inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
Διάφορα

Πήγαν για λαβράκι και έπιασαν… γαλότσα!

Η αλήθεια με την λάσπη κατά της ΣΕΚΑΠ

Γιάννης Σωτηρίου
17.06.2017 21:21
Share
SHARE

To ρεπορτάζ της FORZA για τη ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη και τα διάφορα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που τον αφορούν…

Είναι προφανές πως από τη συνέντευξη Ιβάν Σαββίδη και έπειτα, έχουμε μπει σε μια περίοδο που ο πόλεμος εναντίον του Προέδρου του ΠΑΟΚ έχει ενταθεί. Πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν για τις αντοχές του ομογενή επιχειρηματία, εκείνος όμως συχνά λέει στο περιβάλλον του πως είναι “πάντα καλύτερο να φανερώνονται οι εχθροί, ιδίως εκείνοι που μέχρι πριν λίγο στο έπαιζαν φίλοι”…

Επιβεβαιώνονται σιγά σιγά οι πληροφορίες, πως η Νέα Δημοκρατία και τα μιντιακά της…εξαπτέρυγα, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, αναζητώντας κάθε πιθανή ευκαιρία για να φθείρουν την εικόνα του Ιβάν Σαββίδη. Μάλιστα αναζητούν πληροφορίες σε όλες τις εταιρίες του, στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, στην σταδιοδρομία του…

Προφανώς τα έχουν βρει σκούρα, αναζητώντας οσμές σκανδάλου και κατέληξαν να χρησιμοποιούν κυριολεκτικά επικοινωνιακές “φούσκες” με τον κίνδυνο να εκτεθούν οι ίδιοι οι εμπνευστές τους.

To γαϊτανάκι ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή στο Πρώτο Θέμα, με την πληροφορία (πολύ προσεκτικά ριγμένη στο τραπέζι) πως στην Κρήτη μιλούν για φορτίο
λαθραίων της ΣΕΚΑΠ για πλοί που είναι αραγμένο τους τελευταίους 7 μήνες στο νησί, όταν και διασώθηκε λόγω μηχανικής βλάβης.

Σε επικοινωνία της FORZA με το τελωνείο και την ΣΕΚΑΠ, μάθαμε πως δεν τίθεται ζήτημα λαθρεμπορίας και δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία για την ΣΕΚΑΠ και για το λόγο αυτό δεν ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία. Ποιά είναι αυτή; Σε κάθε περίπτωση, όταν συλλαμβάνεται φορτίο με αφορoλόγητα, πιθανόν λαθραία τσιγάρα, ενημερώνεται η εταιρία, η φίρμα της οποίας βρίσκεταi αναμεμειγμένη. Γίνεται συγκριτικός έλεγχος των προϊόντων (επίσημων και λαθραίων) με συγκεκριμένους χημικούς και τεχνικούς ελέγχους και εφόσον αποδειχθεί ότι τα καπνικά προϊόντα δεν είναι της “κατηγορούμενης” καπνοβιομηχανίας, καταστρέφονται. Μάλιστα το κόστος καταστροφής το αναλαμβάνουν οι εταιρίες που θίγονται, ως συμβολή στην προστασία του ονόματός τους.

Όταν συλλαμβάνεται κάποιο ύποπτο φορτίο, η ενημέρωση στην εταιρία φτάνει μετά από 2-3 μέρες. Στην προκειμένη “ανακάλυψη”, εδώ και 7 μήνες η ΣΕΚΑΠ δεν έχει ενημερωθεί, καθώς προφανώς δεν θεωρήθηκε από τις Αρχές ύποπτο φορτίο λαθρεμπορίας.

Το άλλο “περίεργο” του ρεπορτάζ, ήταν οι…φήμες πως το φορτίο αφορούσε μεταξύ άλλων και τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ. Προφανώς και τα υπόλοιπα ήταν κάποιων άλλων εταιριών, αλλά η γνώμη τους δεν ζητήθηκε, ούτε το όνομά τους ανακυκλώθηκε με φήμες. Οι υπόλοιπες ελληνικές καπνοβιομηχανίες προστατεύονται από τα εγχώρια ΜΜΕ και σπάνια θα ανακυκλωθεί το όνομα του…Καρέλια για παράδειγμα, σε υποθέσεις λαθρεμπορίας.

