«Ιστορικές» αποκαλύψεις!

Με λαμπρές εκδηλώσεις και προσφορές στους χώρους του αθλητισμού, της κοινωνίας και του πολιτισμού, οι οποίες θα διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016, η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα γιορτάσει τα 90 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας. Διεθνείς ποδοσφαιρικοί αγώνες, αθλητικά τουρνουά, δημιουργία κοινωνικών υποδομών, εκθέσεις, δημιουργία μουσείου αλλά και μνημείου για τον ΠΑΟΚ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο εορταστικό πρόγραμμα για τα ενενηντάχρονα του συλλόγου των προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει έναν δυνατό σύλλογο που θα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και θα ενισχύσει την εξωστρέφειά του. Φυσικά, στηρίζοντας και ποντιακές δράσεις.

Η ιδέα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ αγκαλιάστηκε και υιοθετήθηκε αμέσως από ολόκληρη την οικογένεια της ομάδας, και από το περασμένο καλοκαίρι δημιουργήθηκαν δύο επιτροπές προκειμένου να τρέξουν το όλο πρότζεκτ.

Η πρώτη επιτροπή είναι τιμητική και αποτελείται από όλους τους εν ζωή προέδρους του ΠΑΟΚ σε όλα τα τμήματα, ενώ η δεύτερη είναι η 11μελής ομάδα εργασίας η οποία θα αποφασίσει και θα διοργανώσει τις επετειακές εκδηλώσεις, με βάση βέβαια και τις όποιες προτάσεις έχουν κάνει φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα εργασίας, χωρισμένη σε υποεπιτροπές, αποτελείται από: Τους πρώην ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ Νέτο Γκουερίνο και Κούλη Αποστολίδη, τον πρώην μπασκετμπολίστα της ομάδας και σημερινό πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς, τον πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Λυσσαρίδη, τον δικηγόρο, δημοσιογράφο και πρώην πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης Μάκη Βοϊτσίδη, τον δημοσιογράφο Ντίνο Καραμητρούση, τον αντιπρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ Δημοκράτη Παπαδόπουλο, τον πρώην γενικό διευθυντή των ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΑΣ ΠΑΟΚ Δημήτρη Νικηφόρου, τον ερευνητή και διευθυντή της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μιλτιάδη Πολυβίου, τον αναπληρωτή καθηγητή ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ Γιώργο Τζέτζη, και τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Η ομάδα εργασίας έχει καταλήξει σε σειρά εκδηλώσεων που θα πάρουν το δρόμο προς υλοποίηση από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Σήμερα τις παρουσιάζει το pontos-news.gr ξεκινώντας από την κορυφαία, αυτή των γενεθλίων της ομάδας.

Σύμφωνα με τον Κ. Ζέρβα, σχεδιάζεται να διοργανωθεί μια λαμπρή εκδήλωση σε κάποιον μεγάλο χώρο της Θεσσαλονίκης, στην οποία καλεσμένος θα είναι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσίαση βίντεο με την ιστορία του ΠΑΟΚ, βραβεύσεις όσων βοήθησαν την ομάδα κ.ά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016 θα διοργανώνονται εγχώρια και διεθνή τουρνουά με τη συμμετοχή παιδικών ποδοσφαιρικών ομάδων σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ο Κ. Ζέρβας μας είπε ότι όπως και πέρυσι, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα την 12η Απριλίου για αναξιοπαθούντες, με στόχο το σύνολό τους να φτάσει τους ενενήντα τόνους. Επίσης, θα χορηγηθούν υποτροφίες σε αριστούχους φτωχούς φοιτητές, θα βοηθηθούν οικονομικά αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες, θα κατασκευαστούν γήπεδα σε γειτονιές όπου δεν υπάρχουν επαρκείς αθλητικές υποδομές, καθώς και παιδικές χαρές σε πυκνοδομημένες περιοχές.

Επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, είναι να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη ένα μουσείο για τον ΠΑΟΚ. Πρώτο βήμα γι’ αυτό θα είναι η έκθεση με υλικό σχετικό με τον ΠΑΟΚ (κασκόλ, παλαιά εισιτήρια αγώνων, ενθυμήματα από σημαντικούς αγώνες του ΠΑΟΚ κτλ.), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων της ομάδας.

Η επιτροπή κατέληξε στην απόφαση να ανεγερθεί κι ένα μνημείο για τον Άγνωστο ΠΑΟΚτσή, το οποίο θα βρίσκεται σε προστατευόμενο χώρο, για να αποφευχθούν τυχόν δολιοφθορές.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια ζωής του ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει και στην ετήσια γιορτή των Ποντίων της Γερμανίας.

Είναι αυτονόητη η σύνδεση και η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον ποντιακό ελληνισμό, τόσο διότι είναι και ο ίδιος προσφυγική ομάδα όσο και επειδή οι περισσότεροι Πόντιοι είναι ΠΑΟΚτσήδες.

«Θέλουμε να ενεργοποιηθεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό και η ομάδα να αποκτήσει τη μεγαλύτερη δυνατή εξωστρέφεια. Είναι σημαντικό στην προσπάθεια αυτή να συμμετάσχουν όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες ανά τον κόσμο», τόνισε επίσης ο Κ. Ζέρβας. «Το μότο μας είναι “Ο ΠΑΟΚ για την πόλη και η πόλη για τον ΠΑΟΚ”».

πηγή: pontos-news.gr


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!