«Έτοιμος για νταμπλ ο ΠΑΟΚ»

Ο Κούλης Αποστολίδης μίλησε για τον φετινό ΠΑΟΚ που σπάει όλα τα ρεκόρ και τη «δίψα» του κόσμου για την κατάκτηση του νταμπλ.

Για το σπάσιμο του ρεκόρ συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικέφαλου είπε: «Η δυνατότητες της ομάδας είναι πάρα πολύ μεγάλες, είναι ικανή για πάρα πολλά πράγματα. Είναι έτοιμη να προχωρήσει, να κάνει τη διαφορά, να κατακτήσει ακόμα και το νταμπλ. Βέβαια δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Αλλά η αγωνιστική εικόνα είναι πολύ βελτιωμένη. Είναι μια διαφορετική εποχή».

Γιατί χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να καταρριφθεί το προηγούμενο ρεκόρ: «Οι λόγοι είναι πολλοί και θα χρειάζονταν ώρες ανάλυσης. Επιγραμματικά αρχικά η τότε ομάδα ήταν φοβερά καλή ομάδα, έκανε φοβερά πράγματα. Δεύτερον με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη έχει έρθει η οικονομική δυνατότητα και βελτιώθηκε η ποιότητα της ομάδας. Φέτος έχουμε μια διαφοροποίηση στη διαιτησία και στην εικόνα του πρωταθλήματος. Επίσης στην προ Σαββίδη εποχή επειδή ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ιστορία, έβγαιναν οι διοικήσεις και προανήγγειλαν τίτλους χωρίς να είναι η αγωνιστική κατάσταση έτοιμη για κάτι τέτοιο. Σήμερα 46 χρόνια μετά έχουμε διαφορετική κοινωνία, διότι το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας, έχουμε διαφορετικές καταστάσεις».

Το πιο σημαντικό στην εικόνα του ΠΑΟΚ η αμυντική ή η επιθετική λειτουργία: «Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά. Η αμυντική διαδικασία είναι πολύ αποτελεσματική. Η άμυνα είναι αυτή που δίνει τους τίτλους, από εκεί ξεκινάνε όλα. Και η παραγωγική λειτουργία είναι το ίδιο καλή. Το πιο σημαντικό όμως, είναι τα τρόπαια. Αυτά είναι που μένουν και είναι η βάση για ανάπτυξη. Και εγώ και οι παίκτες της τότε ομάδας αναμένουμε με μεγάλη χαρά να είναι η ομάδα πάντα όπως τώρα για να σπάσει όλα τα ρεκόρ».

Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα: «Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια δυναμική. Επειδή όπως ήταν η κατάσταση η ομάδα έχει πολύ λιγότερα τρόπαια από αυτά αντιστοιχούσαν στην εικόνα της είμαστε πεινασμένοι για τίτλους. Η ομάδα πάρα πολλές φορές μπορούσε και δε το έκανε. Η παρουσία στο δεύτερο γύρο δίνει ενθουσιασμό και το γλεντάμε. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει προσοχή στα παιχνίδια που έρχονται. Πιστεύω πως αυτή η πανηγυρική ατμόσφαιρα θα πρέπει να κατακτήσει τίτλους».

Πηγή: Arena fm


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!