Η καφρίλα μας στέρησε την ηδονή!

Είναι ίσως η πρώτη φορά που τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΟΚ επικρατεί ολοκληρωτικά μέσα στην κανονική περίοδο επί του συμπολίτη, αλλά δεν μπορεί να το χαρεί, αφού ακόμη κι όσοι πήγαν στο «παλατάκι» για το «πάρτι» εκδιώχθηκαν πριν την κορύφωσή του!   Θα χρησιμοποιήσω πρώτο ενικό πρόσωπο για να διηγηθώ δύο διαλόγους από το βράδυ […]

Είναι ίσως η πρώτη φορά που τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΟΚ επικρατεί ολοκληρωτικά μέσα στην κανονική περίοδο επί του συμπολίτη, αλλά δεν μπορεί να το χαρεί, αφού ακόμη κι όσοι πήγαν στο «παλατάκι» για το «πάρτι» εκδιώχθηκαν πριν την κορύφωσή του!

 

Θα χρησιμοποιήσω πρώτο ενικό πρόσωπο για να διηγηθώ δύο διαλόγους από το βράδυ του Σαββάτου στο «παλατάκι». Ο πρώτος με έναν σεβάσμιο κύριο, συνταξιούχο θα τον έκανα, αλλά «φατσικώς» γνωστό μου καθώς όλα τα τελευταία δέκα χρόνια κάθεται εκεί δίπλα μου στα δημοσιογραφικά, ψηλά πάνω από τα επίσημα, συχνά μαζί με την παρέα του.

«Ρε, Κώστα» μου λέει με την διακοπή και την απόφαση εκκένωσης του γηπέδου και συνεχίζει: «Εγώ, μία διασκέδαση έχω σε αυτή την ηλικία, ήρθα να δω την ομάδα μου και με εμποδίζουν». Πριν προλάβω να πω κάτι, ξεσπάει: «Γιατί πρέπει να φύγω εγώ που πληρώνω κι έρχομαι σε όλα τα παιχνίδια, να μην χαρώ αυτή τη νίκη που θα πάρουμε σίγουρα κι αυτό επειδή κάποιος ανεγκέφαλος πέταξε την κροτίδα».

Μερικά λεπτά αργότερα, ένας άλλος, μεσήλικας, με δύο παιδιά στα χέρια του, μου λέει πάνω κάτω τα ίδια: «Πλήρωσα κοντά 30 ευρώ να μπω, να φέρω τα παιδιά, προτίμησα το μπάσκετ αντί να πάμε σινεμά, αλλά έκανα λάθος. Δεν θα ξανάρθουμε. Δεν αξίζει τον κόπο με ότι γίνεται από αυτούς τους συνηθισμένους επικίνδυνους που κάνουν ζημιά στην ομάδα και σε μας». Πετάγεται μάλιστα ένας άλλος δίπλα του και προσθέτει: «Τα ίδια έκαναν και στο Κύπελλο το Σεπτέμβριο αυτοί, τα ίδια και πριν δύο χρόνια για το Κύπελλο, όταν πάλι εκκενώθηκε το γήπεδο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αυτοί περιμένουν τα ματς με τον Άρη και το …λιμάνι για να έρθουν». Κι εγώ τι άλλο να πω;

Δυστυχώς, «τα κάστρα από μέσα πέφτουν πάντα»! Και ο πρόεδρος Μπάνε Πρέλιεβιτς, ναι, αυτός ο λατρεμένος όλων των ΠΑΟΚτσήδων, που τώρα πάλι έχει αφιερώσει το «είναι» του για την ομάδα και παραμένει «δέσμιος» ακόμη κι έναντι του Νόμου για χρέη άλλων και για να «σώσει» την ομάδα, δέχθηκε ένα πολύ γερό – πολλαπλό – πλήγμα, από κάποιους (κάποιον έστω) που θέλουν να λέγονται ΠΑΟΚτσήδες.

Και όχι, δεν είναι μόνο ο εγκληματίας που πέταξε την κροτίδα όταν έκανε επίθεση ο ΠΑΟΚ (αλλά και όποιος να έκανε επίθεση, δεν πετάς κανένα «όπλο» που απειλεί σωματική ακεραιότητα άλλου ανθρώπου έτσι για να το παίξεις βλαχόμαγκας – ψευτόμαγκας), «ο βλάκας» όπως τον αποκάλεσε ο Παύλος Σαλτσίδης (κι εμείς χειρότερα). Είναι κι αυτοί που δεν τον άρπαξαν αμέσως από το λαιμό να τον σαπίσουν στις …μάπες, είναι και όσοι επιτρέπουν στους λίγους (ή περισσότερους) να δουν έτσι συχνά εναντίον της τάχα αγαπημένης τους ομάδας. Ακόμη μάλιστα κι αν είναι αναρχικά στοιχεία, ακόμη κι αν είναι αλλοδαποί και παρείσακτοι, οι ΠΑΟΚτσήδες οφείλουν – δεν ξεχωρίζουμε τους οργανωμένους και τους μη – να αποβάλλουν τον «καρκίνο» από το σώμα του λαού του «Δικεφάλου». Αυτός ο «βλάκας» φυσικά, δεν μπορεί να είναι και «αδελφός» κανενός, αν τελικά η αστυνομία τον συλλάβει και τον στείλει πίσω από τα κάγκελα, για να φωνάξει κανείς «λευτεριά…». Υπάρχει λοιπόν συνολική ευθύνη, πάλι «από μέσα». Κι αλήθεια όλοι αυτοί οι άλλοι γύρω του δεν «ξενέρωσαν»; Χάρηκαν την νίκη επί του συμπολίτη;

