Μεγάλες αλλαγές στο Χάντμπολ!

Με μεγάλλες αλλαγές θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν η Handball Premier, αλλά και το κύπελλο Ανδρών της περιόδου 2018-2019. Βεβαίως και οι δύο τίτλοι, είναι φετινοί στόχοι του ΠΑΟΚ.

Τα σωματεία ενημερώθηκαν από την ΟΧΕ για τις αλλαγές που προτείνει η ΔΕΠ/ΟΧΕ και πιθανότατα θα περιλαμβάνονται στις ειδικές προκηρύξεις που θα εκδοθούν σε λίγες ημέρες.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει με το σύστημα του πρωταθλήματος, αφού στα πλέι οφ θα πάρουν μέρος οι οχτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας, ενώ πέρσι έπαιξαν οι έξι.

Αυτό προκύπτει διότι πέρσι δεν βγήκε το σύστημα με την αγωνιστική απραξία των δύο πρώτων ομάδων, αλλά και των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις 7-8.

Η προημιτελική φάση θα κριθεί στις δύο νίκες, όπως και η ημιτελική, ενώ ο τελικός στις τρεις νίκες. Υπήρξε η σκέψη και οι ημιτελικοί να ολοκληρώνονταν στις τρεις νίκες, αλλά υπάρχει πίεση στο χρονοδιάγραμμα λόγω εκλογών των Μάιο, αλλά και υποχρεώσεων της Εθνικής Ανδρών τον Ιούνιο (ΕURO 2020).

Τέλος όσον αφορά το Κύπελλο Ανδρών προτείνετε η κατάργηση του final four και διεξαγωγή ημιτελικών σε διπλούς αγώνες και στην συνέχεια τελικού για την ανάδειξη του κυπελλούχου.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!