Ανάπηρος ο Μπατιστούτα;

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στη Λατινική Αμερική, που αναφέρουν ότι ο «Μπάτι-γκολ» δεν μπορεί πια να περπατήσει, την ώρα που η οικογένειά του διαψεύδει ότι ζήτησε εκ νέου να ακρωτηριαστεί διότι δεν μπορεί να αντέξει τους αφόρητους πόνους.

Μια… μηχανή παραγωγής γκολ, πάθος, η ξανθιά χαίτη του να ανεμίζει, συγκλόνιζε με τις εμφανίσεις του μέσα στο γήπεδο, συγκλονίζει τα τελευταία χρόνια με την περιπέτεια της υγείας του. Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση λέγεται. Οι πόνοι στα κάτω άκρα είναι έντονοι, πολλές στιγμές ανυπόφοροι. Ο ίδιος ο Μπατιστούτα είχε μιλήσει δημόσια πέρυσι το καλοκαίρι για τις άσχημες στιγμές που πέρασε και εξακολουθεί να περνά. Έβλεπε τον Όσκαρ Πιστόριους και σκεφτόταν ότι αυτή θα ήταν και η δική του λύτρωση. Να μην έχει πόδια. Να του τα κόψουν. Τότε είχε πει ότι η κατάστασή του βελτιώθηκε σε σχέση με το παρελθόν, αλλά φαίνεται πως αυτό ήταν παροδικό.

Οι νέες πληροφορίες από την πατρίδα του αναφέρουν πως η κατάσταση του 47χρονου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή έχει επιδεινωθεί και ότι δεν μπορεί πια να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει. Κάποιοι ανέφεραν ότι στο μυαλό του γυρίζουν πάλι οι σκέψεις για ακρωτηριασμό. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτά τα ακραία σενάρια διαψεύστηκαν από την οικογένειά του, η οποία έχει περάσει πολλά. Δεν είναι μόνο η ασθένεια, είναι και τα πολλά ψευδή δημοσιεύματα. «Δεν μας έχει πει τίποτα τέτοιο. Είναι ψέμα» ήταν η αντίδραση της οικογένειας.

Η περιπέτεια του Μπατιστούτα ήρθε και πάλι στο προσκήνιο λόγω των δηλώσεων του Ρομπέρτο Αβάνζι, του ειδικού γιατρού που ήταν από τους πρώτους που εξέτασαν τον Αργεντινό και προσπάθησαν να τον βοηθήσουν. «Ήταν πολύ άσχημα. Ήρθε μια μέρα στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του κόψω τα πόδια. Μιλήσαμε και ηρέμησε. Οι πόνοι άρχισαν όταν ήταν στο Κατάρ και εκτιμώ ότι ήταν συνέπεια κάποιων ενέσεων που έκανε εκεί την τελευταία σεζόν του. Τα πόδια του καταστράφηκαν» ήταν τα λόγια του γιατρού, ο οποίος μίλησε στην «Siempre es Hoy» της Κολομβίας.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!