“Πιστεύουμε στη νίκη!”

Σαλπιγγίδης-Καπίνο μιλούν για το επερχόμενο ματς

Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Στέφανος Καπίνο μίλησαν στους δημοσιογράφους για το παιχνίδι με την Ιαπωνία και δήλωσαν πως τόσο οι ίδιοι, όσο και οι συμπαίκτες τους είναι πανέτοιμοι για αυτόν τον αγώνα..

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

“Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε ξεπεράσει το άτυχο αποτέλεσμα της πρεμιέρας και δουλεύουμε σκληρά για το επόμενο ματς το οποίο είναι κομβικής σημασίας”.

Καπίνο: “Συμφωνώ με τον “Σάλπι”. Έχουμε επικεντρωθεί στον αντίπαλο μας για την Πέμπτη και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο ματς με την Ιαπωνία”.

Πως νοιώθετε για την φιλοξενία των κατοίκων στο Αρακαζού;

Σαλπιγγίδης: “Είναι πολύ φιλικοί μαζί μας, είναι πολύ χαρούμενοι και το αντιλαμβανόμαστε αυτό. Χαιρόμαστε και εμείς που έχουμε να κάνουμε με τόσο θερμό κόσμο. Το θεωρούμε πολύ σημαντικό για να περάσουν όλες αυτές οι μέρες γιατί δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να μένεις σε ένα ξενοδοχείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Καπίνο: “Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Δημήτρη. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ θερμός. Μας “αγκάλιασε” από την πρώτη στιγμή και αυτό είναι πολύ σημαντικό”.

Ερώτηση για τις δηλώσεις του Χόντα και πως θα λειτουργήσει η Εθνική ομάδα;

Σαλπιγγίδης: “Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Σεβόμαστε τις δηλώσεις όποιου αντιπάλου σε αυτό το τουρνουά. Εγώ δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάποια δήλωση κάποιου αντιπάλου με όλο τον σεβασμό τόσο στον Χόντα όσο και σε όλους τους ποδοσφαιριστές της Ιαπωνίας”.

Καπίνο: “Θα ακολουθήσω και εγώ τα λόγια του Δημήτρη, δεν θα ήθελα να σχολιάσω τα λόγια του αντιπάλου μας”.

Σαλπιγγίδης: “Σε θεωρητικό επίπεδο θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σας, είναι σημαντικό. Σε πρακτικό μπορεί να μην γίνει. Είναι ένα ματς 90 λεπτών μπορεί να γυρίσει οποιαδήποτε στιγμή”.

Καπίνο: “Σίγουρα όποιος θα σκοράρει πρώτος έχει το πλεονέκτημα. Έχουμε δει πολλά όμως σε όλα τα παιχνίδια. Δεν τελειώνει κάτι με το πρώτο γκολ, βέβαια έχει το προβάδισμα αλλά μέχρι εκεί”.

Αν υπάρχει πρόβλημα στην αριστερή πλευρά της άμυνας της Ιαπωνίας;

Σαλπιγγίδης: “Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Δεν μαρτυράει ότι υπάρχει και αδυναμία. Ήταν ένα συμπτωματικό γεγονός. Είναι μια αξιόλογη ομάδα, έχει αλληλοκάλυψη, τρέχει για 90 λεπτά. Δεν θεωρώ ότι είναι αυτό το αδύνατο της σημείο”.

Τι συζητήσατε στις συναντήσεις μετά το παιχνίδι με την Κολομβία και δυο μέρες

“Στο τι συζητήσαμε πιστεύω είναι προσωπικό και πρέπει να μείνει μέσα στην ομάδα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο”.

Ερωτήσεις από Έλληνες δημοσιογράφους:

Έχουν περάσει 4 χρόνια από το πρώτο μας γκολ στο Μουντιάλ, φέτος

“Θεωρώ ότι αυτό που μας έλειπε ήταν η τύχη. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ και δεν σκοράραμε. Από τη στιγμή που δημιουργήσαμε όμως τόσες ευκαιρίες, είναι θέμα χρόνου. Σίγουρα μας προβληματίζει. Στο ποδόσφαιρο είναι νόμος αλλά από τη στιγμή που έρχονται οι ευκαιρίες θα έρθουν και τα γκολ”.

“Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε όλες τις διοργανώσεις από την Εθνική Παίδων μέχρι εδώ. Χαίρομαι που είμαι στο πρώτο μου Μουντιάλ και δουλεύω σκληρά ώστε να συνεχίσω και να φτάσω ακόμα ψηλότερα”.

Είδατε και τους τρεις αντιπάλους, ποια θεωρείς ότι είναι η καλύτερη;

“Κοιτώντας τα πρώτα παιχνίδια θεωρώ ότι το προβάδισμα το έχουν οι δυο πρώτες ομάδες που κερδίσαν. Αλλά και η Ιαπωνία και εμείς είμαστε καλές ομάδες και δεν ξέρεις πως μπορούν να εξελιχθούν τα ματς. Δεν βλέπω κάποιο φαβορί”.

“Μπορούμε να αντιστρέψουμε και εμείς τα προγνωστικά και η Ιαπωνία, εύχομαι να είμαστε εμείς, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Πέμπτης”.

Τι αποτέλεσμα θα θέλατε στο παιχνίδι το άλλο;

“Νομίζω ότι εξαρτόμαστε από εμάς σε αυτή τη φάση, γιατί με δυο νίκες θα περάσουμε σίγουρα. Σε αυτό επικεντρωνόμαστε και δεν μας νοιάζει πόσο θα έρθει το άλλο παιχνίδι. Το καλό θα ήταν ένα “Χ” για να διεκδικήσουμε και την πρώτη θέση. Αλλά δεν θεωρώ ότι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο”.

Σαλπιγγίδης: “Το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο. Αν συμβεί έτσι ήθελε να γίνει. Δεν μπορώ να θεωρώ ότι πρέπει να θέτουμε τους εαυτούς μας εκτός διοργάνωσης από το πρώτο παιχνίδι. Δεν πρέπει να καταδικάσουμε την ομάδα επειδή δέχτηκε τρία γκολ στο πρώτο παιχνίδι”.

“Δεν περίμενα η Ισπανία να φάει πέντε γκολ. Πάντα υπάρχουν εκπλήξεις, πάντα γίνονται αποτελέσματα που δεν τα περιμένουμε”.

“Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο άθλημα. Μπορεί κάποια μεγαθήρια να χάνουν με βαριά σκορ. Αλλά αυτό που θεωρείται έκπληξη είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου και το θέμα είναι πως το αντιλαμβανόμαστε. Αν έχουμε την τάση να τα ισοπεδώνουμε όλα ή να τα βλέπουμε πιο. Είναι καλό να αγαπάμε την χώρα μας. Αλλά ο φανατισμός, ο οπαδισμός οδηγάει σε λάθος μονοπάτια. Βιώνω και τις δυο καταστάσεις και προσπαθώ εγώ να το βλέπω σαν ποδοσφαιριστής”.

“Το πιστεύουμε όλοι αυτό. Σε αυτό έχουμε επικεντρωθεί. Πήγε άσχημα το πρώτο ματς αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι τελείωσαν. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τις δυο νίκες αλλά αν δεν τα καταφέρουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι”.

“Δεν ξέρουμε πόσο καταδικαστικό θα είναι γιατί υπάρχει και το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού. Περιμένουμε και θα δούμε

“Έχουμε σκοπό να παίξουμε δυο παιχνίδια. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν ξέρω αν με 4 πόντους μπορούμε να περάσουμε η όχι. Πρέπει να κάνουμε δυο καλά παιχνίδια και στο τέλος θα δούμε αν μπορούμε να περάσουμε”.

Έξι παιχνίδια με ομάδες από την Ασία, με 4 ήττες και 2 ισοπαλίες

Σαλπιγγίδης: “Το θεωρώ ότι είναι καθαρά συμπτωματικό. Δεν έχουμε την δυνατότητα να παίζουμε τόσο συχνά με τέτοιες ομάδες. Αν είχαμε παίξει 20-30 παιχνίδια δεν θα ήταν σύμπτωση. Ομάδες που λειτουργούν σαν στρατιωτάκια, τρέχουν πάρα πολύ και δεν έχεις τέτοιες ομάδες στην Ευρώπη να αντιμετωπίσεις. Οι παραδόσεις όμως είναι για να σπάνε”.

