιάδης του ΚΚΕ διαφώνησε με την πρόταση και επιχειρηματολογώντας τόνισε: «Αρχικά η μίσθωση θα ήταν για 25 χρόνια, μετά έγινε 35 και τώρα ακούμε για 40. Πρόκειται για ιδιωτικό επιχειρηματικό όμιλο. Το τίμημα κατά την άποψή μας είναι ευτελές και δεν διασφαλίζονται τα αντισταθμιστικά οφέλη. Κατά την εκτίμησή μας άλλαξαν και οι όροι για το κολυμβητήριο με μείωση των απαιτήσεων του Δήμου.
Το έργο δεν πρόκειται να βοηθήσει τουριστικά. Είμαι ΠΑΟΚτσής αλλά ο μεγαλομέτοχος πάει να κάνει την μπίζνα του και η εκμετάλλευση δεν έχει δημόσιο χαρακτήρα. Θυμίζω δε ότι και στην ΣΕΚΑΠ υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και απεργίες και απολύσεις. Από εκεί και πέρα αυτό δεν πρόκειται να λύσει το γηπεδικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Τα γήπεδο δεν θα είναι στην διάθεση του κόσμου. Για το τίμημα πρέπει να πούμε ότι η μίσθωση είναι ύψους 300 χιλιάδων για χώρο μικρότερο από αυτόν που τώρα συζητάμε”.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΑΜΕΛΟΥ

«Είμαι θετικός με την πρόταση γιατί αρχικά οι υποδομές είναι συμβατές με τις ανάγκες των δημοτών και ότι είχαμε προσυμφωνήσει. Από εκεί και πέρα εξασφαλίζονται θέσεις εργασίες για δημότες μας, ενώ είναι σημαντική και η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το έσοδο δεν θα είναι μόνο από την μίσθωση αλλά και από άλλα έργα που μπορεί να γίνουν. Η συμφωνία με το χάγιατ και το κέντρο έρευνας μπορεί να αποτελέσει οδηγό. Αν η τιμή μίσθωσης είναι μικρή ας έρθει κάποιος άλλος επενδυτής να δώσει παραπάνω χρήματα. Οι διαδικασίες είναι απόλυτα διαφανείς».

Θετικοί στην πρόταση ήταν και η κ. Γιαγκούδη παρότι δήλωσε οπαδός του Άρη, αλλά και η κ, Αθανασιάδου.

Ο κ. Καλαθάς από την κοινότητα Ταγαράδων τόνισε: «.Εμείς γι’ αυτό το έργο κάναμε δημόσια συζήτηση. Ψάξαμε και άλλες μακροχρόνιες μισθώσεις που έχουμε κάνει και πράγματι αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ στον δήμο θέρμης, όχι όμως και στους Ταγαράδες που στερούνται από έργα υποδομής. Σε αυτά τα έργα επίσης, δουλεύουν εκατοντάδες άνθρωποι από οπουδήποτε αλλού εκτός Ταγαράδων. Ζητάμε οι θέσεις εργαζομένων να καλυφθούν στο 50% τουλάχιστον από τους Ταγαράδες.

Την δική τους θετική άποψη για την. πρόταση μίσθωσης. κατέθεσαν και η κ. Χρυσοχόου (Θέρμη), Τσολάκης (Βασιλικά), Βογιατζής (Θέρμη).

Νέα τοποθέτηση από τον κ. Βεζυρτζή:

“Ακουσα τους πάντες. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας και αυτό ξεκινάει από εμάς όλους, ότι εκπροσωπούμε το δήμο Θέρμης. Ο δήμος Θέρμης είναι ένας. Επειδή σε πέντε περίπου μήνες, η θητεία αυτού του δημοτικού συμβουλίου τελειώνει, πρέπει να ξεκινήσουμε από σήμερα εμείς και να δείξουμε με πράξεις και όχι με λόγια, ότι πλέον όλοι αυτοι οι πρώην δήμοι ανήκουν σε ένα φορέα”.

