Είναι ανίκητο το τέρας;

Στο μυαλό μου κάθε φορά που η συζήτηση πηγαίνει στο θέμα της διαιτησίας, έρχεται η εικόνα της «Λερναίας Ύδρας». Κάθε φορά που… κόβεις ένα κεφάλι, ένα άλλο ξεφυτρώνει. Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο χώρος θα παραμείνει το ίδιο άθλιος όσο δεν ασχολείται σοβαρά με το θέμα η πολιτεία.

 

Δεν υποστηρίζω πως είναι δουλειά της πολιτείας ο έλεγχος της διαιτησίας. Ο έλεγχος των διαιτητών αφορά την ΕΠΟ. Η προστασία όμως των διαιτητών όπως και κάθε Έλληνα πολίτη από εκβιασμούς, εκφοβισμούς και άλλα πολλά, αφορά την πολιτεία. Όσο τα όργανα της πολιτείας παραμένουν απλοί θεατές, η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη.

 

Δεν θέλω να απαλλάξω τους διαιτητές από τις ευθύνες τους. Ωστόσο μπορώ να καταλάβω τις πιέσεις που δέχονται και κυρίως τις απειλές και τους εκβιασμούς. Η αποπομπή του Καμπούρη από τους πίνακες, σαφώς και ήταν μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση από την ΚΕΔ της ΕΠΟ. Δεν λύνει όμως το πρόβλημα. Θα βρεθεί κι άλλος Καμπούρης στο μέλλον. Είτε γιατί θα το θέλει είτε γιατί δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς.

 

Το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε και οι οιωνοί μόνο καλοί δεν είναι. Σε δυο αγωνιστικές είδαμε πράματα και θάματα να συμβαίνουν, για να κερδίζει η ΑΕΚ και να χάσει βαθμούς ο ΠΑΟΚ. Το ευχάριστο είναι ότι στην Τούμπα αντιλήφθηκαν πως δεν μπορούν να… κοιμούνται ήσυχοι. Πως είναι υποχρεωμένοι να φυλάνε … Θερμοπύλες όλη την χρονιά. Δεν μπορώ να τερματίσει με άλλο τρόπο στην πρώτη θέση ο Δικέφαλος. Αυτό θεωρώ πως έγινε αντιληπτό από όλους.

 

Αυτή είναι η πραγματικότητα και την ευθύνη ακέραιη φέρει η πολιτεία, που αδιαφορεί για τις πράξεις του υπόκοσμου. Διαιτητές και βοηθοί καταγγέλλουν απειλές, ο Χριστοδουλόπουλος κατήγγειλε απειλές, δημοσιογράφοι καταγγέλλουν απειλές αλλά κανείς δεν ασχολείται. Ποιο είναι αυτό το αόρατο πρόσωπο που απειλεί και εκβιάζει;

 

Αν η κατάσταση παραμείνει ίδια, ίσως η επιλογή ξένων διαιτητών για όλους τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι μονόδρομος. Δεν χαίρομαι που το γράφω αλλά αυτή είναι η μόνη λύση. Όσο η πολιτεία (κυβέρνηση, αστυνομία, δικαιοσύνη) αδιαφορεί για τον υπόκοσμο, δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Πικρό το συμπέρασμα αλλά πέρα για πέρα αληθινό.

 

Αλήθεια, την ΕΠΣ Μακεδονίας την απασχολεί η συμπεριφορά Παπαδόπουλου και Ζαχαριάδη; Θεωρούν πως είναι όλα φυσιολογικά; Η μήπως αδιαφορούν; Δεν εκφράζω μόνο δική μου απορία αλλά και πολλών φίλων και αναγνωστών που κινούνται στα όρια της αγανάκτησης με τους δυο διαιτητές (και όχι μόνο) αλλά και τα στελέχη της ΕΠΣ.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!