Θέση στη θύρα 4!

Ο γνωστός παπα-Χρήστος μιλάει για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Για τον ΠΑΟΚ, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά και το κοινωνικό έργο που γίνεται μίλησε ο γνωστός ιερέας παπα-Χρήστος στον Arena Fm.

“Εγώ στην θύρα 4 είμαι και εκεί πάω ως απλός στρατιώτης” είπε μεταξύ άλλων…

Αναλυτικά:

Για τις 3.500 μερίδες που έγιναν συσσίτιο τον Μάρτιο:“Ξεκινήσαμε στις αρχές του Δεκέμβρη μια απλή χαζή σκέψη να κάνουμε συσσίτια στην περιοχή μας. Αρχικά πιστεύαμε πως θα κάνουμε 30-40 μερίδες όμως δυστυχώς ο αριθμός εκτινάχθηκε. Το στηρίζει ο κόσμος και δεν έχουμε καμία σχέση με χρήματα από κράτος, δήμο, κοινότητες και ούτε από εκκλησία μεταφέρω ούτε μια δεκάρα.  Το στηρίζει πάρα πολύ ο κόσμος και σε είδος και σε εργασία. Υπάρχουν δεκάδες παιδιά για να καθαρίσουν πράγματα, να ετοιμάσουν πράγματα, να ετοιμάσουν φαγητό και υπήρξε Κυριακή που το φαγητό το έφτιαξαν μαθητές λυκείου. Φτιάξανε ένα απίθανο κοτόπουλο με πατάτες, 230 μερίδες. Γίνεται κανονικό ντελίβερι, ετοιμασμένο, περιποιημένο, το φαγητό τους, το γλυκό τους, της σαλατούλα τους, το αναψυκτικό τους και του τσιπουράκι τους. Ότι χρειαστούν τους το πάμε στο σπίτι. Εθελοντές μαζί με τα παιδιά το πάνε. Ξέρει ο άπορος τι ώρα ακριβώς θα πάει και μας περιμένει στην πόρτα. Μια αγκαλιά εμείς μια αγκαλιά και αυτός. Βλέπω τα παιδιά έρχονται πολλές φορές δακρυσμένα από τις ευχές που τους λένε όλοι αυτοί που παίρνουν το φαγητό. Όποιος και αν θέλει μπορεί να έρθει. Έχουμε ρούχα, ένα απίθανο κατάστημα, πλυμένα και συμμαζεμένα, κρεμασμένα σαν το καλύτερο κατάστημα στην Τσιμισκή. Όποιος θέλει τα δοκιμάζει και τα παίρνει με τις ευχές μας και την αγάπη μας. Όλα αυτά γίνονται στο Τρίλοφο. Δώσαμε μέσα στον Μάρτιο 2000 παιχνίδια και ρούχα για παιδιά. Αύριο το πρωί έχουμε ετοιμάσει με τα παιδιά του σχολίου 100 δεματάκια για να πάμε στο Ιπποκράτειο και να δώσουμε δώρα σε όλα τα παιδιά που θεραπεύονται εκεί. Μικρά  και μεγάλα με χρόνιες παθήσεις. Την άλλη βδομάδα θα πάμε ρούχα στις φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ρούχα στις φυλακές Διαβατών, ρούχα και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά στην Δυτική Θεσσαλονίκη, στον Δενδροπόταμο και στους Αμπελοκήπους”.

