Νέα “Λεωφόρο” ο ΠΑΟ

Έτοιμη το 2015 η ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού

Το πλάνο ανάπλασης της Λεωφόρου (θα ξεπεράσει τις 20.000 θέσεις) και τις νέες κάρτες διαρκείας (με αύξηση τιμών) παρουσίασε ο Γιάννης Αλαφούζος σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε σήμερα. Τα έργα θα ξεκινήσουν γύρω στα Χριστούγεννα και η ομάδα θα αναγκαστεί να παίξει στο ΟΑΚΑ για 3-4 αγώνες.

«Από αύριο αρχίζει η ανακατασκευή της Λεωφόρου και θα κρατήσει μερικούς μήνες, όσο διαρκεί η γραφειοκρατία για ένα μεγάλο έργο. Εκτιμάμε ότι από πλευράς κατασκευής θα είμαστε έτοιμοι τον Οκτώβριο, αλλά η σκέψη που επικρατεί είναι -αφού κάνουμε έναν καλλωπισμό το καλοκαίρι και αφού προσαρμόσουμε τις ανάγκες στους κανονισμούς της UEFA- πως τα έργα δεν θα αρχίσουν πριν τα Χριστούγεννα. Να τελειώσει ο πρώτος γύρος και να ξεκινήσουμε τον Δεκέμβριο. Σε 3-4 θα τελειώσουμε το έργο. Όσο θα είναι κλειστή η Λεωφόρος, για 4-5 παιχνίδια, δηλαδή 1-2 μήνες, θα πάμε στο ΟΑΚΑ» είπα αρχικά ο κ. Αλαφούζος.

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα θέματα γηπέδων, Γιάννης Παναγιωτίδης εξήγησε αναλυτικά όσα θα αλλάξουν: «Τα πρώτα πλάνα άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2012. Τότε η Λεωφόρος είχε παραμεληθεί, δικαίως γιατί δεν υπήρχαν σκέψεις επιστροφής. Το γήπεδο ήταν σε κακή κατάσταση. Χάρη σε συντονισμένες παρεμβάσεις εξασφαλίστηκαν οι νομοθετικές αλλαγές και κάναμε κάποια έργα. Είναι μία σταδιακή επέμβαση στο γήπεδο.

Περιλαμβάνει την αύξηση της χωρητικότητας, την προσθήκη σουιτών, κάτι που θα καλύψει γύρω-γύρω το κέλυφος του γηπέδου. Υπάρχει η προσθήκη δύο εξεδρών πάνω από τις υφιστάμενες κεντρικές. Υπάρχουν τέσσερις κατασκευές στα πέταλα, κάνουμε κάποιες σουίτες. Πάνω από τη Θύρα 7 θα γίνει μία κατασκευή με ένα εστιατόριο και ένα μουσείο, θα χρησιμοποιείται και εκτός αγώνων. Το περίβλημα περιμετρικά του γηπέδου θα ντυθεί με μία αλουμινένια κατασκευή και θα μπορούν να προβάλλονται πολλά πράγματα».

«10.000 διαρκείας, ελπίζω να εξαντληθούν»

Επόμενο θέμα συζήτησης τα εισιτήρια διαρκείας, με τον Γιάννη Αλαφούζο να ανακοινώνει: «Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τις πρακτικές πολλών χωρών, όπου οι ομάδες πουλούν τα εισιτήρια της επόμενης σεζόν πριν τελειώσει η προηγούμενη. Το κάνουμε για να έχουμε όσα περισσότερα έσοδα μπορούμε.

Τα οικονομικά βελτιώθηκαν, αλλά δεν πάνε τόσο καλά όσο το ποδοσφαιρικό τμήμα… Θέλουμε να ανταμείψουμε όσους στήριξαν τον Παναθηναϊκό και το 10% αύξηση είναι μία λογική τιμή, με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια να συνυπολογίζονται. Για τους άλλους η αύξηση θα αγγίξει 30%. Θα εκδώσουμε 10.000 εισιτήρια και θεωρώ ότι επειδή υπάρχει μεγαλύτερη πίστη στην ομάδα και στη διοίκηση, θα εξαντληθούν».

Ο υπεύθυνος εισιτηρίων της «πράσινης» ΠΑΕ, Σπύρος Βλάχος, αφού ανακοίνωσε αναλυτικά όλες τις τιμές ανά θύρα, εξήγησε πως: «Μέχρι τις 8 Μαϊου οι παλαιοί κάτοχοι θα έχουν το δικαίωμα προτίμησης, αλλά μετά θα χάσουν την ευκαιρία να διατηρήσουν τη θέση τους». Επίσης, τόνισε πως στη Θύρα 6 δεν θα βγουν εισιτήρια διαρκείας με στόχο να μπορεί ο Παναθηναϊκός να φιλοξενεί οπαδούς του εκάστοτε αντιπάλου, ότι ζήτησαν από τώρα για τον αγώνα των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ.

