Στον τάκο ο Μαρινάκης!

Αποκαλύψεις από Πηρούνια για τον… «μεγάλο Βαγγέλη»

Συνέντευξη στην τηλεοπτική «Δίκη στον ΣΚΑΪ» παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Νίκος Πηρούνιας και αναφέρθηκε στις επισκέψεις στο κελί του Αιμίλιου Κοτσώνη και στον επίμαχο διάλογο που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ με τον φυγόδικο Ν.Β. που βρίσκεται στον Καναδά.

Ο Νίκος Πηρούνιας αποκάλυψε πως ο «μεγάλος Βαγγέλης», για τον οποίο έλεγε ο Αιμίλιος Κοτσώνης πως ήθελε να τον επισκεφτεί στις φυλακές Κορυδαλλού, είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Ο κ. Πηρούνιας ισχυρίστηκε ότι απέφυγε να εμφανιστεί δημοσίως γιατί ήθελε πρώτα να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στην εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού Σταματίνα Περιμένη, η οποία τον κάλεσε ως ύποπτο.

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης είπε τα εξής:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιος είναι ο “μικρός Βαγγέλης” ;

ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ: Ο Μπαϊρακτάρης

Δ: Και γιατί επισκέφτηκε τον Κοτσώνη, αφού λέτε ότι δεν έχει σχέση με το ποινικό;

Π: Έτσι μου είπε ο Αιμίλιος

Δ: Ποιος είναι ο “μεγάλος Βαγγέλης” ;

Π: Ο Μαρινάκης

Δ: Ο Κοτσώνης σας είπε ότι ήθελε να έρθει στη φυλακή να τον επισκεφτεί και ο “μεγάλος Βαγγέλης” ;

Π: Ναι. Και του συνέστησα να μην έρθει. Έμεινα έκπληκτος όταν μου είπε ότι θέλει να τον δει ο “μεγάλος Βαγγέλης”. Τον Μπαϊρακτάρη δεν τον γνωρίζω μόνο σαν δικηγόρο του Μαρινάκη, αλλά και του Μελισσανίδη. Στον Αιμίλιο θα έλεγα από κοντά τα στοιχεία που συνέλεξα για τη σύνθεση του δικαστηρίου. Τι άλλο παραπάνω; Πιστεύω ότι είναι αθώος και για αυτό συνέδραμα. Έτσι είμαι εγώ. Πιστεύω στη φιλία. Όταν ένας φίλος μου είναι αθώος, τον στηρίζω μέχρι θανάτου.

”Ο ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥ”

Στη συνέντευξή του ο Νίκος Πηρούνιας υποστήριξε ότι ο Αιμίλιος Κοτσώνης του ζήτησε να παρέμβει ώστε να μπορέσει να τον επισκεφτεί απρόσκοπτα η σύζυγός του, η οποία είχε ταυτότητα με το πατρικό της επώνυμο. ”Εγγυήθηκα τόσο εγώ, όσο και ο φίλος μου αστυνομικός Χ.Π. για να γίνει το επισκεπτήριο της κ.Κοτσώνη”, ειπε ο κ.Πηρούνιας και συνέχισε: ” Οταν επισκέφθηκα για δεύτερη φορά τον Κοτσώνη ευχαρίστησα τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για την εξυπηρέτηση που μου έκαναν. Παρατυπία θα ήταν να μην έδινα τα στοιχεία μου, πόσο μάλλον που γνώριζα ότι με κατέγραφαν οι κάμερες. Δεν είχα κάτι να κρύψω. Πέρασα από σωματικούς ελέγχους. Δεν τον είδα στο επισκεπτήριο, αλλά στο γραφείο του αρχιφυλακείου. Κατά την έξοδο της κ.Κοτσώνη, παρευρίσκονταν ο κ.Αραβαντινός, ο κ.Μάκης Ψωμιάδης, ένας δικηγόρος και δυο πρόσωπα που δεν γνώριζα: ο κ.Στεφανάκος και ο κ.Σκαφτούρος. Μίλησα στα μανιάτικα με τον κ.Στεφανάκο ο οποίος μου είπε: ” ρε κορώνα, τι θέλεις εδώ; Δεν σε ξέρω, αλλά γνωρίζω τον αδελφό σου”. Τηλεφώνησα στον αδελφό μου για να πει μια καλησπέρα στον κρατούμενο Στεφανάκο”.

”ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΟΝ ΚΟΤΣΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ”

Όταν ρωτήθηκε για τη φράση του ότι ” ο Κοτσώνης έχει την προστασία των ηγητόρων στη φυλακή ” , ο κ.Πηρούνιας απάντησε: ” Είπα στον Στεφανάκο ότι ο Κοτσώνης είναι φίλος μου και παίρνει χάπια. Τίποτε άλλο. Συζητάτε για δώρα και για λεφτά και έχω τρελαθεί. Τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους δεν τους γνώριζα, ήταν πάντα διαφορετικοί. Η γυναίκα του Κοτσώνη δεν γνώριζε την οικονομική κατάσταση του συζύγου της. Ζούσε στον κόσμο της. Νόμιζε ότι τα οικονομικά του Κοτσώνη ήταν ανθηρά. Μετά την κρίση με το εμπόριο των αυτοκινήτων ο Αιμίλιος ήταν σε πλήρη οικονομική καταστροφή. Παρείχα ψυχολογική υποστήριξη και στους δυο για να τους ενθαρρύνω. Όπως λέμε λαϊκά έκανα τον καραγκιόζη στον Αιμίλιο και την γυναίκα του. Της έλεγα ότι τον προστατεύουν ώστε να μην αγωνιά τόσο αυτή όσο και τα παιδιά του”.

”ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΚΟΤΣΩΝΗ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ”

Ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού αρνήθηκε ότι πήγαινε χρήματα στον Κοτσώνη στη φυλακή, λέγοντας χαρακτηριστικά: ” Αν ήθελε χρήματα, έπρεπε να τα δώσω εγώ, Θα μπορούσε να τα πάει η γυναίκα του”. Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι σε μήνυμα του προς συγγενικό του πρόσωπο ανέφερε ” θα πάω στο ίδρυμα και θα χρειαστώ λεφτά”, ο κύριος Πηρούνιας απάντησε: ” Έβαλα στο λογαριασμό του Κοτσώνη μόνο 200 ευρώ. Τα λεφτά που ακούγονται είναι τα χρήματα που έδινα έναντι στους υπαλλήλους του Κοτσώνη. Ανθρώπινα για να κρατήσω μια ισορροπία στο κατάστημά του. Ο ανιψιός μου καθημερινά μου έφερνε την είσπραξη από πάρκινγκ που είναι ιδιοκτησίας μου. Τα χρήματα τα έδινα στον αστυνομικό Χ.Π. και αυτός τα έδινε στους υπαλλήλους του Κοτσώνη. Ποτέ δεν πήγα χρήματα στον Κοτσώνη στη φυλακή. Μάλιστα ποτέ δεν του είπα ότι πλήρωνα τους υπαλλήλους του”.

ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ

Έγινε αναφορά και σε δώρο που έκανε σε σωφρονιστικό υπάλληλο: ” Ο αστυνομικός Χ.Π. που έχω φιλική σχέση μαζί του μου είπε ότι θέλει να βγάλει αεροπορικά εισιτήρια για τις διακοπές του Αυγούστου. Μου είπε ότι τα θέλει για έναν φίλο του. Τα εισιτήρια τα έβγαλα εγώ και τα έδωσα στον αστυνομικό για να του τα δώσει. Διευκόλυνση έκανα. Δεν ξέρω αν τα πλήρωσε ο σωφρονιστικός υπάλληλος. Δεν ασχολήθηκα. Θα ασχοληθώ με 500 και 600 ευρώ ; Δεν τον γνώριζα τον σωφρονιστικό υπάλληλο”.

Ο ΜΕΛΙΣΑΝΙΔΗΣ, Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ”ΑΓΝΗ ΦΙΛΙΑ” ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΤΣΩΝΗ

Ο Νίκος Πηρούνιας αναφέρθηκε και στην εμπλοκή του με το δήμο Πειραιά: ” Είχα μια διαμάχη με τον φίλο μου Δημήτρη Μελισσανίδη. Είχε δεσμευτεί στον τότε δήμαρχο Πειραιά Μιχαλολιάκο ότι θα κατέβαινα μαζί του. Μίλησα με τον Μελισσανίδη και του είπα θα αποφασίσω τι θα κάνω. Ήδη είχαν ανακοινώσει τον συνδυασμό τους οι Μώραλης-Μαρινάκης. Είχα πολιτική κόντρα με τον Μιχαλολιάκο και αντιδρώντας κατέβηκα στις εκλογές με τον Μαρινάκη. Είμαι και Ολυμπιακός και Εθνικός. Εγώ πολλά πράγματα μπορώ να συνθέσω. Είμαι πάνω απ΄ όλα Πειραιώτης. Συζητώντας με τον κ.Μαρινάκη τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο, γνωρίστηκα με τον Κοτσώνη. Έκανα παρέα μαζί του, η οποία εξελίχτηκε σε μια αγνή φιλία”.

