Αποκαλυπτικός ο Δανός

Όλα όσα είπε ο Φράνκ Άρνεσεν στη Συνέντευξη Τύπου

Ο Φράνκ Άρνεσεν ανακρίθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν το πλάνο του για τον Δικέφαλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αθλητικός διευθυντής των “ασπρόμαυρων”:

Για τους στόχους της φετινής περιόδου: “Όταν είχα βρεθεί για πρώτη φορά απέναντι σας σας είχα πει ότι πρέπει να βρισκόμαστε στην κορυφή της Λίγκας.

Συμμετέχουμε στις ελληνικές διοργανώσεις και στο Europa League. Στόχος μας είναι να πάμε όσο το δυνατόν πιο καλά και στις τρεις. Δυστυχώς έχουμε χάσει ήδη τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Η προετοιμασία ήταν διαταραγμένη γιατί είχαμε λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε. Κάναμε πολλές μεταγραφές και δεν ήταν εύκολο για τον Τούντορ. Πλέον είμαι αισιόδοξος.

Έχουμε καλό ρόστερ και ο Ίγκορ έχει πολλές επιλογές με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στόχος είναι να είμαστε στις πρώτες τρεις θέσεις του πρωταθλήματος και να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στις άλλες διοργανώσεις”.

Για το με τι θα ήταν ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν και ποιο θα πίστευε ότι θα ήταν το επόμενο βήμα: “Κάποιες φορές δεν είναι εύκολο για να αποφασίσεις εάν κερδίζεις ή εάν χάνεις στο ποδόσφαιρο. Για μένα κόντρα στον ΠΑΣ κάναμε την καλύτερη μας εμφάνιση, αλλά χάσαμε.

Θέλω να δω πρόοδο. Έχουμε υπογράψει αρκετούς νέους παίκτες και θέλω να τους δω να βελτιώνονται. Σίγουρα θέλω να βλέπω την ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο.”

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να στηρίξει την δουλειά του Τούντορ όταν έρθουν τα δύσκολα: “Είναι δική μου ευθύνη να τον βοηθήσω. Αυτό γίνεται επικοινωνώντας καθημερινά μαζί του.

Όλοι έχουν πίεση. Όταν αναλαμβάνεις προπονητής στον ΠΑΟΚ ξέρεις ότι θα έχει μεγάλη πίεση. Το ίδιο έγινε και στην Χάιντουκ που ήταν πριν.

Το εάν νιώθει πίεση ο Τούντορ είναι κάτι που πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Εγώ δεν νομίζω ότι αισθάνεται πίεση. Κάνει εξαιρετική δουλειά και εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή”.

Για τα υψηλά ποσά που δαπανήθηκαν για μεταγραφές και αν το επιβεβαιώνει: “Δεν ξέρω τι ποσά έχουν γραφτεί στον Τύπο. Δεν είναι δική μου δουλειά. Στόχος μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα διαθέσιμα χρήματα.

Για το εάν έχουμε ανταγωνιστική ομάδα; Ναι μπορώ να σας πω ξεκάθαρα ότι έχουμε. Σε όλες τις θέσεις υπάρχει ανταγωνιστικότητα. Είναι ένας συνδυασμός έμπειρων και νεαρών ταλαντούχων παικτών.

Επίσης όλοι οι παίκτες είναι σε καλές ηλικίες και μπορείς να επενδύσεις σε αυτούς. Όταν παίρνεις παίκτες 23-24 ετών μετά από 2-3 χρόνια και αφού έχουν παίξει πολλά παιχνίδια για την ομάδα μπορείς να τους πουλήσεις σε εξαιρετική τιμή.

Μια τέτοια μεταγραφή είναι μια καλή μεταγραφή. Εμείς είμαστε προσεκτικοί για τους παίκτες που είναι πάνω από 28 ετών. Εάν έχουμε ανάγκες τότε θα προχωρήσουμε”.

Για την καθυστέρηση στην απόκτηση επιθετικού και για το αν ο Μπερμπάτοφ ήταν μέρος του πλάνου του: “Οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στην 1 Σεπτεμβρίου. Κάποιες φορές πρέπει να περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή για να δεις ποιους παίκτες μπορείς να πάρεις.

Ο κύριος Σαββίδης ήταν ευγενικός και με ρώτησε εάν θα ήθελα να πάρουμε τον Μπερμπάτοφ. Όλοι θα ήθελαν τον Μπερμπάτοφ ποιος δεν θα τον ήθελε. Το θέμα είναι εάν μπορείς να τον υπογράψεις. Πιστεύαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να τον αποκτήσουμε αφού ήταν σε επαφές με δύο ομάδες από την Αγγλία.

