“Ξέρω ότι έχετε πρόβλημα!”

Συνειδητοποιημένος ο Αναστασιάδης στις πρώτες δηλώσεις του

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνέντευξη τύπου του Άγγελου Αναστασιάδη ως νέου τεχνικού του ΠΑΟΚ, παρουσία και του προέδρου της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα.

Την αρχή έκανε ο Βρύζας λέγοντας: “Σας παρουσιάζω τον κύριο Άγγελο Αναστασιάδη. Ξεκινάμε μία καινούργια σελίδα. Ελπίζουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα καταφέρουμε να πάμε τον ΠΑΟΚ εκεί που θέλουμε”.

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε ο Αναστασιάδης: “Θέλω να σας χαιρετήσω όλους, μετά από αρκετό καιρό στα ίδια λημέρια. Αναβαθμισμένα βέβαια πολύ. Κατ΄ αρχή θα πρέπει να ευχαριστήσω τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ στον κ. Σαββίδη που μου έκανε την τιμή να μου εμπιστευτεί την ομάδα. Τον Ζήση τον Βρύζα που είναι ο πρόεδρος της ομάδας και θα είναι άμεσος συνεργάτης μου. Να ευχαριστήσω και τον κόσμο, ο οποίος στο μεγαλύτερο του ποσοστό έδειξε τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη σε εμένα.
Πρέπει να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα, αλλά και να πω ότι έχω ποσοστό ευθύνης για το έργο που αναλαμβάνω. Πέρασαν δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που ήμουν εδώ, ίσως μπορεί και παραπάνω. Νιώθω όμως ότι είναι σαν να μην έφυγα ποτέ. Ελπίζω να μας βοηθήσει όλους και πρώτα εμένα η Παναγιά να κάνω το όνειρο όλων αυτών των ανθρώπων και των φίλων της ομάδας πραγματικότητα. Η ευθύνη είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Χρειάζεται πάρα μα πάρα πολύ δουλειά, συνεχής κι όπως είπα να μας βοηθήσει όλους ο Θεός να τα κάνουμε καλά. Δεν είναι ούτε ώρες για πανηγυρισμούς γιατί ακούω πάρα πολλά, θα κάνουμε εκείνο θα κάνουμε το άλλο. Εμένα γνωρίζεται ποια είναι η φιλοσοφία μου και ποια είναι η αρχή μου. Εμένα με ενδιαφέρει να είμαστε τον Μάιο καλά. Κι ο στόχος είναι αυτός, να είμαστε τον Μάιο καλά. Ξέρω ότι έχετε πρόβλημα με εμένα. Το γνωρίζω.
Γνωρίζω και ποια είναι η δουλειά σας. Μη νομίζετε ότι δε γνωρίζω τι κάνετε. Αλλά δυστυχώς για εσάς, εμάς η δουλειά μας είναι αλλιώς. Πρέπει να δίνουμε σε εσάς αυτά που πρέπει για το καλό της ομάδας κι όχι για το προσωπικό μας καλό. Η δουλειά που γίνεται εδώ δε θα γίνεται για το καλό του ενός. Η δουλειά αυτή γίνεται για το καλό της ομάδας κι εσείς θα παίρνετε αυτά για το καλό της ομάδας.
Εμάς θα μπορούσαμε να σας δίνουμε να γράφετε συνέχεια από δύο σελίδες ο καθένας, θα ήταν πάρα πολύ καλό και για εσάς και για εμάς, αλλά δυστυχώς δε θα είναι καλό για την ομάδα. Με γνωρίζετε ότι θέλω να εξηγούμαι από την αρχή για να μην παρεξηγούμε. Μερικοί θα το παρεξηγήσετε γιατί είναι ενάντια στα συμφέροντα της ομάδας. Αλλά εγώ δεν μπορώ να πάω ενάντια στα συμφέροντα της ομάδας.
Δεν το έχω κάνει ποτέ. Ενάντια στα συμφέροντα τα δικά μου για το καλό της ομάδας μπορώ να πάω και το έχω κάνει επανειλημμένως. Αλλά εναντίον του ΠΑΟΚ απαγορεύεται. Δεν μπορεί να γίνει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ταλαιπωρία που θα τραβήξουμε όλοι μαζί”, τόνισε στο εισαγωγικό του σχόλιο ο κ. Αναστασιάδης.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Αναστασιάδης και Βρύζας απάντησαν:

