«Υστερεί στις αθλητικές υποδομές η Θεσσαλονίκη»

Τις εγκαταστάσεις του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, συνοδευόμενος από τον ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Βασιλειάδης, αφού επιθεώρησε το ανοιχτό και το κλειστό κολυμβητήριο, τις εγκαταστάσεις και το κλειστό γυμναστήριο τένις που συνυπάρχει στον χώρο, είχε συζητήσεις με τον ανάδοχο του έργου και μέλη της διοίκησης των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης στα οποία υπάγεται και το συγκεκριμένο Αθλητικό Κέντρο που είναι ανενεργό από τον περασμένο Αύγουστο.

Ο κ. υφυπουργός στις δηλώσεις που έκανε χαρακτήρισε την Θεσσαλονίκη ως «παρατημένη πόλη» σε ότι αφορά τις ελλείψεις και τα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και άλλες πόλεις της χώρας, όπως συμπλήρωσε και παρομοίωσε την εικόνα του Ποσειδωνίου με τον «καθρέφτη» που αντανακλά την λογική και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αθλητική υποδομή της χώρας κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.

«Η εικόνα για το Ποσειδώνιο δεν σχηματίστηκε τώρα. Μελετάς τους φακέλους, τις αναφορές από τις διοικήσεις και καταλαβαίνεις. Νομίζω ό,τι το Ποσειδώνιο Θεσσαλονίκης είναι ένας καθρέφτης του τρόπου που εξελίχθηκε η αθλητική υποδομή της χώρας ανά δεκαετίες. Είναι ένα έργο φτιαγμένο το 1960, με τις προδιαγραφές και τα τεχνικά στάνταρ του 60. Μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 έγινε μια μελέτη για τα μηχανολογικά του μπήκε κι αυτή στα συρτάρια, εντάχθηκε προεκλογικά το 2014 σε ένα ΠΔΕ χωρίς να υπάρχουν και τα αντίστοιχα χρήματα, αλλά ήταν μια αναγκαιότητα να φτιαχτεί και ενδεχόμενα πολύ περισσότερο από όσα η μελέτη προέβλεπε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!