Εκαναν περιουσίες από τα στημένα ματς!

Πάρτι απατεώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Το μεγαλύτερο μέρος της πρότασης του εισαγγελέα Παναγιώτου Πούλιου των 3.100 σελίδων αναφέρεται στους στημένους αγώνες και τι χρήματα πόνταραν οι κατηγορούμενοι σε αυτούς. Τα ποσά είναι αρκετές φορές αστρονομικά για ματς μικρού ενδιαφέροντος, ενώ πονταρίσματα γίνονταν τόσο στον ΟΠΑΠ όσο και σε ξένες στοιχηματικές εταιρείες, κυρίως από την Ασία. Πάρτε μια μικρή γεύση.

Ολα τα λεφτά στον ΠΑΣ

Στην έκθεση που έχει στείλει η ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ για κάθε ματς που κρίθηκε χειραγωγημένο, εντύπωση προκαλεί ο στοιχηματισμός στο ματς Πανθρακικός – ΠΑΣ. Χαρακτηριστικά τονίζεται: Αναφορικά με τον αγώνα «ΠΑΕ Πανθρακικός – ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα», ο οποίος διεξήχθη στις 10-1-2010, με αποτέλεσμα 1-2. Η σχετική έκθεση του Συστήματος Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης (BFDS) της UEFA αναφέρει ότι, κρίθηκε «ελαφρώς ύποπτος» χειραγώγησης, για στοιχηματικούς σκοπούς. Όλα τα στοιχήματα υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα με σταθερή απόδοση (1Χ2) πριν από την έναρξη του αγώνα και με πλεονέκτημα στην ασιατική αγορά ήταν επιτυχή. Επίσης, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποστηρίχθηκε ασυνήθιστα στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων της εταιρείας Betfair, όπου ο τζίρος ανήλθε στο ποσό των 1.039.183 ευρώ, το οποίο είναι, σχεδόν, δέκα (10) φορές μεγαλύτερο από το μέσο όρο του πρωταθλήματος.

30.000 από το Χ στο Λάρισα – Αρης

Σε άλλο μέρος της αναφοράς του εισαγγελέα Πούλιου, κατηγορούμενος έδωσε εντολή σε άλλο άτομο να στοιχηματίσει για λογαριασμό του , στον χειραγωγημένο αγώνα μεταξύ των ομάδων Λάρισα–Άρης, ο οποίος διεξήχθη την 27/2/2011, με αποτέλεσμα 2-2, με απόδοση 3 για το «Χ». Του έδωσε εντολή «να βάλει ένα δεκάρικο την Λάρισα στο Χ», με αποτέλεσμα να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος εκ 30.000 ευρώ!

Πονταρίσματα στον ΟΠΑΠ

Το κύκλωμα, όπως αποκαλύπτεται στην πρόταση του εισαγγελέα προς το Δικαστικό συμβούλιο, έπαιξε παντού μεγάλα ποσά, αρχίζοντας από τον ΟΠΑΠ, όπου όμως τα πονταρίσματα είχαν ένα όριο.

Στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Διαγόρας Ρόδου – Ατρόμητος Αθηνών (3-2-2011), ο ταμειακός τζίρος ανήλθε σε 157.178,18, ενώ στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού Βόλου – Ατρόμητος Αθηνών (2-2-2009), ο ταμειακός τζίρος ανήλθε σε 173.768,85 ευρώ! Εκεί, όμως, που έσπασαν τα ρεκόρ είναι στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα (28-10-2009), ο ταμειακός τζίρος ανήλθε σε 158.950,40 ευρώ και το αποδιδόμενο ποσό σε 382.114,06 ευρώ. Δηλαδή κάποιοι έβγαλαν σχεδόν 400.000 ευρώ από έναν αγώνα Κυπέλλου που έπαιζε ο Αγροτικός Αστέρας!

