Νέα “χυλόπιτα” για Θέρμη;

Ενδιαφέρουσες οι δηλώσεις του δημάρχου Νεάπολης, Σίμου Δανιηλίδη

Εν αναμονής της απόφασης της επιτροπής 152 για την εκμίσθωση της έκτασης της Θέρμης από τον ΠΑΟΚ βρίσκονται οι άνθρωποι της ομάδας και ιδιαίτερα ο Ιβάν Σαββίδης αν και η φημολογία που έχει αναπτυχθεί κάνει λόγο για νέα αρνητική έκβαση! Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι δηλώσεις του δήμαρχου Νεάπολης και Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, που παρέστη στην συνεδρίαση της επιτροπής του άρθρου 152, στον Arena FM.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σίμος Δανιηλίδης:

Για την αναμενόμενη απόφαση της Θέρμης:

Είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές και οι ώρες. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να τεκμηριωθεί από νομική πλευρά το θέμα για να μην πάμε σε λάθος απόφαση. Η λάθος απόφαση θα είναι να απορριφθεί η απόφαση του δήμου της Θέρμης και να μπλοκαριστεί το έργο. Ο δήμος απολύτως σωστά και νομικά τεκμηριωμένα προχώρησε προς το συμφέρον του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας της Θέρμης σ’ αυτή την απόφαση.

Τώρα υπάρχουν κάποιες απόψεις ειδικά των υπηρεσιακών παραγόντων που λένε πως με βάση το τυπικό γράμμα του νόμου υπάρχει κενό και έλλειμμα και γι’ αυτό απέρριψαν την αρχική απόφαση του δήμου Θέρμης. Η πρόταση που έχουμε κάνει ως τοπική αυτοδιοίκηση είναι τεκμηριωμένη από έγκριτους νομικούς,  παραστήκαμε στην συνεδρίαση της επιτροπής του άρθρου 152, υποβλήθηκαν όλα τα δικαιολογητικά και όλα τα επιχειρήματα και η πλευρά της αυτοδιοίκησης είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με τον δήμο της Θέρμης. Στηρίζουμε τον δήμο της Θέρμης και τον δήμαρχο, στηρίζουμε την απόφασή του με τον εκπρόσωπό μας στην επιτροπή τον κ. Δημήτρη Ζακαλκά και περιμένουμε από τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής να σταθούν υπέρ της θέσης της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να πραγματοποιηθεί ένα επενδυτικό έργο το οποίο δεν είναι μια επένδυση για την κατασκευή ενός εργοστασίου ή μιας βιομηχανικής μονάδας, αλλά μια επένδυση στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, που εξασφαλίζει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και  περιουσιακά θα ανήκει πάντοτε στον δήμο της Θέρμης.

Η αυτοδιοίκηση περιφρούρησε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του δήμου και της κοινωνίας. Δεν θα πρέπει να σταθούν οι νομικοί στο τυπικό μέρος, για το εάν υπάρχει ένα κενό και μια ασάφεια. Ανέφερα χαρακτηριστικά το παράδειγμα του Καραϊσκάκη και με προσοχή παρακολουθούσε ο πρόεδρος όταν του είπα πως το απολύτως κρατικό στάδιο Καραϊσκάκη που άνηκε στην Γενική Γραμματεία αθλητισμού παραχωρήθηκε κατασκευασμένο μάλιστα, στην Θρύλος ΑΕ για 49 χρόνια. Δεν το ήξερε ο πρόεδρος και μάλιστα ρώτησε εάν είχε ελεγχθεί από άποψη νομιμότητας η παραχώρηση εκείνη την εποχή”.

Για το τι επικαλούνται ως νομικό κενό:

Επικαλούνται πως ο κώδικας δήμων και κοινοτήτων προβλέπει μόνο να βγαίνουν τέτοιες εκτάσεις σε πώληση. Ο δήμος Θέρμης έχει την σωστή θέση πως παραχωρεί για ένα χρονικό διάστημα τον χώρο να γίνει το προπονητήριο, να το αξιοποιεί ο ΠΑΟΚ και όποιος άλλος θέλει και μετά αυτό να περιέλθει στην χρήση του δήμου Θέρμης.

