Νομίζεις ότι ενημερώνεσαι κορόιδο Έλληνα;

Αυτή η επίσκεψη της αστυνομίας σε γραφεία προέδρου μεγάλης ομάδας για έρευνα που σχετίζεται με γνωστή υπόθεση, μάλλον πρωταπριλιάτικο αστείο θα ήταν. Τι, μάλλον, σίγουρα πρωταπριλιάτικο ήταν.

Δεν είχαν τι να γράψουν το SDNA και κανά δυο ακόμα portal, πέταξαν ένα θέμα που δημιουργεί επισκεψιμότητα για να προκαλέσουν αίσθηση.

Ναι, το ξέρω ότι το θέμα δεν διαψεύστηκε. Ξέρω επίσης ότι ήταν ψέμα, θα κατακλυζόταν τα γραφεία του SDNA και των portal που τόλμησαν να αναφέρουν το θέμα, με αγωγές, μηνύσεις και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους. Μέχρι και με απέλαση από την χώρα θα κινδυνεύαμε όλοι με πρώτο και καλύτερο τον Παπαθεοδώρου.

Και πάλι όμως έχω τις αμφιβολίες μου. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως μια τέτοια είδηση που προκάλεσε πάταγο, δεν φιλοξενήθηκε σε έγκριτα portal της χώρας, σε πολιτικές ή αθλητικές εφημερίδες, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς με μεγάλη ακροαματικότητα. Ίσως δεν αξιολόγησαν σωστά την είδηση οι διευθυντές και αρχισυντάκτες των Μέσων.

Ίσως πάλι, είναι τόσο σύνηθες το φαινόμενο να επισκέπτεται η ελληνική αστυνομία, γραφεία προέδρων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο που δεν υπάρχει λόγος να γίνει αναφορά. Αντίθετα βέβαια για την πολύμηνη υπόθεση του ουκρανικού πλοίου που παρουσίασε πρόβλημα, ο ΣΚΑΙ και άλλα ΜΜΕ, με το ζόρι προσπάθησαν να εμπλέξουν την ΣΕΚΑΠ. Τι κι αν αποδεικνύεται ότι το φορτίο ήταν απολύτως νόμιμο και η υποτιθέμενε υπόθεση λαθρεμπορίου έπεσε στο κενό.

Όπως επίσης αποδείχθηκε ότι η ΣΕΚΑΠ, καμία σχέση δεν είχε με το φορτίο του πλοίου. Φυσικά τα Μέσα που ασχολήθηκαν με το θέμα. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν ή να φιλοξενήσουν την ανακοίνωση της ΣΕΚΑΠ.

Για να το σοβαρέψω, στόχος δεν είναι η ενημέρωση του πολίτη. Στόχος είναι η δημιουργία εντυπώσεων για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων. Στόχος είναι να λασπώσουν όσο περισσότερο μπορούν. Στόχος είναι να μην επιτρέψουν σε κανένα να πάρει κομμάτι από την πίτα τους.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!