Βρύζας για το ραντεβού των δυο πριν δυο χρόνια: “Έχετε την τάση να βρίσκεται ίντριγκες. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι μόνο ως θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία συζήτηση που υπήρξε μεταξύ μας για πιθανή συνεργασία”.
Αναστασιάδης για τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ: “Δεν υπάρχει ένα σύστημα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλά συστήματα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει πάντα το καλύτερο σύστημα εκείνο που κερδίζει τους αντιπάλους. Κι εμείς θα τα μάθουμε όλα τα συστήματα. Δε θα υπάρξει σύστημα που να μην το ξέρει ο ΠΑΟΚ και να μην το παίζει ο ΠΑΟΚ. Κι αυτό χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά.  Κι αυτό είναι μέλημα δικό μου καθαρά. Και για να σας βγάλω από τις απορίες. Μέχρι τώρα δεν ξέρω τι γινόταν με τους προηγούμενες προπονητές και δε με ενδιαφέρει. Με ενδιέφερε σαν ΠΑΟΚτσής να πήγαινε η ομάδα καλά. Ό,τι δηλαδή ενδιαφέρει κι όλους τους ΠΑΟΚτσήδες. Παρακαλούσα κι εγώ να πηγαίνει η ομάδα καλά. Αυτό και σταματούσαμε εκεί. Τώρα η ευθύνη είναι μεγάλη. Τώρα αν η ομάδα πηγαίνει καλά, το θέλουμε όλοι κι αυτό είναι το μέλημα. Αν δεν πηγαίνει καλά τότε φταίει ο προπονητής κι αυτός ο προπονητής είμαι εγώ. Να το ξεκαθαρίσουμε για να μη μου το ζητάτε. Όταν η ομάδα δε θα πηγαίνει καλά θα φταίει ο Αναστασιάδης. Δικαιολογία δεν υπάρχει. Η λέξη δικαιολογία δεν υπάρχει. Άκουγα διάφορα. Έφταιγε εκείνο, έφταιγε εκείνο, φταίνε οι διαιτητές. Πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Είπα ένα κομμάτι. Μας φταίει η Αθήνα, μας φταίει το ένα ή το άλλο. Δε μας φταίει κανείς. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Είμαστε υποχρεωμένοι εμείς με πρώτο εμένα που είμαι υπεύθυνος της ομάδας, αυτά όλα να τα περάσουμε. Να τα ξεχάσουμε όλα αυτά λοιπόν. Εγώ τα λέω από το 1996 και τα έχω ξεχάσει από τότε. Να τα κάνουμε πράξη και τώρα. Μεγάλη ευθύνη, πολλή δουλειά. Να με βοηθήσει η Παναγία να τα κάνω καλά. Σας ενημέρωσα όλους, ενημερώνω και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δε μας φταίει κανείς. Κανείς επαναλαμβάνω. Αυτό να γίνει πεποίθηση. Κι αυτό θα είναι το πρώτο μήνυμα που θα περάσει στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η διαφορετική φιλοσοφία με εμένα. Θα το γνωρίσετε πρώτα εσείς και θα το μάθουν και τα παιδιά πολύ καλά. Δικαιολογίες σημαίνει δεν παίρνεις τίποτα. Κι όταν δικαιολογείσαι λες ψέματα, κι εγώ τα σιχαίνομαι. Τα ξεκαθαρίζουμε όλα από την αρχή για να είμαστε εντάξει. Πολύ μεγάλο το βάρος πολλή μεγάλη η δουλειά αλλά αλλιώς δεν πάει μπροστά το καράβι”.
Αναστασιάδης για τη λειτουργία της ομάδας και τις διαφορές με το 2003: “Εμείς δουλεύουμε πάρα πολύ. Να πω τι διαφορά από πέρυσι; Δε νομίζω ότι ο προηγούμενος προπονητής που ήταν πέρυσι εδώ, ασχολήθηκε με τα θέματα που ασχολούμαστε εμείς από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κι όχι μόνο εγώ και οι συνεργάτες μου. Αυτό είναι το ένα. Και δεν είναι μόνοι αυτοί που ξέρετε, υπάρχουν κι άλλοι που βοηθάν την ομάδα έτσι και δεν τον ξέρετε εσείς και δε χρειάζεται να τον γνωρίζετε.  Το δεύτερο σκέλος είναι θετικό, αλλά φέρνει και περισσότερη ευθύνη. Δεν υπάρχει δικαιολογία πλέον. Τότε υπήρχε και τη γνώριζε όλος ο κόσμος. Εγώ μιλάω πάντα στην αρχή και μετά στο τέλος. Σας έλεγα τότε ότι μας έδωσε ο Θεός πολλά παραπάνω από ότι αξίζαμε. Ήταν τότε σα να πήραμε το Champions League. Γνωρίζοντας όλα τα προβλήματα που υπήρχαν, τα οποία ούτε τα μισά δε βγαίναν έξω. Γιατί αν βγαίναν και τα υπόλοιπα η ομάδα δε θα κέρδιζε τίποτα. Τώρα που δεν υπάρχει επιπλέον δικαιλογία πλέον είναι αυτός, ότι έχουμε λυμένα αυτά τα προβλήματα”.

