Χρυσάφι για ΠΑΟΚ!

Ο Ζαγοράκης ο Πουρλιοτόπουλος και η κορυφαία ακαδημία στην Ελλάδα!

Αφιέρωμα στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ φιλοξένησε στο φύλλο του Σαββάτου η εφημερίδα ΣΠΟΡ του Βορρά. Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά για τον πορεία της ακαδημίας του Δικεφάλου από το 2007 μέχρι και σήμερα με εμπνευστή αυτό του μεγαλόπνοου έργου τον Θόδωρο Ζαγοράκη και εκτελεστή τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο που ηγήθηκε της προσπάθειας με θεαματικά αποτελέσματα:

Παράλληλα με την αναγέννηση του ΠΑΟΚ ο Θόδωρος Ζαγοράκης είχε ξεκινήσει από το 2007 και την αναγέννηση των Ακαδημιών της ομάδας, θεωρώντας την κομβική για το μέλλον του Δικέφαλου.

Από το 2008 όταν η πρώτη ομάδα είχε βρει το δρόμο της ο Ζαγοράκης έριξε ακόμη μεγαλύτερο βάρος στις Ακαδημίες και μαζί με τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο που ανέλαβε το ρόλο του υπευθύνου για την αναδιοργάνωση το 2009, ξεκίνησε μία νέα εποχή για τα τμήματα υποδομών του Δικέφαλου. Οταν ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδινε εντολή για να φτάσει το μπάτζετ των Ακαδημιών στο 1 εκ. ευρώ πολλοί τον λοιδορούσαν τότε, αλλά εκείνες οι επενδύσεις και το «παιδομάζωμα» που ακολούθησε έφεραν στην Τούμπα πιτσιρικάδες από όλη την Ελλάδα αρκετοί εκ των οποίων φτάνουν σταδιακά πλέον στην πρώτη ομάδα. Ο Σταφυλίδης για παράδειγμα που πήρε μεταγραφή στη Λεβερκούζεν έφερε σε ηλικία 19 ετών 1,5 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ! Κίτσιου και Κάτσε είναι βασικά στελέχη της πρώτης ομάδας και από πίσω έρχονται Κουλούρης, Πόζογλου κτλ. Είναι γεγονός ότι οι Ακαδημίες του ΠΑΟΚ είναι πλέον από χρυσάφι καθώς όλο και περισσότερα παιδιά βλέπουν την πρώτη ομάδα και ο Ιβάν Σαββίδης φέτος επανέφερε το μπάτζετ των τμημάτων υποδομής στα επίπεδα της εποχής Ζαγοράκη (στο 1 εκ. ευρώ τον χρόνο) αναγνωρίζοντας ότι έτσι πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες…

Η ΣΧΟΛΗ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΙ 35 ΝΕΑΡΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ!

**Από το 2009 που ανέλαβε επικεφαλής των Ακαδημιών ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος ξεκίνησε να υλοποιείται σταδιακά και η δημιουργία της ελληνικής σχολής ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ! Από τις Ακαδημίες στην πρώτη ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια έχουν φτάσει οι: Δ. Κωνσταντινίδης, Ποζατζίδης, Πόποβιτς, Πέλκας, Τζανδάρης, Κίτσιου, Κάτσε, Σταφυλίδης, Πόζογλου, Κουλούρης, Δεληγιαννίδης, Αποστολόπουλος, Μελίσσας, Ιντζίδης, Παναγιωτούδης, Β. Παπαδόπουλος, Δεμηρτζόγλου, Σαββίδης, Κιόσε, Σοϊλεμέζογλου, Σκέμπης και Λαμπάκης!

** Συνολικά 35 παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν γεννηθεί από το 1993 έως το 1999 έχουν περάσει από τις εθνικές ομάδες και κάποιοι εξ αυτών παραμένουν μόνιμα και βασικά τους στελέχη!

«ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Από τη σεζόν 2008-09 ξεκίνησε μία σειρά από συνεργασίες με Ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα και πλέον το πρόγραμμα «Football prints» αριθμεί περίπου 50 συνεργαζόμενες Ακαδημίες από τη Ρόδο και την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από την Αθήνα και τα Γιάννινα μέχρι τους Παξούς και σε ολόκληρη βέβαια τη Μακεδονία, ενώ έχουν ξεκινήσει και συνεργασίες με την Κύπρο, τη Γερμανία και γίνονται επαφές για νέες συνεργασίες με Σουηδία, ΗΠΑ, Αυστραλία αλλά και με χώρες της Αφρικής.

Σε ορίζοντα πενταετίας και με τη δημιουργία του καινούργιου Αθλητικού κέντρου στόχος του Δικέφαλου είναι να γεμίζει το ρόστερ της πρώτης ομάδας πάνω από το 30% με παιδιά από τις Ακαδημίες και να λανσαριστεί η Ακαδημία του ΠΑΟΚ μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης. Παράλληλα στόχος είναι να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι συνεργασίες με Ακαδημίες του εξωτερικού και να αναπτυχθούν τα «PAOK football schools» σε όλο τον κόσμο.

