Κοινό μέτωπο Ιβάν-Αλαφούζου!

O πρόεδρος του ΠΑΟ μιλάει για την “συμμαχία” κατά της διαφθοράς

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης  Αλαφούζος. Μίλησε για την προσπάθεια δημιουργίας, με την συνεισφορά του Ιβάν Σαββίδη, ενός μετώπου ομάδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο έχει ως στόχο  την εξυγίανση του αθλήματος. Τόνισε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και ότι μέσω δικαστικών κινήσεων το φθαρμένο σύστημα που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα κλονιστεί σύντομα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος:

Για την προσπάθεια που γίνεται στον Παναθηναϊκό:

“Κανείς δεν ήξερε αν θα πετύχαινε η προσπάθεια μας. Διαλέξαμε έναν δρόμο με έντιμους ανθρώπους, νέους με λαχτάρα για να κερδίσουν. Η σκέψη μας, ήταν το υψηλό φρόνημα, όλα τα μετράμε με λεφτά πλέον, αλλά δεν είναι έτσι. Ξεχάσαμε τι μπορεί να επιτευχθεί με την ανθρώπινη προσπάθεια. Τα χρέη είναι μια μόνιμη θηλιά για τον Παναθηναϊκό και παρά το γεγονός πως διευθετούνται είμαστε ακόμα πολύ ζορισμένοι”.

Για τις κακές διαιτησίες και την δημουργία του μετώπου ομάδων:

“Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης το ξέρουν πάρα πολύ καλά το παιχνιδάκι που στήνεται όλα αυτά τα χρόνια με τις διαιτησίες. Το ζούμε και εμείς τώρα. Με τον κ. Σαββίδη έχουμε εξαιρετική σχέση και τους ίδιους προβληματισμούς. Ο κ. Σαββίδης μου είπε πως στην Ρωσία οι ομάδες μπορεί να είχαν τις διαφορές τους, αλλά όλοι κοιτούσαν το καλό του ποδοσφαίρου. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, ένας άνθρωπος κυρίως ελέγχει τα πάντα, καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Είναι διαφορετικό να υπάρχει μια φορά διαφθορά και άλλο να υπάρχει ένα σύστημα διαφθοράς. Η μόνη μας λύση είναι η ελληνική δικαιοσύνη και τα ποινικά θέματα. Και η UEFA προτρέπει προς αυτή την κατεύθυνση. Αν κάποιος παραβεί τον νόμο υφίσταται συνέπειες.

Υπάρχουν πολλοί ικανοί πρόεδροι ομάδων, πλέον, στην Σούπερ Λιγκ, όπως ο κ. Βελής , ο κ. Πανόπουλος, ο κ. Κωστούλας και ο κ. Σπανός. Σιγά σιγά διαμορφώνεται μια συμμαχία. Ο κ. Σαββίδης κι εγώ είμαστε καινούργιοι στον χώρο του ποδοσφαίρου. Οι συνεργασίες και οι όποιες λύσεις προωθούμε θέλουν χρόνο. Νομίζω ότι υπάρχουν και αρκετά ποινικά θέματα, που έχουν προχωρήσει και θα υπάρξουν εξελίξεις. Υπάρχουν θέματα με τους στημένους πίνακες διαιτητών, τις πλαστές ενημερώσεις, αλλά και οι έρευνες για τα στημένα παιχνίδια προχωράνε. Θα έχουμε δίκες σύντομα”.

Για τις σχέσεις του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ:

“Έχω παρακολουθήσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, με τον κ. Σαββίδη στην Θεσσαλονίκη, ενώ είδα και το χθεσινό παιχνίδι με τον κ. Βρύζα. Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές. Μίλησα με τον κ. Σαββίδη πριν από λίγες μέρες για το αν θα έρθει να δούμε το παιχνίδι. Πάντα θίγουμε όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα που βρίσκεται στο εξωτερικό και δεν συμμετέχει παραπάνω. Η προσπάθειά του στην αναδιοργάνωση είναι εξαιρετική. Κάνει μεγάλη προσπάθεια και στους μικρούς του ΠΑΟΚ και στις υποδομές, είδα και την ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ, ήταν πολύ καλή”.

Για το γεγονός πως οι ομάδες δεν χτίζονται μόνο με χρήματα:

“Στον αθλητισμό καλός είναι ο ανταγωνισμός, όμως, πρέπει να υπάρχουν και κάποια ιδεώδη. Μου λένε πως η ομάδα μας είναι χαμηλού μπάτζετ, αλλά τα λεφτά δεν είναι τα πάντα. Αν θέλουμε να πάμε καλά στην Ευρώπη πρέπει να βασιστούμε στην ψυχή μας και στα παιδιά τα δικά μας. Δεν μπορούμε να χτυπήσουμε ομάδες, όπως οι αγγλικές, που διαθέτουν πολλά χρήματα”.

