«Ιβάν κόσμος και επενδυτής»

Μπάνε Πρέλεβιτς για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Σε μια Συνέντευξη Τύπου που κράτησε για περίπου μία ώρα στο Παλατάκι, ο Μπάνε Πρέλεβιτς άνοιξε τα χαρτιά του ύστερα από καιρό και μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και την ομάδα.

Ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ αναφέρθηκε εκτενώς στη σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει στο μπασκετικό τμήμα, στη νέα προσπάθεια για την ανεύρεση ιδιοκτήτη, στα λάθη με το φετινό μπάτζετ αλλά και στην ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο.

Αναλυτικά:

«Ο καθένας όταν κατηγορεί, σκέφτεται τι θα έκανε στη θέση του άλλου. Το 2011 μπήκαμε στο άρθρο 99. Σκέψη μου ήταν να παραμείνουμε, μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση, όχι να κάτσουμε χρόνια, αλλά μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο, που δεν βρέθηκε. Τη διοίκηση δεν την ορίζει η ΚΑΕ, υπάρχει διαδικασία, δεν μπορούμε να κάτσουμε όσο θέλουμε. Δεν υπήρχε καλύτερη λύση. Σπάνια μιλάω, δεν με ακούσει και κανείς. Είπα αν έρθει ιδιοκτήτης, δεν θέλω να ασχολούμαι. Θα τον βοηθήσουμε να βρει το δρόμο του, το εύχομαι. Θα του παίρνω δώρο Χριστούγεννα και Πάσχα…

Εγώ πρέπει να αναλαμβάνω ευθύνες μέχρι να βρεθεί λύση και θα συνεχίσω. Έχω ενημερώσει τον πρόεδρο του Α.Σ., ότι δεν θέλω να έχω θέση, εφόσον υπάρχει καινούργιο ιδιοκτησιακό καθεστώς, και στον Ιβάν το έχω πει, ότι αν βρεθεί κάποιος, θα αποχωρήσω.

Όσον αφορά τα οικονομικά, όποιος ενδιαφέρεται, ξέρει τη διαδικασία. Θα ενημερώσει τον Ερασιτέχνη, στη συνέχεια θα πληρώσει ορκωτούς και θα πάρει τα οικονομικά στοιχεία που θέλει. Όποιος είναι σοβαρός, ξέρει τον δρόμο.

Τη συνέντευξη που έδωσα το καλοκαίρι, δεν την κατάλαβε κανένας. Το μόνο που έχω εισπράξει, είναι το «σιγά μη φύγει, γιατί κονομάει…» Το δεύτερο είναι ότι πιέζει την Ιβάν να πάρει την ομάδα. Ποιος είμαι εγώ για να το κάνω αυτό;

Ο κύκλος έχει τελειώσει, η διοίκηση Πρωτοδικείου δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο, ο ανταγωνισμός έχει μεγαλώσει. Ενημέρωσα τον κύριο Κατσαρή και μου έδωσε εξουσιοδότηση να βρω επενδυτή. Η ομάδα έχει ανάγκη να αλλάξει επίπεδο, δεν χωράει πια ημι-επαγγελματισμός. Οι ΚΑΕ πρέπει να έχουν επιχειρηματική δομή, με τουλάχιστον 12 άτομα, εμείς δουλεύουμε το πολύ με 4. Δε γίνεται όποιος ασχολείται με την ομάδα, να έχει άλλη δουλειά και να την αφήνει για να υποστηρίζει την ομάδα και να δουλεύει γι’ αυτή. Όλα αυτά έχουν πεθάνει.

Είναι προσωρινή λύση αυτό, εμείς θέλουμε ουσιαστική λύση. Παίρνω την ευθύνη, γιατί κατάλαβα ότι, από εμάς θα ξεκινήσει η προσπάθεια ανεύρεσης επενδυτή».

Για τη φετινή χρονιά:

«Ο προϋπολογισμός και η στρατηγική γίνονται το καλοκαίρι, ανάλογα με το πόσο ανεβαίνει ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα. Το καλοκαίρι έχω κάνει λάθος εκτίμηση της αγοράς και των συζητήσεων. Ποτέ δεν είχαμε στόχο να κυνηγήσουμε την ΑΕΚ ή άλλες ομάδες σε χρήματα, αλλά να μπορεί η ομάδα να έχει αξιοπρεπέστατη παρουσία. Έχει το 7ο-8ο μπάτζετ στην Ελλάδα, στην Ευρώπη είναι πολύ πίσω. Κάναμε λάθος εκτίμηση, ενώ δεν συμμετέχουν οι πλέον και οι στοιχηματικές εταιρείας. Ο νέος μας χορηγός στη φανέλα είναι η Watt+Volt, είναι ευχαριστημένη με τη συνεργασία της με την ΚΑΕ και αποφάσισε να μπει στη φανέλα.

Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα, για να δείξουμε τη δυναμική στον πιθανό ιδιοκτήτη, την προοπτική που θα έχει και τι θα κερδίσει. Η ΚΑΕ έχει δομή που μπορεί να προσελκύσει επιχειρηματίες. Κανείς δεν θα έρθει μόνος, θα πρέπει να πάμε να τον βρούμε. Να ενημερώσουμε τη διασπορά, πως είμαστε η μόνη ομάδα στην Ελλάδα χωρίς ιδιοκτήτη. Θα περάσει βεβαίως από συγκεκριμένη διαδικασία. Όλοι μαζί θα πετύχουμε τον στόχο! Θα στηρίξουμε την ομάδα για να πάμε στο επόμενο βήμα. Ο κύκλος της διοίκησης Πρωτοδικείου έχει τελειώσει…»

Για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ:

«Όταν πάω στα παιχνίδια του ποδοσφαίρου, με σταματάει ο κόσμος που μου λέει «εσείς μας κάνατε ΠΑΟΚ!» και είναι 35-40 χρονών. Τότε το μπάσκετ κράτησε, γιατί το ποδόσφαιρο είχε προβλήματα. Μια ολόκληρη γενιά  δημιουργήθηκε από το μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Πιστεύω ο κύριος Σαββίδης θα συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα, μέχρι να βρει ιδιοκτήτη».

Για τις σχέσεις της ΚΑΕ με τον Ιβάν Σαββίδη:

«Από τότε που εμφανίστηκε ο Σαββίδης, όλοι αναγνωρίζουν πως δεν έχει υποσχεθεί τίποτα. Κάναμε συζητήσεις μαζί του, περισσότερο ήταν δική μας επιθυμία η εμπλοκή του. Είμαι ευγνώμων για ότι έχει κάνει, του χρωστάμε, δεν μας χρωστάει!»

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο επενδυτής:

«Η επιθυμία μας είναι να προέρχεται από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Αν δεν μπορεί να είναι, θα πρέπει να απευθυνθούμε κάπου αλλού. Πιστεύω πως αυτός θα πρέπει να ξέρει πως να χρησιμοποιήσει τη δυναμική της ομάδας για τη δική του δουλειά και να βοηθήσει και την ομάδα.

Ο τρόπος που σκέφτονται πια οι επιχειρηματίας έχει αλλάξει. Στόχος είναι μια ομάδα αυτοχρηματοδοτούμενη, κάτι που μπορεί να γίνει μέσω επενδυτή. Να χρησιμοποιήσει ανθρώπους που έχουν την τεχνογνωσία και έχουμε τέτοιους στην ΚΑΕ. Υπάρχει δομή, δεν υπάρχουν πόροι για να το υποστηρίξουν».

Για το λάθος στο μπάτζετ του καλοκαιριού:

«Ο προϋπολογισμός κάθε χρόνο γινόταν βάσει αγοράς και ανταγωνισμού. Δυστυχώς χρειάζονταν 50% περισσότερα χρήματα για να έχουμε  ξανά το 7ο-8ο μπάτζετ της χώρας. Έκανα λάθος με το μπάτζετ και δεν θα πηγαίναμε σε τόσο μεγαλύτερο μπάτζετ, αν είχα ξανά τη δυνατότητα. Είναι λάθος εκτίμηση το μπάτζετ και αναλαμβάνω την ευθύνη».

Για το αν δεν ευδοκιμήσει η προσπάθεια ανεύρεσης επενδυτή:

«Πιστεύω θα υπάρχει αποτέλεσμα γιατί θα κινηθούμε όλοι μαζί. Άμα κινηθούμε όπως πρέπει σε όλη την Ελλάδα και τη διασπορά, η λύση θα βρεθεί».

Για το αν το λάθος στο μπάτζετ σχετίζεται με πιθανή βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη:

«Όπως είπα, πιστεύω θα συνεχίσει να μας βοηθάει».

Για τα οικονομικά δεδομένα μετά την αύξηση του μπάτζετ:

«Θέλω να αποφύγω να απαντήσω, δεν ωφελεί να μιλάμε για νούμερα. Δεν έχω απαραίτητη ενέργεια για να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Το όνομά μου δεν είναι… Ντάμπο, είμαι ο Μπάνε».

Ο λόγος για το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρεται για το μπάσκετ ο Σαββίδης:

«Πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του».

Για το αν μπορεί να αλλάξει άποψη:

«Μακάρι, είμαστε ευγνώμονες στον Σαββίδη».

