«Στο μέλλον ίσως το σκεφτώ…»

Ο Μίρον Μάρκεβιτς προπονητής της Ντνιεπρ, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena από την Ουκρανία για τον Λέο Μάτος, την πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ . Αναφέρθηκε στον πρώην ποδοσφαιριστή του και τα χαρακτηριστικά του αλλά αναφέρθηκε και στον «δικέφαλο» και στο αν θα ερχόταν να δουλέψει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:  

Για τον Βραζιλιάνο ακραίο μπακ, ο 64χρονος τεχνικός ανέφερε: «Είναι καλός παίκτης, χαίρομαι που κατέληξε στον ΠΑΟΚ διότι είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Πιστεύω πως θα βοηθήσει. Σε εμάς έπαιζε και αριστερός μπακ γιατί δεν είχαμε λύσεις στην άμυνα. Από εμάς έφυγε, δεν ξέρω εάν γύρισε στην Βραζιλία».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να αναλάβει τον ΠΑΟΚ: «Με κανέναν δε βρέθηκα και δεν κουβέντιασα ούτε με τον Σαββίδη, ούτε με τον Μίχελ, ενώ σχετικά με την άποψη που έχει για τον Δικέφαλο πρόσθεσε: “Αντιμετωπίσαμε τον ΠΑΟΚ (σ.σ. πριν από τρία χρόνια), αλλά χωρίς κόσμο στις εξέδρες. Ίσως γι’ αυτό κερδίσαμε εύκολα στην έδρα του. Με κόσμο ίσως να ήταν αλλιώς. Αυτό που κατάλαβα είναι πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει την ομάδα πρωταθλήτρια Ελλάδας, γι’ αυτό και πρέπει η ομάδα να είναι πιο σοβαρή απ’ ότι είναι σήμερα. Έτσι νομίζω εγώ, χρειάζονται σοβαρές μεταγραφές για να μπορεί ο ΠΑΟΚ να κερδίσει το πρωτάθλημα Ελλάδας και να έχει άξια πορεία στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καλούς παίκτες, σαν κι αυτούς που είχε πριν από τρία χρόνια, όπως τον παίκτη που πήγε στην Ντεπορτίβο, αλλά μου διαφεύγει το όνομά του (σ.σ. Λούκας)».

Σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ο Δικέφαλος για να αλλάξει στάτους, ο Ουκρανός προπονητής, είπε: «Δεν ήταν κακή ομάδα τότε, αλλά για να κερδίσεις το πρωτάθλημα και να προχωρήσεις στην Ευρώπη πρέπει να έχεις τέτοιους παίκτες. Ο Μάτος είναι καλός, αλλά θέλεις ακόμα 10-12 παίκτες σαν κι αυτόν, γιατί ξέρω ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αγαπούν πολύ την ομάδα τους και νοσταλγούν μεγάλες νίκες. Με το υλικό που έχει τώρα ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν έχει καμία τύχη να κερδίσει το πρωτάθλημα και να διακριθεί. Δεν τα λέω αυτά επειδή δεν ενδιαφέρομαι να έρθω. Άλλωστε, έχω συμβόλαιο με την Ντίνπρο. Το θέμα είναι πως για να πρωταγωνιστήσει αληθινά πρέπει πρώτα να κερδίσει το πρωτάθλημα και μετά να προχωρήσει. Άρα όταν θέτουμε ερωτήματα χωρίς παίκτες, είναι ουτοπικά. Αν πραγματικά ο ΠΑΟΚ πάρει κι άλλους τέτοιους παίκτες, τότε θα το σκεφτώ».

Για το εάν γνωρίζει πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει κι άλλους παίκτες από την Ουκρανία απάντησε: «Δεν ξέρω, το θέμα είναι πως πρέπει να ξέρει ο πρόεδρος και το club ποιοι είναι οι στόχοι. Πριν από τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν ήταν κακή ομάδα. Έπρεπε τότε να γίνει σωστός σχεδιασμός, να μείνουν κάποιοι παίκτες, ακούγεται ότι αλλάζει συχνά παίκτες και αυτό δεν είναι καλό. Τα σοβαρά κλαμπ, έχουν σοβαρούς παίκτες. Στην Ρωσία έχει καλούς παίκτες, αλλά κοστίζουν. Δεν γνωρίζω πόσα χρήματα θέλουν να ξοδέψουν στον ΠΑΟΚ στις μεταγραφές. Είναι σχήμα λόγου αυτό που είπα ότι θέλει 10-12 Μάτος . Ένας Μάτος είναι καλός, αλλά δεν θα λύσει τα προβλήματα στον ΠΑΟΚ».

Για τους φιλάθλους της ομάδας, ο Μαρκέβιτς φάνηκε να γνωρίζει καλά το κλίμα, λέγοντας: “Ξέρω τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, θέλουν αποτελέσματα και είναι πολύ συναισθηματικοί. Εγώ βλέπω τα αποτελέσματα και από αυτά φαίνεται τι πρέπει να γίνει. Αποτελέσματα δεν έχει ο ΠΑΟΚ, αλλά κάτι δεν πρέπει να αλλάξει. Έτσι δεν είναι; Οι οπαδοί του θέλουν αποτελέσματα και πρωτάθλημα και το καταλαβαίνω. Ξέρω πώς κάνουν γι’ αυτή την ομάδα. Αυτό που λέω είναι πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θέλουν το πρωτάθλημα Ελλάδας και να προχωρήσει μετά στο Champions League. Για να γίνει αυτό θέλει παίκτες προσωπικότητας.

Δεν ξέρω τι παίκτες έχει τώρα, αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν έλλειψη προσωπικότητας. Απλά λέω ποιο είναι το σωστό για να φτάσεις με σοβαρότητα στο πρωτάθλημα και σε καλή ευρωπαϊκή πορεία. Αγαπώ την Ελλάδα και ευχαρίστως θα ερχόμουν εάν υπάρξουν οι συνθήκες».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!