“Θα φέρω και άλλους Μπερμπάτοφ”

Διαβάτε όσα δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ

To τρίτο και τελευταίο μέρος της μεγαλύτερης συνέντευξης που παραχώρησε ο Ιβάν Σαββίδης καταπιάνεται κυρίως με τον ΠΑΟΚ. Ο τρόπος που εκφράζεται για τον δικέφαλο του Βορρά υπενθυμίζει αυτό που λόγω της ασταμάτητης κατρακύλας που έχει υποστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο κοντεύουμε να ξεχάσουμε: Το ποδόσφαιρο παραμένει ένα μοναδικό πάθος που παίρνει τα μυαλά σε μεγάλους και μικρούς, σε φτωχούς και πλούσιους.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μιλάει σαν μικρό παιδί για τον τρόπο που έφερε τον Μπερμπάτοφ και αποκαλύπτει τον διάλογο που προηγήθηκε με τον Φρανκ Άρνεσεν, τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω είχε βάλει στο… μάτι από το 2013. Φέρνει στο φως την καθημερινή επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειάς του που καταδεικνύει πολλά και κάνει για πρώτη φορά γνωστό το ακριβές νούμερο που έχει πληρώσει για την αποπληρωμή των χρεών του ΠΑΟΚ.

Αναλύει το όνειρό του για το νέο γήπεδο της Τούμπας, μιλάει για την εμπλοκή του στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, τον Άρη και τον φίλο του Καρυπίδη, τα επιχειρηματικά σχέδια στην Ελλάδα, την πιθανότητα εισόδου στην ελληνική πολιτική σκηνή και κλείνει με το θέμα που φάνηκε να τον… τσιγκλάει περισσότερο. Τις ελληνικές συνήθειες με τις οποίες μεγάλωσε στη Ρωσία και το όνομα “Ιωάννης” με το οποίο βαπτίστηκε πριν 55 χρόνια…

Η είδηση όμως, που ασφαλώς θα προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ αφορά το μεταγραφικό δώρο που υπόσχεται στον κόσμο για τον Γενάρη και… πότε το αποφάσισε!

Ιδού λοιπόν το τρίτο μέρος της συνέντευξης:

Ιβάν Σαββίδης έρχεται με «Νέα Τούμπα» και «Νέο Μπερμπάτοφ»!

-Υπάρχουν πολλοί Έλληνες φίλαθλοι που θα αναρωτιούνται πώς πιστεύετε ότι μπορείτε να κερδίσετε το πρωτάθλημα αν δεν παίξετε κι εσείς το παιχνίδι όπως οι άλλοι. Να κάψετε μαγαζιά, να απειλήσετε διαιτητές, να απολύσετε δημοσιογράφους.

«Ξέρετε τι λέω στον μεγάλο μου γιο; Αν θέλεις να είσαι απόλυτος φίλαθλος του ΠΑΟΚ, πρέπει να πας στη Θύρα 4. Αν θέλεις να γίνει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, δεν πρέπει να αφήνεις το μυαλό σου να αρρωστήσει. Δε μπορώ λοιπόν, να επιτρέψω στον εαυτό μου να πράττω σαν απλός φίλαθλος κι όχι σαν αρχηγός της οικογένειας. Ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι προτιμούν την πρόληψη και όχι την καταστολή. Γιατί να κάψεις τα μαγαζιά των ανθρώπων εφόσον έχεις τη δυνατότητα να αφαιρέσεις το δικαίωμα από έναν διαιτητή να σφυρίζει. Γιατί να καταφεύγεις σε τέτοια εγκλήματα; Για να τους τρομάξεις όλους; Εμείς και στην Αθήνα νιώθουμε σαν να είμαστε σαν στο σπίτι μας κι έτσι θα είναι πάντα. Εκείνοι που επιτρέπουν τέτοιες άνομες πράξεις παντού θα αισθάνονται ότι είναι ξένοι. Αυτή είναι η κύρια διαφορά του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι παντού στο σπίτι του. Παντού. Εμείς φοβόμαστε μόνο τη δική μας συνείδηση και τον Κύριο Ιησού Χριστό».