Αυτός ο «βλάκας» όμως καλύτερα να μην πάει φυλακή. Καλύτερα να πληρώσει στην ουσία, καταβάλλοντας όλες τις χιλιάδες ευρώ που στοιχίζει η κροτίδα του στην ομάδα (πρόστιμα, τιμωρία έδρας, απώλεια εσόδων) και στον κόσμο (που πλήρωσε εισιτήριο και δεν είδε το τέλος για να χαρεί το ματς).

Και για να το τελειώνουμε. Κανένας ΠΑΟΚ, καμία ομάδα του, κανένας αθλητής του «Δικεφάλου» δεν θέλει τέτοιου είδους συμπαράσταση, που να τον βάζεις να παίξει χωρίς την δύναμη της έδρας του. Ακόμη και το Σάββατο, έστω κι αν ο συμπολίτης φάνηκε να απειλεί, ο ΠΑΟΚ το «είχε». Αλλά όταν έγινε ότι έγινε, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου βρέθηκαν χωρίς αυτούς που στα καθοριστικά λεπτά θα ήταν έκτος παίκτης της ομάδας…

Για πρώτη φορά μετά από καιρό, ο Μπάνε Πρέλιεβιτς εξοργίστηκε το Σάββατο. Δεν θα τα παρατήσει όμως γιατί είναι μαχητής και νικητής. Και θα τους «νικήσει», αυτούς τους λίγους – μια «χαψιά» είναι άλλωστε αυτοί/αυτός που ζημιώνουν την ομάδα. Χώρια που η Αστυνομία έχει την «μάπα» του και θα δράσει (το ευχόμαστε) αυτεπάγγελτα. Και δεν είναι θέμα επενδυτή, ιδιοκτήτη, μεγαλομετόχου, χρηματοδότη η καταπολέμηση των ανεγκέφαλων. Έχει και ο Μπάνε την λογική του για να προστατεύσει την ομάδα και τους σωστούς φιλάθλους από δαύτους τους «πεταμένους» και «καμένους».

 

Υ.Γ. 1 Η ΚΑΕ είχε ενημερώσει τους Συνδέσμους, όσους τέλος πάντων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Ειδικά για την περίπτωση διακοπής και εκκένωσης από τον διαιτητή λόγω αλλαγής του κανονισμού. Και το θέμα δεν είναι αν ο Σχινάς το έκανε αλλού ή αν τολμάει να το κάνει π.χ. στο ΟΑΚΑ. Έχει γίνει ήδη δις στο ΣΕΦ σε μεγάλους τελικούς που έκριναν τίτλους. Εκεί θα «κολλήσουν» οι «γκρίζοι» όταν τους δίνεις την ευκαιρία; Κι εδώ που τα λέμε είχαν πέσει ήδη πάνω από 10 κροτίδες, άναψαν πάνω από 10 καπνογόνα (προς την επίθεση του ΠΑΟΚ βρε αδελφέ στο β΄ μέρος) με αποτέλεσμα οι παίκτες του «Δικεφάλου» να μην μπορούν να ανασάνουν καλά και ο Πέϊν να παραπονεθεί στον Μαρκόπουλο και στο Φ.Α. υπήρχαν και τέσσερις (!) έγγραφες προειδοποιήσεις.

 

Υ.Γ. 2 Αυτή τη φορά και έλεγχοι έγιναν και οι λιγότεροι δυνατοί τζαμπατζήδες μπήκαν. Αλλά οι κροτίδες πέρασαν γιατί μπορεί κάποιος να τις βάλει και ξέρετε που… Από την άλλη βέβαια, 1.800 εισιτήρια «βαριά-βαριά» με 4.500 παρόντες πάλι δημιουργούν ερωτηματικά…

 

Υ.Γ. 3 Ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά είναι πολύ καλύτερος του συμπολίτη. Και άλλων ομάδων. Δικαίως είναι 4ος. Δεν μπορεί όμως έτσι όπως είναι να πάει παραπάνω. Δεν μπορεί 3ος. Και δεν θα κερδίσει και τίποτε επί του παρόντος στην 3η θέση (π.χ. έξοδος στην Ευρωλίγκα δεν δίνεται). Αν ο κόσμος ερχόταν σε κάθε παιχνίδι, έστω με 1.000-1.500 εισιτήρια και οι παίκτες πληρωμένοι θα ήταν και παίκτης για ενίσχυση μπορεί να ερχόταν. Τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες. Εκείνο που «καίει» φυσικά την ΚΑΕ είναι η ύπαρξή της και η έλευση επενδυτή. Του Ιβάν δηλαδή γιατί από τα υπόλοιπα «πιάσ΄ το αυγό και κούρευ΄ το!