Κατά μέσο όρο στην Ελλάδα τέτοιες υποθέσεις συμβαίνουν 15-20 φορές τον χρόνο ανά εταιρία και σπάνια βρίσκουν δίοδο στον Τύπο. Όχι όμως και αυτή τη φορά, όπου το…βαρονικό σύστημα της πολιτικής και των media περίμενε τον Ιβάν στη γωνία! Το Πρώτο Θέμα καταχώνιασε τις δυο απαντήσεις της εταιρίας, προφανώς επειδή ήταν πειστικές και του χαλούσε τη…μανέστρα του σκανδάλου!

Η συνέχεια του θέματος, που προφανώς όλοι αντιλήφθηκαν ότι είναι κενό περιεχομένου, δόθηκε από τον Ανδρέα Λοβέρδο, που με συνεχόμενες ερωτήσεις στα αρμόδια υπουργεία προσπάθησε να διατηρήσει το θέμα στην επικαιρότητα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Ο δηλωμένος φίλαθλος του Ολυμπιακού, στην πρώτη του ερώτηση συμπεριέλαβε το όνομα της ΣΕΚΑΠ, ζητώντας διευκρινίσεις για το αν το φορτίο αφορά την εταιρία, αλλά στη δεύτερη το απέσυρε.

Σε όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ο αρθρογράφος -στην τελευταία εκδοτική προσπάθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη “Ελευθερία του Τύπου” (όνομα πιθανώς τρολ)- Γιώργος Παπαχρήστος, ανέλαβε εργολαβικά τις υπόνοιες και τις θεωρίες συνωμοσίας για τη ΣΕΚΑΠ, με παράσημο ένα εξώδικο και μια αγωγή από την ξανθιώτικη καπνοβιομηχανία.

Η μόνη αναπαραγωγή που βρήκε πρόσφορο έδαφος είναι στο (αδέσμευτο) δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, αλλά ακόμη και εκεί με προσοχή και ήπια, καθώς οι εποχές που τα media μπορούσαν να πληρώνουν…κερατιάτικα σε αγωγές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Οι πολιτικές αναλυτές που γνωρίζουν, αλλά και απλός κόσμος αντιλαμβάνεται πόσο ισχυρή είναι η διαπλοκή Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-Μαρινάκη- Αλαφούζου και για το λόγο αυτό ελάχιστοι ανακλύκλωσαν το θέμα, που μπορεί να φθείρει κι άλλο την αξιοπιστία αυτού του παρωχημένου γκεμπελίστικου συστήματος.

Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως μια πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (το παλιό ΠΑΣΟΚ με λίγα λόγια), ετοιμάζεται να αντιταχθεί δημόσια στην πρακτική της ηγεσίας να κλείνει το μάτι προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Μαρινάκη, αφού θεωρούν πως τέτοιου είδους πρακτικές έφεραν ένα κόμμα εξουσίας να “χαροπαλεύει” για την παρουσία του στη Βουλή.

Η ΣΕΚΑΠ ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση, με πλήθος αγωγών και μηνύσεων κατά εκείνων που προσπαθούν να πλήξουν την αξιοπιστία τους και για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε άμεσα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ως πληρεξούσιος νομικός σύμβουλος της εταιρίας.

Μάλιστα έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες πληροφορίες από την εισαγγελία των Χανίων, που αποδεικνύουν περίτρανα πως ουδεμία σύνδεση υπάρχει της ΣΕΚΑΠ με πιθανή υπόθεση λαθρεμπορίας και για το λόγο αυτό δεν ζητήθηκε εξαρχής η αναφορά της.

Είναι φανερό ότι η δραστηριοποίηση του Ιβάν Σαββίδη στον ελληνικό επιχειρηματικό στίβο, προκαλεί… αλλεργία στο επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας, που με κάθε τρόπο, προσπαθεί να τον εκτοπίσει για να μη χάσει κεκτημένα, τόσο στο κομμάτι του επιχειρείν, όσο και στο κομμάτι της επιρροής, που ο παραδοσιακός επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, έδινε πάντα και συνεχίζει να δίνει μεγάλη βαρύτητα.

