Χρειάζεται σταθερή στρατηγική και πιστούς

Όλα όσα έχουν γίνει τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ με την διαχείριση των ποδοσφαιριστών του και των αποδυτηρίων του, θα αναγκάσει τη διοίκηση να ρίξει περισσότερο βάρος στην οργάνωση του αγωνιστικού τμήματος. Φυσικά και έπρεπε αυτό να γίνει πριν… πάθει, αλλά συνήθως όταν παθαίνεις, μαθαίνεις, οπότε δεν πρέπει να μένει πλέον κανείς στο γιατί, αλλά στο πως. Δηλαδή στο πως ο Δικέφαλος θα θωρακίσει τα αποδυτήρια του, θα προστατέψει την επένδυση του, θα στηρίξει την ομάδα του, ώστε αυτή να γίνει ισχυρή.

Η εμφάνιση του Λημνιού στο Κύπελλο για τον οποίο ξοδεύτηκε ένα εκατομμύριο ευρώ αλλά παραλίγο να… χαθεί και να «βολοδέρνει» κάπου δανεικός, η απώλεια (μακάρι να είναι προσωρινή) του Χαρίση, η φθίνουσα αγωνιστική πορεία του Στέφανου Αθανασιάδη και το γεγονός ότι έφυγε και μάλιστα όχι όπως έπρεπε, το πειθαρχικό παράπτωμα του Κωνσταντινίδη, η μεταγραφή του Τιάμ, τα ερωτηματικά πίσω από την απόκτηση του Μπρκιτς ή του Λεβέκ και αρκετών άλλων, τα πολλά χρήματα για αγορά παικτών με μικρότερη αξία. Αλλά και ομαδικά «προβλήματα» όπως η γενική εικόνα της ομάδας, που φάνηκε να χάνει το δέσιμο της και να μην είναι μία «γροθιά», τα παράλογα των μεταγραφών, οι καθυστερήσεις… Αυτά και άλλα πολλά είναι αποτελέσματα της έλλειψης στρατηγικής και της διαφορετικής φιλοσοφίας των υπευθύνων, που οδηγούν σε ένα «μπλοκαρισμένο» σύστημα, σε λάθη, σε χάσιμο ταλέντων, σε τριγμούς των αποδυτηρίων, στο γκρέμισμα της επένδυσης που γίνεται.

Το βασικό λοιπόν είναι να έχει ο ΠΑΟΚ ξεκάθαρη τακτική για το πως θα πετύχει αυτό που θέλει, την οποία θα ακολουθούν πίστα όλοι.  Διότι ο Δικέφαλος τόσα χρόνια αλλάζει φιλοσοφία ανάλογα με το ποιος είναι προπονητής του ή αθλητικός διευθυντής του, με τα αποτελέσματα να είναι τραγικά και πολλά εκατομμύρια ευρώ να χάνονται.

Όταν αποφασιστεί αυτή η στρατηγική και βρεθούν οι κατάλληλοι που θα την ακολουθήσουν πιστά, τότε ο ΠΑΟΚ θα γίνει πανίσχυρος αφού ταυτόχρονα θα μπορέσει να προχωρήσει στην προσθήκη ατόμων που θα βρίσκονται κοντά στους παίκτες. Διότι ένας αθλητικός διευθυντής δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος για όλα και για πράγματα που δεν είναι στην αρμοδιότητα του.

Όμως όταν προσλαμβάνονται άνθρωποι, χωρίς πρώτα να υπάρχει πλάνο με συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, τότε το πρόβλημα διογκώνεται ακόμη περισσότερο. Το μεγαλύτερο βέβαια εμπόδιο για να συμβεί αυτό, είναι το ποιος-ποιοι θα «χαράξουν» αυτή την πολιτική για το αγωνιστικό τμήμα και αυτό το ερώτημα είναι και η απάντηση για όσους αναρωτιούνται, γιατί δυσκολεύεται ο ΠΑΟΚ, να προχωρήσει σε όλα αυτά.

Επειδή όμως ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Europa League ήταν ισχυρός και επειδή όλα έγιναν ανάποδα αυτό το καλοκαίρι σε μία σεζόν που ο ιδιοκτήτης έχει θέσει τον μεγαλύτερο στόχο και έχει ξοδέψει τόσα εκατομμύρια όσο ποτέ για μεταγραφές πολλά έχουν αναθεωρηθεί σχετικά με την διαχείριση του αγωνιστικού τμήματος και λογικά θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Οταν βρεθεί το κατάλληλο μοντέλο και οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα χαράξουν την στρατηγική για το αγωνιστικό τμήμα και για τα καθαρά αγωνιστικά θέματα, τότε όλα θα βελτιωθούν.

Ο Ιβάν Σαββίδης τα έχει κάνει όλα για αυτή την ομάδα, τα έχει δώσει όλα, ξοδεύει απίστευτο χρήμα, δείχνει με κάθε τρόπο ότι θέλει τον ΠΑΟΚ πρώτο και αν ήταν ειδικός του ποδοσφαίρου, αν ήξερε τη λειτουργία των αποδυτηρίων, την ψυχοσύνθεση των παικτών, την ποδοσφαιρική πιάτσα,  θα έβρισκε και αυτή τη λύση από την πρώτη στιγμή. Είμαι σίγουρος ότι θα βρει την άκρη και ήδη η τακτική που ακολούθησε ο ίδιος και ο γιος του τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών είναι μήνυμα πως είναι κοντά στο να βρει τις λύσεις.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!