Πήγαν για λαβράκι και έπιασαν… γαλότσα!

Η αλήθεια με την λάσπη κατά της ΣΕΚΑΠ

To ρεπορτάζ της FORZA για τη ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη και τα διάφορα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που τον αφορούν…

Είναι προφανές πως από τη συνέντευξη Ιβάν Σαββίδη και έπειτα, έχουμε μπει σε μια περίοδο που ο πόλεμος εναντίον του Προέδρου του ΠΑΟΚ έχει ενταθεί. Πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν για τις αντοχές του ομογενή επιχειρηματία, εκείνος όμως συχνά λέει στο περιβάλλον του πως είναι “πάντα καλύτερο να φανερώνονται οι εχθροί, ιδίως εκείνοι που μέχρι πριν λίγο στο έπαιζαν φίλοι”…

Επιβεβαιώνονται σιγά σιγά οι πληροφορίες, πως η Νέα Δημοκρατία και τα μιντιακά της…εξαπτέρυγα, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, αναζητώντας κάθε πιθανή ευκαιρία για να φθείρουν την εικόνα του Ιβάν Σαββίδη. Μάλιστα αναζητούν πληροφορίες σε όλες τις εταιρίες του, στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, στην σταδιοδρομία του…

Προφανώς τα έχουν βρει σκούρα, αναζητώντας οσμές σκανδάλου και κατέληξαν να χρησιμοποιούν κυριολεκτικά επικοινωνιακές “φούσκες” με τον κίνδυνο να εκτεθούν οι ίδιοι οι εμπνευστές τους.

To γαϊτανάκι ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή στο Πρώτο Θέμα, με την πληροφορία (πολύ προσεκτικά ριγμένη στο τραπέζι) πως στην Κρήτη μιλούν για φορτίο
λαθραίων της ΣΕΚΑΠ για πλοί που είναι αραγμένο τους τελευταίους 7 μήνες στο νησί, όταν και διασώθηκε λόγω μηχανικής βλάβης.

Σε επικοινωνία της FORZA με το τελωνείο και την ΣΕΚΑΠ, μάθαμε πως δεν τίθεται ζήτημα λαθρεμπορίας και δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία για την ΣΕΚΑΠ και για το λόγο αυτό δεν ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία. Ποιά είναι αυτή; Σε κάθε περίπτωση, όταν συλλαμβάνεται φορτίο με αφορoλόγητα, πιθανόν λαθραία τσιγάρα, ενημερώνεται η εταιρία, η φίρμα της οποίας βρίσκεταi αναμεμειγμένη. Γίνεται συγκριτικός έλεγχος των προϊόντων (επίσημων και λαθραίων) με συγκεκριμένους χημικούς και τεχνικούς ελέγχους και εφόσον αποδειχθεί ότι τα καπνικά προϊόντα δεν είναι της “κατηγορούμενης” καπνοβιομηχανίας, καταστρέφονται. Μάλιστα το κόστος καταστροφής το αναλαμβάνουν οι εταιρίες που θίγονται, ως συμβολή στην προστασία του ονόματός τους.

Όταν συλλαμβάνεται κάποιο ύποπτο φορτίο, η ενημέρωση στην εταιρία φτάνει μετά από 2-3 μέρες. Στην προκειμένη “ανακάλυψη”, εδώ και 7 μήνες η ΣΕΚΑΠ δεν έχει ενημερωθεί, καθώς προφανώς δεν θεωρήθηκε από τις Αρχές ύποπτο φορτίο λαθρεμπορίας.

Το άλλο “περίεργο” του ρεπορτάζ, ήταν οι…φήμες πως το φορτίο αφορούσε μεταξύ άλλων και τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ. Προφανώς και τα υπόλοιπα ήταν κάποιων άλλων εταιριών, αλλά η γνώμη τους δεν ζητήθηκε, ούτε το όνομά τους ανακυκλώθηκε με φήμες. Οι υπόλοιπες ελληνικές καπνοβιομηχανίες προστατεύονται από τα εγχώρια ΜΜΕ και σπάνια θα ανακυκλωθεί το όνομα του…Καρέλια για παράδειγμα, σε υποθέσεις λαθρεμπορίας.

