Σκληρή μάχη στην ΕΠΟ

Ο ΠΑΟΚ απολογείται στις 14:00 για το ματς με τον Ολυμπιακό

Κανονικά η πειθαρχική επιτροπή τής ΕΠΟ συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, αλλά με πρόσχημα την έναρξη των πλέι οφ την Τετάρτη και επειδή την προσεχή Πέμπτη είναι Πρωτομαγιά η συνεδρίαση για… χάρη του ΠΑΟΚ θα γίνει σήμερα!

Οι αποφάσεις συνήθως κάνουν τουλάχιστον μία εβδομάδα να εκδοθούν, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε και εκεί άλλες… ταχύτητες.

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει σήμερα στις 14:00 μία δύσκολη νομική μάχη στην πειθαρχική επιτροπή τής ΕΠΟ, η οποία θα συνεδριάσει εκτάκτως δευτεριάτικα μόνο και μόνο για τον “Δικέφαλο”  και αυτό δείχνει τις προθέσεις της…

Ο ΠΑΟΚ θα απολογηθεί για το βαρύ κατηγορητήριο που του στάλθηκε έπειτα από την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, για τα γεγονότα της Τούμπας στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Το “ερυθρόλευκο” σύστημα κίνησε γη και ουρανό για να περάσει προπαγανδιστικά ότι έγιναν “έκτροπα” στη ρεβάνς με τον “Δικέφαλο” (για να καλυφθεί ο αποκλεισμός τους) και το φύλλο αγώνος όπως συντάχθηκε από τον Μάνταλο έδωσε πάτημα στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και την ΕΠΟ να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στο “εκτελεστικό απόσπασμα” με ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο στο οποίο αναλόγως πώς θα ερμηνευτεί από την πειθαρχική επιτροπή τής ΕΠΟ μπορεί να οδηγήσει σε τιμωρία της Τούμπας έως και τριών αγωνιστικών αλλά επιπλέον ακόμη και σε αφαίρεση τριών βαθμών!

Κι αυτό διότι το άρθρο 15 (παράγραφος 6) στο δ’ σημείο του προβλέπει: “Χρηματική ποινή 70.000-200.000 και ποινή διεξαγωγής 2 έως 3 αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο”.

Ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπηθεί στην απολογία από τους νομικούς  Μαυρομάτη και Μπίρδα, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο έγινε για να πανηγυρίσουν και δεν συνοδεύτηκε από επεισόδια και ίσως υπήρξε μόνο κάποιο μεμονωμένο επεισόδιο το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση ως “εκτεταμένα επεισόδια” που μπορεί να οδηγήσουν στην πιο βαριά τιμωρία.

Πάντως, ο Ολυμπιακός σε παρόμοιο κατηγορητήριο με του ΠΑΟΚ, στο ματς που οπαδοί του είχαν επιτεθεί στον Σισέ και υπήρξαν οπαδοί του στον αγωνιστικό χώρο, είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική και χρηματικό πρόστιμο.

Σε κάθε περίπτωση, όποια και αν είναι η απόφαση της ΕΠΟ, στο ματς της πρεμιέρας των πλέι οφ με τον Αστέρα Τρίπολης η Τούμπα θα έχει κόσμο, καθώς κάθε πιθανή ποινή εφαρμόζεται 5 μέρες μετά την απόφαση.

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ

Αναλυτικά το κατηγορητήριο της ΕΠΟ και η κλήση του ΠΑΟΚ σε απολογία ανέφερε τα εξής:

“Σας ενημερώνουμε ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, αφού έλαβε υπόψη της την από 22-04-2014 πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, καλεί σε γραπτή ή προφορική απολογία την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη Δευτέρα 28/4/2014 και ώρα 14:00, βάσει των διατάξεων των άρθρων 1,2 στοιχ. β΄ και γ΄, 3, 14, 15 παρ. 6, στοιχ. α΄- δ΄ και 23 σε συνδυασμό με το άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013 και άρθρο 35 παρ. 1 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων και 3 παρ.1 και 46 παρ. 2 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών ΕΠΟ (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 16/4”.

Πιο αναλυτικά τα άρθρα του ΚΑΠ για τα οποία θα απολογηθεί ο ΠΑΟΚ και προβλέπουν σημαντικές τιμωρίες αναφέρουν τα εξής:

Τo άρθρο 15 (παράγραφος 6):

“Σε περίπτωση δημιουργίας εκτεταμένων επεισοδίων προ, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:

α) Χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

β) Χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000) έως εκατόν σαράντα χιλιάδων ευρώ (140.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

γ) Στις ανωτέρω περιπτώσεις α) και β) και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαιοδοτικό όργανο σωρευτικά με τη χρηματική ποινή δύναται να επιβάλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα έως δύο (2) αγώνες χωρίς θεατές.

δ) Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο”.

Το άρθρο 23 (παράγραφος 2):

“β) Εάν φίλαθλοι μιας ομάδας διαπράξουν ρατσιστικές ή περιφρονητικές πράξεις όπως περιγράφεται στην παρ. 1, το αρμόδιο όργανο θα επιβάλει χρηματική ποινή στην ομάδα που υποστηρίζουν οι φίλαθλοι αυτοί, ύψους δέκα οκτώ χιλιάδων ευρώ (18.000) τουλάχιστον και ανεξάρτητα από υπαίτιες ή μη, πράξεις ή παραλείψεις αυτών.