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Ανοίγουν με 100% πληρότητα τα γήπεδα της La Liga!

Ανακοίνωσε μεταγραφή ο ΠΑΟΚ

Ιστορική στιγμή για το Βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟΚ!

Πώς δεν μπήκε αυτό;

O… εξτρέμ Κρέσπο

Αχ αυτά τα πέναλτι… (video)

H… μάχη Τζόλη-Σφιντέρσκι (videos)

Ώρα διακοπών για Σφιντέρσκι

Έσπασαν ρεκόρ τα αυτογκόλ… (video)

Αποθέωσε την Ιταλία ο Σβαμπ

Διάβημα Ζαγοράκη στην UEFA

Τα 10 καλύτερα γκολ των ομίλων του EURO! (video)

Επιμένουν οι Χιλιανοί για Γκαλντάμες-ΠΑΟΚ

Οριστικό: Τέλος το εκτός έδρας γκολ!

«Κληρώνει» για τον ΠΑΟΚ

Το Βέλγιο και οι… υπόλοιποι (videos)

Κρέσπο: «Η χαμένη ευκαιρία με την Κράσνονταρ…» (video)

Γκόλάρες με ιταλική… φινέτσα (video)

Και του χρόνου με ομίλους!

Παραμένει στον ΠΑΟΚ ο Αγγελίδης

Ανυπόμονος ο Αν. Ζίβκοβιτς (pic+video)

«Ο ΠΑΟΚ κοιτά Κοτσέργκιν»

Ξέσπασε κατά της Τουλούζ ο Κουλούρης!

Ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές

Σκέψεις ανανέωσης σε Σβαμπ!

O Σφιντέρσκι και η προετοιμασία

Κωνσταντέλιας: Η αποθέωση του «goal» και ο… Νεϊμάρ!

«Αυτοψία» ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο

«Ο ΠΑΟΚ θέλει Ντεϊόλα και Ολίβα»

Ο Ρονάλντο… τρέλανε τον Βιεϊρίνια (videos)

Έκαναν το απόλυτο οι Βέλγοι (videos)

Και πάλι βασικός ο Σφιντέρσκι

EURO 2020: Τα ζευγάρια στους 16

«Η κίνηση της Τσέλσι για Κωνσταντέλια»

Who is Λούκας Τέιλορ

H πρόταση ΠΑΟΚ για Ντεϊόλα

«Η Κάλιαρι ανταλλάσσει Ντεϊόλα στη Σασουόλο»

Και τώρα ξεκούραση για Σφιντέρσκι

Χαλάρωση για Μπράντονιτς-Αν. Ζίβκοβιτς (pic)

Έμεινε ελεύθερος ο Κουλούρης!

Διέλυσε την Ρωσία και προκρίθηκε η Δανία! (video)

Αδιανόητη γκέλα των Ρώσων (video)

Τα… χλατσώνει ο γιος του Πέτζα! (video)

Κουλούρης: Επιστροφή στο σημείο… εκτόξευσης

Απίθανη γκολάρα από Μόντριτς! (video)

Παρέλαση… ομάδων για Τζόλη

Το τερμάτισε ο Σουάρες! (video)

«Στην Ελλάδα το μέλλον του Ντεϊόλα»

O… εξτρέμ Κρέσπο

H… μάχη Τζόλη-Σφιντέρσκι (videos)

Ώρα διακοπών για Σφιντέρσκι

Αποθέωσε την Ιταλία ο Σβαμπ

Επιμένουν οι Χιλιανοί για Γκαλντάμες-ΠΑΟΚ

Κρέσπο: «Η χαμένη ευκαιρία με την Κράσνονταρ…» (video)

O Κρέσπο και το… τέλος των διακοπών! (pic)

Παραμένει στον ΠΑΟΚ ο Αγγελίδης

Ίβκοβιτς: «Με τον ΠΑΟΚ παίζαμε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη»

Παρελθόν από ΠΑΟΚ ο Παπαντωνίου

Συνεχίζει στην Ισπανία η Μάντεν

Τα… χλατσώνει ο γιος του Πέτζα! (video)

Συμφώνησε με Κεραμιδά ο ΠΑΟΚ!

Μία… ονειρεμένη σεζόν (pics)

Ανοίγουν με 100% πληρότητα τα γήπεδα της La Liga!

Οριστικό: Τέλος το εκτός έδρας γκολ!

Το Βέλγιο και οι… υπόλοιποι (videos)

Γκόλάρες με ιταλική… φινέτσα (video)

Πήρε Αργεντινό μπακ ο Βόλος

Ξέσπασε κατά της Τουλούζ ο Κουλούρης!

Επέστρεψε στον Ατρόμητο ο Κουλούρης

Ανακοίνωσε προπονητή ο Βόλος

Παίρνει Αργεντινό εξτρέμ ο Ατρόμητος

Ενίσχυση με Μπεντινέλι για Ατρόμητο