Κατά μέσο όρο στην Ελλάδα τέτοιες υποθέσεις συμβαίνουν 15-20 φορές τον χρόνο ανά εταιρία και σπάνια βρίσκουν δίοδο στον Τύπο. Όχι όμως και αυτή τη φορά, όπου το…βαρονικό σύστημα της πολιτικής και των media περίμενε τον Ιβάν στη γωνία! Το Πρώτο Θέμα καταχώνιασε τις δυο απαντήσεις της εταιρίας, προφανώς επειδή ήταν πειστικές και του χαλούσε τη…μανέστρα του σκανδάλου!

Η συνέχεια του θέματος, που προφανώς όλοι αντιλήφθηκαν ότι είναι κενό περιεχομένου, δόθηκε από τον Ανδρέα Λοβέρδο, που με συνεχόμενες ερωτήσεις στα αρμόδια υπουργεία προσπάθησε να διατηρήσει το θέμα στην επικαιρότητα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Ο δηλωμένος φίλαθλος του Ολυμπιακού, στην πρώτη του ερώτηση συμπεριέλαβε το όνομα της ΣΕΚΑΠ, ζητώντας διευκρινίσεις για το αν το φορτίο αφορά την εταιρία, αλλά στη δεύτερη το απέσυρε.

Σε όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ο αρθρογράφος -στην τελευταία εκδοτική προσπάθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη “Ελευθερία του Τύπου” (όνομα πιθανώς τρολ)- Γιώργος Παπαχρήστος, ανέλαβε εργολαβικά τις υπόνοιες και τις θεωρίες συνωμοσίας για τη ΣΕΚΑΠ, με παράσημο ένα εξώδικο και μια αγωγή από την ξανθιώτικη καπνοβιομηχανία.

Η μόνη αναπαραγωγή που βρήκε πρόσφορο έδαφος είναι στο (αδέσμευτο) δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, αλλά ακόμη και εκεί με προσοχή και ήπια, καθώς οι εποχές που τα media μπορούσαν να πληρώνουν…κερατιάτικα σε αγωγές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Οι πολιτικές αναλυτές που γνωρίζουν, αλλά και απλός κόσμος αντιλαμβάνεται πόσο ισχυρή είναι η διαπλοκή Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-Μαρινάκη- Αλαφούζου και για το λόγο αυτό ελάχιστοι ανακλύκλωσαν το θέμα, που μπορεί να φθείρει κι άλλο την αξιοπιστία αυτού του παρωχημένου γκεμπελίστικου συστήματος.

Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως μια πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (το παλιό ΠΑΣΟΚ με λίγα λόγια), ετοιμάζεται να αντιταχθεί δημόσια στην πρακτική της ηγεσίας να κλείνει το μάτι προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Μαρινάκη, αφού θεωρούν πως τέτοιου είδους πρακτικές έφεραν ένα κόμμα εξουσίας να “χαροπαλεύει” για την παρουσία του στη Βουλή.

Η ΣΕΚΑΠ ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση, με πλήθος αγωγών και μηνύσεων κατά εκείνων που προσπαθούν να πλήξουν την αξιοπιστία τους και για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε άμεσα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ως πληρεξούσιος νομικός σύμβουλος της εταιρίας.

Μάλιστα έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες πληροφορίες από την εισαγγελία των Χανίων, που αποδεικνύουν περίτρανα πως ουδεμία σύνδεση υπάρχει της ΣΕΚΑΠ με πιθανή υπόθεση λαθρεμπορίας και για το λόγο αυτό δεν ζητήθηκε εξαρχής η αναφορά της.

Είναι φανερό ότι η δραστηριοποίηση του Ιβάν Σαββίδη στον ελληνικό επιχειρηματικό στίβο, προκαλεί… αλλεργία στο επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας, που με κάθε τρόπο, προσπαθεί να τον εκτοπίσει για να μη χάσει κεκτημένα, τόσο στο κομμάτι του επιχειρείν, όσο και στο κομμάτι της επιρροής, που ο παραδοσιακός επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, έδινε πάντα και συνεχίζει να δίνει μεγάλη βαρύτητα.

Σ’ αυτή την προσπάθειά του, το επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας, είναι φανερό ότι έχει δυνατούς συμπαίκτες στον πολιτικό στίβο. Το θέμα είναι ως πότε!

