Νέες αποκαλύψεις για Noor 1

Οι τρεις έρευνες και η… συμπτωματική πολιτικοποίηση

Το σάιτ «directnews.gr» φέρνει στο φως τις τρεις παράλληλες έρευνες για το «Noor 1» κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια ώρα που κάποια media που σχετίζονται με συγκεκριμένο επιχειρηματία, προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν μια καθαρά ποινική υπόθεση, όπως είναι αυτή της διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

«Την ίδια ώρα που κάποιοι κύκλοι θέλουν να… πολιτικοποιήσουν την υπόθεση του πλοίου “Noor 1” που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνη, βάζοντας στο… κάδρο τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη αλλά και το… διώκτη του υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, νέα στοιχεία έρχονται στο φως που αφορούν άλλα πρόσωπα που δεν έχουν κατηγορηθεί μέχρι σήμερα για την μεταφορά του φορτίου του “λευκού θανάτου”.

Συμπτωματικά την ίδια ώρα που… διαρρέουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες λιμενικού που συμμετείχε στις έρευνες για το “Noor 1” με τον καταδικασμένο σε ισόβια για την υπόθεση εφοπλιστή Ευθύμιο Γιαννουσάκη, είναι σε εξέλιξη τρεις παράλληλες έρευνες.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ

Η μια πτυχή της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της Γ’ Τακτικής Ανακρίτριας Πειραιά που διερευνά τον ρόλο και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση της διακίνησης των ναρκωτικών με το πλοίο.

Στα χέρια της βρίσκεται η κατάθεση του εκ των πρωταγωνιστών στη διακίνηση των ναρκωτικών 43χρονου εφοπλιστή Ευθύμιου Γιαννουσάκη.

Ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για τη μεταφορά του “λευκού θανάτου”, έδωσε ένορκη κατάθεση στις 5-12-2016 προκειμένου να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των δύο Τούρκων χρηματοδοτών και του Βέλγου αποδέκτη του φορτίου των ναρκωτικών στο πλαίσιο συμπληρωματικής δικογραφίας που εκκρεμεί στην Γ’ Τακτική Ανακρίτρια Πειραιά.

Όπως αναφέρει στην ένορκη κατάθεση του “οι εγκέφαλοι της μεταφοράς των ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1 στην Ελλάδα με έστειλαν να συναντήσω τους χρηματοδότες-ιδιοκτήτες της ναρκωτικής ουσίας στην Κωνσταντινούπολη”.

Ειδικότερα, κατονομάζει τον Νατζί Σεριφί Ζιντάστι, βασικό εγκέφαλο και χρηματοδότη της μεταφοράς των ναρκωτικών και τον αδερφό του, οι οποίοι του εμφανίστηκαν με τα μικρά ονόματα Γκαμάλ και Άλεξ.

Όμως ποιοι είναι οι …εγκέφαλοι που τον έστειλαν να συναντήσει τους χρηματοδότες που κατονομάζει; Είναι ένα ερώτημα που καλείται να απαντήσει η Ανακρίτρια…

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη στα δικαστήρια του Πειραιά προκειμένου να υποστηρίξει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά την αίτηση του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής κατ’ άρθρον 497, με το αιτιολογικό ότι συνεργάστηκε με τις αρχές και κινδυνεύει ο ίδιος και η οικογένεια του από την παραμονή του στην φυλακή. Το αίτημα του θα εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ Ο ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ

Εκτός από το Γιαννουσάκη ο οποίος έχει προχωρήσει σε νέα κατάθεση, στην Ανακρίτρια βρέθηκε πριν από ημέρες και ο επίσης πρωταγωνιστής της μεταφοράς των ναρκωτικών καταδικασμένος σε ισόβια, ο 60χρονος ναυλομεσίτης Γιώργος Μπουρδούβαλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο καταδικασμένος για την υπόθεση του “Noor 1” προσήλθε αυτοβούλως στην Ανακρίτρια, αλλά και στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα.