Για το γεγονός ότι η ομάδα καταφέρνει να είναι ανταγωνιστική:

«Παίκτες, προπονητές, μάνατζερ είναι άνθρωποι. Θέλω να τους συγχαρώ που έχουν εκπαιδευτεί να μην ακούνε και κάνουν τη δουλειά τους. Είναι ανταγωνιστική η ομάδα, αυτός είναι ο στόχος μας πάντα».

Για το αν μετάνιωσε για την εμπλοκή του στην ΚΑΕ:

«Δεν θα άλλαζα την απόφασή μου. Είμαι περήφανος για ότι καταφέραμε, ομάδα, διοίκηση και εργαζόμενοι. Έχουμε πετύχει να είμαστε ίσως η μόνη εταιρεία χωρίς επενδυτή στην Ελλάδα που βγήκε από τον πτωχευτικό κώδικά. Η εταιρεία δεν έχει δικαστήρια, έχει κατάλληλο περιβάλλον για οποιονδήποτε ιδιοκτήτη. Όσοι ασχολήθηκαν, έκαναν θαυμάσια δουλειά».

Για το αν ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να είναι στα στάνταρ του Ιβάν:

«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ποδόσφαιρο-μπάσκετ. Ο πιθανός επενδυτής θα πρέπει να συντηρεί την ομάδα, να την κάνει να αυτο-χρηματοδοτείται και από και πέρα να κάνει τα όνειρά του, αυτή είναι η άποψή μου.

Δεν έχει τεθεί ποτέ προς συζήτηση με τον Σαββίδη να βρεθεί κάποιος επενδυτής από το περιβάλλον του».

Για το αν η λύση μπορεί να βρεθεί στην ομογένεια:

«Πιστεύω πολύ στην ομογένεια και δεν έχουμε μιλήσει με αυτούς τους ανθρώπους. Μπορεί να βρεθεί λύση στους Έλληνες της διασποράς και θα πρέπει να πάμε σε αυτούς και να παρουσιαστούμε».

Για το αν η φετινή ομάδα μπορεί να διατηρηθεί ως το τέλος:

«Δε φοβάμαι τίποτα, είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει στήριξη».

Για το οργανωτικό κομμάτι που υπάρχει στην ΚΑΕ:

«Υπάρχει δομή, σε υψηλό επίπεδο. Εγώ θα μεγάλωνα το διοικητικό προσωπικό για να φέρω περισσότερα έσοδα. Όπως είμαστε τώρα, έχουμε φτάσει στο μάξιμουμ.

Δεν πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να πετάει τα χρήματά του στον αθλητισμό. Έχουμε τη νοοτροπία πως για να βοηθήσει κάποιος την ομάδα του, θα πρέπει μετά να πτωχεύσει. Αυτό δεν γίνεται πια, υπάρχει το επιχειρηματικό κομμάτι».

Για την ευθύνη του ίδιου ως προς τη μικρή ανταπόκριση του κόσμου:

«Έχω πει, ότι δεν έχουμε ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι, όπως θα έπρεπε και με την εκπαίδευση των οπαδών μας. Πρέπει να τους δείξουμε τι είναι μπάσκετ. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τα νέα παιδιά κυρίως. Δεν έχουμε ασχοληθεί στο επίπεδο που πρέπει.

Για να κάνεις κάτι δημιουργικό, πρέπει πρώτα να λύσεις το θέμα της επιβίωσης. Δεν έχουμε ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το θέμα. Οι νέες γενιές έχουν άλλη σκέψη και χρειάζονται τη σωστή καθοδήγηση».

Για το αν έχει απομακρυνθεί ο ίδιος από τον κόσμο παρά το δέσιμο που υπάρχει εδώ και χρόνια:

«Μπορεί, δεν μπορώ να πω ότι δεν συμφωνώ. Δεν έχω τον χαρακτήρα του πολιτικού όμως. Με κατηγορούν που δεν βλέπω τα παιχνίδια από το γραφείο και όχι από το γήπεδο. Το βλέπω με την ηρεμία μου, στο γραφείο μου, μια φορά πήγα στην Τενερίφη και θυμάστε τι έγινε…»

Για τον αγώνα με τον Άρη που ακολουθεί και το μήνυμα στον κόσμο:

«Δεν υπάρχουν παιχνίδια χωρίς αύριο. Το θέμα δεν είναι τι μήνυμα θα δώσω εγώ στον κόσμο, αλλά τι μήνυμα θα δώσει ο κόσμος την Κυριακή».

Για το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε εξέλιξη στο θέμα του επενδυτή:

«Δεν έχει προχωρήσει κάτι. Πριν χρόνια, μαζέψαμε μια μέρα όλους τους ενδιαφερόμενους καμιά 15-20 άτομα, όποιος μπορεί να βοηθήσει. Ο καθένας έλεγε τα δικά του και δεν υπήρχε νόημα. Πράξεις χρειάζονται, όχι λόγια. Όποιος ενδιαφέρεται, έρχεται και παρουσιάζεται».