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Live: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Live Stream: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Πανό για… παιδάκια στο «Καραϊσκάκης»

Με 4-3-3 ο Ολυμπιακός

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ (pic)

Οι… τριπλές ευχές της ΚΑΕ ΠΑΟΚ (pic)

Αποθέωσε Καγκάβα ο Α. Ζίβκοβιτς

Καγκάβα: «Ο λόγος που ήρθα στον ΠΑΟΚ» (video)

Όλος ο πλανήτης μιλά για ΠΑΟΚ-Καγκάβα

Ύμνοι Οζίλ για Πέλκα

Το deal για Μπάμπα και η άφιξη

Οι διαιτητές του Λαύριο-ΠΑΟΚ

«Οριστικό deal Τσέλσι-ΠΑΟΚ»

Κορνατσίνι: «Θέλει ΠΑΟΚ ο Ντούγκλας»

Μια ματιά στο παρελθόν

«Μάχη» Μάτος- Αμπέλ

Tα… backstage της παρουσίασης Καγκάβα (videos)

ΠΑΟΚ VS… ΠΟΚ!

Γνωρίστηκε με την Τούμπα ο Καγκάβα (video)

Απρόοπτο με Καγκάβα

Ο Γκαρσία για Καγκάβα

Υποδοχή Καγκάβα για όλο τον κόσμο!

Έδωσε sneak peek από Καγκάβα ο ΠΑΟΚ!

VAR-βάτη κλοπή!

Κοντά σε Μπάμπα ο ΠΑΟΚ!

«Το πρόγραμμα του Καγκάβα στη Θεσσαλονίκη»

«Πάτησε» Θεσσαλονίκη ο Καγκάβα!

Τα… είπε με Ντάνι Άλβες ο Ζαμπά (pic)

«Ο ΠΑΟΚ έκανε πρόταση στον Γιουσούφ»

«Κλείνει στην Καϊσέρισπορ ο Τσόλακ!»

Δεν προχωρά του Μάτος!

«Πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ ο Ολίβα»

Οι φάσεις που ο Σλοβένος «έσφαξε» τον ΠΑΟΚ

Καγκάβα on camera! (videos)

Γυρίζει Θεσσαλονίκη ο Ζαμπά (pics)

Η απόδοση των παικτών

Ο Κρέσπο καρφώνει Βίνσιτς-VAR

«Οριστικό deal Τσέλσι-ΠΑΟΚ»

Έμαθε αντίπαλο στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ!

Καμία πρόταση για Τζόλη!

Η μέρα του Καγκάβα

Η… μαγική βραδιά των Καγκάβα-Πρίγιοβιτς

Πάει για Τετάρτη η ανακοίνωση Καγκάβα

Αυτός είναι ο Μπάμπα (video)

Ανυπομονούν και οι Ιάπωνες για Καγκάβα

Κάτι… ξέχασε ο ΟΣΦΠ με Παπασταθόπουλο

Ο Καγκάβα είναι εδώ! (pics)

Φινάλε Λιβάγια στην Τούμπα

Live: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ (pic)

Οι… τριπλές ευχές της ΚΑΕ ΠΑΟΚ (pic)

Αποθέωσε Καγκάβα ο Α. Ζίβκοβιτς

Καγκάβα: «Ο λόγος που ήρθα στον ΠΑΟΚ» (video)

Το deal για Μπάμπα και η άφιξη

«Οριστικό deal Τσέλσι-ΠΑΟΚ»

Οι… τριπλές ευχές της ΚΑΕ ΠΑΟΚ (pic)

Οι διαιτητές του Λαύριο-ΠΑΟΚ

Να τα δώσει όλα στο ΟΑΚΑ!

Στο… μυαλό του Μπο Μπιτς

«Ενέργεια και συγκέντρωση για 40 λεπτά»

Διευκρινιστική ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

H βαθμολογία της Basket League

Ύμνοι Οζίλ για Πέλκα

Προπονήθηκε με Νόριτς ο Γιαννούλης

Άλλος ένας συνδυασμός Πέλκα-Τιάμ (video)

Άλλα οκτώ κρούσματα κορονοϊού στην Premier League

Πανό για… παιδάκια στο «Καραϊσκάκης»

Με 4-3-3 ο Ολυμπιακός

Πέρασε από το Ηράκλειο ο Αστέρας

Oι επιλογές Μαρτίνς για ΠΑΟΚ

Φορτούνης: «Θέλω να βάλω γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ»

Φινάλε Λιβάγια στην Τούμπα