Στη βουλή για ΠΑΟΚ ο Ιβαν!

“Ετριξε τα δόντια” στην κυβέρνηση για τα χρέη του Δικεφάλου!

Μιλώντας στη Βουλή με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε ειδική ρύθμιση για τα παλαιά χρέη του ΠΑΟΚ επισημαίνοντας ότι το κράτος πρέπει να διαγράψει τις προσαυξήσεις για τα παλαιά χρέη. Εθεσε μάλιστα το δίλημμα: Το ελληνικό κράτος πρέπει να επιλέξει αν θα εισπράξει 12 εκατ. μόνο για τα παλαιά χρέη ή αλλιώς δεν θα εισπράξει τίποτα…

Ο κ. Σαββίδης πρότεινε συμψηφισμό των εσόδων που έχει το κράτος από την ΣΕΚΑΠ με το κονδύλι που απαιτείται για συνταξιοδότηση ανασφάλιστων παλινοστούντων και εξέφρασε τη δυσφορία του για απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει μπλοκάρει την επένδυσή του στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Επενδυση στο Παλιούρι Χαλκιδικής

Δυσφορία για την εμπλοκή επένδυσης στην Κεντρική Μακεδονία λόγω του Ελεγκτικού συνεδρίου εξέφρασε ο κ. Ιβάν Σαββίδης στην Βουλή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «έχω κουραστεί και μερικές φορές με επισκέπτεται η σκέψη να γυρίσω και να τα παρατήσω όλα και να φύγω».

Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το Παλιούρι Χαλκιδικής τον οποίο κέρδισε λέγοντας: «Αυτό τον διαγωνισμό τον κέρδισα επτά μήνες πριν και το ύψος του προϋπολογισμού της επένδυσης είναι 14 εκατ. ευρώ και εγώ, τους ρωτάω: Πείτε μου, πού να φέρω τα χρήματα; Κανένας δεν ξέρει να μου απαντήσει. Ακόμα συζητάμε»!

Να σημειωθεί ότι το «μπλοκάρισμα» ήρθε με σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εντόπισε παρατυπίες ως προς την επιφάνεια δόμησης.

Ο κ. Σαββίδης μιλώντας στην επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας αναφέρθηκε και στο θέμα της συνταξιοδότησης των ανασφάλιστων παλιννοστούντων επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να βρει λύση. Σημείωσε πως «αν λέτε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας δεν έχει επαρκή χρήματα για να πληρώσει τις συντάξεις, πρέπει να μας απαντήσετε γιατί δεν υπάρχει αυτή η οικονομική δυνατότητα και τι κάνει η ελληνική πολιτεία για να εξασφαλίσει τα χρήματα».

Πρότεινε δε προς το υπουργείο Οικονομικών να στηρίζει τους Έλληνες της διασποράς που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Εμείς οι Έλληνες της διασποράς, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στην επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα, να δημιουργούμε νέες φορολογικές βάσεις έτσι ώστε να εμφανιστούν νέα εισοδήματα για το κράτος και αυτά τα εισοδήματα να πάνε για την καταβολή των συντάξεων των παλιννοστούντων» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Σαββίδης έκανε την πρόταση να καλυφθούν τα χρήματα που θα απαιτηθούν για να συνταξιοδοτηθούν οι ανασφάλιστοι παλινοστούντες από τα χρήματα που έχει αποφέρει στο κράτος η επένδυση που έκανε ο ομογενής επιχειρηματίας στην… ΣΕΚΑΠ! Οπως χαρακτηριστικά είπε αναφερόμενος στην επένδυσή του στην ΣΕΚΑΠ: «Μια επιχείρηση η οποία είναι σκοτωμένη, πεθαμένη σε τέσσερις μήνες της δραστηριότητάς μας έχει φορολογικά έσοδα στον προϋπολογισμό της χώρας περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια συνολικά. Ακριβώς αυτά τα νέα εισοδήματα του προϋπολογισμού πρέπει να πάνε για τη στήριξη των παλιννοστούντων». 


Σαββίδης για χρέη ΠΑΟΚ: Το κράτος ή θα λάβει 12 εκατομμύρια ευρώ ή τίποτα…

Για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι «έχει στείλει στον προϋπολογισμό πάνω από 12 εκατ. των τρεχόντων οφειλών και 9 εκατ. έχει εξοφλήσει τις προηγούμενες οφειλές. Είναι νέα συνιστώσα, είναι νέο εισόδημα. Ο προϋπολογισμός δεν λάμβανε αυτά τα χρήματα και δεν μπορώ να καταλάβω την Ελληνική Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ έχει οφειλές προ δεκαπενταετίας και δεν τα πληρώνει, στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια παράδοση. Εγώ λέω, είναι 11 εκατομμύρια ευρώ και λέω ότι εγώ είμαι έτοιμος αύριο να τα καταβάλω, στείλτε αυτά τα χρήματα για την στήριξη των παλιννοστούντων και διαγράψτε τις προσαυξήσεις του αέρα, τις οποίες προσάπτετε σε αυτό το χρέος εδώ και τόσα χρόνια, αλλά κανένας δεν με ακούει. Υπάρχουν δύο λύσεις.

Πρώτον, το κράτος να λαμβάνει 12 εκατομμύρια και δεύτερον το κράτος δεν λαμβάνει τίποτα… Πώς είναι δυνατόν να λέμε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τις επενδύσεις και να μην κάνετε τίποτα; Εγώ, ανακοινώνω το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και είμαι έτοιμος να επενδύσω σε τρία – πέντε χρόνια μέχρι 150 εκατομμύρια ευρώ, μόνο για την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και να δημιουργήσω χιλιάδες θέσεις εργασίας. Εμείς, 14 μήνες συζητάμε ποιος πρέπει να μας δώσει τη γη, ποιος πρέπει να μας πουλήσει τη γη, πως πρέπει να το βάλουμε νομικά.