Αναστασιάδης για το ρόστερ: “Θα σας μιλήσω για αυτά όταν έχω την αγωνιστική εικόνα. Τώρα έχω εικόνα μόνο με τα ονόματα που βλέπω. Όταν την έχω αγωνιστική τότε θα την ακούσετε”.

Αναστασιάδης για Γκαρσία: Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι εδώ έξω. Είχαμε συναντήσεις, αν δε δοθεί το οκ δεν είναι η ομάδα παίρνουμε τις αποφάσεις έτσι. Εγώ εδώ και τόσες ημέρες δε μιλούσα αν δεν υπέγραφα το συμβόλαιο. Αν δεν υπογράψεις δεν είσαι προπονητής. Όταν ο Πάμπλο Γκαρσία θα υπογράψει, τότε θα ανακοινωθεί. Είναι σα να με ρωτάτε αν ψάχνουμε για παίκτες. Θα ανακοινωθούν ότι θα υπογραφεί το συμβόλαιο τους όμως. Η απόφαση η δική μας είναι και είναι σύμφωνος και ο μεγαλομέτοχος, ότι εμείς δε θα γίνουμε διαφημιστές των ποδοσφαιριστών. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ μεγάλο σωματείο και αυτομάτως όταν θα εμφανιστεί ένα όνομα παίζουμε το παιχνίδι των μάνατζερς, παίζουμε το παιχνίδι όλων αυτών. Εμείς είμαστε εδώ για να καλύπτουμε τα συμφέροντα της ομάδας σε όλες τις πλευρές. Από το οικονομικό μέχρι το αγωνιστικό. Κι όλα αυτά είναι ένα ρολόι, το οποίο πρέπει να το κουρδίσουμε καλά. Θα με ρωτήσετε για μεταγραφές. Προφανώς και ψάχνουμε καθημερινά κι εγώ κι ο πρόεδρος. Αλλά θα το μάθετε όταν θα πέσουμε και οι υπογραφές, κι έτσι είναι και με τον Πάμπλο Γκαρσία. Καλό θα ήταν να είναι μαζί μας ο Γκαρσία σήμερα. Αλλά περιμένουμε το οκ γιατί υπάρχουν πλέον αρχές σε αυτή την ομάδα από τον μεγαλομέτοχο. Αν είναι οκ θα ανακοινωθεί και αν όχι δε θα ανακοινωθεί και δε χρειάζεται να μάθετε και το γιατί, δεν απασχολεί και κανέναν νομίζω”.