Σ’ αυτή την προσπάθειά του, το επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας, είναι φανερό ότι έχει δυνατούς συμπαίκτες στον πολιτικό στίβο. Το θέμα είναι ως πότε!

Ποδόσφαιρο

Αποκαλυπτικός ο Τέιλορ: «Γι’ αυτό επέλεξα τον ΠΑΟΚ!»

Όλγα Χιονίδου
03.07.2025 09:45

«Επαφές ΠΑΟΚ με Μπάτσκα Τόπολα για τον Πάντοβιτς»

Όλγα Χιονίδου
03.07.2025 09:29

«Τα τυπικά απομένουν για τη μεταγραφή Πένια στην Αλιάνσα»

Γιάννης Σωτηρίου
03.07.2025 09:31

Επιστροφή στις προπονήσεις με ενισχύσεις

Πάνος Γεωργογιάννης
03.07.2025 00:10

Υπογράφει στην Αλαβές ο Πέτκοβιτς!

Πάνος Γεωργογιάννης
02.07.2025 23:58

Ανανέωσε με ΟΦΗ ο Σαλσέδο

Πάνος Γεωργογιάννης
02.07.2025 23:50

Μπάσκετ

Παραμένει στον ΠΑΟΚ η Αθηνά Γιαννούδη

Δημήτρης Βαφειάδης
02.07.2025 22:55

Πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία του μπασκετικού ΠΑΟΚ

Πάνος Γεωργογιάννης
02.07.2025 22:37

Εξετάζει Κόνιαρη-Καράμπελα ο ΠΑΟΚ

Όλγα Χιονίδου
03.07.2025 00:03

Σε αυτή την ομάδα θα αγωνίζεται ο Ρέινολντς

Όλγα Χιονίδου
03.07.2025 00:00

Τέλος και ο Κατσίβελης…

Όλγα Χιονίδου
02.07.2025 23:55

Αποσύρθηκε ο Σαλούστρος

Γιάννης Σωτηρίου
02.07.2025 19:53

Αντίπαλοι

Ανανέωσε με ΟΦΗ ο Σαλσέδο

Πάνος Γεωργογιάννης
02.07.2025 23:50

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Μπάρτλεϊ (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
01.07.2025 17:27

Ανακοίνωσε τον Στάικο η ΑΕΛ

Πάνος Γεωργογιάννης
30.06.2025 22:01

Μεταγραφή- ρεκόρ για τον ΟΦΗ

Γιάννης Σωτηρίου
30.06.2025 20:22

Παρελθόν έξι παίκτες από τον ΟΦΗ!

Γιάννης Σωτηρίου
30.06.2025 14:23

Νέα προσθήκη στον Παναιτωλικό

Γιάννης Σωτηρίου
30.06.2025 12:21
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Αποκαλυπτικός ο Τέιλορ: «Γι’ αυτό επέλεξα τον ΠΑΟΚ!»
03.07.2025 09:45
«Επαφές ΠΑΟΚ με Μπάτσκα Τόπολα για τον Πάντοβιτς»
03.07.2025 09:29
Ετοιμάζει «βόμβα» από τη Serie A η Μπαρτσελόνα
03.07.2025 08:42
«Τα τυπικά απομένουν για τη μεταγραφή Πένια στην Αλιάνσα»
03.07.2025 09:31
Τα πρωτοσέλιδα 3/7 (video)
03.07.2025 08:00

Blogger

ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Θύμα» της επιτυχίας του

Σωτήρης Μήλιος
01.07.2025 22:39
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Έγιναν βήματα αλλά έχει δρόμο μπροστά του

Κώστας Βασιλόπουλος
02.07.2025 07:26
ΑρθρογράφοιΚλεάνθης Βαλαρούτσος

Κάτι κινείται επιτέλους

Κλεάνθης Βαλαρούτσος
30.06.2025 20:03
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ένας και μόνο δρόμος υπάρχει για τον ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
21.06.2025 21:57
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο μοναδικός δρόμος προς τη σίγουρη αποτυχία

Θόδωρος Χαστάς
20.06.2025 14:05
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ο λόγος του Πόντιου…

Σωτήρης Μήλιος
18.06.2025 10:09

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?