Ο Αγγελος Ζαζόπουλος που είναι προπονητής των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ από το 2009 μιλώντας στα ΣΠΟΡ για την αναγέννηση των τμημάτων υποδομής του Δικέφαλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει 100% τα πράγματα και έγιναν πολλά βήματα προόδου. Υπάρχει μεγαλύτερη υποδομή στο σκάουτινγκ το οποίο γίνεται πιο αποτελεσματικά και το δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημιών επεκτείνεται όλο και περισσότερο. Ισως ακούγεται υπερβολικό, αλλά στόχος είναι να μπούμε στην ελίτ της Ευρώπης. Πλέον και με χρήματα που υπάρχουν από τον κ. Σαββίδη και το νέο αθλητικό κέντρο που ετοιμάζεται οι προοπτικές είναι σαφώς ακόμη πιο ευνοϊκές».

ΟΙ ΞΕΝΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Το καλοκαίρι του 2008 εγκαινιάστηκαν και οι ξενώνες της Τούμπας. Τα τρία πρώτα χρόνια φιλοξενούσαν 14 παιδιά από την περιφέρεια, ενώ πλέον φιλοξενούνται 18 και άλλα 20 σε σπίτια κοντά στο γήπεδο που νοικιάζονται από την ΠΑΕ. Από τους ξενώνες έχουν περάσει μεταξύ άλλων οι Σταφυλίδης, Πέλκας, Τζανδάρης, Δ. Κωνσταντινίδης, Παναγιωτούδης και Πόποβιτς

ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η περσινή κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος από την ομάδα Κ17 του ΠΑΟΚ μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς εκείνη η ομάδα χτίστηκε με παιδιά που πέρασαν από τα περισσότερα τμήματα του Δικέφαλου.

Ο Κουλούρης και ο Πόζογλου από την Κ17 που ήταν πέρυσι βρέθηκαν φέτος να κάνουν τα πρώτα τους ματς στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και αυτό για τους ανθρώπους των Ακαδημιών του Δικέφαλου είναι ο μεγαλύτερος τίτλος! Η πιο μεγάλη αναγνώριση για τα τμήματα υποδομής δεν είναι οι τίτλοι αλλά η προώθηση των παιδιών στην πρώτη ομάδα και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ.

Οι Ακαδημίες του ΠΑΟΚ αριθμούν σήμερα περίπου 300 παιδιά με ομάδα από Κ6 έως Κ20. Αυτές χωρίζονται σε τρία τμήμα: οι ομάδες Κ20, Κ17 και Κ15 συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Superleague, υπάρχουν τα αγωνιστικά τμήματα Κ10 – Κ14 και η σχολή ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ από Κ6 έως Κ9. Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος είναι γενικός διευθυντής, ο Σταύρος Σαράφης γενικός αρχηγός Κ20 και Κ17 ενώ τεχνικός σύμβουλος για τις ομάδες Κ20, Κ17 και Κ15 είναι ο Γρηγόρης Καραβέλης. Ο Βασίλης Μήττας είναι τεχνικός διευθυντής των ομάδων από Κ6 έως Κ14. Γενικός αρχηγός της Κ15 είναι ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης (συμμετέχει και στις επαφές μαζί με τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο για το δίκτυο συνεργαζόμενων Ακαδημιών). Υπεύθυνος σκάουτινγκ είναι ο Γιάννης Αβραμίδης, αλλά σκάουτινγκ κάνουν και όλοι οι προπονητές.

Οι προπονητές των τμημάτων είναι οι εξής:

Κ20: Βλάνταν Ιβιτς, Δημήτρης Δανιηλίδης (συνεργάτης)

Κ17: Αλέκος Θεοδωρίδης, Αλέκος Θεοδωρίδης (συνεργάτης)

Κ15: Αλέξης Τασούλης, Μιχάλης Χρηστάρας (συνεργάτης)

Κ14: Βασίλης Μήττας, Δημήτρης Ταξίδης (συνεργάτης)

Κ13: Ευθύμης Κοσμίδης, Κώστας Βούρτσης

Κ12: Αγγελος Ζαζόπουλος, Ηλίας Γαλανόπουλος

Κ11: Βασίλης Καναράς, Γιώργος Προσκυνητόπουλος

Κ10: Απόστολος Παπαβασιλείου

Κ9: Ανδρέας Μπαλαμπάνης

Κ8: Γιώργος Γκούρτσας

Κ7: Νίκος Νικολαΐδης

Κ6: Μαρία Εξαδακτύλου

Επίσης ο Χρήστος Κελπέκης είναι προπονητής τερματοφυλάκων στις ομάδες Κ20 και Κ17, ο Γρηγόρης Καβαλιεράτος είναι γυμναστής ατομικής εξειδίκευσης Κ17 και 15. Ακόμη εξωτερικοί συνεργάτες είναι η κ. Παχαντίδου (παιδίατρος αναπτυξιολόγος, καθηγήτρια διατροφολογίας στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίξης, η κ. Ρέρα (ψυχολόγος Ακαδημιών), ο εργοφυσιολογος Γιώργος Ζιώγας (για τις ομάδες Κ14, Κ15, Κ17 και Κ20).

