Η δύναμη της αλήθειας!

Η Ιστορία του επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου είναι άρρηκτα δεμένη με σκανδαλώδεις αποφάσεις κάθε είδους. Πολιτικές, επιχειρηματικές, θεσμικές, διαιτητικές και δικαστικές. Αποφάσεις που συνέβαλαν άλλη λίγο και άλλη πολύ στη διαμόρφωση αυτού του παντελώς διεφθαρμένου, απαξιωμένου και αντιεμπορικού προϊόντος των τελευταίων δεκαετιών.

Πρόκειται για αποφάσεις, που δεν ελήφθησαν ποτέ, για αποφάσεις κόντρα στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και την κοινή λογική, για αποφάσεις που ελήφθησαν άκαιρα, για αποφάσεις που υπαγορεύτηκαν από συμφέροντα κάθε είδους, για αποφάσεις που έπληξαν το ίδιο το κύρος των θεσμών και επέτρεψαν σε ένα ολόκληρο σύστημα διαπλεκόμενων να το “τερματίσει”.

Κάποια στιγμή πρέπει να βρεθεί το σθένος των προσώπων και των κλάδων τους να ορθώσουν ανάστημα. Κάποτε πρέπει να αρχίσει να λάμπει η αλήθεια. Κάποτε πρέπει να δικάζονται οι αληθινοί υπεύθυνοι για πράξεις και για παραλείψεις, με βάση τις αποδείξεις και τα γεγονότα και όχι με τις εντυπώσεις, την προπαγάνδα, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το κλίμα.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος να περπατήσουμε, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αναβολές, δεν υπάρχει άλλη υπομονή να ξοδέψουμε, δεν περισσεύει ανοχή για την απαιτήσουμε από κανέναν. Εδώ και σήμερα πρέπει να επικρατήσει ισονομία και να βασιλέψει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο που κινδυνεύει να πάψει να παίζεται οριστικά στα γήπεδα.

Είναι το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, που ουδεμία τηλεόραση προτίθεται να συνεχίσει να χρηματοδοτεί, γιατί κανέναν δεν απασχολεί η… δικαστική διευθέτηση των λογαριασμών της μπάλας. Είναι το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που νομιμοποιούνται τα καραγκιοζλίκια όσων δε θέλουν να παίζουν τα ματς στο χορτάρι και το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που όποιος διαφωνεί με την απόφαση του διαιτητή ή την… εξέλιξη του σκορ, μπορεί να αρνείται ατιμώρητα να ολοκληρώνει τα παιχνίδια.

Είναι το πρωτάθλημα που επιχειρείται να διαμορφώνεται με κομφετί, σερπαντίνες, δικογραφίες και φωτογραφίες. Το πρωτάθλημα του χαρτοπόλεμου. Να λάμψει τουλάχιστον στο φινάλε η αλήθεια, για να μη γίνει και το πρωτάθλημα της γελοιότητας. Να απονεμηθεί στοιχειώδης δικαιοσύνη. Μόνο η αλήθεια και η δικαιοσύνη μπορεί να αποκαταστήσουν ως ένα βαθμό όλο αυτό…

πηγή: FORZA


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!