γ) Οποιοσδήποτε θεατής που διαπράττει τα παραπτώματα που καθορίζονται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, θα τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δύο (2) έτη τουλάχιστον”.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Πρόκριση στο ΟΑΚΑ για τον ΠΑΟΚ

Τα πολωνικά ψώνια έφεραν 15 εκ. ευρώ!

Το αντίο της ΠΑΕ σε Μαντά (pic)

Σάνσελ Μπεμπά πόσο χρονών είσαι;

Θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΟΚ

Γάτσης: «Με συγκέντρωση για τη νίκη»

Μεξικάνικα σενάρια για ΠΑΟΚ

Η νίκη της Μίντιλαντ on camera

Η αλήθεια για Κεραμίτση-ΠΑΟΚ (videos)

Την είπε σε Αυγενάκη η ΕΠΟ

Έρχεται ένα φουλ «ασπρόμαυρο» Σάββατο

Η UEFA αποθεώνει τον Πασχαλάκη (video)

Να γυρίσει τον… διακόπτη ο ΠΑΟΚ

Ήττα για τον ΠΑΟΚ

«Έδεσε» και Μπαλωμένο ο ΠΑΟΚ

Χωρίς τρεις με ΠΑΟΚ η ΑΕΚ!

Πάει για βραβείο ο Άκπομ (pic)

Κωνσταντέλιας: «Έτοιμος για το νέο βήμα»

Πρόκριση στο ΟΑΚΑ για τον ΠΑΟΚ

Συγκίνηση στο «αντίο» του Σφιντέρσκι

«Στον ΠΑΟΚ ο Φιλίπε Σοάρες!» (pic)

Ψήνει χρυσό deal για Σφιντέρσκι ο ΠΑΟΚ

Ο Σφιντέρσκι πληρώνει και τη Γιαγκελόνια

Τα φορ έφεραν… χρυσάφι στον ΠΑΟΚ!

Ουκρανικό σενάριο για Κονοπλιάνκα

Τρελάθηκε με Ντεμπελέ ο Τσάβι

Ατρόμητος για Ζίβκοβιτς

Πήρε θέση για Βαρέλα ο Μπεκάλι

Ήθελε Σφιντέρσκι και η Κοπεγχάγη!

Τελική ευθεία για Σοάρες

«Χρυσό» συμβόλαιο για Σφιντέσρκι! (video)

Βαρέλα: «Δεν πάω πουθενά!»

Δεν άντεξε ο ΠΑΟΚ…

Κρυφοκοιτάει Βαρέλα η Στεάουα

Στην κορυφή του κόσμου Αμπέλ-Παλμέιρας

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Όλοι σε θέλουν εδώ» (pic)

Απρόοπτο με Μιχάι

Live+Stream: Μπαστάρδο – ΠΑΟΚ

Ορίστηκε η ρεβάνς!

Πότε θα γίνει η ρεβάνς με ΑΕΚ

«Θέλει Γκέντσον Φερνάντες ο ΠΑΟΚ»

Αυτή η ομάδα θέλει τον Σφιντέρσκι

Η απόδοση των παικτών

Ψάχνουν ομάδα για Εσίτι

Eπίσημο: Στην Έουπεν ο Κωνσταντέλιας!

Νέα «σφαλιάρα» στους λασπολόγους!

Τα πολωνικά ψώνια έφεραν 15 εκ. ευρώ!

Το αντίο της ΠΑΕ σε Μαντά (pic)

Μεξικάνικα σενάρια για ΠΑΟΚ

Η αλήθεια για Κεραμίτση-ΠΑΟΚ (videos)

Μπαλωμένος: «Μεγαλύτερες οι απαιτήσεις στον ΠΑΟΚ»

Η UEFA αποθεώνει τον Πασχαλάκη (video)

«Έδεσε» και Μπαλωμένο ο ΠΑΟΚ

Θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΟΚ

Έμαθε πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ (pics)

Γ. Καμπερίδης: «Κλειδί η άμυνά μας»

Λυκογιάννης: «Ιδιαίτερη ομάδα η ΑΕΚ»

Πλήρης για το διπλό ο ΠΑΟΚ!

Προπόνηση και αναχώρηση για Αθήνα

Όλοι μέσα για ΑΕΚ!

Σάνσελ Μπεμπά πόσο χρονών είσαι;

Πρόκριση για τους «ψυχωμένους» Βάσκους (videos)

Βασίλισσα από μέταλλο (video)

Η FIFA αλλάζει τους δανεισμούς παικτών

Η νίκη της Μίντιλαντ on camera

Χωρίς τρεις με ΠΑΟΚ η ΑΕΚ!

Φιλική νίκη της Μίντιλαντ

ΕΠΟ κατά Κούγια!

Κι άλλο κρούσμα Covid στην ΑΕΚ

Νέο… φιρμάνι για τον Άρη