Για το πώς θα καλυφθεί το κόστος: «Ο κύριος Σγουρός έχει ανακοινώσει μία σειρά έργων. Θα επενδυθούν αρκετά χρήματα σε ερασιτεχνικούς ομίλους από την Περιφέρεια και θα φτάσουν τα χρήματα. Υπάρχουν γραμμένα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Αν χρειαστεί κάποιο ποσό θα δούμε και τι δυνατότητες έχει η ΠΑΕ».

Για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης: «Αρχικά ακουγόταν συμπαθητική. Αλλά όταν την ελέγξαμε, καταλάβαμε ότι δεν πρέπει να πάμε στον Βοτανικό. Δεν μας αρέσει καθόλου και δεν θέλουμε να πάμε εκεί. Ο εκάστοτε Δήμαρχος μπορεί να ισχυριστεί ότι η Λεωφόρος δεν ανήκει στον Παναθηναϊκό. Εμείς όμως δεν συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη. Ο κύριος Καμίνης έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό όποτε χρειάστηκε. Έχει το όνειρο της Διπλής Ανάπλασης, αλλά είναι ρεαλιστής. Εφαρμόζει το νόμο και δεν είναι δημαγωγός. Η ΠΑΕ έχει κάθε λόγο να θέλει καλή σχέση με το Δήμο, όποιος και να εκλεγεί Δήμαρχος. Δεν πρέπει να συγκρουόμαστε, αλλά να συνεργαζόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις».

Για το αν θα αυξηθεί το μπάτζετ ή αν θα αλλάξει το αγωνιστικό πλάνο: «Όχι, θα ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Αυτό δεν αλλάζει. Ακόμα και με τον κύριο Φερέιρα αυτό ήταν το πλάνο μας, άσχετα από την καταστροφή που ακολούθησε. Πολλοί από τους ξένους που έρχονται, το κίνητρό τους είναι περιορισμένο. Δεν είμαστε ούτε το καλύτερο ούτε το πιο πλούσιο πρωτάθλημα και έρχονται συνήθως για να κλείσουν την καριέρα τους. Αν πάμε για ακριβούς παίκτες, θα χάσουμε. Γιατί τους πραγματικά καλούς δεν θα μπορούμε να τους πάρουμε. Εξάλλου, είναι μεγαλύτερη ικανοποίηση να βγάζεις δικούς σου παίκτες. Η γραμμή δεν αλλάζει και οι μεταγραφές θα είναι περιορισμένες, πολύ λιγότερες από πέρυσι. Διότι πρέπει να ανταμειφθούν και τα παιδιά που έρχονται από τις Ακαδημίες. Θα τους δώσουμε την ευκαιρία. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεν πήραμε τον Δάνο, Όλσεν τον Ιανουάριο».

Για την ανταπόκριση που περιμένει από τον κόσμο: «Μετά την παταγώδη αποτυχία στις αρχικές μου προβλέψεις, δεν τολμάω να κάνω άλλες προβλέψεις. Είναι δεδομένο πως θα πάμε καλύτερα από πέρυσι. Το πόσο καλύτερα δεν το ξέρω. Τα προνόμια θα τα αυξήσουμε. Τα λεφτά που δίνει κάποιος μπορεί να τα πάρει πίσω».

Για την περίπτωση ανακατασκευής της Λεωφόρου: «Είναι όνειρο όλων μας μια μεγαλύτερη Λεωφόρος, αλλά με τα τωρινά οικονομικά είναι σχεδόν ανέφικτο. Επίσης, αν την γκρεμίσουμε, κινδυνεύουμε… Συζητάμε το πως θα μπορέσει να επεκταθεί κι άλλο και ίσως βρούμε μια λύση. Αυτή τη στιγμή ό,τι κάνουμε είναι το καλύτερο που μπορούμε, εξαντλούμε τα περιθώρια. Το σχέδιο που παρουσίασε το ΠανΚι είναι πάρα πολύ ωραίο, αλλά είμαστε ακόμα μακριά από το να πούμε ότι σχεδιάζουμε κάτι το ιδανικό. Ίσως στο άμεσο μέλλος, η πολιτική και η οικονομία να αλλάξει».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Πρόκριση στο ΟΑΚΑ για τον ΠΑΟΚ

Τα πολωνικά ψώνια έφεραν 15 εκ. ευρώ!