 

 

 

 

 

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Το… σχολείο του Βαρέλα

Ο ΠΑΟΚ έκανε το Twitter… Τούμπα! (pics)

Ντιμπάλα: «Είπα στον Ρονάλντο ότι τον μισούμε»

Ο Τσιόδρας είναι ο… Σάκχοφ!

H La Liga προετοιμάζεται για την επανέναρξη

Kαρφί Δούκα για Αυγενάκη!

Ακυρώθηκε και το Wimbledon!

Από Μάρτη… καλοκαίρι για την Κ19!

«Μου λείπει η Ιταλία, αλλά…»

Ξανά στην κορυφή ο Μίσιτς!

«Μας έλειψε το μπάσκετ…» (video)

Η Βαλένθια «νίκησε» τον κορονοϊό!

«Ασπρόμαυρη» καραντίνα για Τάκολα! (pic)

Πιο ελαστική στο FFP η UEFA!

Διακοπή και στην Κροατία!

Η Σλάβια θυμήθηκε τον ΠΑΟΚ! (video)

Η ανατροπή κόντρα στην Δόξα

Τρομερό μήνυμα Σάντος στους Έλληνες!

Τελικοί τον… Αύγουστο;

Η… ανυπομονησία του ΠΑΟΚ (pic)

Ομάδα της Κορέας ανακοίνωσε τον Νεϊμάρ

Προπόνηση τον καιρό της καραντίνας (video)

«Δεν είναι λογικό να υπάρξουν υποβιβασμοί»

Η γιαγιά… ΠΑΟΚ (video)

Λέει… αντίο στην Μίλαν ο Ίμπρα

Το… όφελος της καραντίνας!

«Άγνωστη η επανέναρξη του πρωταθλήματος»

Λολίτα… αρρώστια!

«Για αυτό έφυγα από τον ΠΑΟΚ!»

Όλες οι απορίες… λύθηκαν!

O Γκαρσία είπε αντίο στον… παππού του (pics)

Ελεύθερος λόγω… κορονοϊού ο Μακ!

Νέο σκάνδαλο με ΕΕΑ-Αρκούδη

Η θέση του ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρη!

Ασταμάτητος ο Ζαμπά (pics)

Τι νέο μας είπε ο Αυγενάκης;

Μήπως να το δούμε από του χρόνου;

Πολυσύχναστη… η Τούμπα!

Ακύρωσε το συμβόλαιο του Χούντελααρ ο Άγιαξ!

Αντίθετη με την αναδιάρθρωση η Nova!

Αστειότητες της «A Bola» για Μίσιτς

«Έτσι θα… μπαίνουμε στην Τούμπα» (video)

«Λιώνει» στην παραλία ο Πασχαλάκης (videos)

Ο Ολυμπιακός θέλει Αουγκούστο

«Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ»

«Τι έβαλες ρε Αντρέ!» (video)

Πρόστιμο της UEFA στον ΟΣΦΠ

To Live Chat του INPAOK

Ο χρόνος… σύμμαχος του Βιεϊρίνια

Πρωτοφανής απόφαση του Άγιαξ!

«Κορονο-βλάκας» ο Γκρίλις! (pics)

Όταν ο Μουλαομέροβιτς διέλυσε τον Παναθηναϊκό

«Στο τραπέζι η διακοπή των πρωταθλημάτων»

Πήγε… παραλία ο Στοχ (video)

Επικό blooper από τον Πέντρο Ενρίκε (video)

Το… σχολείο του Βαρέλα

Ο ΠΑΟΚ έκανε το Twitter… Τούμπα! (pics)

Ο Τσιόδρας είναι ο… Σάκχοφ!

Kαρφί Δούκα για Αυγενάκη!

«Μου λείπει η Ιταλία, αλλά…»

Ξανά στην κορυφή ο Μίσιτς!

Η… ανυπομονησία του ΠΑΟΚ (pic)

«Μας έλειψε το μπάσκετ…» (video)

Διακοπή και στην Κροατία!

«Δεν είναι λογικό να υπάρξουν υποβιβασμοί»

Λολίτα… αρρώστια!

Σσσσ… Έρχεται! (video)

Ο Αντετοκούνμπο αυτοπροτάθηκε στην Παρί!

Όταν ο Μουλαομέροβιτς διέλυσε τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός θέλει Αουγκούστο

Πρόστιμο της UEFA στον ΟΣΦΠ

Ο Κούγιας δεν είχε πρόβλημα με την πολυιδιοκτησία

«Αμφιλεγόμενος ο Μαρινάκης!»

Τι προτείνει για το πρωτάθλημα ο Μπέος

Ο Μαρινάκης θέλει πίσω τον Ιντέγε