«Σας περιμένουμε στο Ποσειδώνιο!»

Στα πλαίσια της Media Day του ΑΣ ΠΑΟΚ μίλησαν δύο από τους αθλητές κολύμβησης του Δικεφάλου, ο Αστέριος Δαλδογιάννης και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν κυρίως στην μεγάλη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Ποσειδώνιο, τα 36α Αλεξάνδρεια.

Αναλυτικά όσα είπαν:

Για την κατάσταση στο τμήμα:

«Φέτος τα πράγματα κυλούν πολύ ομαλά τα κολυμβητήρια είναι ανοιχτά. Ονομάζομαι Αστέριος Δαλδογιάννης και δίπλα μου είναι ο Χρήστος Παπαδόπουλος, είμαστε αθλητές της κολύμβησης του ΠΑΟΚ, και προετοιμαζόμαστε για τα Αλεξάνδρεια όπου θα γίνουν σε περίπου 1 βδομάδα, σε μία διοργάνωση που κάνει ο Δικέφαλος, και θα έρθουν πολλοί αθλητές ώστε να εξελιχθεί και φέτος σε μία γιορτή. Ο Χρήστος είχε μία ασθένεια αλλά την έχει ξεπεράσει, και πλέον είναι έτοιμος για την διοργάνωση».

Για τον στόχο:

«Στόχοι μας είναι να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται στα ρεκόρ μας, και γιατί όχι να τα ξεπεράσουμε, αν και είναι αρχή ακόμα».

Πως είναι να αγωνίζεσαι στον ΠΑΟΚ;:

«Το να αγωνίζεσαι στον ΠΑΟΚ είναι κάτι μοναδικό, κάθε φορά που κολυμπάμε με τον Δικέφαλο νιώθουμε περήφανοι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και για την ποδοσφαιρική ομάδα, που πηγαίνει εξαιρετικά στο ποδόσφαιρο, ελπίζουμε και εμείς να διαγράψουμε παρόμοια πορεία και να σηκώσουμε πολλούς τίτλους σε όλα τα αθλήματα».

Για τους στόχους της χρονιάς σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

«Εγώ θέλω να τα πάω καλά στο παγκόσμιο που δίνει την πρόκριση και σε Ολυμπιάδα, ενώ ο Χρήστος θέλει να βελτιώσει περισσότερο τους χρόνους του γιατί πέρσι δεν τα πήγε και τόσο καλά, ώστε να είναι έτοιμος για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα!»

Ένα κάλεσμα στον κόσμο για τα Αλεξάνδρεια:

«Καλούμε τον κόσμο να έρθει στα Αλεξάνδρεια, ώστε να παρακολουθήσει και να στηρίξει εμάς και τις υπόλοιπες ομάδες με τους αθλητές τους που θα βρίσκονται εκεί!»

Πόσο έχει ξεφύγει ο ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη και που σκοπεύει να φτάσει;:

«Φέτος έχουμε κάνει κάποιες καλές μεταγραφές αξιόλογων κολυμβητών, και στόχος είναι να πλασαριστούμε σε όσο καλύτερη θέση γίνεται στο πρωτάθλημα».

Για τις υποδομές:

«Παλεύουμε με αυτά που έχουμε, είναι ικανοποιητικές οι υποδομές και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζεις τον αθλητισμό με την προσωπική ζωή (σπουδές κλπ):

«Γίνεται, αναγκαστικά κόβεις τις βόλτες και τα περιττά, και ασχολείσαι στον ελεύθερό σου χρόνο με κάτι που θα σε βοηθήσει στο μέλλον. Το κολύμπι, ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι κάτι που σε λίγα χρόνια αναγκαστικά θα σταματήσει, οπότε έχουμε κάνει τον μελλοντικό προγραμματισμό μας».

Σε ποια ηλικία σταματάει περίπου ένας αθλητής:

«Αυτό δεν είναι κάτι που καθορίζεται, ένας αθλητής αντέχει όσο το λέει η καρδιά του. Δυστυχώς στην Ελλάδα πολλά παιδιά σταματάνε στην 3η λυκείου ώστε να ασχοληθούν με τις Πανελλήνιες, καθώς το υπάρχων σύστημα δεν τους βοηθά. Βέβαια, υπάρχουν και παραδείγματα όπως του Σπύρου Γιαννιώτη, που πήρε στα 36 του ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες!»

Υπάρχει περίπτωση να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο και να ζήσεις από αυτό:

«Είναι κάτι δύσκολο. Δεν θέλω να γίνω ο επόμενος Σπύρος Γιαννιώτης, αλλά καθημερινά να γίνομαι μία καλύτερη έκδοση του εαυτού μου. Προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι, με πρωταρχικό στόχο την πρόκριση του παγκοσμίου».

Πόσο μακριά είναι μια Ολυμπιάδα:

«Μία ολυμπιάδα είναι τόσο κοντά όσο και μακριά. Σίγουρα είναι ο μεγάλος μας στόχος, ενώ μόνο 10 αθλητές καταφέρνουν να προκριθούν από το Παγκόσμιο στους Ολυμπιακούς. Την επόμενη χρονιά, προκρίνονται ακόμα 15, ώστε να συμπληρωθεί η 25αδα που θα κολυμπήσει στην Ολυμπιάδα. Για τον Χρήστο, οι χρόνοι του δεν είναι τόσο καλοί, και είναι ακόμα μακριά από το Ολυμπιακό όνειρο, καθώς στόχος του τώρα είναι να εδραιωθεί στους καλύτερους στην Ελλάδα!»


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!