Το αντίο της ΠΑΕ σε Μαντά (pic)

Σάνσελ Μπεμπά πόσο χρονών είσαι;

Θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΟΚ

Γάτσης: «Με συγκέντρωση για τη νίκη»

Μεξικάνικα σενάρια για ΠΑΟΚ

Η νίκη της Μίντιλαντ on camera

Η αλήθεια για Κεραμίτση-ΠΑΟΚ (videos)

Την είπε σε Αυγενάκη η ΕΠΟ

Έρχεται ένα φουλ «ασπρόμαυρο» Σάββατο

Η UEFA αποθεώνει τον Πασχαλάκη (video)

Να γυρίσει τον… διακόπτη ο ΠΑΟΚ

Ήττα για τον ΠΑΟΚ

«Έδεσε» και Μπαλωμένο ο ΠΑΟΚ

Χωρίς τρεις με ΠΑΟΚ η ΑΕΚ!

Πάει για βραβείο ο Άκπομ (pic)

Κωνσταντέλιας: «Έτοιμος για το νέο βήμα»

Πρόκριση στο ΟΑΚΑ για τον ΠΑΟΚ

Συγκίνηση στο «αντίο» του Σφιντέρσκι

«Στον ΠΑΟΚ ο Φιλίπε Σοάρες!» (pic)

Ψήνει χρυσό deal για Σφιντέρσκι ο ΠΑΟΚ

Ο Σφιντέρσκι πληρώνει και τη Γιαγκελόνια

Τα φορ έφεραν… χρυσάφι στον ΠΑΟΚ!

Ουκρανικό σενάριο για Κονοπλιάνκα

Τρελάθηκε με Ντεμπελέ ο Τσάβι

Ατρόμητος για Ζίβκοβιτς

Πήρε θέση για Βαρέλα ο Μπεκάλι

Ήθελε Σφιντέρσκι και η Κοπεγχάγη!

«Χρυσό» συμβόλαιο για Σφιντέσρκι! (video)

Τελική ευθεία για Σοάρες

Βαρέλα: «Δεν πάω πουθενά!»

Δεν άντεξε ο ΠΑΟΚ…

Κρυφοκοιτάει Βαρέλα η Στεάουα

Απρόοπτο με Μιχάι

Στην κορυφή του κόσμου Αμπέλ-Παλμέιρας

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Όλοι σε θέλουν εδώ» (pic)

Live+Stream: Μπαστάρδο – ΠΑΟΚ

Ορίστηκε η ρεβάνς!

Πότε θα γίνει η ρεβάνς με ΑΕΚ

«Θέλει Γκέντσον Φερνάντες ο ΠΑΟΚ»

Η απόδοση των παικτών

Αυτή η ομάδα θέλει τον Σφιντέρσκι

Ψάχνουν ομάδα για Εσίτι

Eπίσημο: Στην Έουπεν ο Κωνσταντέλιας!

Νέα «σφαλιάρα» στους λασπολόγους!

Τα πολωνικά ψώνια έφεραν 15 εκ. ευρώ!

Το αντίο της ΠΑΕ σε Μαντά (pic)

Μεξικάνικα σενάρια για ΠΑΟΚ

Η αλήθεια για Κεραμίτση-ΠΑΟΚ (videos)

Μπαλωμένος: «Μεγαλύτερες οι απαιτήσεις στον ΠΑΟΚ»

Η UEFA αποθεώνει τον Πασχαλάκη (video)

«Έδεσε» και Μπαλωμένο ο ΠΑΟΚ

Θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΟΚ

Έμαθε πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ (pics)

Γ. Καμπερίδης: «Κλειδί η άμυνά μας»

Λυκογιάννης: «Ιδιαίτερη ομάδα η ΑΕΚ»

Πλήρης για το διπλό ο ΠΑΟΚ!

Προπόνηση και αναχώρηση για Αθήνα

Όλοι μέσα για ΑΕΚ!

Σάνσελ Μπεμπά πόσο χρονών είσαι;

Πρόκριση για τους «ψυχωμένους» Βάσκους (videos)

Βασίλισσα από μέταλλο (video)

Η FIFA αλλάζει τους δανεισμούς παικτών

Η νίκη της Μίντιλαντ on camera

Χωρίς τρεις με ΠΑΟΚ η ΑΕΚ!

Φιλική νίκη της Μίντιλαντ

ΕΠΟ κατά Κούγια!

Κι άλλο κρούσμα Covid στην ΑΕΚ

Νέο… φιρμάνι για τον Άρη