Επίθεση σε Ολυμπιακό!

Στην αντεπίθεση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αφού άφησε κάποιες μέρες να περάσουν, απάντησε πριν από λίγο στα όσα ειπώθηκαν ή γράφτηκαν κυρίως από πλευράς του Ολυμπιακού αλλά και της ΕΠΟ, με επίσημη ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

“Επειδή η υστερία, η ακατάσχετη πολυλογία και διασπορά φανταστικών ιστοριών των «συνεταίρων» μας από τον Πειραιά δεν τελειώνει ποτέ (η δήλωση του κυρίου Βρέντζου είναι ακόμη ένα σχετικό παράδειγμα) θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ακουστεί και η θέση του ΠΑΟΚ.

Ο κύριος Βρέντζος θα πρέπει να συγκεντρωθεί στις πηγές που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και να αναρωτηθεί, γιατί ο βαθμός του μίσους και η τεταμένη ατμόσφαιρα είναι αποτέλεσμα των πράξεων της δικής του ομάδας;

Του προτείνουμε να μελετήσει προσεκτικά στην ιστορία. Δεν χρειάζεται να πάει και πολύ πίσω κι αν για όσα λέει ευθύνεται το φαινόμενο της μνήμης χρυσόψαρου, ας δει έστω τον πρώτο μεταξύ μας ημιτελικό… Αυτό βοηθάει πολύ στο φρεσκάρισμα της κοντής μνήμης και στην αποκατάσταση μιας αλυσίδας γεγονότων και της λογικής ανάπτυξης του συστήματος στο «χτίσιμο» του οποίου αυτός έβαλε το χέρι του και μπορεί να χαίρεται το «καμάρι» του.

Τα όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη Τετάρτη έχουν φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και όσο και να στρουθοκαμηλίζουν στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο κάποια στιγμή πρέπει να δουν την αλήθεια κατάματα και ίσως κατανοήσουν το λόγο που προκαλούν θυμηδία…

Συστήνουμε στον κύριο Βρέντζο να σταματήσει να επιτίθεται ανεύθυνα στο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διότι οι αβάσιμοι υπαινιγμοί του μπορούν να καταλήξουν σε δικαστήριο. Καμιά φορά είναι ο μόνος τρόπος να μάθεις σε μερικούς ανθρώπους να είναι υπεύθυνοι για τα λόγια τους.

Εμείς προτείνουμε να σταματήσουν οι αβάσιμες και συναισθηματικές δηλώσεις που μόνο στόχο έχουν να καλύψουν τον «γυμνό Βασιλιά». Για ακόμη μια φορά (πόσες ακόμη!) προτείνουμε να προχωρήσουμε σε εποικοδομητικό διάλογο και να συγκεντρωθούμε στο πώς να οδηγήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε τροχιά αναγέννησης.

Αν κάποιος από τους ψευδό-προστάτες του κατ’ ισχυρισμού «υγιούς» ποδοσφαίρου από το στρατόπεδο των μόνιμα ευνοημένων αυτής της κατάστασης, που εδώ και καιρό έχουν χάσει την αίσθηση πραγματικότητας, που έχουν ξεχάσει να χάνουν δικαίως και αξίως, νομίζει ότι ο ΠΑΟΚ «διοργάνωσε» ή «έδωσε έγκριση» στις πράξεις που αναμφίβολα δεν κάνουν το ποδόσφαιρο πιο όμορφο τότε εμείς περιμένουμε έρευνα και αποδείξεις και όχι ακατάσχετη φλυαρία που έχει μπουχτίσει τους πάντες.

Δεν περιμένουμε από την ομοσπονδία άλλες αβάσιμες καταγγελίες που απευθύνονται σε μας αλλά την παραδοχή ενός μεγάλου μέρους της ευθύνης για όσα έγιναν. Αλλιώς δημιουργείται εντύπωση ότι εκεί έχουν ξεχάσει ότι αυτοί είναι διοργανωτές αγώνων Κυπέλλου και δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν πράγματα τα οποία βρίσκονται στο πλαίσιο των ευθυνών τους.