Επίσης, η απόφαση του δήμου προβλέπει ότι καθ’ όλη αυτή την διάρκεια της εκμίσθωσης θα υπάρχει ένα τίμημα  που θα ξεκινάει από 100.000 χιλ. ευρώ το χρόνο και ανάλογα με την δημοπρασία να φτάνει ακόμα και στις 300.000 χιλ. ευρώ τον χρόνο. Στο συγκεκριμένο ζήτημα, σχετικά με την έκταση αυτή και την εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων μονάδων, υπάρχει ένα κενό που πρέπει να ξεπεραστεί. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και θα δούμε τις επόμενες μέρες το αποτέλεσμα. Ακόμα και αν υπάρχει πρόβλημα στο αποτέλεσμα, εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση θα κινήσουμε γη και ουρανό έτσι ώστε να επανέλθουμε ξανά σ’ αυτό το ζήτημα”.

Για τις δηλώσεις που Ιβάν Σαββίδη πως εάν δεν υπάρξει απόφαση θα παραιτηθεί από την υπόθεση:

Δεν θέλω να τις σχολιάσω. Έχει τα δίκια του ο κ. Σαββίδης και είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτησή του. Έρχεται να βοηθήσει την χώρα με επενδύσεις για ανάπτυξη της και κάποιοι του δημιουργούν προβλήματα αντί να διευκολύνουν”.

Για τον πρόεδρο της επιτροπής του άρθρου 152 και εκπρόσωπο του νομικού συμβουλίου του κράτους, Θωμά Καζάκο:

Είναι αξιόλογος δικαστικός, υψηλού επιπέδου νομικός, με υψηλού επιπέδου νομικές γνώσεις, αλλά στις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα πρέπει να βλέπουμε και λίγο ευρύτερα και όχι μόνο τυπικά. Να βλέπουμε το πνεύμα και την ουσία και να ξεπερνάμε τον τύπο του νόμου”.

Για το πώς αντέδρασε όταν ενημερώθηκε για την υπόθεση στο Καραϊσκάκη:

Δεν το ήξερε και του δώσαμε διευκρινίσεις, όταν τεκμηρίωσα όλο το επιχείρημά μου, με ρώτησε αν πέρασε από έλεγχο νομιμότητας η διαδικασία παραχώρησης του σταδίου Καραϊσκάκη.  Του είπα πως σε περίπτωση αρνητικής απόφασης, θα αρχίσουν να κινούνται δυνάμεις, που θα λένε πως με διαφορετικά κριτήρια παίρνονται οι αποφάσεις για την Αττική και με διαφορετικά για την Θεσσαλονίκη, ότι θα υπάρξει ξανά διχασμός και πόλωση ακαι θα λέγεται ότι κάποιοι εξυπηρετούνται και κάποιοι άλλοι όχι και πολλά άλλα. Ο πρόεδρος είναι πολύ σοβαρός δικαστικός και τόνισε πως δεν μπορεί να αποφασίσει με πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα, αλλά με νομικά κριτήρια”.

Για το εάν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις εκμίσθωσης στην Θεσσαλονίκη:

Υπάρχουν, για παράδειγμα έχει ένα αναψυκτήριο ένας δήμος και το βγάζει για εκμίσθωση για 10 χρόνια. Είναι με άλλους όρους, όμως, άλλες προϋποθέσεις και υπάγεται σε άλλους νόμους και άλλα άρθρα. Υπάρχει ένα κενό στον νόμο, που κατά την γνώμη την δική μας αλλά και έγκριτων νομικών μπορεί να ξεπεραστεί”.

Για την στάση του μέλους της επιτροπής και εκπροσώπου του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γεωργίας Βελιτζέλου:

Παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της συνεδρίασης και τα επιχειρήματα. Δεν εξέφρασε άποψη. Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά. Η απόφαση μπορεί να βγει από ώρα σε ώρα”.

Για τις κινήσεις που μπορούν να γίνουν σε περίπτωση που η απόφαση είναι αρνητική:

Μπορούμε να προσφύγουμε και στα δικαστήρια, δηλαδή, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και να επανέλθει η τοπική αυτοδιοίκηση με πρώτο τον δήμο της Θέρμης με νέα απόφαση του”.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Η έκπληξη του Λι στους συμπαίκτες του

Μιλάει ο κάθε πικραμένος (pics)

O Nέλσον Ολιβέιρα θα… ανακριθεί

Ενισχύθηκε με Ζενέλι ο ΠΑΟΚ!

Προπόνηση με Γκρίφιν στον ΠΑΟΚ!

Κρούσμα κορονοϊού στην ΑΕΚ!

