Μάτος: «Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ»

Ο Λέο Μάτος έχει αγαπηθεί όσο λίγοι ξένοι του ΠΑΟΚ, όχι μόνο για την αγωνιστική του προσφορά, αλλά και για το πάθος που βγάζει μέσα στα γήπεδα.

Ο Βραζιλιάνος μίλησε στη Nova για τη φετινή σεζόν, γι’ αυτά που του άφησε, για το τι χαρακτήρισε τον Δικέφαλο, για την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Πλατανιά αλλά και για τον τελικό του Κυπέλλου.

Για όσα έχουν συμβεί στο ελληνικό πρωτάθλημα τον τελευταίο καιρό είπε: «Μου είναι λίγο δύσκολο να μιλήσω πάνω σε αυτό το θέμα. Όλοι ξέρουμε την αλήθεια, όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί πραγματικά. Εμείς ξέρουμε ποιος είναι Πρωταθλητής. Πρωταθλητές είμαστε εμείς. Έχουμε κάνει τα πάντα για να μπορούμε να λεγόμαστε Πρωταθλητές, έχουμε πάρει τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να λεγόμαστε Πρωταθλητές. Εάν πάρουμε και τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Πλατανιά, δεν θα μπορεί κανείς να μας πει πως δεν είμαστε Πρωταθλητές».

Ποιο ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του φετινού ΠΑΟΚ; «Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που μας έχουν φέρει σε αυτή τη θέση, ώστε να είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Τα πιο σημαντικά είναι ο προπονητής και η νοοτροπία που έχουμε οι ποδοσφαιριστές. Έχουμε τη νοοτροπία του νικητή. Έχουμε καταφέρει αυτή τη νοοτροπία να τη δείχνουμε και στο γήπεδο, να μπαίνουμε σε αυτό ως νικητές και να βγαίνουμε ως νικητές. Φυσικά, μεγάλο ρόλο έχουν παίξει και άλλοι παράγοντες, όπως είναι η διοίκηση. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο στο να βρισκόμαστε τώρα σε αυτή τη θέση, εκτός από την ατομική και ομαδική δουλειά τους καθενός».

Τι του έμεινε από τη φετινή σεζόν; «Αυτό που μου έχει μείνει είναι η απώλεια του πρωταθλήματος. Παρότι η Λίγκα δεν δέχεται πως εμείς είμαστε οι Πρωταθλητές, η αλήθεια είναι πως εμείς είμαστε οι Πρωταθλητές και το έχουμε αποδείξει. Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς θα είναι ο τελικός του Κυπέλλου. Θα είναι ο πιο σημαντικός αγώνας της σεζόν και πιστεύω πως θα το κατακτήσουμε, θα τους δείξουμε πως είμαστε και Πρωταθλητές και Κυπελλούχοι. Δε θέλω να πω κάτι περισσότερο, γιατί έχουμε ακόμα το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Μετά, θα φανούν όλα από μόνα τους, δεν θα χρειαστεί να πούμε κάτι περισσότερο».

Για τους ρόλους που έχουν ο ίδιος και ο Βιεϊρίνια και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ: «Δεν είχα την τύχη στις προηγούμενες ομάδες μου να έχω έναν συμπαίκτη στο επίπεδο του Βιεϊρίνια, στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα. Είμαστε δύο παίκτες που μας χαρακτηρίζει η επιθετικότητα. Με το που παίρνουμε τη μπάλα, θέλουμε να βγούμε στην επίθεση και έτσι ουσιαστικά ξεκινάει μία αντεπίθεση από την άμυνα».

Για το ματς με τον Πλατανιά και την επιστροφή του κόσμου στην Τούμπα: «Νιώθω πολύ όμορφα που θα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Γι΄ αυτούς παίζουμε, ο κόσμος είναι η δύναμή μας. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να γίνει μία φιέστα, θα μπορούσε να γίνει μία μικρή γιορτή. Εμείς θα περιμένουμε την 12η Μαΐου, την 13η, την 14η, μπορεί και την 15η. Εκεί θα κάνουμε την πραγματική μας γιορτή, όταν θα κατακτήσουμε το Κύπελλο».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!