Για τις ευθύνες της ΕΠΟ:

“Η ΕΠΟ οργανώνει τα πάντα. Δεν είναι αμέτοχη και πιστεύω πως συμμετέχει και στους στημένους πίνακες και στις πλαστές ενημερότητες και στις πλαστές κάρτες υγείας. Αν είχαν γίνει ιατρικοί έλεγχοι, ίσως να είχαμε σώσει και κάποια παιδιά που ασχολούνται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο”.

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού:

“Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πέρυσι. Δεν κρύβουμε βέβαια τα προβλήματα μας. Αντιμετώπισα εχθρικότητα προς το πρόσωπό μου στο θέμα με τις ενημερότητες και δεν ξέρουμε αν πρέπει να κάνουμε και αγωγές. Υπήρξαν επιθέσεις ακόμα και προσωπικές προς τον Παναθηναϊκό”.

Για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας:

” Μακάρι να έχουμε ένα τελικό  του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Θα είναι ένα παιχνίδι υπόδειγμα, όπου οι δύο ομάδες θα ανταγωνιστούν με τα ίδια όπλα. Δεν θα υπάρχει σε καμία ομάδα η βοήθεια που είχε ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα Τρίπολης πέρυσι. Ο κ. Μαρινάκης είναι και υπόδικος από την επίθεση που είχε κάνει στον διαιτητή στον περσινό τελικό”.

Για τον Γιάννη Αναστασίου:

“Είμαι περήφανος και για τον Γιάννη (σ.σ. Αναστασίου) και για την ομάδα. Εγώ τον Γιάννη Αναστασίου τον γνώρισα από έναν φίλο μου στο Άμστερνταμ, ο οποίος μου είπε πως έχει έναν φίλο, που θέλει να γίνει προπονητής του Παναθηναϊκού. Μου έκανε εντύπωση. Ήρθαν τελικά ο Αναστασίου μαζί με τον Νταμπίζα, Έλληνες που γνώριζαν και την ευρωπαϊκή νοοτροπία και έτσι φτιάξαμε κάτι καινούριο. Ο Νταμπίζας έδειξε με την δουλειά του ότι είναι πολύ σημαντικός συντελεστής της βελτίωσης που κάναμε”.

Για το αν χρειάζεται επενδυτές στον Παναθηναϊκό:

“Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι έχω την δυνατότητα να χειριστώ τα θέματα μόνος μου, όμως, ήμουν πάντα σχεδόν μόνος, με ελάχιστες βοήθειες.  Βγαίνουν όλοι και λένε, ‘θα βάλοθμε τόσα λεφτά, ψηφίστε μας’. Το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό, όμως, είναι να μην καταρρέει αν φύγει κάποιο πρόσωπο. Όταν φύγω από τον Παναθηναϊκό θέλω να αφήσω έναν Παναθηναϊκό αυτάρκη, να ξοδεύει όσα βγάζει ώστε να εμπλουτίζει το ποδοσφαιρικό του δυναμικό. Χρειάζονται χρήματα, αλλά είναι και άλλα πολλά που απαιτούνται για την δημιουργία μιας ομάδας”.

Για την προσπάθεια του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ:

“Ο κ. Σαββίδης κάνει μια ηρωική προσπάθεια να ανεβάσει τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει και έχει επενδύσει πολλά χρήματα και πολύ προσπάθεια. Δεν πρέπει να απογοητευτεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που δεν πιστεύω πως θα γίνει. Σε όλες τις συζητήσεις που κάναμε δείχνει απόλυτα αποφασισμένος να πετύχει αυτό που θέλει και θα είναι πολύ δυνατός και αυτός και ο ΠΑΟΚ στην συνέχεια”.

Για την ανανέωση του Τάσου Λαγού:

“Είναι γέννημα θρέμμα του Παναθηναϊκού ο Τάσος και χαίρομαι που θα τον έχουμε μαζί μας για πολύ καιρό”.

Για τις επιθέσεις που γίνονται μεταξύ των παραγόντων των ομάδων:

“Ελπίζω να μην συνεχιστούν και να υπάρχει άμιλλα μεταξύ των ομάδων. Πρέπει να σταματήσουν οι αντεγκλήσεις”.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μιλάει ο κάθε πικραμένος (pics)

O Nέλσον Ολιβέιρα θα… ανακριθεί

Ενισχύθηκε με Ζενέλι ο ΠΑΟΚ!

