Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ στην Αριστοτέλους

Στους ρυθμούς του γυναικείου ποδοσφαίρου κινείται τις τελευταίες μέρες η πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς φιλοξενεί μια σειρά πρωτοποριακών δράσεων που έχουν ως στόχο τη διάδοση του αθλήματος στα κορίτσια, την προώθηση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι» και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Το φεστιβάλ «Όλες για το παιχνίδι» (#itsawomansgame), που εντάσσεται στα προγράμματα της UEFA και της ΕΠΟ για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΠΣ Μακεδονίας και θα έχει την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και της δράσης «Λύσε τη σιωπή».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τρεις βασικούς πυλώνες:

1. Τη διεξαγωγή αγώνων ομάδων στελεχωμένων από επιλεγμένα κορίτσια κάτω των 15 ετών από όλη την επικράτεια.
2. Τα σεμινάρια αθλητικής και κοινωνικής θεματολογίας προς τις ταλαντούχες παίκτριες.
3. Τις ανοικτές δράσεις -αποκλειστικά για γυναίκες- στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Σήμερα (13/4) η Πλατεία Αριστοτέλους θα μετατραπεί σε ποδοσφαιρικό γήπεδο για να υποδεχθεί από τις 11:30 παίκτριες μικρότερων ηλικιών από τοπικές ακαδημίες, σε δράσεις που, επίσης, θα είναι ανοικτές στον γυναικείο πληθυσμό της Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχουσες θα πάρουν μέρος σε διασκεδαστικά ψυχοκινητικά παιχνίδια, θα παίξουν ελεύθερο ποδόσφαιρο και θα χορέψουν στους ρυθμούς της zumba, απολαμβάνοντας τις μοναδικές στιγμές χαράς που μπορεί να χαρίσει το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη. Κινητοποιώντας και ενώνοντας τοπικούς φορείς, προς όφελος της κοινωνίας και ιδίως των μικρών ηλικιών.

Ο απόλυτος κυρίαρχος στο ποδόσφαιρο γυναικών, ο ΠΑΟΚ, θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τόσο μέσω αθλητριών των Ακαδημιών του έως 15 ετών, ενώ η διεθνής αθλήτρια του Συλλόγου Ελένη Πελετίδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, θα μιλήσει σήμερα (13/4) στο ξενοδοχείο SUN BEACH στο σεμινάριο με τίτλο «Χτίζοντας το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου. Ταξίδι στο όνειρο».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!