Σε απόγνωση ο Σαββίδης!

Η νέα τηλεδιάσκεψη του Ιβάν Σαββίδη με ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μια μόνο ερμηνεία έχει στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον. Ο μεγαλομέτοχος είναι σε απόγνωση. Δεν χωράει στο μυαλό του πως είναι δυνατόν να ηττάται ο ΠΑΟΚ από ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς. Από ομάδες δηλαδή που το μπάτζετ τους είναι είκοσι (ίσως και […]

Η νέα τηλεδιάσκεψη του Ιβάν Σαββίδη με ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μια μόνο ερμηνεία έχει στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον. Ο μεγαλομέτοχος είναι σε απόγνωση. Δεν χωράει στο μυαλό του πως είναι δυνατόν να ηττάται ο ΠΑΟΚ από ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς. Από ομάδες δηλαδή που το μπάτζετ τους είναι είκοσι (ίσως και περισσότερο) φορές μικρότερο απ΄ αυτό του Δικεφάλου.

Είναι αδύνατον για τον Σαββίδη να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι έφερε έναν προπονητή όπως ο Στέφενες, ότι το καλοκαίρι ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά για να προστεθούν παίκτες στο ρόστερ της ομάδας, ότι τον Ιανουάριο έβαλε και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γίνουν 6 μεταγραφές και η αγωνιστική παρουσία της ομάδας συνεχίζει να μην πείθει κανέναν.

Η νέα τηλεδιάσκεψη είχε ένα και μοναδικό στόχο. Να καταλάβει ο μεγαλομέτοχος γιατί ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Τον “τρώει” το γιατί και είναι προφανές ότι για να απευθύνεται στους παίκτες προκειμένου να απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματα του, δεν έχει πάρει απαντήσεις απ΄ αυτούς που όφειλαν να καλύψουν τις απορίες τους.

Δεν φαντάζομαι ότι δεν απευθύνθηκε στους υπευθύνους του ποδοσφαιρικού τμήματος πριν καλέσει τους παίκτες ή πριν καλέσει τον προπονητή σε συζητήσεις μέσω skype. Μην ξεχνάτε ότι μετά την ήττα από τον Πανιώνιο υπήρξε τηλεδιάσκεψη του μεγαλομετόχου με τον Χούμπ Στέφενς. Τις ερωτήσεις που έθεσε τότε στον Ολλανδό τεχνικό, έθεσε και το μεσημέρι της Δευτέρας στους παίκτες που κλήθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ.

“Πείτε μου γιατί δεν κερδίζετε;”, “πείτε μου γιατί δεν αποδίδετε σύμφωνα με τις δυνατότητες σας;”, ¨πείτε μου τι συμβαίνει;”, “πείτε μου τι φταίει;” ήταν τα ερωτήματα που απεύθυνε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ στους παίκτες με τους οποίους συνομίλησε. Θεωρώ δεδομένο ότι οι απαντήσεις δεν τον κάλυψαν. Ούτε οι απαντήσεις των παικτών, ούτε οι απαντήσεις του Στέφενς ούτε οι απαντήσεις των συνεργατών του με τους οποίους μιλά που πιο συχνά προκειμένου να ενημερώνεται για όσα συμβαίνουν στην ομάδα.

Τα αναπάντητα ερωτήματα και οι απορίες που δικαίως έχουν δημιουργηθεί στο μυαλό του είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα προκαλέσουν την αντίδραση του. Δεν είναι εύκολο για κανένα επιχειρηματία (όσα χρήματα κι αν διαθέτει) να ξοδεύει χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. Και ο Σαββίδης δυο χρόνια τώρα στον ΠΑΟΚ διαθέτει χρήματα και εισπράττει πίκρες, απογοήτευση έως και αμφισβήτηση για τις προθέσεις του.

Πιστεύω ότι δεν θα ανεχθεί για πολύ καιρό ακόμα αυτή την κατάσταση. Δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την μέτρια έως κακή εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ ανεξάρτητα αν χάνει η αν κερδίζει. Τον απασχολούν οι νίκες αλλά περισσότερο τον απασχολεί το γεγονός ότι μια ομάδα που κοστίζει σχεδόν 25.000.000 ευρώ το χρόνο γίνεται εύκολο θύμα για τον Πανιώνιο, τον Πλατανιά και ποιος ξέρει αν έχει -μακάρι να μην έχει- άλλη ομάδα σειρά.