Γιατί εμείς, για παράδειγμα, στους ευρωπαϊκούς αγώνες που έγιναν υπό την αιγίδα της UEFA – εφέτος διοργανώσαμε μάλιστα αρκετά τέτοια ματς – δεχτήκαμε συγχαρητήρια για την επιτυχή διεξαγωγή τους από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία; Αυτό έγινε και επειδή οι παρατηρητές της UEFA συνεργάστηκαν στενά, μας βοήθησαν σε όλες τις υποθέσεις και δε φοβήθηκαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μπορούμε για ατελείωτο χρονικό διάστημα να ξεπλένουμε ο ένας τον άλλον στο συναισθηματικό βάλτο αλλά αυτό δε θα οδηγήσει κάπου. Εμείς παραδεχόμαστε ότι γύρω από μια συναρπαστική μάχη στον αγωνιστικό χώρο στην οποία προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα, παρά το ότι έπρεπε άδικα να αντεπεξέλθει σε αριθμητικό μειονέκτημα 60 λεπτών στο Καραϊσκάκη και να αντέξει για 17 λεπτά καθυστέρησης και «φιλικά» σφυρίγματα υπέρ του αντιπάλου στην περιοχή μας, παρά τη μη αποβολή του Σαλίνο -ναι εκείνου που σε προηγούμενο αγώνα είχε δείξει χωρίς τιμωρία το μεσαίο του δάχτυλο- που πήρε το νόμο στα χέρια του, παρά την άδικη στέρηση δικαιώματος συμμετοχής στον τελικό σημαντικών ποδοσφαιριστών μας κλπ (θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αυτή τη λίστα αλλά βαρεθήκαμε να τιμωρούμαστε για την αλήθεια), υπήρξαν εικόνες που δεν τιμούν το πολιτισμένο ποδόσφαιρο, εικόνες στο τέλος του ματς για τις οποίες οι υπεύθυνοι (της δικής μας πλευράς) θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Είναι κωμικό όμως να επικαλούνται ως αιτία του αποκλεισμού τα όσα συνέβησαν μετά το ματς στη φυσούνα. Εμείς έπρεπε να αντεπεξέλθουμε στο καλά επικαλυμμένο «οπλοστάσιό» τους και να ελέγξουμε την αντιπάθεια που έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του το συγκεκριμένο σωματείο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η προσπάθειά τους να συγκαλύψουν επικοινωνιακά την αποτυχία τους είναι κατανοητή και χρησιμοποίησαν γι’ αυτό τον απροκάλυπτα στρατευμένο, αλλά και τον συγκεκαλυμμένα ελεγχόμενο Τύπο. Όλα τα παραπάνω και η συναίσθηση της πραγματικής μας ευθύνης και των αξιών που πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ απέναντι σε ολόκληρο το φίλαθλο κόσμο μας κάνουν να αντιδρούμε με στόχο τις δομικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εμείς ευχόμαστε στην ομάδα μας κάθε επιτυχία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτά που η χαμένη πλευρά προσπαθεί να μας γυρίσει.

Υστερόγραφο: Μερικά ουσιαστικά ερωτήματα τα οποία οι «συνέταιροί» μας επιμένουν να παραβλέπουν:

– Γιατί όταν καθάρισαν τον πάγκο το παιχνίδι δεν ξεκίνησε αμέσως και έπρεπε να περιμένουμε πάνω από μια ώρα την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν προφάσεις και περίμεναν την εντολή από ψηλά; Η προσπάθεια αρχικά καθυστέρησης και στη συνέχεια αναβολής του αγώνα, καθρεφτίζει τη γενικότερη αντίληψή τους. Οι αντιδράσεις που προέκυψαν από αυτόν τον εκνευρισμό τους βαραίνουν εξ ολοκλήρου.

– Γιατί κάποιοι από τους παίκτες του Ολυμπιακού ξέχασαν εντελώς τον ιερό αν και άγραφο κανόνα του fair play δύο φορές στα τελευταία λεπτά με παίκτη μας στο έδαφος να αιμορραγεί στο πρόσωπο;

– Γιατί κάποιοι από τους παίκτες του Ολυμπιακού θεώρησαν τους εαυτούς τους μαχητές και επέστρεψαν από το τούνελ επάνω για να… πυγμαχήσουν ενώ οι άλλοι πιο σώφρονες συμπαίκτες τους ήρεμα πήγαν στα αποδυτήρια;

– Γιατί κάποιοι από τους παίκτες και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού κατέστρεψαν το εσωτερικό χώρο των αποδυτηρίων;

– Γιατί στις συσκέψεις ασφαλείας που έγιναν μεταξύ των δύο ομάδων, της αστυνομίας και της ΕΠΟ, συμφωνήθηκε να αφιχθεί η ομάδα του Ολυμπιακού στο γήπεδο στις 18.15 και τελικά το πούλμαν ήρθε με μισή ώρα καθυστέρηση παρατείνοντας την απαγόρευση εισόδου των φίλων του ΠΑΟΚ στο γήπεδο για ακόμη περισσότερη ώρα;

– Αν την πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ομοσπονδίας χρησιμοποιήθηκε ως μαριονέτα και οργάνωσε συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει στον ΠΑΟΚ την ίδια ημέρα που η ομάδα έδινε ευρωπαϊκό αγώνα πρόκρισης, ήταν γεγονός «χαριτωμένο», τη δεύτερη φορά γίνεται επικίνδυνο, καθώς με τις (κατ’ υπόδειξη;) ανακοινώσεις της η ομοσπονδία ουσιαστικά δίνει… οδηγίες προς τις «ανεξάρτητες» πειθαρχικές επιτροπές της.