”Ο ΚΛΑΔΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ”

Στη συνέντευξη έγινε αναφορά στην απόπειρα επηρεασμού του δικαστηρίου. Ο κ.Πηρούνιας είπε ότι έχει κομματική και προσωπική γνωριμία εδώ και 25 χρόνια με τον δικηγόρο Σπύρο Κλαδά, τον οποίο εκτιμά απεριόριστα και τόνισε: ” Όλα έγιναν στην πίεση και στην αγωνία του Κοτσώνη, όπως συμβαίνει με όλους τους κατηγορούμενους, να πληροφορηθεί τη σύνθεση του δικαστηρίου ώστε να μάθει αν ο δικαστής είναι επιεικής. Ο Κοτσώνης με ρώτησε αν γνωρίζω την πρόεδρο, την κ.Αρναούτη, η οποία είναι Μανιάτισσα. Ήμουν επί οκταετία πρόεδρος των Μανιατών. Του είπα ότι δεν την γνωρίζω. Επέμενε, λέγοντας ότι η σύνθεση του δικαστηρίου είναι γνωστή εδώ και 20 μέρες. Του είπα: ” τώρα που μου το λες, θα κάνω έρευνα για να σου πω την άποψή μου”. Έστειλα μήνυμα στον Κλαδά με τη σύνθεση του δικαστηρίου. Μου λέει ο Κλαδάς για την Αρναούτη: ”Είναι έντιμη, ηθικών αρχών, καλή δικαστής, της εκκλησίας και πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν”.

Η ΠΙΕΣΗ ΚΟΤΣΩΝΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ”ΓΙΑΤΡΟΥ”

Ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού αναφέρθηκε και στα τηλεφωνήματα του Αιμίλιου Κοτσώνη: ” Με παίρνει ο Κοτσώνης από το τηλέφωνο των φυλακών και με πιέζει. Του απάντησα ότι έδωσα στον γιατρό να κάνει διάγνωση. Δεν του είπα ούτε παρέμβαση ούτε επέμβαση ούτε θεαραπεία ούτε χειρουργείο. Επεξεργασία των στοιχείων, εννοούσα. Εκείνη τη στιγμή έτσι μου ήρθε και είπα τον δικηγόρο, γιατρό”.

ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Όταν ρωτήθηκε γιατί ανέφερε στον Κοτσώνη ότι πήγε στο Κολωνάκι και έδωσε στον γιατρό τα πράγματα, απάντησε: ” Ο Κοτσώνης ξέρει το κτήμα μου στη σκάλα Λακωνίας, γνωρίζει την παραγωγή πορτοκαλιών. Πήγα στο Κολωνάκι με τα πορτοκάλια, τα οποία κουβαλούσε τρίτος άνθρωπος, ένας φίλος. Απέφυγα να κουβαλάω τη σακούλα με τα πορτοκάλια μέσα στο Κολωνάκι για να μην γίνουμε και θέατρο. Όταν έστειλα το μήνυμα στο κινητό του Κλαδά ότι ”αλλάξανε την χριστιανή”, δεν πήρα απάντηση και αυτό με έβαλε σε σκέψεις. Πήγα στον Κλαδά και μου εξήγησε ότι συμβαίνουν σημεία και τέρατα. Με μια φιλική συνομιλία μπλέκουν τόσοι άνθρωποι. Του είπα ” αυτά είναι …αλακίες ”. Ο κύριος Κλαδάς δεν έχει καμία εμπλοκή ούτε ασχολείται με τα ποινικά. Έχω πάει πορτοκάλια και στον Αλαφούζο και στον Μελισσανίδη. Στον Μαρινάκη δεν πήγα γιατί από τον Δεκέμβριο του 2014 κόψαμε την καλημέρα. Αθέτησε υποσχέσεις που μου έδωσε για τα δημοτικά ζητήματα”.

*Όπως έχει προαναγγελθεί ήδη το 2ο (και πλέον αποκαλυπτικό) μέρος τη2 συνέντευξης του Νίκου Πηρούνια θα μεταδοθεί την προσεχή Δευτέρα (9/11) στη «Δίκη»

Πηγή: skai.gr

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Ράζβαν: «Έχουμε δύο στόχους να κατακτήσουμε»

Όλοι μέσα για τους τελικούς!