Για το γεγονός πως δεν υπάρχουν διακρίσεις στα συσσίτια:“Ως προς το τάισμα τους ταΐζουμε όλους. Εμείς έχουμε κάνει ένα σωματείο “Κοινωνία Αγάπης και προσφορά γέροντας Παίσιος”. Το ονομάσαμε με αυτόν τον φανταστικό άνθρωπο.  Όποιος θέλει μπορεί να μπει στο ιντερνέτ και να δει το έργο που έχουμε κάνει. Είναι www.gerontaspaisios.gr/. Το παίζουμε ανάμεσα στους ΠΑΟΚτσήδες και στην τρέλα μας. Όποιος έρθει μαύρος η άσπρος τον ταΐζουμε. Οι 3.000 που ταΐσαμε είναι Έλληνες από τους 3.500 που ταΐσαμε συνολικά. Ακόμα και άνθρωποι που πριν από 10 χρόνια είχαν τις καλύτερες δουλειές και η εποχή τους έφερε στην εξαθλίωση. Άνθρωποι που μου λένε πάτερ θα κουβαλάω και θα κάνω τα πάντα για να έχω δύο μερίδες φαί για τα παιδιά μου”.

Για τις περιοχές που γίνονται τα συσσίτια: “Το περισσότερο έργο μας δεν το κάνουμε μόνο σε αυτή την περιοχή. Ετοιμάζουμε αποστολές και κάθε μέρα φεύγουν για άλλες 10 περιοχές ρούχα και τρόφιμα. Χθες έστειλα στα Ελεοχώρια, θα στείλουμε στις φυλακές και Δενδροπόταμο. Μετά έχουμε μια μεγάλη αποστολή στην Κόνιτσα. Εμείς δεν κρατάμε τίποτα στις αποθήκες μας και για τον εαυτό μας. Θέλουμε να τα χαίρεται ο κόσμος”.

Για το κασκόλ του:“Υπάρχει ένα ιστορικό κασκόλ που δεν το έχω πει σε κανέναν άλλον. Μου το έφερε ένα άρρωστο ΠΑΟΚτσάκι από τον Πειραιά. Μου είχε πει πάτερ βρήκα τρόπο και αγόρασα κασκόλ από την Αθήνα και θέλω να είναι πάντα στον λαιμό σου. Του ορκίστηκα πως αυτό το κασκόλ θα με συνόδευε μέχρι την άλλη ζωή. Φυσικά και πήγα στον σύνδεσμο της Μηχανιώνας έναν ιστορικό και δυνατό σύνδεσμο. Μας προσφέρει συνεχόμενα το μεγαλύτερο πανό, δεν θα μπορούσαμε μα μην βρεθούμε εκεί”.

Για την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στην γιορτή του Σ.Φ ΠΑΟΚ στην Μηχανιώνα:“Γνώριζα πως θα είναι εκεί ο Παυλάρας μίλησα και βγήκα και φωτογραφία μαζί του. Ποτέ δεν του ζήτησα ποτέ όμως ούτε μια δεκάρα βοήθειας για τον σύνδεσμο. Του ζήτησα να μην αφήσει σε κανέναν να του χαλάσει ότι πιο όμορφο έχει στην ζωή του τον ΠΑΟΚ. Μου υποσχέθηκε πως θα μείνει για πάντα ΠΑΟΚτσής. Την άλλη φορά όταν ξανά είχε τεθεί τον θέμα του Πάμπλο, τον είδα που πήγαινε να κάνει την συζήτηση και του είπα να μείνει στον ΠΑΟΚ όχι επειδή είναι μεγάλος παίκτης, αυτό εννοείται γιατί έχει παίξει Μίλαν και Ρεάλ, αλλά να μείνει για να του ξεπληρώσουμε το δάκρυ που έχυσε για εμάς. Είναι παιδάκι αλλά και λιοντάρι μαζί .Όποιος τον ζήσει στην καθημερινότητα του τον βλέπει ως ένα παιδάκι.  Έχει το αστείο του, το καλαμπούρι του, το χαμόγελο του”.

Για τον λόγο που έβγαλε:“Δεν είχα σκεφτεί τι θα πω. Βγήκαν ξαφνιασμένος και είπα αυτό που έχει η καρδία μου. Μίλησα για την τρέλα μου και τη αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ αλλά και τα ΠΑΟΚτσάκια. Εγώ δεν αγαπάω τον ΠΑΟΚ σκέτο αλλά τα ΠΑΟΚτσάκια πάνω από όλα. Έχω την έννοια μου και την αγάπη μου για τα παιδιά αυτά στην καθημερινότητα μου”.

