Ο Ζαγοράκης μίλησε για όλα!

Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που ο Θοδωρής Ζαγοράκης τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ και τα νέα δεδομένα που υπάρχουν πια. Έτσι, με αφορμή την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης… άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε στο INPAOK για όλα.

Η καθοριστική συμβολή του Ιβάν Σαββίδη στη «γιγάντωση» του Δικεφάλου σε όλα τα επίπεδα αλλά και στην πολύτιμη συνδρομή του στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το όνειρο της κατασκευής της Νέας Τούμπας που γίνεται πραγματικότητα χάρη στον μεγαλομέτοχο, αλλά και η μάχη του πρωταθλήματος είναι μόνο μερικά από τα θέματα της συνέντευξης του ευρωβουλευτή και πρώην προέδρου των «ασπρόμαυρων» στο INPAOK.

H συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να σημείωνει: «Σήμερα (σ.σ. 15/9) παίζει ο ΠΑΟΚ και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Παρακολουθώ από κοντά, δεν αλλάζουν κάποια πράγματα, δεν πρόκειται να αλλάξουν…»

Σχολιάζοντας την πορεία του Δικεφάλου τα τελευταία χρόνια και τις απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί από την ομάδα, ο πρώην πρόεδρος, σχολίασε:

«Αυτό συζητούσαμε και πριν εδώ με φίλους, όλοι έχουμε απαιτήσεις και το ξέρουμε. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο. Ουσιαστικά με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη, βλέπουμε ότι όντως μέρα με την μέρα αλλάζει επίπεδο. Τόσο αγωνιστικά, όσο και στα άλλα θέματα είναι σε πρόοδο.

Από εκεί και πέρα, όλοι θέλουμε και πρωτάθλημα και Κύπελλο. Απλά όλη αυτή την πίεση δεν πρέπει να την μεταφέρουμε στην ομάδα. Νομίζω ότι αυτοί θέλουν περισσότερο από εμάς τις επιτυχίες. Οπότε από την στιγμή που είναι όλα σωστά δομημένα τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι εμείς πρέπει να κάνουμε υπομονή και να είμαστε εκεί, για να υποστηρίζουμε και να στηρίζουμε την ομάδα».

Οι «ασπρόμαυροι» δείχνουν φέτος πιο ώριμοι από ποτέ, στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου και ο Θοδωρής Ζαγοράκης σημείωσε χαρακτηριστικά για τον μεγάλο στόχο:

«Εδώ και δύο χρόνια έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Το 2010 ήταν διαφορετικά. Είπα και πριν ότι πλέον είναι σε όλα τα επίπεδα σωστές οι βάσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλύτερα το τι πρέπει να γίνει στην ομάδα. Γίνονται πράγματα, οπότε περιμένουμε τα αποτελέσματα, που είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν άμεσα.

Πέρσι είδαμε όλοι πως χάθηκε το πρωτάθλημα, οπότε είναι θέμα χρόνου πιστεύω, αλλά χωρίς να πιέζουμε καταστάσεις του τύπου ότι εάν δεν το πάρουμε, πάει και τελείωσε. Δεν τελείωσε τίποτα λέω εγώ».

Το θέμα της κατασκευής της Νέας Τούμπας βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, οι εξαγγελίες είναι πολλές και ο «Τέο» κατέθεσε τη δική του άποψη:

«Ακούσαμε με ευχαρίστηση, και δεν θέλω να βάλω πολιτικές κουβέντες, τον πρόεδρο μας τον κύριο Μητσοτάκη, ότι θα έχουμε την αμέριστη συμπαράστασή του ώστε να γίνει. Το βασικότερο απ’ όλα είναι ότι δεν θα δημιουργηθούν εμπόδια, εάν και εφόσον ξεκινήσει αυτό, γιατί κακά τα ψέματα μόνο με τον Ιβάν Σαββίδη μπορούσε να ξεκινήσει κάτι τέτοιο, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και ούτε θέλουμε να θεοποιούμε πράγματα και καταστάσεις. Λέμε απλά την πραγματικότητα, που πρέπει να ακούγεται.

Εάν δεν έχουμε και τα εμπόδια, που είχαν άλλες ομάδες στο παρελθόν, θα είναι ότι καλύτερο αυτό. Θα αγγίζει πλέον αυτό που δεν το πίστευε κανείς, πριν από λίγα χρόνια ότι μπορεί να γίνει για την ομάδα μας».