Ένας ακόμα λόγος που οδήγησε τον Σαββίδη στην απόγνωση και στην απαράδεκτη -για έναν μεγαλομέτοχο και επιχειρηματία του επιπέδου του- μέθοδο της τηλεδιάσκεψης (σε ότι αφορά τις προσκλήσεις των παικτών τουλάχιστον) είναι ότι δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Τι εννοώ; Οτι οι πληροφορίες που συγκεντρώνει δεν τον βοηθούν να αποκομίσει μια συγκροτημένη άποψη. Αλλοι του λένε ότι ευθύνονται τα στελέχη στα οποία ανέθεσε την επίβλεψη του ποδοσφαιρικού τμήματος και τον μεταγραφικό σχεδιασμό, άλλοι του λένε ότι ευθύνεται ο προπονητής που δεν προσαρμόστηκε στα δεδομένα του ΠΑΟΚ και του Ελληνικού ποδοσφαίρου και άλλοι του λένε ότι ευθύνονται οι παίκτες γιατί επαναπαύτηκαν στα πλουσιοπάροχα συμβόλαια τους κι έχασαν την “κάψα” για ποδόσφαιρο.

Ποια είναι η λύση; Μια και μοναδική. Αποτελεσματική και δοκιμασμένη στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως. Ήρθε η ώρα ο μεγαλομέτοχος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να εξάγει δικά του συμπεράσματα και στη συνέχεια να πάρει τις αποφάσεις του για το τι πρέπει να γίνει στην ομάδα. Ποιους να εμπιστευθεί, ποιους να πιστέψει, σε ποιους να επενδύσει και με ποιο τρόπο να δημιουργήσει μια ομάδα αντάξια των χρημάτων που δαπανά.

Όσο αυτό δε γίνεται, η κατάσταση στον ΠΑΟΚ θα διαιωνίζεται. Θα φταίνε όλοι και κανένας. Οι ευθύνες θα μετατοπίζονται από τους επιτελείς της ομάδας στον προπονητή, από τον προπονητή στους παίκτες και τους επιτελείς της ομάδας και από τους παίκτες στον προπονητή και στους υπευθύνους του ποδοσφαιρικού τμήματος. Φαύλος κύκλος δηλαδή χωρίς αποτέλεσμα. Κάθε χρόνο η ομάδα θα αλλάζει προπονητές, θα αγοράζει παίκτες και θα χάνονται εκατομμύρια χωρίς αντίκρισμα, ο κόσμος θα απογοητεύεται και ο Σαββίδης θα απαξιωθεί ενώ θα έχει πληρώσει ένα καράβι λεφτά χωρίς ποτέ να γελάσει από ικανοποίηση.

Συγγνώμη αν γίνομαι δυσάρεστος αλλά αυτή είναι η αλήθεια όπως τουλάχιστον την έχω εγώ στο μυαλό μου. Ο ΠΑΟΚ δεν λειτουργεί με υγεία, δεν είναι μια γροθιά καθώς όλοι θέλουν να βγάζουν την ουρά τους απ΄ έξω για να μην έχουν ευθύνες και να είναι αρεστοί στον μεγαλομέτοχο. Έτσι δεν χτίζονται ομάδες. Έτσι γκρεμίζονται ομάδες, χάνονται εκατομμύρια και στο τέλος οι αγώνες του ΠΑΟΚ θα διεξάγονται στην Τούμπα μεταξύ συγγενών και φίλων γιατί ο κόσμος απογοητευμένος θα χάσει το ενδιαφέρον του.

Εν κατακλείδι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση είναι ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος. Ο τρόπος για να προστατέψει την επένδυση του είναι ένας και μοναδικός: Να ασχοληθεί προσωπικά με τον ΠΑΟΚ τουλάχιστον μέχρι να αποθεραπευτεί ο… ασθενής.

 

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Άνοιξαν το σκορ Ολλανδία και Αυστρία (vids)

Η απογείωση του… Superman (pic)

EURO: Τελικός με 60.000 φιλάθλους στο Γουέμπλεϊ

Επιστροφή στο Philips Stadium (videos)

Βαρδαλή: «Χρειαζόμαστε ανταγωνισμό» (video)

Έγιναν… καρτούν οι Κυπελλούχοι (pics)

Η ευχή του Πασχαλάκη σε Σκιαθίτη

Ίντερ: Κλοπή από την… συμπολίτισσα

«Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για Ντεϊόλα»

Με κόσμο το Αϊντχόφεν- ΠΑΟΚ!