Πονταρίσματα στο εξωτερικό

Εκτός, όμως, από τον ΟΠΑΠ το κύκλωμα έπαιζε τους ίδιους αγώνες και σε ξένες εταιρείες. Χαρακτηριστικό είναι το ποντάρισμα που έγινε στο ματς του Διαγόρα με τον Ατρόμητο, όπως αναφέρει ο εισαγγελέας:

«Στις 3-2-2011 και ώρα 14.55΄, ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Λ.Α. (6986……), ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων “ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου – ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών”, που διεξήχθη στις 3-2-011, ήταν χειραγωγημένος (στημένος), γιά στοιχηματικούς σκοπούς και συμφώνησαν, να στοιχηματίσει (ο κατηγορούμενος), για λογαριασμό του, στον αγώνα αυτόν στην ……, το ποσό των 2.000 ευρώ, του είπε δε (ο κατηγορούμενος) ότι, αν σιγουρέψει το στήσιμο του αγώνα, θα στοιχηματίσει για λογαριασμό του και άλλα 2.000 ευρώ. Με μήνυμα που έστειλε στον Λ.Α., περί ώρα 15.21΄, τον ενημέρωσε ότι “του πήρε 2.000 ευρώ στο 1.40”. Με άλλο μήνυμα περί ώρα 16.00΄, ο Λ. Α. του ζήτησε, να παίξει(ο κατηγορούμενος ), για λογαριασμό του, άλλα 2.000 ευρώ.»

Για το ίδιο άτομο ο ανακριτής αναφέρει επίσης: «Στις 3-2-2011 και ώρα 15.44΄, τηλεφώνησε στον Μ.Π. στην Κύπρο και ζήτησε να του βάλει στον κωδικό …. στην … άλλα 20.000 ευρώ, το οποίο χρησιμοποίησε (ο κατηγορούμενος), για στοιχηματισμό.

Στις 3-2-2011 και ώρα 15.44΄, τηλεφώνησε σε άγνωστο στην ανάκριση πρόσωπο, στην Κύπρο, το οποίο απεκάλεσε “Θείο” και ζήτησε να του βάλει στον κωδικό ……, το ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο χρησιμοποίησε (ο κατηγορούμενος), για στοιχηματισμό.

Στο ίδιο άτομο, στις 5-2-2011 και ώρα 17.42΄, η Π.Κ. (6979……), του έστειλε με γραπτό μήνυμα τα στοιχήματα: “ΕΒΕΡΤΟΝ ΚΑΤΑ (1.47) 5900. ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ ΚΑΤΑ (1.85) 4200. ΜΟΡΚΑΜ ΚΑΤΑ (2.20) 4200. ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ ΚΑΤΑ (2.14) 2700. ΦΛΙ ΝΤΓΟΥΝΤ ΚΑΤΑ (4) 1600. ΓΟΥΕΝΣΔΕΙ ΚΑΤΑ (1.85) 1500. ΡΑΣΤΕΝ ΚΑΤΑ (2.55) 1400. ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΚΑΤΑ Χ (3.50) 1700. ΤΟΡΚΙ ΚΑΤΑ ΟΒΕΡ (1.70) 1700. ΓΟΥΙΜΠΛΕΤΟΝ -0,5 2.10 3900”.

Ολα αυτά τα ποσά είναι φυσικά σε ευρώ και προκαλούν μεγάλη έκπληξη για το ύψος τους και για την ευκολία με την οποία οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πόνταραν σε ξένα ματς τόσο μεγάλα ποσά!

πηγή: gazzetta.gr

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Όλα στην… ισορροπία στη Νίκαια!

«Με πάθος για τη νίκη»

Από συμπαίκτες… αντίπαλοι!

Πήρε το πρωτάθλημα στο… 101′!

Τον «πλήγωσε» ο πρώην… (videos)

Με στόχο τη δεύτερη νίκη!

FORZA και την Κυριακή! (pic)

Να βάλει «STOP» στο αρνητικό σερί!

Να συνεχίσουν το σερί κόντρα στον Άρη

Μεταδόσεις με… τριπλό ΠΑΟΚ!

Ετοιμάζεται για Θεσσαλονίκη ο Ζαμπά!