Η γκολάρα του Μουσλίμοβιτς με ΑΕΚ (videos)

Τα… τελευταία του Νάσμπεργκ (pic)

Πήρε άδεια από την UEFA o ΠΑΟΚ

Φινάλε με χαμόγελα στον ΠΑΟΚ (pic)

Τελικός: Πανικός για ένα «μαγικό χαρτάκι»!

Κλείνει Κουαλιάτα και βλέπει Λημνιό

Μίλησε για τον τελικό ο Θεοδωρικάκος (video)

Τρεις εκπληκτικές ενέργειες για ένα βραβείο

«Σφήνα» της Τσέλσι για Λεβαντόφσκι!

Υπέγραψε η Βεργίδου

Επικυρώνεται η βαθμολογία της Super League

Νέα επιστολή FIFA/UEFA σε Αυγενάκη

Τρεις γκολάρες για ένα βραβείο! (videos)

Παναθηναϊκός: Εξαντλήθηκαν τα online εισιτήρια

Στην πόρτα της «εξόδου» ο Κρμέντσικ

To ριπλέι στο γκολ του ΟΣΦΠ… εξαφανίστηκε

Κίνδυνος για τον Ίνγκασον

Ξανά θέμα στην Ιταλία ο Κούρτιτς

Ύπουλα δημοσιεύματα κατά του ΠΑΟΚ!

Μετρά αντίστροφα ο Ζαμπά

Ο δρόμος του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους

Το κόμπλεξ του Μαντσίνι με ΠΑΟΚ

Ζούγκλα στο Χαριλάου

Λουτσέσκου: «Είδα κάτι διαφορετικό!»

Όλα τα σενάρια για τον τερματισμό!

«Φωνάζει» ο ΠΑΟΚ για πέναλτι στον Μιτρίτσα

Κούρτιτς: «Θα είμαστε έτοιμοι για τον τελικό!»

Η απόδοση των παικτών

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η… αντίδραση

Ο σφυγμός του ΠΑΟΚ και το… Ιντερτότο

Γκολάρα… πρόκρισης από Πρίγιοβιτς (video)

«Τρέλα» για τα εισιτήρια του τελικού!

H πρεμιέρα του Τσαουσή (pics)

Έξαλλος ο ΠΣΑΠΠ λόγω Πεταυράκη (video)

Αδιανόητο: Οπαδοί χτύπησαν παίκτη της Βέροιας!

Έκλεψε την παράσταση το γκολ του Άκπομ (video)

Η βαθμολογία των Play Off

Βρήκε σφυγμό την πιο κρίσιμη στιγμή

Βόλεϊ: Τα δεδομένα για τους παίκτες του 21/22

Φουλ των επιστροφών ενόψει τελικών!

Το κάρφωσε ο Λημνιός κόντρα στη Φέγενορντ (video)

Ετοιμάζεται για σημαντικό ματς ο ΠΑΟΚ

Ράζβαν: «Έχουμε δύο στόχους να κατακτήσουμε»

Όλοι μέσα για τους τελικούς!

Η γκολάρα του Μουσλίμοβιτς με ΑΕΚ (videos)

Τα… τελευταία του Νάσμπεργκ (pic)

Πήρε άδεια από την UEFA o ΠΑΟΚ

Τελικός: Πανικός για ένα «μαγικό χαρτάκι»!

Κλείνει Κουαλιάτα και βλέπει Λημνιό

Φινάλε με χαμόγελα στον ΠΑΟΚ (pic)

Δώρο με… αγάπη! (video)

Κατέρρευσαν οι Μπακς και αποκλείστηκαν!

Λοβ: «Έχω πολλά περισσότερα να δώσω» (pic)

Η συγνώμη του Λυκογιάννη (video)

Τέσσερις του ΠΑΟΚ στην Εθνική Νεανίδων

Λοβ, ο τελευταίος MVP!

«Σφήνα» της Τσέλσι για Λεβαντόφσκι!

Τρέλα Ιμπραΐμοβιτς, έσπασε το παρμπρίζ! (video)

Φουλ για πρωτάθλημα με γκολάρα η Μίλαν (video)

Γλίτωσε το κάζο και αγκαλιάζει τον τίτλο η Σίτι

Παναθηναϊκός: Εξαντλήθηκαν τα online εισιτήρια

«Παραιτηθείτε μέχρι το βράδυ»

Rotation στην Τούμπα από Παναθηναϊκό

Οπαδοί της ΑΕΚ στα γραφεία της ΠΑΕ!

Αφήνει τον Άρη ο Κουέστα

Παρέμβαση Βαρδινογιάννη για Παναθηναϊκό (vid)