Τι είπε η UEFA στους Big-4

Ολοκληρώθηκε το δείπνο των εκπροσώπων των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με την αντιπροσωπεία της UEFA και της Επιτροπής Παρακολούθησης που είχε ως κύριο θέμα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το κλίμα στη συνάντηση ήταν συναινετικό και ζητήθηκε από τις μεγάλες ομάδες να βοηθήσουν στην βελτίωση του προϊόντος του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από την πλευρά της UEFA τόνισε  πως προχώρησε στους ξένους αρχιδιαιτητές, στους ξένους διαιτητές, ενώ πιέζει κι εκείνη για την άμεση εισαγωγή του VAR, ωστόσο αναφέρθηκε πως  από τη στιγμή που θα μπει θα χρειαστεί και επιπλέον χρόνο εκμάθησης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η πλευρά της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αλλά και της Επιτροπής Παρακολούθησης σημείωσε πως με τις πολλές αλλαγές στους καλοκαιρινούς πίνακες υπάρχουν αρκετοί άπειροι Έλληνες διαιτητές, που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στο υψηλό επίπεδο.

Άξιο αναφοράς είναι πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην συνάντηση που θα έχει με το Υπουργείο Αθλητισμού την Παρασκευή 12/10 θα πιέσει για γρηγορότερες διαδικασίες στην εγκατάσταση του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί πως στους εκπροσώπους των τεσσάρων «μεγάλων» υποδείχθηκε ο Τσέχος Πετρ Φούσεκ ως ο άνθρωπος στον οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι ομάδες για όλα τα θέματα, ενώ προέκυψε πως η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ θα είναι εφεξής πιο ενεργή σε ότι αφορά ανακοινώσεις, τοποθετήσεις και δηλώσεις.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!