-Γιατί όμως, στο δικό του σπίτι συνέβη ό,τι συνέβη με τη Ντόρτμουντ;

«Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, το πρώτο που έκανα, ήταν να μελετήσω με πολλή προσοχή τι είχε γίνει στο παιχνίδι των επεισοδίων με τη Ραπίντ Βιέννης διότι όσα συνέβησαν μου είχαν φανεί παράλογα. Μίλησα με φιλάθλους που είχαν συμμετοχή στα επεισόδια και προσπάθησα να μάθω τι συνέβη. Ήταν διδακτικό. Ενας μεγάλος αριθμός ψευτοφιλάθλων της Ραπίντ είχε περάσει χωρίς κανέναν έλεγχο στο γήπεδό μας και δυστυχώς ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι όλο το σκηνικό ήταν στημένο και μοναδικός τους στόχος ήταν να μας τιμωρήσουν από την Ευρώπη. Διότι στο τέλος καταλάβαμε ότι οι πραγματικοί φίλαθλοι της Ραπίντ ήταν λίγοι και όλοι οι υπόλοιποι ήταν δήθεν φίλαθλοι της αυστριακής ομάδας από την Ελλάδα. Δε μπορούσαμε λοιπόν, να το αφήσουμε να συμβεί ξανά».

-Τι κάνατε για να το αποτρέψετε;

«Ξέραμε ότι κάτω από τις σημαίες της Ντόρτμουντ θέλησαν να βρεθούν φίλαθλοι του Άρη. Έπαιζε ο Άρης στο παιχνίδι αυτό; Δεν είχαν δουλειά λοιπόν. Κάποιοι δυστυχώς πέρασαν για να δημιουργήσουν προβλήματα και αυτό μας πονάει γιατί οι επενδυτές άλλων ομάδων αντιλαμβάνονται την αντίδρασή μας απέναντι στη βία ως αδυναμία. Θα σας δώσω το παράδειγμα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα».

-Όταν συμφωνήσατε με τον κ. Αλαφούζο να καθίσετε μαζί στην εξέδρα και να υπάρξουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στο γήπεδο;

«Ναι. Εμείς τότε δεν ζητήσαμε από κανέναν εισιτήρια. Στον Παναθηναϊκό το σκέφτηκαν και έδωσαν στα Μέσα Ενημέρωσης την πληροφορία ότι θα έδιναν 300 εισιτήρια στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Τι μπορούσα να κάνω μετά; Να απαγορεύσω στους φιλάθλους μας να τα πάρουν και τότε οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα έλεγαν δικαίως “αυτοί μας δίνουν εισιτήρια κι εσύ δεν μας αφήνεις”. Θα μπορούσαν βεβαίως να μας δώσουν 50 εισιτήρια γιατί 50 δικοί μας φωνάζουν όσο 100 δικοί τους. Μας έδωσαν επίτηδες 300 και δεν είχαν καν ανθρώπους ασφαλείας ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Κι ενώ εκείνοι προκάλεσαν τις συγκρούσεις τελικά τιμωρηθήκαμε εμείς. Αστεία πράγματα. Που ήταν η ασφάλειά τους; Γιατί πετούν μολότοφ σε ένα γήπεδο δικό τους; Τι σόι υπηρεσία ασφάλειας υπήρχε που δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια; Ήταν τόσο καθαρά όσα συνέβησαν κι όμως κανένας δεν έδωσε σημασία. Για αυτό και όταν απευθύνθηκα πρόσφατα στους φιλάθλους μας, χρησιμοποίησα τη λέξη προβοκάτορες. Βρείτε τους και διώξτε τους από το γήπεδο. Όσοι θέλουν το καλό, είναι πολύ περισσότεροι σε οποιαδήποτε ομάδα από αυτούς που θέλουν το κακό. Χρειάζεται όμως, να κάνουμε ενέργειες όλοι μαζί».

-Ποιος είναι ο τρόπος για να τους διώξετε;

«Δεν είδατε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; Δεν θα χρησιμοποιήσουμε κάποια μέσα δίωξης. Είπα με πολύ ξεκάθαρο τρόπο ότι υπάρχουν προβοκάτορες. Είμαι άνδρας και αν προσβάλλει κάποιος την ανδρική υπόληψή μου, μπορεί για παράδειγμα να χάσω τον έλεγχο και να πάρω την καρέκλα και να σας χτυπήσω στο κεφάλι. Θα πουν πολλοί ότι εγώ έφταιγα. Σωστά. Εσείς όμως, με προκαλέσατε για να κάνω κάτι τέτοιο. Άρα αυτό σημαίνει πως υπάρχει και η άλλη πλευρά. Κι ο στόχος μας είναι να βρούμε τους προβοκάτορες και να προστατεύσουμε την ομάδα και τους υπόλοιπους φιλάθλους. Ζητάμε από τον κόσμο να τους βρει και να τους πετάξει έξω».