Το τι κατέθεσε ο Μπουρδούβαλης, δεν έχει γίνει γνωστό. Πάντως, κύκλοι της Ακτής Μιαούλη διερωτώνται γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν ανοίξει συγκεκριμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί στην Κύπρο και αλλού που αφορούν τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Η… ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Πάντως, η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα με την προδιαγεγραμμένη… έφοδο κλιμακίου της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της εταιρίας Capital του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη.

Γράφουμε προδιαγεγραμμένη καθώς απ’ ό,τι φαίνεται από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του κατηγορούμενου Ευθ. Γιαννουσάκη με λιμενικό που συμμετείχε στην προανάκριση, είχε προαναγγελθεί στις μεταξύ τους συνομιλίες ότι θα γίνει μετά το Πάσχα…

Εξάλλου, λίγες ημέρες πριν την …έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας, ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε φέρει στο φως παραστατικά που αποδείκνυαν συναλλαγές του Γιαννουσάκη με εταιρεία συμφερόντων του Ευαγ. Μαρινάκη.

Αυτές οι συναλλαγές διερευνήθηκαν από το κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας και σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr επιβεβαιώνεται η ύπαρξη τους, αλλά όχι ότι ήταν παράνομες…

ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

Η δεύτερη έρευνα αφορά το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ναρκοπλοίο “Noor 1”.
Τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί από τους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, εστάλησαν από την Εισαγγελία στο Τελωνείο για να προσδιοριστεί αν έγινε λαθρεμπόριο, το ακριβές ποσό αλλά και τους εμπλεκόμενους…

ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Η τρίτη έρευνα διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τη διακίνηση λαθραίου πετρελαίου με το “Noor 1”. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως η δικογραφία αυτή θα προχωρήσει όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που είναι σε εξέλιξη από τους τελωνειακούς.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Στο μεταξύ πρωτοφανή στα χρονικά “επίθεση” από …παπαγαλάκια της Ακτής Μιαούλη δέχεται η εισαγγελική λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση.

Πρόκειται για την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα η οποία προΐσταται των ερευνών για τυχόν νέους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του “Noor 1”.

Είναι απορίας άξιον γιατί γίνεται αυτή η προσωπική επίθεση από μερίδα του Τύπου, ενώ είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ;

Κύκλοι του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά εκτιμούν πως η υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και για το λόγο αυτό ενδεχομένως κάποιοι εν δυνάμει εμπλεκόμενοι και οι άνθρωποι τους, έχουν βαλθεί να πλήξουν το κύρος των ανθρώπων που έχουν επιφορτιστεί με την έρευνα του “Noor 1”.

ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ “NOOR 1”;

Πάντως, την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη η τριπλή έρευνα των διωκτικών αρχών, ήρθε στο φως σειρά απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών του καταδικασμένου σε ισόβια για την υπόθεση του “Noor 1” εφοπλιστή Ευθύμιου Γιαννουσάκη με αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος που κατά το παρελθόν συμμετείχε στην προανάκριση της υπόθεσης που δημοσιοποίησε το Unfollow.

Σύμφωνα με το περιοδικό, στόχος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά ήταν να πειστεί ο κρατούμενος να ενοχοποιήσει με κατάθεση του τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη.

Ωστόσο, από μια πρώτη ανάλυση των συνομιλιών που υπεκλάπησαν, φαίνεται να έχουν μονταριστεί κομμάτια, αφού δεν υπάρχει χρονική συνέχεια όσων λέγονται από τους δύο συνομιλητές.

Σε κάθε περίπτωση, όπως εκτιμούν έγκυροι νομικοί κύκλοι, οι συνομιλίες αυτές έχουν καταγραφεί παράνομα και κατά συνέπεια δεν μπορούν να ληφθούν υπόψιν από τη Δικαιοσύνη.

Πηγή: directnews.gr

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

«Θέμα» παντού ο Καγκάβα! (pics)

«Να μείνω κι άλλα χρόνια στον ΠΑΟΚ»

Τρομερό μήνυμα Μάτος για ΠΑΟΚ-Αντρέ!

Ώρα για ντέρμπι στην Τούμπα!