– Υπάρχουν αρκετά ακόμη αναπάντητα ερωτήματα, ωστόσο δεν τα θεωρούμε σημαντικά. Ας απαντηθούν τα σημαντικά που αναφέρουμε πιο πάνω και κλείνουμε αυτό το θέμα”.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Αυτή είναι η τριάδα των αρχηγών της Εθνικής

Η πορτογαλική «μάχη» του ΠΑΟΚ (pic)

«Βόμβα» Αντσελότι: Αποσύρεται από τους πάγκους

Νέα σενάρια για Κούρτιτς

Νέα… κουβέντα για Τούντορ

H λίστα για τα αστέρια!

Κυβερνητικό «όχι» στη Super League

Από Παλατάκι… Champions League!

Χαμός για Σοτέλδο στη Βραζιλία (videos)

Ματς… τρεις εβδομάδες μετά!

«Ψηλώσαμε μετά τον ΠΑΟΚ»

Έρχεται το πρώτο τεστ!

Ετοιμάζεται για… ΠΑΟΚ ο Βόλος

Τους έμειναν αξέχαστοι οι ΠΑΟΚτσήδες! (pics+video)

Δεν θέλει τον Ικάρντι ο Αλέγκρι

Ανακοίνωσε Αμερικάνο ο ΠΑΟΚ! (video)

Πέρσι πρώτο, φέτος τελευταίο

Πρώτη αποχώρηση από την Super League 2

Παρελθον από τον Ολυμπιακό ο Τικίνιο

«Κεραυνοί» από Δημοκράτη Παπαδόπουλο

Απίθανες γκολάρες από Τζόλη! (videos)

Σπάει τα ρεκόρ ο Τζόλης

Θα γίνει ο Μουργκ ο πρώτος;

«Δεν επιστρέφει στην Αυστρία ο Μουργκ»

Εκτός Ευρώπης η Λέφσκι Σόφιας

Τα είπαν Λουτσέσκου-Μπότο

Όλο το βάρος στην τακτική

«Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε για τον Αντέλ»

«Με ήθελε ο ΠΑΟΚ, αλλά…»

Τρόλαρε τον Άρη με ΠΑΟΚ η Μακάμπι

Μήνυμα με αιχμές από Ζαμπά (pic)

Στην Τούμπα ο Ντάνι Φερνάντες (pics)

Tα… ιδιαίτερα του Λουτσέσκου

Εξαιρετική πρωτοβουλία Ίνγκασον-Ολιβέιρα

Έκλεισε στην Φαμαλικάο ο Μιχάι!

ΜΜΕ Αυστρίας: «Επιστρέφει για Μουργκ η ΛΑΣΚ!»

Ίδιο φιλικό, άλλος ΠΑΟΚ

Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός

Έμεινε αξέχαστος ο ΠΑΟΚ στον Λεπινίτσα

Στην Ευρώπη κάνει κουμάντο η Ρεάλ (videos)

Ο «βενιαμίν» του ΠΑΟΚ Β

Χρυσή μπάλα: Εκτός λίστας ο Λιονέλ Μέσι

Μετά τον Βόλο έχει… ξεκούραση

O Ίβιτς απέκλεισε τον Άρη

Στην Ευρώπη δεν έχει Λαόθ

«Πουλάει τον Ομπαμεγιάνγκ η Μπαρτσελόνα!»

Αυτός είναι ο νέος ΠΑΟΚ Β!

Η πορτογαλική «μάχη» του ΠΑΟΚ (pic)

Νέα σενάρια για Κούρτιτς

Ματς… τρεις εβδομάδες μετά!

Έρχεται το πρώτο τεστ!

Πέρσι πρώτο, φέτος τελευταίο

Κάνει «πρόβα» ενόψει Super League

Μήνυμα με αιχμές από Ζαμπά (pic)

«Βόμβα» Αντσελότι: Αποσύρεται από τους πάγκους

Νέα… κουβέντα για Τούντορ

Δεν θέλει τον Ικάρντι ο Αλέγκρι

Δεν ξεχνά τον ΠΑΟΚ ο Κρμέντσικ (pic)

Ετοιμάζεται για… ΠΑΟΚ ο Βόλος

Παρελθον από τον Ολυμπιακό ο Τικίνιο

Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός

O Ίβιτς απέκλεισε τον Άρη

Στην Ευρώπη δεν έχει Λαόθ

Οι οπαδοί της Μακάμπι τρολάρουν τον Άρη με… ΠΑΟΚ