Ο γιατρός είναι ο Γιάννης Σατζόπουλος, φυσιοθεραπευτές ο Σταύρος Τερζανίδης και ο Πέτρος Νικολακούδης (Κ15), φροντιστές είναι οι Αθανάσιος Βαριεμέζης (Κ20), Ιάκωβος Γαληνός (Κ17) και ο Βαγγέλης Μπαμπάτσης (Κ15).

 

Εφορος των τμημάτων υποδομής και υπεύθυνος ξενώνων είναι ο Ηλίας Ηλιάδης.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Επαφές Μπότο για Μουργκ!

Φενόλιο: «Να μας στηρίξει ο κόσμος!»

Α.Σ. ΠΑΟΚ: «Όλοι Παλατάκι!»

Βασικός ο «Ζίλε» στον τελικό πρόκρισης

Έξτρα πρόγραμμα για τον Ντάντας (video)

Η Ουρουγουάη αποκλείστηκε για… μισό γκολ! (videos)

Τους ανησύχησε ο Κουαλιάτα (pics+video)

Πλάνα ενδεκάδας από τον Λουτσέσκου

Ράζβαν: «Κάντε κίνηση στον χώρο»

Δουλειά σε τακτική και τελειώματα (videos)

Ατομικό για Κούρτιτς (pics+video)

Ανεβάζει στροφές ο Λύρατζης (pics+video)

Αποφόρτιση για Ελ Καντουρί

Ενσωματώθηκε ο Ντάντας! (pics)

Οι ευχές του ΠΑΟΚ στον Χρήστο Καρυπίδη

Η ΕΕΑ… εξαφάνισε τον Τζουλάκη

Χαραλάμπους: «Ο Σαββίδης μεγάλωσε τον ΠΑΟΚ»

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Γκελαούζος!

Μία παρακάμερα που προκαλεί… ανατριχίλα!

Επαφές Μπότο για Μουργκ!

O ΠΑΟΚ «τελείωσε» τον Τζουλάκη!

Μόνο ο Λύρατζης έμεινε

Στον δρόμο του ΠΑΟΚ ο Μιραλάς

Νίκη-θρίλερ στην παράταση για τον ΠΑΟΚ

Εδώ Λάρνακα Day-2 (video)

«Ροζ» σκάνδαλο στην Εθνική Σερβίας!

«Παρακολουθεί τον Κουλιεράκη η Γκλάντμπαχ!»

Ο ΠΑΟΚ, οι μεταγραφές και η κλεψύδρα

Ασπρόμαυρο πάρτι στη Λεμεσό

Live: ΠΑΟΚ-ΑΕΛ Λεμεσού

Τα γκολ από την φιλική «τριάρα» του ΠΑΟΚ (video)

Όταν ο Οτσόα πλησίασε στην Τούμπα

Εδώ Λάρνακα! (video)

Ο Λουτσέσκου για τις μεταγραφές

Ο ΠΑΟΚ το πάνω χέρι στην ισοβαθμία

Ζητά την αποχώρηση Τζουλάκη ο ΠΑΟΚ!

Live: Σάσαρι – ΠΑΟΚ

Χαμός για το δεύτερο γκολ της Ιαπωνίας! (video)

Σε πανικό ο Τζουλάκης!

«Πολιόρκησαν» τα αποδυτήρια! (pics)

Έτσι περνάει ο ΠΑΟΚ στους «8»

Σήμερα (30/11) η ακρόαση της υπόθεσης Σαββίδη

Βγήκαν τα πρώτα ζευγάρια του Μουντιάλ

Ο ΠΑΟΚ έχει αγώνα!

Βρίσκει δίχτυα και αρέσει ο ΠΑΟΚ

Στέφενς: «Σκληρή ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Βασικός ο «Ζίλε» στον τελικό πρόκρισης

Έξτρα πρόγραμμα για τον Ντάντας (video)

Τους ανησύχησε ο Κουαλιάτα (pics+video)

Πλάνα ενδεκάδας από τον Λουτσέσκου

Ράζβαν: «Κάντε κίνηση στον χώρο»

Δουλειά σε τακτική και τελειώματα (videos)

Ατομικό για Κούρτιτς (pics+video)

Ξεχώρισε στη Basket League ο Ρένφρο!

Σάιμπερτ: «Ευγνώμων που γύρισα στον ΠΑΟΚ!»

Προπόνηση με Σάιμπερτ!

Προπόνηση με ένα νέο πρόσωπο

Σάιμπερτ: «Ενθουσιασμένος και έτοιμος» (vid)

Έφτασε τις 13 ο ΠΑΟΚ

Σάιμπερτ η επιστροφή

Στον δρόμο του ΠΑΟΚ ο Μιραλάς

Νέα επίθεση Μαρινάκη σε ΕΠΟ

Καλαμάτα: Έδιωξε παίκτη για ποστ στο Facebook!

Η νεανική Ασντόντ στο δρόμο του ΠΑΟΚ

«Κράξιμο» Λόπεθ σε Άρη!

Τελείωσε τον Πίπα ο Ολυμπιακός