Συνεχίζει στο Copa Africa ο Ουεντραόγκο! (pic)

Εισήγηση για αύξηση του κόσμου στα γήπεδα!

Μεταμεσονύχτιος ΠΑΟΚ!

Έκοψε βασιλόπιτα ο Α.Σ. ΠΕΡΑ

Έμφαση στα τελειώματα από τον ΠΑΟΚ

Σκληρός νόμος, αλλά νόμος…

Έμαθε το πρόγραμμά του ο ΠΑΟΚ!

Χάντμπολ: Έκοψαν βασιλόπιτα οι ακαδημίες

Ξανά στην Αγγλία ο Έρικσεν;

Η UEFA ξεχωρίζει τον Κούρτιτς (pic)

Όταν ο Έκπεργκ… εξόργισε τη Λειψία!

Στο δρόμο για Αζόρες ο ΠΑΟΚ!

Ποιος φταίει για το πέναλτι;

Ντροπή σου Παναγιώτη Βαρούχα!

Ναι, Νίκο Νιόπλια οι κανονισμοί άλλαξαν!

Ρέστα ΠΑΟΚ για Ντάντας!

Μπούντιμιρ: «Ο Σάστρε που ξέρω εγώ!»

Το νέο… σπίτι του Σάστρε (pic)

Δεν έχει Τούμπα για Λάμπρου

Ντάντας: Το wonder boy της Μπενφίκα (vids)

Θέλει και Τιάγκο Ντάντας ο ΠΑΟΚ!

«Μαρτίνς, ζητάνε ταβερνιάρη στη Χασιά» (pic)

Άνω κάτω η ΑΕΚ πριν τον ΠΑΟΚ!

Εκτός αποστολής ο Φιλίπε Σοάρες

Έτσι καθάρισε τον ΟΦΗ (video)

Βόμβα Σεμέδο: «Με απείλησαν από τον ΟΣΦΠ!»

Ο Βαρούχας έπαθε… αμνησία!

Η άγνωστη ιστορία του Λουτσέσκου

Η απόδοση των παικτών

Εκτίθεται ο Μπούσης!

ΠΑΟΚ όπως… Φιορεντίνα (video)

Τα…μάζεψε ο Σεμέδο (pic)

Δεν χάνει χρόνο ο Σάστρε (pics+videο)

Το VAR γλίτωσε την γκάφα του Φωτιά

Συλλυπητήρια ΠΑΟΚ σε Νταντσένκο

Ξέχασε τι θα πει ήττα από τον ΟΦΗ

Η γκολάρα που «τέλειωσε» την ΑΕΚ (video)

«Ήθελε και η Σαχτάρ τον Ντάντας»

Ατομικό για Τσόλακ!

O Nέλσον Ολιβέιρα θα… ανακριθεί

Έμφαση στα τελειώματα από τον ΠΑΟΚ

Η UEFA ξεχωρίζει τον Κούρτιτς (pic)

Ατομικό για Τσόλακ!

Η… πικρή ανάμνηση από Έκμπεργκ

Σουηδική «σφυρίχτρα» στο ντέρμπι!

Φορτσάρει για επιστροφή ο ΠΑΟΚ Β!

Η έκπληξη του Λι στους συμπαίκτες του

Προπόνηση με Γκρίφιν στον ΠΑΟΚ!

Έμαθε το πρόγραμμά του ο ΠΑΟΚ!

Ορίστηκε ο προημιτελικός του Κυπέλλου!

Επιστρέφει στις προπονήσεις ο Γκρίφιν

Η τρομερή καρφωματάρα του Ρίβερς (video)

H επιστροφή στις νίκες και ο Μαργαρίτης (video)

Ξανά στην Αγγλία ο Έρικσεν;

Επικό fail τατουάζ του Κορέα της Ίντερ! (pic)

Ξανά βασίλισσα της Ισπανίας η Ρεάλ

Ντεμπούτο με γκολ για Ολιβέιρα! (video)

Μιλάει ο κάθε πικραμένος (pics)

Κρούσμα κορονοϊού στην ΑΕΚ!

Αμφίβολος για Τούμπα ο Αραουχό

Προετοιμάζει Μπουχαλάκη για Τούμπα

Άνω κάτω η ΑΕΚ πριν τον ΠΑΟΚ!

«Μαρτίνς, ζητάνε ταβερνιάρη στη Χασιά» (pic)