Είναι εξαιρετικό και για τους φιλάθλους και για τον ποδόσφαιρο που θα παίζει εδώ. Είμαι υπερήφανος εκ μέρους του ΠΑΟΚ που καταφέραμε και αποκτήσαμε τον Μπερμπάτοφ και δεν θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει χωρίς τον κύριο Σαββίδη”.

Για τους λόγους που επέλεξε τον Ίγκορ Τούντορ: “Υπήρχαν και άλλα ονόματα στη λίστα μου. Όταν ήρθα εδώ και μίλησα με τον κ. Σαββίδη καταλήξαμε στο προφίλ του προπονητή που θα θέλαμε να αποκτήσουμε.

Θέλαμε ένα νέο προπονητή, φιλόδοξο και με δίψα να πετύχει πολλά πράγματα και να είναι κοντά στην ελληνική κουλτούρα. Έτσι, οι επιλογές λιγόστεψαν.

Παίρνω το ρίσκο γιατί πιστεύω ότι έχω τις γνώσεις και την εμπειρία να τον βοηθήσω όταν τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα. Φυσικά, ήταν δουλειά μου να ερευνήσω διάφορους παραμέτρους σχετικά με τον Τούντορ.

Πως είναι σαν προπονητής, πως είναι σαν άνθρωπος, πως λειτουργεί και πως σκέφτεται. Εγώ δεν τον βλέπω σαν ρίσκο”.

Για τους παίκτες που αποχώρησαν από το ρόστερ: “Δεν ήμουν χαρούμενος που ο Λούκας έφυγε. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και το δείχνουν τα δύο γκολ που έχει βάλει. Δεν ήθελε να παραμείνει και τον ενημερώσαμε ότι θα μπορούσε να φύγει θα γινόταν μόνο εάν μας έφερνε χρήματα.

Τελικά έγινε αυτό και το ίδιο συνέβη με τον Νομπόα. Όταν βλέπω παίκτες που θέλουν να φύγουν αυτό που κοιτάω είναι να έχω παίκτες που θέλουν να παίξουν.

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα του ρόστερ που βρήκα στην ομάδα είχαμε ορισμένους ιδιαίτερα ταλαντούχους νεαρούς παίκτες. Για παράδειγμα ο Πέλκας ο οποίος είναι μόλις 21 ετών.

Αυτή τη στιγμή έχουμε 24 παίκτες μαζί με τους δύο τερματοφύλακες φτάνουμε στους 26. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες γιατί μέχρι τα Χριστούγεννα έχουμε έναν αγώνα κάθε 3-4 μέρες”.

Για το αν είναι ικανοποιημένος με της εγκαταστάσεις του συλλόγου: “Όταν ήρθα εδώ συζητήσαμε για την Νέα Μεσημβρία και τις ανάγκες που υπάρχουν. Ζήτησα από τον κ.Σαββίδη να επενδύσει στην Νέα Μεσημβρία.

Γίνονται πολλές αλλαγές στην Νέα Μεσημβρία, θα στηθεί και ανεμοφράκτης. Γνωρίζω ότι ο κ.Σαββίδης ήθελε να χτίσει νέο προπονητικό πριν έρθω εγώ.

Θα ήταν ένα όνειρο. Είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες να προπονούνται και να αγωνίζονται σε έναν καλό αγωνιστικό χώρο.

Ξέρω ότι πριν έρθω στον ΠΑΟΚ ο κ. Σαββίδης είχε πλάνα να φτιάξει ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο. Κάτι τέτοιο ήταν ένα όνειρο για να πραγματοποιηθεί. Είναι μία μεγάλη επένδυση και χρειάζονται κι άλλα πράγματα για να πραγματοποιηθεί.

Μέχρι στιγμής είμαι χαρούμενος που ο κ. Σαββίδης έχει ξοδέψει πολλά χρήματα για να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις στη Νέα Μεσήμβρια και είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το επίπεδο των εγκαταστάσεων εκεί”.

Για το εάν θα δοθεί πίστωση χρόνου στον Τούντορ: “Το ποδόσφαιρο είναι παράξενο και δεν ξέρεις τι θα σου φέρει. Εγώ προσπαθώ να περάσω στην ομάδα και στον κόσμο την υπομονή που πρέπει να έχουμε.