Αναστασιάδης για τίτλο:Εσείς πιστεύετε τον τίτλο τον ζητάει ο κόσμος; Λάθος κάνετε. Η ομάδα αυτή είναι υποχρεωμένη να το κάνει αυτό. Δεν μπορεί να λες είμαι μεγάλη ομάδα και να μην το ζητάς αυτό. Το θέμα είναι πως θα το πάρεις αυτό, πως θα το κατακτήσεις. Εγώ παρακαλάω την Παναγία να κάνουμε τον Μάιο ότι δεν κάναμε τα τελευταία δέκα χρόνια. Να με φωτίσει, να με βοηθήσει κι εμένα και τα παιδιά και όλους αυτούς, όλους εμάς. Αλλά να πω κάτι και στον κόσμο που είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι. Η βοήθεια του στο 99% των περιπτώσεων είναι πολύ μεγάλη. Όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια. Μπορεί στις 99 φορές να είσαι εκεί και τη μία να τα κάνεις κομμάτια. Και ζητάω αυτή η μία να μην υπάρξει. Και ξέρετε γιατί το λέω; Γιατί αν θα γίνει αυτό μία φορά από τον κόσμο το παίρνουν όλοι οι άλλοι με πρώτους εμάς και το κάνουν δικαιολογία. Να το ακολουθήσει αυτό ο κόσμος και να είναι εδώ 100% και να μη φτάσει κανείς να κατηγορήσει αυτό το λαό ότι ήταν εμπόδιο στον στόχο αυτό. Εγώ πάντα ενημερώνων την κατάσταση προτού συμβεί. Ξέρω το πάθος, τα ξέρω όλα από 15 χρονών είμαι εδώ. Έχω συμπληρώσει 45 χρόνια και παραπάνω στον ΠΑΟΚ, είτε είμαι εδώ είτε είμαι αλλού είμαι εδώ. Πρέπει ο κόσμος να το πάρει το μήνυμα. Να πάμε όλοι μαζί. Μπορεί να κάνουμε λάθη με πρώτο εμένα. Όποιος δουλεύει περισσότερο κάνει και περισσότερα λάθη”.

Αναστασιάδης για το ρόστερ: Αυτοί που είναι ελεύθεροι εξαρτάται και από αυτούς, είναι και τα οικονομικά, είναι πολλά πράγματα. Για αυτούς που είναι εδώ και έχουν συμβόλαιο, θα τους δούμε αγωνιστικά και θα αποφασίσουμε. Σας δίνω και μία είδηση έχουν κληθεί εδώ ο Μαντούρο και ο Μάρτενς να είναι μία εβδομάδα νωρίτερα από την έναρξη της προετοιμασίας εδώ γιατί αυτοί χρειάζονται περισσότερη δουλειά. Θα είναι εδώ και θα δουλέψουμε μαζί τους, για να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα καλά. Να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ομάδα όταν επιστρέψει για να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Αναστασιάδης για μεταγραφικούς στόχους: “Δε θα σας πω τίποτα τώρα”

Ανσστασιάδης για τη φιλοσοφία: “Ακούγονται πολλά πράγματα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που λένε με βρίζει και δεν μπορώ να παίξω. Μα αν δεν μπορείς να αντέξεις το βουητό της Τούμπας δεν μπορείς να κάνει πρωταθλητισμό. Ένα κομμάτι λοιπόν είναι αυτό. Ο κόσμος έρχεται να σε χειροκροτήσει και να σε γιουχάρει. Η ευθύνη είνα δική μας λοιπόν, δεν είναι του κόσμου”. 

Αναστασιάδης για τους μεγάλους παίκτες: “Μάλλον με περνάς για ηλίθιο λες δηλαδή ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ θέλει να πάρει τίτλους χωρίς να έχει κοντά του μεγάλους παίκτες. Τι να διευκρινίσω, κάτι που είναι ψέμα; Πείτε μου ένα, ένα παράδειγμα που είχα πρόβλημα με μεγάλο παίκτη. Βρείτε έναν. Το θέμα όμως δεν ειναι αυτό, το θέμα είναι οι παίκτες που θα έρθουν να είναι μεγάλοι στο γήπεδο, όχι στο όνομα. Το ίδιο πρόβλημα που θα έχει ο Κίτσιου, θα έχει και το μεγάλο όνομα. Εγώ δεν κοροϊδεύω”.

Βρύζας για Εθνική: “Είναι τιμή για κάθε ομάδα να έχεις παίκτες στην Εθνική. Θέλω να ευχηθώ στην Εθνική ομάδα να πετύχει τους στόχους της”

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/1)

Κωνσταντέλιας: «Αυτά μου ζήτησε ο Γκαρσία»

Τα πρωτοσέλιδα (18/1)

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ που θέλει ο Γκαρσία!