Υπάρχουν χιλιάδες δομές, στις οποίες πρέπει να πάμε και να τους παρακαλέσουμε να δεχτούν τις επενδύσεις. Εμένα, μου φαίνεται ότι η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να ψηφίσει ένα νόμο του “ενός παραθύρου” έτσι ώστε εγώ, σαν επενδυτής, να πάω σε μια πόρτα, ένα παράθυρο και να τους ρωτήσω: Δέχεστε αυτό το πρότζεκτ;

Το θέλετε το πρότζεκτ αυτό; Και μου απαντάνε, είτε ναι, είτε όχι και αν ναι, πρέπει να μου δώσουν ένα πακέτο με τα έγγραφα, έτοιμα, έτσι ώστε εγώ, την επόμενη μέρα να έχω δυνατότητα να ξεκινήσω τη χρηματοδότηση”.

Πηγή: protothema

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Κάκος: «Το πλάνο του VAR δεν βοηθάει…»

Κωνσταντινίδης: «Έχει μέταλλο ο ΠΑΟΚ…»

Η ξεχωριστή επίδοση του Ουάρντα

Γούσιος: «Όλοι έχουν ρόλο στον ΠΑΟΚ»

Στροφή στο Κύπελλο

«Έχουμε μια δουλειά που έμεινε στη μέση» (video)

Από το πρωτάθλημα στη διάλυση!

Επιστροφές για ΠΑΟΚ!

Ο Τζόλης… επέλεξε Μπάγερν (video)

Ζίβκοβιτς 3Χ3

Ματιάσεβιτς: «Μας λείπει η αυτοπεποίθηση»

H βαθμολογία της Super League

Κάρτερ: «Περήφανος για τη νίκη»

Iσόπαλο το ντέρμπι της Αθήνας

Πανό κατά Κούγια στη Λεωφόρο (pic)

Σ.Φ. ΠΑΟΚ Θύρα 4: «Ως εδώ!»

Τρέλα… στην επιστροφή του ΠΑΟΚ! (pic)

Μήνυμα Σαββίδη για το μπάσκετ (pic)

Απογοήτευση στην Μίντλεσμπρο για τον Άκπομ!

«Ενδιαφέρεται για Τζόλη η Μπαρτσελόνα»

«Πυρετός… Καγκάβα στον ΠΑΟΚ!»

Μέτριος εγώ – Κάθαρσις

Δοκιμές ενδεκάδας με… αλλαγές!

Στήριξε Γκαρσία ο Ουάρντα!

Η απόδοση των παικτών

«Ασπρόμαυρη» υποδοχή στην Καλαμάτα (pics)

Ερωτήματα για το οφσάιντ στον Κρμέντσικ (pic)

Τι συμβαίνει με τον Κούμαν; (video)

Χαμένη λόγω Μπράντονιτς η Ράντνικ

«Να αρπάζουν την ευκαιρία όσοι παίζουν»

Χτίζει σερί ο Α. Ζίβκοβιτς

Η ήττα με τα μάτια του ΠΑΟΚ

Ο… σκιέρ Ελ Καντουρί στην Τρίπολη (video)

Ο Τζόλης… επέλεξε Μπάγερν (video)

Ράσταβατς: «Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Η αυτοκριτική του Μουργκ

Σ.Φ. ΠΑΟΚ Θύρα 4: «Ως εδώ!»

«Ασπρόμαυρη» η Εθνική Ελλάδος

Τρία χρόνια αήττητος από τον Αστέρα

Η γκολάρα του Κρμέντσικ ακυρώθηκε! (pic+video)

Η γκέλα του ΠΑΟΚ σε video

Δύσκολες στιγμές για τον Μάτος

Με Άρσεναλ ο Ολυμπιακός

Η υπόσχεση του Ζίβκοβιτς

PAOK FC 日本語公式!

«Άδειασε» τον Αυγενάκη σε FIFA-UEFA ο Γραμμένος!

Ματιάσεβιτς και του χρόνου

Κάκος: «Το πλάνο του VAR δεν βοηθάει…»

Κωνσταντινίδης: «Έχει μέταλλο ο ΠΑΟΚ…»

Η ξεχωριστή επίδοση του Ουάρντα

Στροφή στο Κύπελλο

Επιστροφές για ΠΑΟΚ!

Ο Τζόλης… επέλεξε Μπάγερν (video)

Ζίβκοβιτς 3Χ3

«Έχουμε μια δουλειά που έμεινε στη μέση» (video)

Κάρτερ: «Περήφανος για τη νίκη»

Τρέλα… στην επιστροφή του ΠΑΟΚ! (pic)

Μήνυμα Σαββίδη για το μπάσκετ (pic)

Λυκογιάννης: «Πλέον κοιτάζουμε… ψηλότερα»

Κακλαμανάκης: «Αφιερωμένη η νίκη στον Μήτρου-Λονγκ»

Κέρδισε στο… θρίλερ ο ΠΑΟΚ!

Από το πρωτάθλημα στη διάλυση!

Φωτιά… στα δίχτυα από Πρίγιοβιτς και Πέλκα (vids)

«Προπονητής; Θα έδερνα τους παίκτες!»

«Τρελά» λεφτά για Χάαλαντ

Iσόπαλο το ντέρμπι της Αθήνας

Ράσταβατς: «Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Ο Απόλλωνας έβαλε σε μπελάδες τον ΟΦΗ

Ο Αστέρας με τα μάτια του ΠΑΟΚ

Μποροβήλος: «Γραφικότητες τα περί αναδιάρθρωσης»

Επιστροφές στον Αστέρα ενόψει ΠΑΟΚ