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος λέει:

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος λέει:
“Αποδείξατε το υψηλό επίπεδο πολιτικής λειτουργίας αυτού του δημοτικού συμβουλίου. Χαίρομαι που με επιχειρήματα, κοσμίως εκφράστηκαν ακόμα και οι αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι μια πιστοποίηση της ωριμότητας του δημοτικού συμβουλίου. Είναι εγγύηση και παρακαταθήκη για το μέλλον της περιοχής. Το δημοτικό συμβούλιο διαχρονικά, γιατί εγώ συμμετέχω εδώ και 31 χρόνια, ήταν προσηλωμένο στο να αξιοποιεί την περιουσία του, χωρίς να πουλάει. Βέβαια, θέλω να ξέρετε ότι σχεδόν σε όλες τις προτάσεις αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, η αρχική προσέγγιση ήταν για πώληση. Δεν το κάναμε ποτέ, γιατί θέλουμε να αξιοποιήσουμε την περιουσία μας. θέλουμε να αναπτυχθεί ο δήμος, αλλά ποτέ δε θέλουμε να αφαιρούμε περιουσία, εφόσον υπάρχει τροπος να τα πετύχουμε αυτά. Αυτό κάνουμε και τώρα. Δε μπορώ όμως να ξεχάσω, τι συνέβη στις ανάλογες περιπτώσεις που προέκυψαν κατά το παρελθόν, για ζητήματα αξιοποίησης της περιουσίας και υπήρχαν αντιδράσεις με επιχειρήματα που υπάκουα στον λαικισμό, αλλά αποδείχτηκαν σαθρά. Θέλω να σας θυμίσω την περίπτωση του Hyatt, τις τόσες αντιδράσεις που είχαμε και βέβαια τη στάση των μελών του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι παρά το διαφώνησαν, μετά από λίγο καιρό είπαν ότι το δημοτικό συμβούλιο έπραξε το σωστό.
Ούτε η κοινωνία θα κανει κουμάντο αν επενδύσει το δημόσιο, ούτε το δημόσιο θα επενδύσει ποτέ σε αυτό το χώρο. Οσες φορές πήγαμε να συνεργαστούμε, για ζητήματα που έχουν να κάνουν με αξιοποίηση περιουσίας με το δημόσιο, βρήκαμε τον μπελά μας. Το στάδιο “Μελίνα Μερκούρη” δεν έγινε ποτέ. Με τα νοσοκομεία της Μίκρας, εκεί που κάναμε συνεργασίες με ιδιοτητές, απέβησαν επ ωφελεία του δήμου και των πολτιών του. Δε μπορεί κ. Ιγνατιάδη να λέμε ότι το αντίτιμο είναι ευτελές. Αυτό το δημοτικό συμβούλιο, βάζει την τιμή εκκίνησης. Το αντίτιμο καθορίζεται απο τον ανταγωνισμό. Αν υπάρχει ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη έκταση που σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε το αντίτιμο να ανεβεί, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Η τιμή εκκίνησης είναι το κατώτατο αντίτιμο που θα πληρώσει ο οποιοσδήποτε πλειοδότης. Η διαδικασία εξασφαλίζει διαφάνεια για όλους τους ενδιαφερόμενους.
Δε μπορούμε να επιχειρηματολογούμε αντίθετα και στον εισαγόμενο τουρισμό, που είναι μία από τις ελάχιστες δυνατότητες να αυξήσει η χώρα το ΑΕΠ της, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι οι εργοδότες δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους. Δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για να μην πάμε για αξιοποίηση του ακινήτου. Κανένας δε μπορεί να τροποποιήσει τους όρους της διακύρηξης. Οπως περάσουν από το δημοτικό συμβούλιο έτσι θα προκυρηχθεί. Αν χρειαστεί να αλλάξει κάτι θα αλλάξει πάλι από το δημοτικό συμβούλιο. Δεν έχει τη δυνατότητα κανένας επενδυτής χωρίς τη συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου να αλλάξει το ρυμοτομικό σχέδιο. Υπάρχει όρος που λέει ότι με έξοδα και ευθύνη του πλειοδότη, θα γίνει τοπικό ρυμοτομικό σε όλη την έκταση, για να μπορέσουμε και εμείς να φτιάξουμε αυτά που θέλουμε, για να αξιοποιηθεί το σύνολο της έκτασης.Επειδή ο κάθε επιχειρηματίας, τα σταθμίζει όλα και ο συγκεκριμένος τα εξέτασε όλα πολύ καλά, μετά απο συζητήσεις επέλεξε αυτό το χώρο. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι μόνοδρομος. Ολοι έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε μεσω του διαγωνισμού και τη διάφανεια και τη δυνατότητα του καθενός να συμμετέχει στη διαδικασία. Αυτό κάνουμε και κατά τον καλύτερο τρόπο.

