ΑΕΚ και ΟΣΦΠ ασχολούνται με την τύχη…

Ο Σωτήρης Μήλιος κάνει τον απολογισμό τους μετά από τις 6 αγωνιστικές

Αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανησυχεί που παρά το 6 στα 6 δεν… παίζει μπάλα, τότε ΑΕΚ και Ολυμπιακός τι πρέπει να λένε;

Χρειάστηκαν μόλις 6 αγωνιστικές, ώστε ο ΠΑΟΚ να σβήσει το -2 που κληρονόμησε από το περσινό πρωτάθλημα και να πάρει κεφάλι στην Super League. Κέρδισε στα ίσα και παλικαρίσια τους βασικούς ανταγωνιστές του για τον τίτλο, έχει μαζέψει ήδη 5 βαθμούς περισσότερους μες τα γήπεδα κι όμως υπάρχει μία διάχυτη γκρίνια πως τάχα δεν παίζει μπάλα. Αλήθεια, τι γίνεται με αυτούς που βρίσκονται ήδη στο -3; Εκεί, όλα ρολόι;

REFUSE TO LOSE

Το γκολ του Μπακασέτα στην εκπνοή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που «έγραψε» το τελικό 1-1, πανηγυρίστηκε περίπου… ως νίκη από τον οργανισμό της ΑΕΚ. Η επικοινωνιακή διάσταση που δόθηκε μιλούσε για την refuse to lose νοοτροπία της Ένωσης, που έμεινε για 5ο σερί παιχνίδι αήττητη απέναντι στον Ολυμπιακό, παρά τις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών. Ποια refuse to lose νοοτροπία όμως; Η ίδια ομάδα δεν ηττήθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα από Άγιαξ, ΠΑΟΚ και Μπενφίκα σε όλα τα δυνατά τεστ που έδωσε; Αν μάλιστα ο Φετφατζίδης έκανε απλώς το αυτονόητο στις καθυστερήσεις, τότε η Ένωση θα έπινε ακόμα ένα πικρό ποτήρι. Επομένως, κάτι δεν ισχύει εδώ. Ενώ η ΑΕΚ δείχνει πιο θελκτική στο χορτάρι, είναι πολύ πιο επιρρεπής στο αμυντικό λάθος, είναι λιγότερο σφιχτή, προβληματική στο αμυντικό transition και δείχνει πιο ευάλωτη από πέρσι.

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΘΛΑΣΕΩΝ

Αλήθεια, για ποιο λόγο η ΑΕΚ έφτασε να παίζει με τόσες απουσίες απέναντι στον Ολυμπιακό; Ο Εζέκιελ Πόνσε έγινε ο 11ος παίκτης που μένει εκτός με μυϊκό τραυματισμό από την έναρξη της φετινής σεζόν, κάτι που προβληματίζει έντονα τους κιτρινόμαυρους. Η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας, προπονητικού τιμ, αλλά και αγωνιστικού στιλ (περισσότερη ένταση / καταπόνηση / επιβάρυνση) έχει αφήσει ήδη αρνητικό αποτύπωμα, με την ΑΕΚ να ψάχνει γιατρικό σε ένα θέμα που αν δεν λυθεί, θα την ταλαιπωρεί σε όλη την σεζόν.

ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ

Το χορτάρι σπάνια λέει ψέματα. Καμιά φορά μπορεί να αργεί, αλλά συνήθως φανερώνει όλα τα λάθη και τις αστοχίες σε ότι αφορά τον προγραμματισμό. Η ΑΕΚ επέλεξε να μην ενισχυθεί παρά την εξασφάλιση 20+ εκατομμυρίων ευρώ από την είσοδο της στους ομίλους του Champions League και το ελλειμματικό σε ποιότητα ρόστερ, φανερώθηκε με τους πρώτους μαζεμένους τραυματισμούς. Μία εκπεφρασμένη αλήθεια, που είναι αποδεκτή ακόμα και από τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, που ομολογούν ότι η μεταγραφική διαχείριση και ο προγραμματισμός στα τέλη Αυγούστου ήταν εντελώς άστοχη, κάτι που δεν γίνεται να διορθωθεί (και αν) παρά μόνο τον Ιανουάριο, όπου όμως οι ευκαιρίες είναι λιγότερες.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ

Μία ποδοσφαιρική ομάδα δεν είναι κάτι στατικό. Είναι άνθρωποι, σχέσεις, δεσμοί που αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Η ΑΕΚ κατάφερε να κλείσει αρκετές «τρύπες» σε ότι αφορά συμβόλαια που έληγαν (Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι), όμως έχει ακόμα αρκετά καυτά μέτωπα. Κι αν στις περιπτώσεις των Έλντερ Λόπες και Λαμπρόπουλο το θέμα μοιάζει διαδικαστικό, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τους Αντρέ Σιμόες και Τάσο Μπακασέτα, τα συμβόλαια λήγουν το επόμενο καλοκαίρι. Με τον πρώτο παρατηρείται τεράστια απόκλιση σε ότι αφορά το οικονομικό, ενώ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός φαίνεται ότι γλυκοκοιτάζει μία μετακόμιση στο εξωτερικό. Θέματα, που όσο δεν λύνονται, επηρεάζουν την καθημερινότητα μιας ομάδας, αλλά και την ψυχολογία / απόδοση των συγκεκριμένων παικτών.

ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

Φταίει μόνο το στραβό το ριζικό;

Στον Ολυμπιακό τα βάζουν με την τύχη τους. Έχασαν ένα σχεδόν σίγουρο ντέρμπι με την ΑΕΚ, δεχόμενοι την ισοφάριση στο 89ο λεπτό και χάνοντας την ευκαιρία της χρονιάς στις καθυστερήσεις με τον Φετφατζίδη; Αν αυτό είναι μόνο θέμα ατυχίας, τότε γιατί δεν είναι τύχη οι δύο νίκες στις καθυστερήσεις απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο σε δύο παιχνίδια που είχαν στραβώσει άσχημα, με τον Ολυμπιακό να έχει μέτρια απόδοση; Όπως φάνηκε και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει το εύκολο γκολ, δεν έχει τον σέντερ-φορ των 15+ τερμάτων, δεν έχει τον ηγέτη στο κέντρο της άμυνας (Μεριά, Βούκοβιτς, Σισέ δεν παρέχουν ασφάλεια),  δεν έχει χαρούμενο τον Φορτούνη (γίνεται αλλαγή σε συνεχόμενα ματς), δεν έχει τους Τουρέ και Νάτχο σε θέση να βγάζουν 90 λεπτά και έχει έναν προπονητή που έδειξε ότι δεν κατέχει την συνταγή του σωστού rotation. Σύμφωνοι, ο Ολυμπιακός στο χορτάρι είναι απείρως καλύτερος από πέρσι, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει ούτε μισό δύσκολο ματς κι αυτό είναι θέμα.

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Ντεσπόντοφ: «Τεράστια τιμή και ευθύνη!»

Διεθνείς σε δράση: Από Αθήνα μέχρι Μόσχα

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!