“Δεν μας φτύνουν, βρέχει!”

Καταγγελτικός ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος

O υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος τόνισε πως τον «δικέφαλο» δεν θα τον βρουν σε παράνομες δράσεις, μαγνητοφωνημένες συνομιλίες και εγκληματικές οργανώσεις!

Αναλυτικά όσα είπε στον NOVAΣΠΟΡ FM για:

-Tις φήμες περί επαφών Σαββίδη με Αλαφούζο και Μελισσανίδη για σχηματισμό «μετώπου»: «Δεν θα ήθελα να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω τέτοιου είδους πληροφορίες. Ξέρω ότι έχει προγραμματισμένα ταξίδια. Ο κ. Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος δραστήριος που έχει πολλά ραντεβού».

-Tην απειλή αποχώρησης του ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα: «Σαφώς και υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό και άρχισε να συζητιέται περισσότερο το θέμα των σκληρών αντιδράσεων από πολλές ομάδες, με πρωτοβουλία, αν θέλετε, δική μας. Το ότι συζητιέται σαν τελευταίο και πιο δραστικό μέτρο, ισχύει. Υπάρχει γενικά μια αναστάτωση στο χώρο του ποδοσφαίρου, που μπορείς να αντιμετωπίσεις ήπια, όπως έκανε ο ΠΑΟΚ τόσο καιρό, ή όπως τώρα με πιο σκληρό τρόπο. Η δυνατή παρουσία μας και όχι καταγγελτική μέχρι ένα σημείο δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, οπότε ίσως η απουσία μας να κάνει περισσότερο καλό. Κάποιους αντιπάλους μας θα τους χαροποιήσει κιόλας. Θα πρέπει να φύγουν οι σκιές που βαραίνουν το ποδόσφαιρο μπας και γυρίσει κανένας στο γήπεδο».

-Tο ποιος θα έπαιρνε απόφαση για αποχώρηση του ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα: «Τέτοιου είδους αποφάσεις που είναι σημαντικές για την ιστορία ενός συλλόγου δεν αφορούν έναν άνθρωπο. Σε ό,τι αφορά μια ΠΑΕ μπορεί να γίνεται, αλλά υπάρχει το ηθικό κομμάτι και επηρεάζουν ένα μεγάλο κομμάτι πληθυσμού και μια ολόκληρη πόλη. Αυτό είναι το τελευταίο μέσο που θα χρησιμοποιήσεις, το πιο σκληρό. Το σύστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ακραία και εγκληματικά οργανωμένο και για να αντιδράσεις πρέπει να χρησιμοποιήσεις ακραία μέτρα, πάντα χωρίς βία. Εμείς είμαστε έτοιμοι, όπως είπε ο κύριος Σαββίδης, ως έσχατη λύση, σαν μοχλός πίεσης. Αν κι αυτό δεν πετύχει, μετά δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Να ξεμπλέξουμε λίγο τα μηνύματα που περνά ο ΠΑΟΚ… Μπορεί να είναι καταγγελτικός, αλλά έχει προσπαθήσει εδώ και δύο χρόνια να είναι δημιουργικός. Πρώτα κάνει προτάσεις κι όταν αποδεικνύεται πως όλα αυτά γίνονται πρόφαση για να κερδηθεί χρόνος, είναι έτοιμος να αντιδράσει με τον πιο σκληρό μοχλό πίεσης. Εμάς δεν θα μας βρουν σε παράνομες δράσεις, μαγνητοφωνημένες συνομιλίες και εγκληματικές οργανώσεις. Αυτό μας νομιμοποιεί να εκφράσουμε τις αντιδράσεις μας».

-Tο αν ο ΠΑΟΚ εστιάζει το πρόβλημα στη διαιτησία: «Δεν είναι θέμα παραπόνων για τη διαιτησία στη Μυτιλήνη. Όποιος το εστιάζει εκεί, υποβιβάζει το πραγματικό πρόβλημα. Λειτουργεί σωρευτικά. Νομίζω πως είναι κουτός όποιος βλέπει τις φάσεις σε ριπλέι και δεν βλέπει τη γενικότερη εικόνα, τη διάθεση των διαιτητών, ποιον διαιτητή σού ορίζουν κλπ. Είναι πράγματα που όποιος θέλει τα βλέπει κι όποιος δεν θέλει τα αγνοεί. Εμάς το κύριο πρόβλημά μας είναι ότι το ποδόσφαιρο έχει δείξει μηδενικά αντανακλαστικά. Μας φτύνουν και νομίζουμε ότι βρέχει. Αποδεικνύονται ή υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για πράγματα, και οι ίδιοι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις ή μιλούν στον στρατευμένο Τύπο και βγαίνει ο ΠΑΟΚ ευνοημένος γκρινιάρης. Το όλο πράγμα μυρίζει και μυρίζει άσχημα».