Προπόνηση με Γκρίφιν στον ΠΑΟΚ!

Κρούσμα κορονοϊού στην ΑΕΚ!

Συνεχίζει στο Copa Africa ο Ουεντραόγκο! (pic)

Εισήγηση για αύξηση του κόσμου στα γήπεδα!

Μεταμεσονύχτιος ΠΑΟΚ!

Έκοψε βασιλόπιτα ο Α.Σ. ΠΕΡΑ

Έμφαση στα τελειώματα από τον ΠΑΟΚ

Σκληρός νόμος, αλλά νόμος…

Έμαθε το πρόγραμμά του ο ΠΑΟΚ!

Χάντμπολ: Έκοψαν βασιλόπιτα οι ακαδημίες

Ξανά στην Αγγλία ο Έρικσεν;

Η UEFA ξεχωρίζει τον Κούρτιτς (pic)

Όταν ο Έκπεργκ… εξόργισε τη Λειψία!

Στο δρόμο για Αζόρες ο ΠΑΟΚ!

Ατομικό για Τσόλακ!

Ποιος φταίει για το πέναλτι;

Ντροπή σου Παναγιώτη Βαρούχα!

Ναι, Νίκο Νιόπλια οι κανονισμοί άλλαξαν!

Ρέστα ΠΑΟΚ για Ντάντας!

Μπούντιμιρ: «Ο Σάστρε που ξέρω εγώ!»

Το νέο… σπίτι του Σάστρε (pic)

Δεν έχει Τούμπα για Λάμπρου

Ντάντας: Το wonder boy της Μπενφίκα (vids)

Θέλει και Τιάγκο Ντάντας ο ΠΑΟΚ!

«Μαρτίνς, ζητάνε ταβερνιάρη στη Χασιά» (pic)

Άνω κάτω η ΑΕΚ πριν τον ΠΑΟΚ!

Εκτός αποστολής ο Φιλίπε Σοάρες

Έτσι καθάρισε τον ΟΦΗ (video)

Βόμβα Σεμέδο: «Με απείλησαν από τον ΟΣΦΠ!»

Ο Βαρούχας έπαθε… αμνησία!

Η άγνωστη ιστορία του Λουτσέσκου

Η απόδοση των παικτών

Εκτίθεται ο Μπούσης!

ΠΑΟΚ όπως… Φιορεντίνα (video)

Τα…μάζεψε ο Σεμέδο (pic)

Δεν χάνει χρόνο ο Σάστρε (pics+videο)

Το VAR γλίτωσε την γκάφα του Φωτιά

Συλλυπητήρια ΠΑΟΚ σε Νταντσένκο

Ξέχασε τι θα πει ήττα από τον ΟΦΗ

Η γκολάρα που «τέλειωσε» την ΑΕΚ (video)

«Ήθελε και η Σαχτάρ τον Ντάντας»

Ατομικό για Τσόλακ!

O Nέλσον Ολιβέιρα θα… ανακριθεί

Έμφαση στα τελειώματα από τον ΠΑΟΚ

Η UEFA ξεχωρίζει τον Κούρτιτς (pic)

Ατομικό για Τσόλακ!

Η… πικρή ανάμνηση από Έκμπεργκ

Σουηδική «σφυρίχτρα» στο ντέρμπι!

Φορτσάρει για επιστροφή ο ΠΑΟΚ Β!

Προπόνηση με Γκρίφιν στον ΠΑΟΚ!

Έμαθε το πρόγραμμά του ο ΠΑΟΚ!

Ορίστηκε ο προημιτελικός του Κυπέλλου!

Επιστρέφει στις προπονήσεις ο Γκρίφιν

Η τρομερή καρφωματάρα του Ρίβερς (video)

H επιστροφή στις νίκες και ο Μαργαρίτης (video)

Κορυφαίος ο Τζόουνς! (video)

Ξανά στην Αγγλία ο Έρικσεν;

Επικό fail τατουάζ του Κορέα της Ίντερ! (pic)

Ξανά βασίλισσα της Ισπανίας η Ρεάλ

Ντεμπούτο με γκολ για Ολιβέιρα! (video)

Μιλάει ο κάθε πικραμένος (pics)

Κρούσμα κορονοϊού στην ΑΕΚ!

Αμφίβολος για Τούμπα ο Αραουχό

Προετοιμάζει Μπουχαλάκη για Τούμπα

Άνω κάτω η ΑΕΚ πριν τον ΠΑΟΚ!

«Μαρτίνς, ζητάνε ταβερνιάρη στη Χασιά» (pic)