Για το γεγονός πως ο Σ.Φ ΠΑΟΚ Μηχανιώνας κάθε χρόνο χαρίζει υπολογιστές στα παιδιά της περιοχής:“Είναι κάτι μεγάλο και πολύ σημαντικό και έχουν γίνει και πάρα πολλά άλλα πράγματα. Η Μηχανιώνα και η Επανομή έχουν απίθανο κόσμο. Στην Μηχανιώνα έχουν την ικανότητα με τα ψάρια και κάθε φορά που ζητάω ψάρια μου δίνουν 50 – 60 και 100 κιλά ψάρια για το συσσίτιο. Είναι κάτι πάρα πολύ σπουδαίο. Ζητάς 10 κιλά και σου δίνουν 150. Πηγαίνω στην ιχθυόσκαλα ο ίδιος. Πάω στα χωράφια της Επανομής και μαζεύω λάχανα, πράσα και άλλα. Το ράσο πάνω και η τρέλα με το αγροτικό. Δεν δουλεύω ούτε ως αρχηγός αλλά είμαστε όλοι μαζί. Πάω πέντε το πρωί προχθές και πήρα χταπόδι από την ιχθυόσκαλα. Τους πάω και μεζέδες. Αν δεν τρελαθούμε δεν πρόκειται να επιβιώσουμε αν δεν αγκαλιαστούμε όλοι μαζί. Δεν θέλω να δουλεύουν οι άλλοι για να φαίνεται πως κάνει ο παπά-Χρήστος συσσίτια. Θέλω να είμαι εγώ πρώτος και να κουβαλάω”.

Για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό:“Αν δεν το πάρουμε καθαρά θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Δεν πρέπει να πέσουμε σαν ποντίκια στο τυρί στην φάκα. Δεν πρέπει να ασχοληθούμε με το ξύλο έξω από το γήπεδο. Μην ορμήσουμε στα λεωφορεία από εδώ και από εκεί. Ωραία δυνατά αλλά με ωραίο πάθος. Δεν πρέπει να πάρουμε τις εντυπώσεις αλλά το παιχνίδι. Εγώ θέλω καθαρό σκορ. Καλό είναι το 2-0 αλλά και το 3-0 δεν μας πειράζει. Στο προηγούμενο παιχνίδι παίξαμε καλά, με τρέλα και μπροστά. Πρέπει να το παίξουμε μπροστά το παιχνίδι και όχι να περιμένουμε επειδή μας βολεύει το 1-0″.

Για την ευχή του προς τον κόσμο:“Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να περάσει καλές γιορτές. Είμαστε εδώ και ότι μας χρειαστούν ας μας βρουν στον Τρίλοφο”.

Για την Μεγάλη Τετάρτη:“Μεγάλη Τετάρτη εγώ θα είμαι γονατιστός και δακρυσμένος στην εκκλησία για την προσευχή της ψυχής μου, της ψυχής όλων αλλά και του ΠΑΟΚ”.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Κωνσταντινίδης: «Έχει μέταλλο ο ΠΑΟΚ…»

Η ξεχωριστή επίδοση του Ουάρντα

Γούσιος: «Όλοι έχουν ρόλο στον ΠΑΟΚ»

Στροφή στο Κύπελλο

«Έχουμε μια δουλειά που έμεινε στη μέση» (video)

Από το πρωτάθλημα στη διάλυση!

Επιστροφές για ΠΑΟΚ!

Ο Τζόλης… επέλεξε Μπάγερν (video)

Ζίβκοβιτς 3Χ3

Ματιάσεβιτς: «Μας λείπει η αυτοπεποίθηση»

H βαθμολογία της Super League

Κάρτερ: «Περήφανος για τη νίκη»

Iσόπαλο το ντέρμπι της Αθήνας

Πανό κατά Κούγια στη Λεωφόρο (pic)

Σ.Φ. ΠΑΟΚ Θύρα 4: «Ως εδώ!»