Στην πολιτική η… σύμπνοια των πολιτικών κομμάτων είναι σπάνιο φαινόμενο, όμως στο θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ φαίνεται να γίνεται πράξη:

«Είναι σπάνιο γεγονός. Όλοι μας είμαστε επιφυλακτικοί και πρώτος εγώ. Έχουμε δει στο παρελθόν, διάφορα γεγονότα που άλλα λέγανε και άλλα κάνανε, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι κάτι διαφορετικό πραγματικά. Είναι ανάπτυξη και για την χώρα, όχι μόνο σε συλλογικό επίπεδο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας. Μακάρι και άλλες ομάδες να πληρούν τις προϋποθέσεις και να κάνουν νέα γήπεδα.

Η διαφορά μας κατά κάποιο τρόπο από την Ευρώπη, είναι εκεί. Ένα σημείο πολύ βροντερό είναι τα γήπεδα. Ο κόσμος δυσκολεύεται να επισκέπτεται τα γήπεδα».

Ως ευρωβουλευτής μάλιστα, κλήθηκε να σχολιάσει και την ανάπτυξη που θα φέρει στην ευρύτερη περιοχή αλλά και την πόλη το έργο της κατασκευής της Νέας Τούμπας:

«Αυτό που είπα πριν. Είναι ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο για την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, αλλά για όλη την χώρα. Κακώς τόσα χρόνια, δεν έχουμε βάλει προτεραιότητα, οι ομάδες να παίζουν σε νέα γήπεδα, ώστε να μπορούν ανθρώπινα να φιλοξενούν φιλάθλους. Γιατί σε ορισμένα γήπεδα, η φιλοξενία φιλάθλων είναι τραγική θα έλεγα».

Όταν η κουβέντα έφτασε στον Ιβάν Σαββίδη, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για τη νέα πνοή που έδωσε στον Σύλλογο και τη συμβολή στη «γιγάντωση» σε όλα τα επίπεδα:

«Το έχω πει και στο παρελθόν, θα παρεξηγηθώ, απλά δεν θα είμαι αντικειμενικός σε ότι έχω να πω για τον Ιβάν Σαββίδη, γιατί και η σχέση μου είναι διαφορετική το γνωρίζετε. Νομίζω ότι έχει κάνει πολλά πράγματα και με το παραπάνω. Πριν από λίγα χρόνια, δεν περίμενε κανείς, ότι θα αλλάξουν όλα. Δεν περίμενε κανείς ότι η ομάδα, θα είναι τόσο έτοιμη και τίτλους να διεκδικεί και να παραδέχονται τον ΠΑΟΚ όλες οι ομάδες. Χρέη δεν υπάρχουν στην ομάδα. Είναι μια από τις πιο καθαρές που υπάρχουν, όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Ετοιμάζεται να ξεκινήσει το καινούργιο γήπεδο. Τι άλλο μπορεί να πει κάποιος. Το είχα πει πριν από χρόνια, ότι πραγματικά είναι δώρο θεού η έλευση του Ιβάν Σαββίδη και για τον ΠΑΟΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που τον θέλουν υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης στις προσεχείς εκλογές, όμως εκείνος έδωσε τη δική του απάντηση:

«Πολλά γράφονται φέτος. Όταν καίει το σίδερο, το πετάει ο ένας στον άλλον».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με μια… επιστροφή στο χρόνο. Θα περίμενε πριν από 10 χρόνια ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο προόδου, μετά από μια μεγάλη περίοδο σοβαρών οικονομικών προβλημάτων;

«Όταν ήρθε ο Σαββίδης, το πίστευα ότι θα αλλάξει επίπεδο, γιατί αγαπάει την ομάδα παθολογικά. Πίστευα ότι θα φτάσει σε ένα σημείο, που δεν θα το πιστεύουμε και μεις οι ίδιοι. Εμείς απλά είμαστε ένα κομμάτι της ιστορίας, που μπήκαμε να βοηθήσουμε. Μην συγκρίνουμε τον Σαββίδη, με την κατάσταση που υπήρχε με Ζαγοράκη. Καμία σύγκριση δεν υπάρχει. Ο άνθρωπος έχει αποδείξει με έργα το τι πρέπει να γίνεται σε μια ομάδα».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!