Οι παίκτες είναι άνθρωποι δεν είναι μηχανές. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Το σημαντικό είναι να μην χάσεις πολλούς βαθμούς.

Εάν θα είναι λοιπόν ο Ιγκόρ εδώ τον Μάρτιο; Ευχή μου και πεποίθηση μου είναι ότι θα είναι. Θα είναι δική μου αποτυχία. Εγώ τον επέλεξα. Εγώ είμαι υπεύθυνος για όλους τους παίκτες που ήρθαν αλλά και για αυτούς που έφυγαν”.

 

 

 

 

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Όλο το βάρος στην τακτική

Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός

Σπάει τα ρεκόρ ο Τζόλης

Εκτός Ευρώπης η Λέφσκι Σόφιας

Τρόλαρε τον Άρη με ΠΑΟΚ η Μακάμπι

Ο… ανασχηματισμός στην άμυνα

O Ίβιτς απέκλεισε τον Άρη

Έπεσαν κορμιά στη Νέα Μεσημβρία

Στην Ευρώπη δεν έχει Λαόθ

Κάνει το «μπαμ» με Ράσφορντ η Παρί

Απίθανες γκολάρες από Τζόλη! (videos)

Εξαιρετική πρωτοβουλία Ίνγκασον-Ολιβέιρα

Επιστρέφει ο Ράφα Σοάρες

Πώληση στην Πορτογαλία 22 χρόνια μετά

Στη Σαχτάρ ο Τέιλορ!

Πορτογαλική επιβεβαίωση για Μιχάι

«Ασπρόμαυρο» κάλεσμα στην Κατερίνη (video)

Εκτός με ίωση ο Ολιβέιρα

«Κεραυνοί» από Δημοκράτη Παπαδόπουλο

«Το ποσό που ζήτησε η Σαχτάρ από τον ΠΑΟΚ»

H Εθνική διέλυσε την Ισπανία με show Γιάννη (video)

Δεν έκανε την διαφορά…

Ο Τσόλακ «χτύπησε» ξανά! (video)

Θα γίνει ο Μουργκ ο πρώτος;

H επιστροφή του Ίβιτς στην Τούμπα

«Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε για τον Αντέλ»

Έφερε πρόταση ο Μιχάι

Πρόβλημα με Νέσμπεργκ!

Νέο «μπαμ» από την Μπαρτσελόνα

Tα… ιδιαίτερα του Λουτσέσκου

«O γρίφος για Πάρμα και ο Κούρτιτς»

Ράζβαν: «Πρέπει να σκοράρετε» (video)

Γράφουν για Παναθηναϊκό-Σοτέλδο

Απίθανες γκολάρες από Τζόλη! (videos)

Στην Ευρώπη κάνει κουμάντο η Ρεάλ (videos)

Σκληρό πόκερ για Μουργκ

Έκλεισε στην Φαμαλικάο ο Μιχάι!

«Δεν επιστρέφει στην Αυστρία ο Μουργκ»

Η μεγάλη αποσυμφόρηση του ΠΑΟΚ

Στην Τούμπα η Μακάμπι Τελ Αβίβ (pic)

Αλλαγή σελίδας για ΑΕΛ

Η… αλλαγή στην προπόνηση του ΠΑΟΚ

Το απίθανο κάρφωμα του Γιάννη (video)

Όλο το βάρος στην τακτική

Ο… ανασχηματισμός στην άμυνα

Έπεσαν κορμιά στη Νέα Μεσημβρία

Εξαιρετική πρωτοβουλία Ίνγκασον-Ολιβέιρα

Επιστρέφει ο Ράφα Σοάρες

Πώληση στην Πορτογαλία 22 χρόνια μετά

Στη Σαχτάρ ο Τέιλορ!

Στην Εθνική Κορασίδων η Τόγια του ΠΑΟΚ

Λυκογιάννης: «Ανταγωνιστικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Χωρίς Γιάννη η Εθνική

«Κληρώνει» για το Κύπελλο

Σλαφτσάκης… δέκα χρόνια μετά

Τρελά λεφτά για φανέλα του Τζόρνταν

Δεύτερο «τεστ» για την Εθνική μπάσκετ

Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός

O Ίβιτς απέκλεισε τον Άρη

Στην Ευρώπη δεν έχει Λαόθ

Οι οπαδοί της Μακάμπι τρολάρουν τον Άρη με… ΠΑΟΚ

Προς Τουρκία ο Χαρίσης

Βόλος: Μεταγραφή πριν τον ΠΑΟΚ