Τρέλα… στην επιστροφή του ΠΑΟΚ! (pic)

Μήνυμα Σαββίδη για το μπάσκετ (pic)

Λυκογιάννης: «Πλέον κοιτάζουμε… ψηλότερα»

Απογοήτευση στην Μίντλεσμπρο για τον Άκπομ!

«Ενδιαφέρεται για Τζόλη η Μπαρτσελόνα»

«Πυρετός… Καγκάβα στον ΠΑΟΚ!»

Μέτριος εγώ – Κάθαρσις

Δοκιμές ενδεκάδας με… αλλαγές!

Στήριξε Γκαρσία ο Ουάρντα!

Η απόδοση των παικτών

«Ασπρόμαυρη» υποδοχή στην Καλαμάτα (pics)

Ερωτήματα για το οφσάιντ στον Κρμέντσικ (pic)

Τι συμβαίνει με τον Κούμαν; (video)

Έγιναν εκπλήξεις στο Europa League

Χαμένη λόγω Μπράντονιτς η Ράντνικ

«Να αρπάζουν την ευκαιρία όσοι παίζουν»

Χτίζει σερί ο Α. Ζίβκοβιτς

Η ήττα με τα μάτια του ΠΑΟΚ

Ο… σκιέρ Ελ Καντουρί στην Τρίπολη (video)

Ράσταβατς: «Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Η αυτοκριτική του Μουργκ

Τρία χρόνια αήττητος από τον Αστέρα

«Ασπρόμαυρη» η Εθνική Ελλάδος

Η γκολάρα του Κρμέντσικ ακυρώθηκε! (pic+video)

Η γκέλα του ΠΑΟΚ σε video

Δύσκολες στιγμές για τον Μάτος

Με Άρσεναλ ο Ολυμπιακός

Η υπόσχεση του Ζίβκοβιτς

PAOK FC 日本語公式!

Σ.Φ. ΠΑΟΚ Θύρα 4: «Ως εδώ!»

«Άδειασε» τον Αυγενάκη σε FIFA-UEFA ο Γραμμένος!

Ματιάσεβιτς και του χρόνου

Κωνσταντινίδης: «Έχει μέταλλο ο ΠΑΟΚ…»

Η ξεχωριστή επίδοση του Ουάρντα

Στροφή στο Κύπελλο

Επιστροφές για ΠΑΟΚ!

Ο Τζόλης… επέλεξε Μπάγερν (video)

Ζίβκοβιτς 3Χ3

Τα εκτός έδρας τον… πληγώνουν

«Έχουμε μια δουλειά που έμεινε στη μέση» (video)

Κάρτερ: «Περήφανος για τη νίκη»

Τρέλα… στην επιστροφή του ΠΑΟΚ! (pic)

Μήνυμα Σαββίδη για το μπάσκετ (pic)

Λυκογιάννης: «Πλέον κοιτάζουμε… ψηλότερα»

Κακλαμανάκης: «Αφιερωμένη η νίκη στον Μήτρου-Λονγκ»

Κέρδισε στο… θρίλερ ο ΠΑΟΚ!

Από το πρωτάθλημα στη διάλυση!

Φωτιά… στα δίχτυα από Πρίγιοβιτς και Πέλκα (vids)

«Προπονητής; Θα έδερνα τους παίκτες!»

«Τρελά» λεφτά για Χάαλαντ

Iσόπαλο το ντέρμπι της Αθήνας

Ράσταβατς: «Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Ο Απόλλωνας έβαλε σε μπελάδες τον ΟΦΗ

Ο Αστέρας με τα μάτια του ΠΑΟΚ

Μποροβήλος: «Γραφικότητες τα περί αναδιάρθρωσης»

Επιστροφές στον Αστέρα ενόψει ΠΑΟΚ