Διαβάστε εδώ όλη την συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Στην Ευρώπη κάνει κουμάντο η Ρεάλ (videos)

Tα… ιδιαίτερα του Λουτσέσκου

UEFA Super Cup: Κάνει πάρτι Ρεάλ (videos)

Η… αλλαγή στην προπόνηση του ΠΑΟΚ

Ο πρώτος τίτλος της εποχής Σαββίδη (video)

Θα γίνει ο Μουργκ ο πρώτος;

Παρουσίαση πριν τον ΠΑΟΚ

«Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε για τον Αντέλ»

Μια προπόνηση γεμάτη γκολ (video)

Με «ασπρόμαυρο» άρωμα το Βαλκανικό πρωτάθλημα

Συμφώνησε με Σάντος για Σολτέδο η Τίγκρες

Ενισχύει την άμυνα του με Μουστάκη ο ΠΑΟΚ

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων ο Ξούρας!

«Κεραυνοί» από Δημοκράτη Παπαδόπουλο

Ανακοίνωσε Σλαφτσάκη ο ΠΑΟΚ!

«Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε για τον Άλβαρεζ»

Αγωνία για Νέσμπεργκ

Παλιοχαρακτήρες…

Ψάχνεται ο Λάμπρου

Deal για την αποχώρηση Ζαμπά!

Εκτός με ίωση ο Ολιβέιρα

«Το ποσό που ζήτησε η Σαχτάρ από τον ΠΑΟΚ»

Από Ολλανδία… ΠΑΟΚ Β!

H Εθνική διέλυσε την Ισπανία με show Γιάννη (video)

Ο Τσόλακ «χτύπησε» ξανά! (video)

Η επιχείρηση… αλλαγές, τέθηκε σε εφαρμογή!

Δεν έκανε την διαφορά…

Οι τρεις που θα συναντήσουν ξανά την Τούμπα

Τα «ρουφιανιλίκια» στον Ολυμπιακό

Προπόνηση στην Τούμπα για Μακάμπι

Έφερε πρόταση ο Μιχάι

H επιστροφή του Ίβιτς στην Τούμπα

Πρόβλημα με Νέσμπεργκ!

Στασιμότητα και αναμονή

Ο Αυγενάκης έδωσε 20.000 για τις τσιρλίντερ!

Ενδιαφέρον Λίντσερ για Μουργκ!

«O γρίφος για Πάρμα και ο Κούρτιτς»

Νέο δημοσίευμα για ΠΑΟΚ-Βιτάλ (pic)

Νέο «μπαμ» από την Μπαρτσελόνα

«Ξεμένει» από Βραζιλιάνους ο ΠΑΟΚ

Ράζβαν: «Πρέπει να σκοράρετε» (video)

Ο Σαρ έβαλε το γκολ της χρονιάς (video)

Παράνομο το συμβόλαιο του Ντε Γιονγκ

Υγιής πλέον ο Ελ Καντουρί

Tα… ιδιαίτερα του Λουτσέσκου

Η… αλλαγή στην προπόνηση του ΠΑΟΚ

Θα γίνει ο Μουργκ ο πρώτος;

«Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε για τον Αντέλ»

Μια προπόνηση γεμάτη γκολ (video)

Συμφώνησε με Σάντος για Σολτέδο η Τίγκρες

«Κεραυνοί» από Δημοκράτη Παπαδόπουλο

Ανακοίνωσε Σλαφτσάκη ο ΠΑΟΚ!

H πρόσκληση του αρχηγού στους ΠΑΟΚτσήδες (video)

«Ευεργέτης της ασπρόμαυρης οικογένειας!»

Το απίθανο κάρφωμα του Γιάννη (video)

H Εθνική διέλυσε την Ισπανία με show Γιάννη (video)

«Διαλύει» την Ισπανία στο ΟΑΚΑ η Εθνική! (videos)

Τα αποκαλυπτήρια της Εθνικής μπάσκετ

Στην Ευρώπη κάνει κουμάντο η Ρεάλ (videos)

UEFA Super Cup: Κάνει πάρτι Ρεάλ (videos)

Ο Πικέ θέλει να παίξει δωρεάν για τη Μπαρτσελόνα

«Βόμβα» στην Μπαρτσελόνα με Κρίστενσεν-Κεσιέ

Παρουσίαση πριν τον ΠΑΟΚ

Γράφουν για Παναθηναϊκό-Σοτέλδο

Ανακοίνωσε Τοράρινσον ο ΟΦΗ

Ανακοίνωσε Μλάντεν ο Παναιτωλικός

Αλλαγή σελίδας για ΑΕΛ

Ενίσχυση πριν τον ΠΑΟΚ