-Tις κατηγορίες πως ο ΠΑΟΚ αντιδρά τώρα που έπεσε από την κορυφή: «Μιλήσαμε πολλές φορές και ως πρώτοι. Ως πρώτοι αρχίσαμε να μιλάμε στη λίγκα και να κάνουμε προτάσεις, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ακόμη περιμένουμε τον κύριο Ντάλας. Επίσης το να τρέξουν οι υποθέσεις από τη δικαιοσύνη σε προεκλογική περίοδο δεν το περιμένουμε».

-Tο γιατί ο ΠΑΟΚ δεν προώθησε κάποια υποψηφιότητα προέδρου για τις εκλογές της ΕΠΟ: «Δεν είναι δουλειά των ομάδων να προωθούν υποψηφιότητες και ίσως είναι ο βασικός λόγος που έχουν φτάσει τα πράγματα ως εδώ. Όταν καταψηφίζεις τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν είσαι υποχρεωμένος να προτείνεις έναν άλλο. Ο βασικός πυλώνας του προβλήματος είναι το πόσο εύκολα κι από πόσο λίγους εκλέγεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις για να διευρυνθεί η βάση των εκλεκτόρων για τη χειραφέτησή τους».

-Tο αίτημα του ΠΑΟΚ για κρατική παρέμβαση στα του ποδοσφαίρου και το «εμπόδιο» του αυτοδιοίκητου: «Πολλές φορές κάποια κράτη τουλάχιστον διασφαλίζουν τη νομιμότητα στις εκλογές και απαγορεύουν να είναι υποψήφιοι κάποιοι-στην καλύτερη περίπτωση-κακοποιοί. Το διαχωρισμό κράτους-ΕΠΟ πρέπει να τον υποστηρίξει και η ομοσπονδία. Όταν βλέπεις μια τρομερή αναισθησία στο σύστημα για όσα συμβαίνουν, περιμένεις από το κράτος να παρέμβει».

-Tη στάση του κόσμου του ΠΑΟΚ: «Εμείς έχουμε καλέσει τον κόσμο μας να είναι δίπλα μας, όπως ξέρει να είναι. Δεν γίνεται όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα τέρας, να μην είσαι όσο πιο συσπειρωμένος γίνεται. Δεν είμαστε λίγοι, δεν είμαστε μικρός οργανισμός. Αν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Δεν ανησυχούμε για κρούσματα βίας, γιατί ο οργανισμός του ΠΑΟΚ έχει ωριμάσει πολλά. Σαφώς η ένταση δεν δημιουργείται από μας».

-Tο ρόλο του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια να αλλάξει το σύστημα: «Μια ομάδα που αφορά όλη την Ελλάδα και επενδύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο με χρήματα από τσέπη κι όχι από κέρδη, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει ωριμάσει σαν οργανισμός για να τα καταφέρει».

-Tο αν ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να επωμιστεί το κόστος αποχώρησης από το πρωτάθλημα: «Είναι μεγάλο το κόστος, αλλά είναι μεγάλη και η οικονομική δυνατότητα του κύριου Σαββίδη για να το υποστηρίξει. Υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες που αναζητούν μια ηγετική μορφή για να ξεκινήσει μια αντίδραση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες αυτές είναι εγκλωβισμένες και πρέπει να κοιτάξουν τη βιωσιμότητά τους. Χρειάζεται απελευθέρωση από συγκεκριμένα δεσμά που κουβαλούν από το παρελθόν. Δεν πάνε κόντρα στο σύστημα γιατί επιδιώκουν τη βιωσιμότητά τους».

-Tις προτάσεις του ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λίγκα: «Μιλάμε για όργανα του ποδοσφαίρου που αν βάλουμε ψηφοφορία αν ο γάιδαρος πετά, θα πουν με ψήφους 15-3 ότι πετάει. Σε ένα τέτοιο κλίμα ξέρουμε εκ των προτέρων ότι οι προτάσεις μας θα έχουν τέτοιου είδους κατάληξη».

-Tα μεταγραφικά σενάρια για τον ΠΑΟΚ: «Δεν θα επιβεβαιώσω δημοσιεύματα ή φήμες. Έχουν γραφτεί πάνω από 250 ονόματα. Απλά να πω σε όσους ανησυχούν για το αν ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί και με τι είδους παίκτες, ακόμη και στους φιλάθλους μας που κάποιες φορές είναι δύσπιστοι, ότι η ομάδα έχει ενισχυθεί με τον καλύτερο ελεύθερο δημιουργικό χαφ παγκοσμίως. Η μεταγραφή αυτή δείχνει ότι πραγματικά δουλεύουμε για να βελτιώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και παράλληλα προσπαθούμε να καθαρίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο για να μπορούν όλες οι ομάδες να αγωνίζονται σε συνθήκες καθαρού ανταγωνισμού».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Οι 11 που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ

Live: Μποέμιαν- ΠΑΟΚ

Στο AVIVA Stadium ο ΠΑΟΚ (pics+videos)

Με Ολιβέιρα στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

Δρακόντεια μέτρα στο Δουβλίνο (pics)

Έτοιμοι για την «μάχη» με Μποέμιαν (pic)

Τρομερός Ρούμογλου στην Εθνική Εφήβων

Το πανηγύρισε ο Ντούγκλας (pic)

Κούτσης: «Δεν θα δυσκολευτεί ο ΠΑΟΚ»

Ματς νούμερο 201 για ΠΑΟΚ

Ο Γιάννης ανέβαλε το event λόγω της φωτιάς

Μια γροθιά ο ΠΑΟΚ! (pic)

Στο Μιλάνο ο Έρικσεν

Η Μποέμιαν με την… ματιά του ΠΑΟΚ

Τρομερή στιγμή: Standing ovation στον Σκόλα (video)

Ένας και… μοναδικός!

Ενίσχυση για τη Νίμπουργκ

Με την ευχή του ΑΣ ΠΑΟΚ

Ανάρτηση Τζιοβίνκο με φόντο το μέλλον του

«Διέρρευσε» η φανέλα του Μπαπέ με την Ρεάλ!

Απρόοπτο με την πτήση του ΠΑΟΚ

Οι Ιάπωνες θέλουν να δουν Καγκάβα

Η σοβαρότητα φέρνει αποτελέσματα

Προς OPEN οι ευρωπαϊκές μάχες του ΠΑΟΚ

Γερό μπάσιμο Νόριτς για Τζόλη

Ανακοινώθηκε ο Σταφυλίδης (pic)

Φοβερή εμφάνιση Πέλκα

«Έχει δρόμο του Τζιοβίνκο»

Έκλεψε παίκτη από τον Ολυμπιακό ο Αμπέλ

Πανελλήνια συγκίνηση για Ιακωβίδη (videos)

Οι δοκιμές Λουτσέσκου για Μποέμιαν

«Πουλάει τον Λημνιό η Κολωνία»

Θερμό ευχαριστώ σε ΠΑΟΚ

Η τελευταία πριν τη μάχη (video)

Ξανά εκτός ο Τζιοβίνκο!

Λονγκ: «Τεράστιος σύλλογος ο ΠΑΟΚ!»

Η αποστολή για το Δουβλίνο!

«Ασπρόμαυρη» αποθέωση σε Τεντόγλου

Πτήση από το… σπίτι του Ράζβαν

Τ.Δ. Ριέκα: «Ομάδα με ποιότητα ο ΠΑΟΚ»

Βελγικά σενάρια για Κούτσια

«Γύρισα και είδα τον Έρικσεν νεκρό»

«Επιστρέφει και αποχαιρετά ο Τζιοβίνκο»

Θέλει Νινούα ο Βόλος

Έπεσε με.. Τσόλακ ο Ολυμπιακός!

Πάτησε Ιρλανδία ο ΠΑΟΚ! (pics+videos)

Απόλυτη συγκέντρωση και σοβαρότητα

Conference League: ΠΑΟΚ ή Φέγενορντ; (pic)

Συγκινεί το μήνυμα του ΠΑΟΚ για τις πυρκαγιές

Live: Μποέμιαν- ΠΑΟΚ

Στο AVIVA Stadium ο ΠΑΟΚ (pics+videos)

Με Ολιβέιρα στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

Δρακόντεια μέτρα στο Δουβλίνο (pics)

Έτοιμοι για την «μάχη» με Μποέμιαν (pic)

Το πανηγύρισε ο Ντούγκλας (pic)

Τρομερός Ρούμογλου στην Εθνική Εφήβων

Ο Γιάννης ανέβαλε το event λόγω της φωτιάς

Τρομερή στιγμή: Standing ovation στον Σκόλα (video)

Ενίσχυση για τη Νίμπουργκ

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ! (pic)

Καμπερίδης: «Ξέρω σε ποια ομάδα έρχομαι»

Τρομερή κίνηση από τον ΣΦ ΠΑΟΚ Στουτγκάρδης (pic)

Στο Μιλάνο ο Έρικσεν

Πιστός στην Γιουβέντους ο Κιελίνι (video)

Αποχωρούν από την Εθνική τα αδέρφια Γκασόλ (videos)

Τεντόγλου: «Δεν πιστεύω ότι άξιζα το χρυσό σήμερα!»

Οι 11 που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ

Η Μποέμιαν με την… ματιά του ΠΑΟΚ

Λονγκ: «Να επιβληθούμε στον ΠΑΟΚ»

«Aντίπαλος κορυφαίου επιπέδου ο ΠΑΟΚ» (video)

«Αντίπαλος υψηλού επιπέδου ο ΠΑΟΚ!»

Ο ΠΑΟΚ και η ομάδα των… τριών χωρών!