Η Νέα Τούμπα και οι μίζεροι!

H απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να παραχωρήσει στον Α. Σ. ΠΑΟΚ την έκταση πέριξ της Τούμπας για να διευκολυνθεί το έργο της ΠΑΕ με στόχο την ανέγερση νέου γηπέδου, δεν άρεσε… Ναι, δεν άρεσε. Και σε ποιους δεν άρεσε; Πάμε λοιπόν να το αναλύσουμε.

Στον Α. Σ. ΠΑΟΚ θα παραχωρηθεί (δεδομένο θα το θεωρήσω όταν υπογραφούν τα σχετικά έγγραφα), έκταση που ανήκει στο ταμείο των στρατιωτικών που δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί. Για να μην ζημιωθεί το ταμείο, θα υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη όπως αυτά έχουν συζητηθεί και αποφασιστεί από τους επιτελείς και τους νομικούς του Υπουργείου.

Εκτός από την έκταση πέριξ της Τούμπας που ήταν και θα παρέμενε αναξιοποίητη λόγω της θέσης της, παραχωρείται και καταπατημένη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης έκταση. Αυτό υποστηρίζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τον χώρο στον οποίο κατασκευάστηκε το κολυμβητήριο του Δήμου για την περιοχή της Τούμπας που -σημειώνω για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις- εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών που διαμένουν στην περιοχή.

Η παραχώρηση του συνόλου της έκτασης αποφασίστηκε για να δοθεί η ευκαιρία στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κατασκευάσει γήπεδο με μεγαλύτερη χωρητικότητα από την αρχικά προβλεπόμενη, προχωρώντας παράλληλα σε έργα υποδομής που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στο γήπεδο αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Για να προχωρήσει το σχέδιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα πρέπει να διευθετηθούν ζητήματα με τον Δήμο Θεσσαλονίκης που αφορούν την καταπατημένη έκταση. Χρειάζεται δηλαδή αρκετή δουλειά και καλή διάθεση για να φτάσουμε στο τέλος μιας μεγάλης διαδρομής που θα προσφέρει στην Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Τούμπας και τον ΠΑΟΚ ένα έργο πνοής.

Δεν χρειάζεται να αναλύσω γιατί η κατασκευή νέου γηπέδου θα αποτελέσει έργο πνοής για την πόλη. Εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας. Πολύ απλά να σημειώσω ότι θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας επί δυο χρόνια και μια ατελείωτη λίστα επαγγελματιών που θα κληθούν να συνεργαστούν με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την εταιρία που θα αναλάβει το έργο του νέου γηπέδου.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!