Μπλέξιμο για τη Γιουβέντους

Η Γιουβέντους έμπλεξε με μία άγνωστη πτυχή της υπόθεσης του Πογκμπά, όταν τον είχε αποκτήσει το 2012 ως ελεύθερο.

Η FIFA επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε «πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος της Γιουβέντους» για την υπόθεση, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδείχθηκε ότι είναι καθαρή.

Ο Γάλλος μέσος αποχώρησε το 2012 ως ελεύθερος από τους Κόκκινους Διαβόλους και υπέγραψε στην Γιουβέντους, η οποία τον πούλησε τέσσερα χρόνια μετά στην Γιουνάιτεντ αντί 105+5 εκ. ευρώ.
Αυτό που κάνει τη «ζημιά» στους Ιταλούς είναι η τεράστια προμήθεια του μάνατζερ, Μίνο Ραϊόλα, που φέρεται να έχει παραβιάσει τους κανόνες σχετικά με την ιδιοκτησία δικαιωμάτων παικτών από ατζέντηδες (σ.σ. κανονισμός για την ιδιοκτησία από τα «τρίτα μέρη»).

«Αυτό που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος της Γιουβέντους. Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε κάτι περισσότερο αφού όλα βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε εκπρόσωπος της FIFA. «Επιβεβαιώνουμε ότι δεν ισχύει το ίδιο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Σε περίπτωση που η Γιουβέντους αποδειχθεί ένοχη, μπορεί να της επιβληθεί πρόστιμο ή ακόμα και απαγόρευση μεταγραφών! Τα ρεπορτάζ θέλουν τον Ραϊόλα να συμφώνησε το 2012 να πάει ελεύθερο τον Πογκμπά στους Bianconeri με αντάλλαγμα ότι θα λάμβανε τεράστια προμήθεια σε περίπτωση μελλοντικής μεταγραφής, όπως και έγινε.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!