Σαλπιγγίδης: “Θεωρώ ότι τα πράγματα αν είσαι απέξω τα βλέπεις διαφορετικά. Όλα τα παιδιά έχουν επίγνωση του που βρίσκονται. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Θεωρώ ότι είμαστε μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως. Δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε κάτι. Θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Ιαπωνία”.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Σάββατο με FORZA

Προπόνηση και αποστολή για Λαμία

Οι αθλητικές μεταδόσεις (28/11)

Το «ευχαριστώ» του ΠΑΟΚ

Τα πρωτοσέλιδα (28/11)

Γκράφιτι του Μαραντόνα στην Τούμπα

Το Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ δωρεάν

Ύμνοι Ρέμπε για το… νέο αίμα του ΠΑΟΚ

Τρομερή γκολάρα του Σικαμπάλα (video)

Τα σενάρια πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους 32

Οι Σ.Φ. ΠΑΟΚ αποχαιρέτησαν τον Μαραντόνα

Aγωνίστηκαν επτά του ΠΑΟΚ στην Εθνική!

«Αισιόδοξος για Γκαρσία γιατί γνωρίζει»

Ένα Λαμία-ΠΑΟΚ που τα είχε όλα (video)

Θέμα με Μποτεάκ στην Ομόνοια

Το backstage του PSV-ΠΑΟΚ (video)

Οι απόφοιτοι της εποχής Γκαρσία

To ξεχωριστό thanksgiving του ΠΑΟΚ (pic)

Προβληματισμός για Άκπομ στην Μίντλεσμπρο

Ξεφτίλισε τον Αρβανίτη ο Α.Σ. ΠΑΟΚ!

Υποκλίθηκε στον Γκαρσία ο Α. Ζίβκοβιτς

H συγκίνηση Γκαρσία για Μαραντόνα

To δώρο του Μαραντόνα στους παίκτες του ΠΑΟΚ

Απλά μαθηματικά είναι…

Η απόδοση των παικτών

Οι δοκιμές του Γκαρσία για PSV

Παραμένει «ζωντανός» ο ΠΑΟΚ

Γκαρσία: «Κάναμε λάθη και φταίω εγώ»

«Βόμβες» ΠΑΟΚ για ΕΡΤ και Ολυμπιακό!

Όλη η δράση του Champions League

Τα γκολ του Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ (video)

Βγάζουν κόμπλεξ για τη νέα Τούμπα!

Το τούνελ με τις φάπες πήγε Ολλανδία (video)

Η Νάπολη αποχαιρετά τον Θεό της (video)

Γκαρσία: «Πρέπει να δουλέψω περισσότερο»

Live: Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ

Τρομερή γκολάρα του Σικαμπάλα (video)

Το Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ δωρεάν

Η διάθεση στα ύψη πριν την PSV (video)

Αποθέωση Κερμανίδη σε Τσιγγάρα

Όταν ο Ντιέγκο «έκλεισε» όροφο του Makedonia Palace! (pic)

«Δεν είναι εύκολο να είσαι ποδοσφαιριστής»

Γκράφιτι του Μαραντόνα στην Τούμπα

Προπόνηση και αποστολή για Λαμία

Το Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ δωρεάν

Ύμνοι Ρέμπε για το… νέο αίμα του ΠΑΟΚ

«Έχει όραμα για τον ΠΑΟΚ η οικογένεια Σαββίδη»

Τα σενάρια πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους 32

«Αισιόδοξος για Γκαρσία γιατί γνωρίζει»

Ένα Λαμία-ΠΑΟΚ που τα είχε όλα (video)

To ξεχωριστό thanksgiving του ΠΑΟΚ (pic)

H ευχή ΠΑΟΚ σε Μαργαρίτη-Κακλαμανάκη (pic)

Λοβ: «Nα θυσιαστούμε ο ένας για τον άλλο»

Στην αγορά για ψηλό ο ΠΑΟΚ

«Καλή επιτυχία ΠΑΟΚΑΡΑ» (pic)

Τσαλμπούρης: «Είμαι αισιόδοξος για τον ΠΑΟΚ»

«Βόμβες» ΠΑΟΚ για ΕΡΤ και Ολυμπιακό!

Θέμα με Μποτεάκ στην Ομόνοια

«Οι τρεις που… έσωσαν τον Σμιντ»

Μάλεν: «Περήφανοι για την ανατροπή»

Σμιντ: «Αξίζαμε τη νίκη»

Η Ομόνοια έβαλε δύσκολα στην Γρανάδα αλλά…

Τρίμπαλο… η ΑΕΚ από τη Ζόρια