Κυριακή παρέα με FORZA

Γκρίφιν: «Ξέρουμε καλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ!»

H Super League για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Η μετάδοση του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Μία εικόνα, 1926 λέξεις…

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Κυριακής 24/1

Η… ροπαλιά του ΠΑΟΚ στον Ηρακλή (video)

Όταν ο Καγκάβα έγραψε ιστορία στην Ιαπωνία

Ο… άλλος ΠΑΟΚ (video)

Xιμένεθ: «Σέβομαι τον ΠΑΟΚ!»

Πατάει Θεσσαλονίκη ο Καγκάβα!

Όταν ο Καγκάβα ντρίπλαρε 85 παιδάκια (video)

Στο κάδρο του ΠΑΟΚ ο Μάτος

Ο Εσίτι με άλλη φανέλα

Πρώτο θέμα στην Ιαπωνία ο ΠΑΟΚ

Έκλεισε Καγκάβα ο ΠΑΟΚ!

Επιστροφή για Σφιντέρσκι- Εσίτι

Πρώτος σκόρερ στον κόσμο ο Τζόλης!

Σε αυτούς είπε «όχι» ο Καγκάβα

Πατάει Θεσσαλονίκη ο Καγκάβα!

Επικό σχόλιο Σαββίδη για Ζίβκοβιτς (pics)

Σε φουλ ρυθμό ο Καγκάβα

Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ, απαγόρευση στον Καρυπίδη

Στο κάδρο του ΠΑΟΚ ο Μάτος

Το παλεύει για Τσόλακ ο Ρέμπε

Το «βαρύ» βιογραφικό του Καγκάβα (videos)

Η… extreme αγορά του Γκάρι Ροντρίγκες

Χαμόγελα για Κρμέντσικ

Παρακάμερα με Γκαρσία και… Ουάρντα (video)

«Η Καϊσερισπόρ θέλει τον Τσόλακ!»

H Ράντνικ ανακοίνωσε Μπράντονιτς στον ΠΑΟΚ!

Το πανηγύρισε ο Σαββίδης (pic)

Έρχεται Θεσσαλονίκη ο Μπράντονιτς

«Ρώτησε την τιμή του Κρμέντσικ ο ΠΑΟΚ»

«Ο ΠΑΟΚ ζητά υποχρεωτική οψιόν»

O ΠΑΟΚ του Γκαρσία και ο… χρυσός Τζόλης

Xιμένεθ: «Σέβομαι τον ΠΑΟΚ!»

Πάει για καλοκαίρι του Σφιντέρσκι;

Ζαμπά: «Οι νικητές δεν εγκαταλείπουν» (pic)

«Να μείνω κι άλλα χρόνια στον ΠΑΟΚ»

Τρομερό μήνυμα Μάτος για ΠΑΟΚ-Αντρέ!

Ώρα για ντέρμπι στην Τούμπα!

H Super League για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Όταν ο Καγκάβα έγραψε ιστορία στην Ιαπωνία

Ο… άλλος ΠΑΟΚ (video)

Πατάει Θεσσαλονίκη ο Καγκάβα!

Γκρίφιν: «Ξέρουμε καλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ!»

Μία εικόνα, 1926 λέξεις…

Η… ροπαλιά του ΠΑΟΚ στον Ηρακλή (video)

Κακλαμανάκης: «Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι!»

«Η… προσβλητική εμφάνιση με το Μεσολόγγι μας άλλαξε!»

Αφεντικό στην πόλη ο ΠΑΟΚ!

Live Stream: ΠΑΟΚ-Ηρακλής

Κίνηση σεβασμού από τη Ρεάλ

ΣΟΚ στη Λέστερ

Θετικός στον κορονοϊό ο Ζιντάν

Θέλει Παρί ο Ντέλε Άλι

Xιμένεθ: «Σέβομαι τον ΠΑΟΚ!»

Ο Μπαράλες… βύθισε την ΑΕΛ

Έτσι έρχεται η ΑΕΚ

ΑΕΚ: Επιστροφές ενόψει ΠΑΟΚ

Θέλει Καρέλη ο Παναιτωλικός

«Συναγερμός» στον ΟΦΗ