Επειδή εγώ γνώρισα τον άνθρωπο, τον δημότη μας, Ιωάννη Σαββίδη και άκουσα το επιχειρηματικό του όραμα για την περιοχή, θεωρώ ότι θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την περιοχή μας, να υλοποιηθεί αυτή η επένδυση γιατί θα δώσει προστιθέμενη αξία σε όλη την περιοχή. Εδώ είναι το ξεκίνημα και θα γίνουν και άλλες επενδύσεις, γιατί έχω ακούσει το όραμα του ανθρώπου για την περιοχή”.

10 λεπτά διάλειμμα στη διαδικασία

Σε σύνολο 33 συμβούλων οι παρευρισκόμενοι είναι 27.

ΝΑΙ λένε οι 25 και τα ΟΧΙ είναι μόλις 2

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Επισημοποιείται το πρόγραμμα της SL

Η τελευταία φορά στην Καλαμάτα

Αλλάζει μορφή το Μουντιάλ!

Σούπερ ντέρμπι στην TV

Τα πρωτοσέλιδα 8/12 (video)

Μίλησε για Κούρτιτς ο Τσέφεριν

«Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Κατερίνη (video)

Το ανέβασμα του Μπράντονιτς

Η Παρί έριξε άκυρο σε Ρονάλντο!

Οι παίκτες που… κέρδισε ο Λουτσέσκου

Σάββατο απόγευμα έχει ΠΑΟΚ

Προπόνηση και επιστροφές

Η τελευταία φορά με τον Ολυμπιακό (video)

«Στροφή» σε Λαμία για τον ΠΑΟΚ

Ο Ετό κλώτσησε οπαδό στο πρόσωπο! (video)

ΠΑΟΚ: «Κύπρο σε ευχαριστούμε!»

Φιλίπε Σοάρες: «Αυτή είναι η ιστορία μου!»

«Έμεινα άναυδος με τον ΠΑΟΚ»

Αποσυναρμολογείται το «Stadium 974» στο Κατάρ

Η αποκάλυψη Βιεϊρίνια για Μιχαηλίδη-Λύρατζη

Φιλίπε: «Ήθελα σαν τρελός να έρθω στον ΠΑΟΚ»

Ράζβαν: «Αυτό ήταν το μεγάλο κέρδος»

Τους παράτησε και έφυγε ο Κριστιάνο! (videos)

Βιεϊρίνια για Πορτογαλία, Σάντος και Ρονάλντο!

Τα γκολ από την φιλική «τεσσάρα» του ΠΑΟΚ (video)

Live: ΠΑΟΚ-Άρης Λεμεσού

Ορίστηκε το Καλαμάτα-ΠΑΟΚ!

Live+Stream: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Η βεντέτα έχει χαμένο

Μεγάλο πρόβλημα στην ΑΕΚ

«Βόμβα» στην Premier League!

Υποσχέσεις που πρέπει να τηρήσει

Χωρίς… Αναστόπουλο με ΠΑΟΚ η Καλαμάτα!

Το ανέβασμα του Μπράντονιτς

Οι παίκτες που… κέρδισε ο Λουτσέσκου

Καλαμάτα: Αποχώρηση πριν τον ΠΑΟΚ

Ιδανικό φινάλε με τεσσάρα!

Παίρνουν… ανάσες οι παίκτες του ΠΑΟΚ

Η τελευταία φορά στην Καλαμάτα

Restart στην επίθεση με δέκα πρωταγωνιστές

Καντουρί: «Είμαι εκτός Εθνικής λόγω τραυματισμών»

Ξεκούραση τέλος για τους «ασπρόμαυρους»

Μίλησε για Κούρτιτς ο Τσέφεριν

Το ανέβασμα του Μπράντονιτς

Οι παίκτες που… κέρδισε ο Λουτσέσκου

ΣΟΚ στον Ατρόμητο με Κιβρακίδη

Χωρίς… Αναστόπουλο με ΠΑΟΚ η Καλαμάτα!

Μαύρα μαντάτα για Μπακάκη (vid)

Ολυμπιακός: Όλο και πιο κοντά στον Μαντσίνι

Μεγάλο πρόβλημα στην ΑΕΚ

Καλαμάτα: Αποχώρηση πριν τον ΠΑΟΚ