Ο κακός χαμός στην διαιτησία!

Ο κακός χαμός γίνεται ενόψει του καταρτισμού του πίνακα των διαιτητών της Super League για τη νέα περίοδο.

Συνήθως οι πίνακες ανακοινώνονται στις αρχές Αυγούστου. Στο διάστημα 1-10. Φέτος είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν πριν το μουντιάλ που αρχίζει τον επόμενο μήνα. Αυτό έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις του Μέλο Περέιρα στην κορυφαία διοργάνωση. Ο Πορτογάλος θα φύγει για τη Ρωσία μια και εκεί θα είναι παρατηρητής και θέλει πριν αναχωρήσει να τελειώνει με αυτό το ζήτημα των πινάκων.  Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν το «τάιμινγκ» της ανακοίνωσης για να αποδειχθεί και ποιος τελικά έχει τον απόλυτο έλεγχο…

Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τους Έλληνες διεθνείς διαιτητές. Το επίπεδο έχει πέσει στο κατακόρυφο και η εμπιστοσύνη σε αυτούς, χάθηκε σε τεράστιο ποσοστό. Όλα όσα έγιναν στο τέλος του πρωταθλήματος με τους Κομίνη και Αρετόπουλο, αλλά και η απόδοση του Μάνταλου που δεν τον εμπιστεύονται ούτε για το πιο εύκολο παιχνίδι, όπως και ο τραυματισμός του Καλογερόπουλου θα οδηγήσουν σε αναγκαστικές αλλαγές. Αυτές θα οριστικοποιηθούν το φθινόπωρο.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για Κομίνη-Αρετόπουλο και Καλογερόπουλο, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει κατηγορία ο Παπαπέτρου που φέτος έκανε και πάλι πολλά καλά παιχνίδια.

 

Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ

 

Καλώς ή κακώς  η ΚΕΔ και ο Περέιρα έφθασαν στο τέλος της χρονιάς να σκεφτούν και να προχωρήσουν με τον ορισμό ξένων διαιτητών. Όλα όσα έγιναν πριν και μετά τον τελικό που σφύριξε ο Ισπανός Μπορμπαλάν, οδηγούν πλέον στην απόφαση να καθιερωθεί η χρησιμοποίηση ξένων, εκεί όπου η ΚΕΔ θα το θεωρεί απαραίτητο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός διαιτησίας. Κάτι τέτοιο λέγεται ότι θα το συζητήσει και θα το αποφασίσει το Συμβούλιο της ΕΠΟ και θα το αξιοποιήσει η ΚΕΔ.

Γι’ αυτό το θέμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελληνική φίλαθλη κοινή γνώμη τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ορισμού και των ξένων. Σε όλα τα γκάλοπ που γίνονται το ποσοστό που είναι υπέρ ξεπερνάει ξεκάθαρα το 65%

Να σημειώσουμε ότι στο νέο πρωτάθλημα θα χρησιμοποιηθεί το VAR, αλλά αυτό είναι δύσκολο να γίνει από το ξεκίνημα της σεζόν.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!