Πανηγύρισε για Βαρέλα ο Ελ Καντουρί

Κάκος: «Tο VAR διόρθωσε το λάθος»

Ο Μουργκ, οι ασίστ και το νησί των διακοπών

H βαθμολογία της Super League

Κέρδισε τον Ατρόμητο η ΑΕΚ

Συγχαρητήρια από Α.Σ. και ΚΑΕ για την πρόκριση

Σιαμπάνης ο… μετρ των εισόδων (pics)

Περέιρα: «Να μοιάσω στον Γιαννούλη» (video)

Δρέπει τους… καρπούς του ο ΠΑΟΚ

Τελικά δεν θα πάρει πρωτάθλημα ο Άρης;

Το… ξεμπούκωμα του ΠΑΟΚ (video)

Μηδέν παθητικό 1.5 μήνα μετά!

Σκέτη απόλαυση ο Κωνσταντέλιας (video)

Επίθεση Καρυπίδη σε Μπόλονι

Ώρα επιστροφής για Ζαμπά

Είπε το αντίο ο Γιαννούλης (pics)

«Σφίγγα» ο Φάρκε για Γιαννούλη

Ανανέωσε πριν φύγει ο Γιαννούλης

Φεύγει άμεσα ο Γιαννούλης!

Επίθεση Καρυπίδη σε Μπόλονι

Σε καραντίνα ο Γιαννούλης

Οι δοκιμές Γκαρσία για ΟΦΗ

Την είπε στον Κλάτενμπεργκ ο Κλοπ!

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Ευλογία η οικογένεια Σαββίδη»

Κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα» ο Αμπέλ Φερέιρα

Σκέτη απόλαυση ο Κωνσταντέλιας (video)

«Δυσκολεύει το όνειρο με Ρέι»

Αρραβωνιάστηκε ο Ζαμπά! (pics)

Η τρομερή ποδιά του Κωνσταντέλια (video)

Τρομερή κίνηση από Σαββίδη για την ΚΑΕ

«Στον… δρόμο ο Εσίτι»

Ο ΟΦΗ πάντα κάτι θα θυμίζει στον Λάμπρου

«Ο Γιαννούλης ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα»

Η μεταγραφή που έγραψε ιστορία

Χαστούκι με το… καλημέρα για τον Ρούνεϊ

Στην Κροατία οι παλαιστές του ΠΑΟΚ

«Περίπλοκη η περίπτωση Κροβίνοβιτς»

Γκαρσία για Τζόλη-Γιαννούλη

Παπαπαναγής: «Ομάδα από το πάνω ράφι ο ΠΑΟΚ»

STOP στο σερί του Ίνγκασον

Ήττα για την ΑΕΛ πριν την Τούμπα

Κωνσταντέλιας: «Αυτά μου ζήτησε ο Γκαρσία»

Πανηγύρισε για Βαρέλα ο Ελ Καντουρί

Κάκος: «Tο VAR διόρθωσε το λάθος»

Ο Μουργκ, οι ασίστ και το νησί των διακοπών

Περέιρα: «Να μοιάσω στον Γιαννούλη» (video)

Δρέπει τους… καρπούς του ο ΠΑΟΚ

Το… ξεμπούκωμα του ΠΑΟΚ (video)

Η ξεχωριστή ιστορία του Μάλκομ Γκρίφιν

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Ευλογία η οικογένεια Σαββίδη»

Τρομερή κίνηση από Σαββίδη για την ΚΑΕ

Tο γεμάτο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ορίστηκε το Ηρακλής-ΠΑΟΚ!

Χατζόπουλος: «Η ΚΑΕ και ο Ιβάν»

Χατζόπουλος: «Τα χρέη που βρήκαμε στον ΠΑΟΚ»

Κέρδισε τον Ατρόμητο η ΑΕΚ

Μόνο ντροπή! Αρειανοί έβριζαν τη μάνα του Εμμανουηλίδη

Σιαμπάνης ο… μετρ των εισόδων (pics)

Τελικά δεν θα πάρει πρωτάθλημα ο Άρης;

Επίθεση Καρυπίδη σε Μπόλονι

Βάτερμαν: «Δεν περίμενα την κόκκινη»