Κούγιας: «Τελικά δεν παραιτούμαι»

Ανακοίνωσε το φιλικό με PSV ο ΠΑΟΚ!

Έπαιξαν για καλό σκοπό οι παλαίμαχοι

Οριστικά εκτός EURO o Ντεμπελέ!

Κρέσπο: «Όταν μπαίνεις στην γεμάτη Τούμπα…»

Θετικός στον κορονοϊό παίκτης της Σκωτίας!

Μία… ονειρεμένη σεζόν (pics)

Μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι στο Mundial

Έτσι ήρθε το διπλό τίτλου!

ΠΑΟΚ και Βαρδαλή… κεφάλαιο 15ο!

Ξεκίνησε το στήσιμο του ΠΑΟΚ Β΄

Γιουβέντους για Ολιβέιρα! (videos)

«Ο μάνατζερ του Μανγκαλά θα μιλήσει με ΠΑΟΚ»

Σενάρια για ΠΑΟΚ-Βούκιτς

Οι… νέοι του Λουτσέσκου

Έλαμψε σα… Σβαρόσφκι (videos)

Τι ισχύει με Πρίγιοβιτς

Άγγιξε το γκολ ο Σφιντέρσκι (video)

Σκόραρε ο Λέο Ζαμπά! (video)

Σύνθημα τίτλου από ΠΑΟΚ! (pic)

ΠΑΟΚ, Κάλιαρι και… χαφ

Βρήκε ξανά δίχτυα ο Τσόλακ (video)

Παρέα με τον βιονικό… Καζού ο Καγκάβα (pics)

Τα παιδία παίζει στον πάγκο της Ιταλίας… (video)

Το μυαλό του Μπάμπα στον ΠΑΟΚ

Επιμένουν οι Σέρβοι για ΠΑΟΚ-Βούκιτς

«Ο ΠΑΟΚ δίνει τριετές σε Ντεϊόλα»

Γκολάρα τίτλου από τον Γκορτεζιάνι (video)

H μυθική γκολάρα και ο πανηγυρισμός του αρχηγού

Το ξέσπασμα του Ζαμπά!

Η ΠΑΟΚτσού μοναχή της Ιερουσαλήμ (video)

Tράνταξε το δοκάρι ο Σφιντέρσκι! (video)

Αγγλία-Σκωτία… Against Modern Football (videos)

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Καλό ταξίδι Βασίλη…»

To EURO του Σφιντέρσκι (videos)

Το μέλλον του Γκαλίνοβιτς

«Φεύγει ελεύθερος ο Ντεϊόλα»

Τρομερή αποθέωση για Σφιντέρσκι!

Η απογείωση του… Superman (pic)

Επιστροφή στο Philips Stadium (videos)

Έγιναν… καρτούν οι Κυπελλούχοι (pics)

Η ευχή του Πασχαλάκη σε Σκιαθίτη

Με κόσμο το Αϊντχόφεν- ΠΑΟΚ!

Ανακοίνωσε το φιλικό με PSV ο ΠΑΟΚ!

Έπαιξαν για καλό σκοπό οι παλαίμαχοι

Μία… ονειρεμένη σεζόν (pics)

ΠΑΟΚ: «Χρόνια πολλά Θανάση Χατζόπουλε!»

«Πάρτι» ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη

Στους τελικούς της Ανατολής οι Μπακς με σούπερ Γιάννη (video)

Η ασπρόμαυρη οικογένεια πενθεί

Εκπληκτικός Γιάννης ισοφάρισε για τους Μπακς (video)

Λυκογιάννης: «Επιβράβευση για εμάς η Ευρώπη!»

Άνοιξαν το σκορ Ολλανδία και Αυστρία (vids)

EURO: Τελικός με 60.000 φιλάθλους στο Γουέμπλεϊ

Ίντερ: Κλοπή από την… συμπολίτισσα

Οριστικά εκτός EURO o Ντεμπελέ!

Κούγιας: «Τελικά δεν παραιτούμαι»

Εξώδικο Βόλου σε NOVA, Cosmote και Super League

Θέλει Χατζηισαΐα ο Ατρόμητος

Πήρε Κώτσιρα ο Παναθηναϊκός

Αβάσιμη η ένσταση κατά της Νέας Τούμπας

Πήρε Κώτσιρα ο Παναθηναϊκός