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (5/12)

Η επανένωση της παλιάς φουρνιάς

Οι σκέψεις Λουτσέσκου για Ιωνικό

Κέρδισε ο Ολυμπιακός

Πάλεψε ο ΠΑΟΚ, αλλά… (video)

Μάντζαρης: «Έπρεπε να κερδίσουμε!»

Συγκλονίστηκε ο ΠΑΟΚ με τον κόσμο του!

Τέλος από Βόλο ο Αμπασκάλ

Ο Ζαμπά επιστρέφει με κάθε επισημότητα

Με αυτούς θα είναι κλειστή η Τούμπα

Ο Λουτσέσκου τους δοκίμασε όλους.

Η ΑΕΛ τα έβαλε με τους οπαδούς της λόγω ΠΑΟΚ

Λουκέτο στην Θύρα 4!

Οι σκέψεις Λουτσέσκου για Ιωνικό

Πέφτει πάνω σε Μπαστάρδο ο ΠΑΟΚ

Θέλει νίκη ένα μήνα μετά!

Ανέλαβε δράση ο Λουτσέσκου (video)

Γράφει νούμερα ο Μπίσεσβαρ

O ΠΑΟΚ ψάχνει νίκη κορυφής

Κάνει έφεση κατά της τιμωρίας ο ΠΑΟΚ

Καμπάνα 1.5 εκατομμυρίου από UEFA σε ΑΕΚ

Η επανένωση της παλιάς φουρνιάς

«Tελείωσαν» τον Νιχάους οι Ολλανδοί

O… νέος ρόλος του Σφιντέρσκι

Γ. Σαββίδης: «Θα τα πούμε τον χειμώνα» (pic)

Φερέιρα αντί Λουτσέσκου στην Ντιναμό;

Στο «κάδρο» o Λάρσεν!

Του έλειψε ο Ίνγκασον (pic)

Έμαθε πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ!

Κλειστή η Θύρα 4 με Λίνκολν;

Κέρδισε ο Ολυμπιακός

Το… ξέσπασμα στην γκολάρα του Κούρτιτς (video)

Αποθέωσε Ιβάν ο Χατζόπουλος

Κοίταξε Λουτσέσκου η Αλ Νασρ

«Έφυγε» ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς!

Συγκλονίστηκε ο ΠΑΟΚ με τον κόσμο του!

Όλα στην… ισορροπία στη Νίκαια!

Από συμπαίκτες… αντίπαλοι!

Με στόχο τη δεύτερη νίκη!

FORZA και την Κυριακή! (pic)

Να βάλει «STOP» στο αρνητικό σερί!

Μεταδόσεις με… τριπλό ΠΑΟΚ!

Ετοιμάζεται για Θεσσαλονίκη ο Ζαμπά!

Τον «πλήγωσε» ο πρώην… (videos)

Πάλεψε ο ΠΑΟΚ, αλλά… (video)

Μάντζαρης: «Έπρεπε να κερδίσουμε!»

Συγκλονίστηκε ο ΠΑΟΚ με τον κόσμο του!

Λυκογιάννης: «Είμαι απογοητευμένος…» (video)

Δεν έφτασε η υπερπροσπάθεια των δέκα

Live+Stream: Απόλλων Πάτρας – ΠΑΟΚ

Πήρε το πρωτάθλημα στο… 101′!

Απίθανη Αταλάντα κρυφοκοιτάει το πρωτάθλημα

H ευκαιρία της χρονιάς από τον Ζότα (video)

«Καθάρισε» την Τσέλσι η Γουέστ Χαμ! (video)

Κέρδισε ο Ολυμπιακός

Τέλος από Βόλο ο Αμπασκάλ

Με απουσίες κόντρα σε ΠΑΟΚ ο Ιωνικός

Γκολάρα Διαμαντή και… τέζα ο ΟΣΦΠ (video)

Ο Καρέλης λυτρώνει τον Παναιτωλικό (video)

Ξεκίνημα «φωτιά» στο Βόλος-Παναιτωλικός (videos)